Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2021.03.30 0 0 26786

"Az egész azzal kezdődött, hogy felsoroltál egy csomó fiatalon távozottat, és megállapítottad, hogy El Ghazi vitte közülük a legtöbbre."

 

Nem. Ezek szerint nem értetted, amit írtam. Azt írtam, hogy kik azok, akikről azt gondoltam/gondolom, hogy sokra vihetik és közülük is kiemeltem 4 személyt, akikről úgy tűnik, hogy nem válik be a jóslatom: Eiting, Ekkelenkamp, Dolberg és El Ghazi és azt írtam, hogy KÖZÜLÜK még El Ghazit vitte a legtöbbre. 

És felsoroltam jó néhány olyat, akit nem tartottam annyira jónak, többek között Bakkert, Botmant, Langot és Kluivertet. Ezt te vitattad, amiről részben beláttam, hogy igazad van. Lang és Botman fix kezdők, de az ő klubjukat nem tartom jobbnak, mint az Ajaxot (vagy az Aston Villát). Bakker és Kluivert esetében viszont a fix kezdőt vitatom továbbra is. De azt aláírom, hogy annyira az Aston Villa sem erős csapat és ahogy megnéztem a TM-et, abból kiderült, hogy El Ghazi sem fix kezdő. Tehát, anniban igazat adok neked, hogy ő sem vitte többre náluk. De - egyelőre legalábbis - Eitingnél, Ekkelenkampnál és Dolbergnél többre vitte.

 

"De, szerintem a Vitesse is van olyan, mint az Aston Villa, így annak legjobbja Bazoer is többre vitte, és talán Doekhi is."

 

Erre nehéz érdemben reagálni, annyira komolytalan... :-) Talán hasonlítsd össze a játékoskeretek értékét. Ezt tudom ajánlani az AZ és a Groningen esetében is. Még ha az angol játékosok túlárazottak is - mert azok! -, akkor ha mondjuk, csak a csapat értékének a 75 %-ával számolsz, akkor is van egy 2,5-3-szoros szorzó már az AZ-hez képest is, nem is beszélve a Vitesse-ről, Groningenről. De hogy az AZ mennyire erős, az kiderült a nemzetközi kupaszereplésből. Ők kiestek az EL-ből, az Aston Villával jelenleg egy kategóriájú Arsenal viszont még versenyben van.

 

 

"Az sem érv, hogy Bakker nem kulcsjátékosa a PSG-nek. Az utolsó 5-6 évben a nálunk nevelkedett játékosok közül csak De Ligt lett velünk összehasonlítható komoly csapatban kulcsjátékos."

 

Nem azt írtam, hogy kulcsjátékos, hanem, hogy fix kezdő. Dest sem kulcsjátékos a Barcelonában, de fix kezdő.

 

"Kluivert úgy néz ki jobb, mint volt akkor, amikor tőlünk elment."

 

Ezt miből állapítottad meg? Gyakran láttad a Romában és gyakran látod a Lipcsében?

Előzmény: Gyenyi (26785)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.30 0 0 26785

Az egész azzal kezdődött, hogy felsoroltál egy csomó fiatalon távozottat, és megállapítottad, hogy El Ghazi vitte közülük a legtöbbre. (OK. Most reakciódban enyhítettél ezen, de ezt nem tudtam, amikor reagáltam.) Erre mondtam, hogy Bakker, Botman, Lang, Kluivert többre vitték. De, szerintem a Vitesse is van olyan, mint az Aston Villa, így annak legjobbja Bazoer is többre vitte, és talán Doekhi is. És De Wit az AZ-ben? Hogy a Groningen hogy áll az Aston Villahoz képest nem tudom. Túl nagy különbség nem lehet, így lehet, hogy Matusiwa sem vitte kevesebbre. De Tete és Riedewald sem. Pontosabban egyikük sem vitte sokra. De még mindig elég fiatalok ahhoz, hogy vigyék. Van Dijk, Wijnaldum és Aké mind elmúltak 25, mire komoly csapatba kerültek. Az sem érv, hogy Bakker nem kulcsjátékosa a PSG-nek. Az utolsó 5-6 évben a nálunk nevelkedett játékosok közül csak De Ligt lett velünk összehasonlítható komoly csapatban kulcsjátékos. Tagliafico nálunk kulcsjátékos? Nagyon fontos, de az más.

 

Azt elismerem, hogy El Ghazi szépen visszajött, de ez éppúgy elmondható Tetere és Riedewaldra is. Viszont szép példa arra, hogy nem szabad senkit sem korán leírni (leírnunk). Kluivert úgy néz ki jobb, mint volt akkor, amikor tőlünk elment. 21 éves. Most azt mondani, hogy bezzeg El Ghazi, elhamarkodottnak látszik.

Előzmény: nj (26784)
nj Creative Commons License 2021.03.29 0 0 26784

"A PSG és a Lipcse nem gyengébbek, mint az Ajax."

 

Nem. A PSG biztos jobb, de nem Bakkernek köszönhetően. A Lipcsében már nem vagyok annyira biztos, de ha erősebb, biztos nem Kluivert jelenti a különbséget. Bakker és Kluivert finoman szólva sem kirobbanthatalanok ezekből a csapatokból. Bakker főleg ősszel játszott, amikor a sérülések és a koronavírus megtizedelték a PSG-t.

 

"Olyan nagy különbség nincs a belga éllovas és bajnokság és a holland között, hogy az ottani legjobb ne lenne átlagon felüli. Langot két meccsen, más szerepben láttuk, mint amilyenben klubjában jó. És a Lille egyik legjobbja is átlagon felüli kell, hogy legyen."

 

Szerintem, sem a Lille (ezt láttuk az elmúlt 2 évben), sem a Brugge nem jobb csapat, mint az Ajax. A Lille speciel szerinted sem, néhány hete legalábbis még erről győzködtél és én beláttam, hogy többet gondoltam róluk.

 

"El Ghazi még csak nem is fix kezdő az angol bajnokság egy jelenleg egész jó, azaz középcsapatnak számító, csapatában, az Aston Villaban."

 

OK, akkor mondhatjuk, hogy El Ghazi sem fix kezdő, ahogy Kluivert és Bakker sem. De ahol El Ghazi volt, onnan az Aston Villa előrelépés. Amúgy, a Villa tavaly épphogy bennmaradt, idén fix középcsapat (10.), a "kicsit gyengébb" Fulham 18. és kieső helyen áll.

 

De elismerem, lehet, hogy elfogult vagyok El Ghazival és valójában nem annyira jó. Ugyanakkor, szerintem, 2 éve, amikor Franciaoraszágban alig játszott, te sem adtál volna egy fillért sem azért, hogy egyszer egy angol első ligás csapatban fog játszani viszonylag gyakran. Én úgy gondolom, hogy abból a helyzetből nagyon szépen visszajött és ezt mindenképpen tisztelem benne. Ha úgy nézzük, már többet játszott a Premier League-ben, mint Klaassen és Siem de Jong együttvéve. :-)

 

 

"Listád minden tagja átlagon felüli, néhányan hatalmas tehetségek."

 

Szerintem, én többet tekintek átlagon felülinek. Te viszont a többséget túlértékeled. 

 

"Ami pedig az U21-et illeti, ott a legnagyobb baj az edző. Mivel van két jó középcsatára, megérteném, ha miattuk 4-2-2-2-őt játszana. De ő ezt nélkülük játssza."

 

Hát, igen, ezzel nem tudok vitatkozni.

Előzmény: Gyenyi (26783)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.29 0 0 26783

Szerintem is jelenleg jobb a Timber - Martinez pár, mint a Schuurs - Botman pár lenne. De a négy életkorát figyelembe véve, nem tudhatjuk, hogy hol fognak tartani 3-4 év múlva.

 

"Tete, Riedewald, Bazoer, Zeefuik, Botman, Bakker, Matusiwa, Lang, Kluivert, Kishna, Cerny szerintem nem átlagon felüli képességű futballisták, még akkor sem, ha némelyiküket túlhájpolták. Ettől még eljátszhatnak az Ajaxnál gyengébb, de azért viszonylag jó csapatokban, de az biztos, hogy sohasem lesznek topcsapatban meghatározó játékosok."

"Eddig még ő vitte a legtöbbre közülük. "

Komolytalan vagy. A PSG és a Lipcse nem gyengébbek, mint az Ajax. Olyan nagy különbség nincs a belga éllovas és bajnokság és a holland között, hogy az ottani legjobb ne lenne átlagon felüli. Langot két meccsen, más szerepben láttuk, mint amilyenben klubjában jó. És a Lille egyik legjobbja is átlagon felüli kell, hogy legyen.

El Ghazi még csak nem is fix kezdő az angol bajnokság egy jelenleg egész jó, azaz középcsapatnak számító, csapatában, az Aston Villaban. Az utolsó 10 meccsből kettőn végig játszott, négyen egyáltalán nem, és az utolsó kettőn nem kezdett. Ezzel szemben Tete fix kezdő a kicsit gyengébb Fullhamban és Riedewald a kettő között lévő Crystal Palaceban. Veltman is fix kezdő. El Ghazi decemberben zsinórban öt meccsen lőtt öt gólt. Viszont idén még nem volt asszisztja. Langgal vagy Kluiverttel többre mennénk. Kluivert majdnem annyit játszik az RB-ben, mint Lang a gyengébb Villában. Egyikük sem kezdene nálunk. El Ghazi a kispadon sem lenne, ha mind a három nálunk lenne. Különben EL Ghazi nem saját nevelt. 18 évesen jött.

A 20 éves Bakker a PSG-ben idén csaknem 1800 percet játszott, Azt nem tekinteném bukásnak. Az új edzőnek úgy látszik, nem kell, de még sokra viheti. Mire ő is 28 lesz, talán még többre, mint ahol Tagliafico tart. Ettől függetlenül az U21 eddigi meccsein nem voltam oda tőle. Botman sem egy kutyaütő csapat egyik legjobbja. Szombaton, egy hibát leszámítva jó volt. Éppúgy, mint Schuurs. Pech, hogy pont egyszerre hibáztak. Mindketten 21 évesek. Ennyi idősen Van Dijk és Stam olyan csapatokban játszottak (Groningen illetve Cambuur), ahol senkit nem érdekelt, ha néha hibájuk miatt gólt kaptak.

Listád minden tagja átlagon felüli, néhányan hatalmas tehetségek. Tete, Riedewald, Bazoer, Kluivert roppant fiatalon már válogatottak voltak, és, ha (Kulivert kivételével) nem üldözi el őket és El Ghazit Bosz, nem tudni, most hol tartanának. Még nálunk kellett volna 1-2 évig fejlődniük. Zeefuik is jobb volt, mint a helyére vett Kristensen. Ki tudja, hova fejlődött volna, ha nálunk marad? Matusiwa is lehet, hogy lenne olyan jó, mint Alvarez, ha akkor felmerült volna, hogy erre a típusra is lehet szükségünk. Bazoer jelenleg a bajnokság egyik legjobbja. Hogy most megtalálta a neki legmegfelelőbb posztot, még léphet feljebb.

Blind és Van de Beek sem (voltak) topcsapatban meghatározó játékosok. Klaassen még nem topcsapatban sem. Szerintem átlagon felüli képességűek.

 

Ami pedig az U21-et illeti, ott a legnagyobb baj az edző. Mivel van két jó középcsatára, megérteném, ha miattuk 4-2-2-2-őt játszana. De ő ezt nélkülük játssza. Ha holnap is ezt teszi, akkor simán kiesik e tehetséges korosztály csapata. Teze, Schuurs, Botman, Bakker - Reis, Harroui - Kluivert, Gakpo - Brobbey, Boadu a továbbjutó 11. De talán a Brobbey, Ekkelenkamp pár még jobb lenne.

Előzmény: nj (26782)
nj Creative Commons License 2021.03.28 0 0 26782

Ja,és az is kiderült, hogy miért Tagliafico a balhátvéd és miért nem Bakker. Annak ellenére sem, hogy a közelmúltban Taglaifico is adott gólpasszt az ellenfélnek. Zeefuik helyett van Mazraoui, Rensch, nemrég még Dest is. 

 

Nem lehet automatikusan azt mondani minden saját nevelésű fiatalra, hogy őt meg kell tartani. De Ligt, Dest, Van de Beek, Rensch, Timber,  Mazraoui, Gravenberch, Brobbey - és remélem nem sokára ebbe a kategóriába soroljuk Taylort, Hansent, Ünüvart is -, átlagon felüli képességű játékos, ők olyanok, akik az Ajaxnál komolyabb csapatokban is megállhatnák a helyüket, az első kettő ezt már bizonyította is.

Eitinget, Ekkelenkampot, Dolberget és El Ghazit is annak tartottam, közülük Eitinget a sérülékenysége akadályozza a komolyabb karrierben, Ekkelenkamp fejlődése megrekedt, Dolberg pedig mentálisan nem elég felkészült arra, hogy top sportoló legyen. El Ghazi karrierje is megtörni látszott Franciaországban, de most igen dicséretes módon beverekedte magát az Aston Villa kezdőcsapatába és nem is szerepel velük rosszul. Eddig még ő vitte a legtöbbre közülük.  

Tete, Riedewald, Bazoer, Zeefuik, Botman, Bakker, Matusiwa, Lang, Kluivert, Kishna, Cerny szerintem nem átlagon felüli képességű futballisták, még akkor sem, ha némelyiküket túlhájpolták. Ettől még eljátszhatnak az Ajaxnál gyengébb, de azért viszonylag jó csapatokban, de az biztos, hogy sohasem lesznek topcsapatban meghatározó játékosok.

Előzmény: nj (26781)
nj Creative Commons License 2021.03.28 0 0 26781

A tegnapi U21-es meccsből azért kiderült, hogy miért a Timber-Martinez kettős játszik a védelmünk közepén és miért nem a Schuurs-Botman.

nj Creative Commons License 2021.03.27 0 0 26780

"Szabadrúgásnál szerintem ez butaság."

 

Szabadrúgásnál úgy szoktak dönteni, hogy a sorfal által nem védett hosszúra helyezkednek. És eseleg, ha látják, hogy a rövidre megy, akkor megpróbálnak arra vetődni.

 

"Most már mindegy. Rossz volt  csapat. Ez Koeman alatt is sokszor előfordult, de annyi pech, mint most, Koeman összes meccse alatt nem volt. De Boer fizetett azért a sok szerencséért, amivel Koeman az utolsó pillanatokban rendre megmentette meccseit."

 

Lehet. Majd hosszú távon kiderül, hogy tényleg csak balszerencséről van-e szó. Egy ideig hajlamos voltam Koemannál is a szerencsére fogni, de azért sorozatban annyi szerencsés momentum véletlenül nem fordul elő.

Előzmény: Gyenyi (26779)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.27 0 0 26779

"Ha megvárja, akkor már biztos nincs esélye, mert hiába látja, hogy hová megy a labda, már nem marad ideje védeni."

Nem azt mondtam, hogy, ha nem indul el az egyik irányba, még mielőtt elmegy a labda, akkor kifogta volna a szabadrúgást, hanem, azt, hogy mivel elindult a rossz irányba, már csak nézni tudta, hogy megy be a labda. Ennél több esélye lett volna, ha vár. Hogy az mire lett volna elég, nem tudom. 11-esnél lehet előre eldönteni, merre várom a labdát. Szabadrúgásnál szerintem ez butaság. Azért 18-20 méterről csak tovább tart, amíg a labda a kapuhoz ér, mint 11-ről. Viszont visszanéztem a szabadrúgást, és azt tényleg újra kellett volna rúgatni, mert két török állt a sorfalban.

Most már mindegy. Rossz volt  csapat. Ez Koeman alatt is sokszor előfordult, de annyi pech, mint most, Koeman összes meccse alatt nem volt. De Boer fizetett azért a sok szerencséért, amivel Koeman az utolsó pillanatokban rendre megmentette meccseit.

Előzmény: nj (26778)
nj Creative Commons License 2021.03.26 0 0 26778

"...ha Krul megvárja hová megy a labda, talán több esélye lett volna kivédeni a szabadot."

Ha megvárja, akkor már biztos nincs esélye, mert hiába látja, hogy hová megy a labda, már nem marad ideje védeni. Már, persze, ha a lövés sarokra megy. 100-120 km/h-s lövések vannak. Vegyünk egy középértéket, legyen 108 km/h, ami = 30 m/s. Mondjuk, hogy ennyivel lövik el. Ez azt jelenti, hogy a lövés 6-7 tizedmásodperc alatt célhoz ér. Kapusként ennyi időd van, hogy reagálj. Ha látod a labdát. De a sorfal miatt lehet, hogy nem is látod, legfeljebb a rúgó játékos mozgásából tippelhetsz, hogy a rövidre, vagy a hosszúra fogja rúgni. De ha akkor akarsz dönteni, amikor a labda sorfal mellé/fölé ér, tehát, amikor először észleled, az már késő, mert akkor a labda már csak 11 méterre van a gólvonaltól, azaz kb. 0,3 másodperced arra, hogy dönts, elrugaszkodj és védd a lövést. Szerintem, ez lehetetlen.

Ezért van az, hogy a kapus a rövidre állítja a sorfalt ő pedig a hosszúra helyezkedik és reménykedik, hogy vagy a hosszúra/középre lövi a játékos, vagy a sorfalba, vagy mellé/fölé. Esetleg abban reménykedik, hogy mégsem lesz a lövésben annyi erő és ezért odaér.

Előzmény: Gyenyi (26777)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.26 0 0 26777

Nekem azért feltűnt, hogy Krul, mielőtt a labda elindult volna, elmozdult a másik sarok felé. Ennek is lehetett szerepe abban, hogy végül nem érte el a labdát. De ez is egy jól megrúgott szabadrúgás volt, így itt is maximum azt lehet mondani, hogy, ha Krul megvárja hová megy a labda, talán több esélye lett volna kivédeni a szabadot. Hogy törökök álltak a sorfal mellett fel sem tűnt. De nem ez volt a bíró egyetlen hibája terhünkre. Szerencsére sok olyan meccs nincs, melyen ahány labda eljut a kapuig, az be is megy. Csak sajnos ennek még komoly következményei lehetnek.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26775)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.03.26 0 0 26776

Többbször visszanéztem most ezt a szabadot, a 2 török játékost nem lett volna szabad engedni,hogy ott álljanak a sorfal mellett.Várható volt,hogy elugranak,és lesz egy lyuk a fal mellett,de 2 ember simán mögéjük állhatott volna.Így a kapusnak már 2 potenciális érkezési pontot kellett néznie.Ezt valahogy meg kellett volna oldani...

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.03.26 0 0 26775

Gyenyi,figyelmedbe ajánlom a törökök tegnapi 4.gólját. Szabadrúgás,ahol a kapus tipikusan nem a hosszún állt,hanem inkább már középen.Szépen be is verték neki.Sajnos ennyit számít egy rossz helyezkedés(meg egy jó szabadrúgás lövő).Pedig kb 2öt kellett volna lépnie,mégsem ért oda.Amúgy szerintem egyértelmű kapushiba volt ez is,meg a 3. gól is.

nj Creative Commons License 2021.03.24 0 0 26774

"Nem tudtam arról, hogy már elment, vagy hogy ilyen tervei vannak."

 

Nem, persze, pár napja még azt tárgyaltad, hogy most kell eladni az EB után. :-)

 

"És lehet, hogy éppen Taylor megy majd el, ha 20 évesen sem lesz még kezdő. És az jelenleg elképzelhető."

 

Jaj, istenem, ne károgj már! Persze, mert mindenki elmegy, aki 20 évesen nem kezdő, nyilván. 2 év alatt sok minden történhet, pl. lejár Gravenberch szerződése. Sőt, addigra Eitingé is.

 

"Egyelőre ott tartanak, hogy Gravenberch lehet hogy egy héten belül válogatott lesz, míg Taylor az U21 keretben sincs. Még sokra viheti Taylor is, de sietnie kell. Mostanában nagyon nem megy neki."

 

Gravenberch mindig két lépéssel előrébb járt nála, de Taylorban megvan a képesség, most kicsit hullámvölgyben van, de Ünüvar és Hansen is abban volt és kezdenek kilábalni belőle, ő is ki fog. Az egész Jong Ajax elég rossz idén, nem véletlen, hogy a kevés sikerélmény hatására elvesztik az önbizalmukat a játékosok és romlik a formájuk is. Értem, hogy az egyéni képzés a legfontosabb, de azért ez egy csapatjáték, ha az egész társaságnak rosszul megy, az kihat az egyéni teljesítményekre is. Folyamatos kudarcélményekből nem lehet építkezni.

 

"Promes ősszel legtöbbször pocsék 10-es volt."

 

Akkor ez biztosan jó példa! :-)

 

"Mert szerintem egy középpálya Taylorral jobb lett volna, mint Promesszel volt. (És akkor Taylor még jó is volt.) Vagy ebben sem értünk egyet?"

 

De ebben maximálisan egyetértünk. A középpálya lényegében bármelyik középpályással jobb lett volna, mint Promesszel, a szélsővel. 

Előzmény: Gyenyi (26773)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.24 0 0 26773

" Legalább nem megy el olyan hamar tőlünk."

Mint Gravenberch? Nem tudtam arról, hogy már elment, vagy hogy ilyen tervei vannak. Persze jó lenne azokat egy új szerződéssel megelőzni. Bár, ha így fejlődik, nem lesz könnyű. És lehet, hogy éppen Taylor megy majd el, ha 20 évesen sem lesz még kezdő. És az jelenleg elképzelhető. Egyelőre ott tartanak, hogy Gravenberch lehet hogy egy héten belül válogatott lesz, míg Taylor az U21 keretben sincs. Még sokra viheti Taylor is, de sietnie kell. Mostanában nagyon nem megy neki.

 

"A középpályán, a saját posztján én nem látok jobbat Taylornál."

Egy másfajta középpályás is léphet a helyébe. Regeer is hatalmas tehetség, aki ugyancsak tud box-to-box lenni. Nem véletlenül ő a Jong Ajax kapitánya. Fits-Jim inkább Taylor típusú, és nagyon jónak látszik. Mindketten fiatalabbak Taylornál. A 15-16 éveseket nem ismerem. Köztük is biztos vannak nagyon tehetségesek. De legyen Ünüvar a példa! Ő visszajött a formaválságból.

 

"Mármint ki jobb, Taylor? És mi az, hogy "Promes helyett"? Promes szélső, nem középpályás."

Promes ősszel legtöbbször pocsék 10-es volt. Helyette tettem volna be Taylort úgy, hogy Klaassen lett volna a 10-es. Mert szerintem egy középpálya Taylorral jobb lett volna, mint Promesszel volt. (És akkor Taylor még jó is volt.) Vagy ebben sem értünk egyet?

 

 

Előzmény: nj (26772)
nj Creative Commons License 2021.03.23 0 0 26772

"Ő időben beért, de nagyon visszaesett."

 

Ez marhaság. Az, hogy valaki 1 meccset játszhatott jutalmul ill. azért, hogy lássa, hogy bízunk benne, számolunk vele, az nem "beérés". Gravenberch hány meccset játszott, mire azt mondhattuk rá, hogy beért? OK, te hamar azt mondtad rá, csak akkor az még nem volt igaz.

Én nem aggódom Taylor miatt, jó lesz ő, ha egy picit később is, mint Gravenberch. Legalább nem megy el olyan hamar tőlünk.

 

"Bár közben jönnek a még fiatalabbak."

 

A középpályán, a saját posztján én nem látok jobbat Taylornál.

 

"Különben megszóltál, hogy egyik csapatomba betettem. De a középpályára tettem Promes helyett, akinél ott azért még most is jobb."

 

Mármint ki jobb, Taylor? És mi az, hogy "Promes helyett"? Promes szélső, nem középpályás. Taylor ügyes, én bízom is benne, hogy befut, mint ahogy Hansenben és Ünüvarban is, de jelenleg nem kezdők és egyelőre nem tudnak olyan színvonalon játszani, mint azok, akiket felsoroltam. De remélem, hogy a következő idényben már fejlődnek annyit, hogy esélyük legyen többet játszani.

Előzmény: Gyenyi (26771)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.23 0 0 26771

" Vannak későn érő típusok. "

De Taylor nem az. 18 évesen mutatkozott be az egyben, és nem is rosszul. Az nem késő. Aztán kispados lett, és most már az sem. Ő időben beért, de nagyon visszaesett. Legutóbb már a Jongban sem kezdett. Remélem, még visszajön, de közben Gravenberch nagyon lehagyta. Taylor nem hiszem, hogy még beéri, de nálunk utódja talán még lehet. Bár közben jönnek a még fiatalabbak. Meglátjuk. (Különben megszóltál, hogy egyik csapatomba betettem. De a középpályára tettem Promes helyett, akinél ott azért még most is jobb.)

 

"És az is biztos, hogy sokat fognak érte kérni. Külföld lesz ebből."

Kérhetnek, amennyit akarnak, de sokat nem adnak egy játékosért, akinek már csak egy évre van szerződése, jó, ha meccsenként 10 percet játszik és még problémák is vannak vele. Egy éve kaphattak volna érte sokat, de akkor maradni akart. Az lehet, hogy inkább egy év múlva ingyen elengedik, de nekünk nem adják el. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy szívesen jönne hozzánk. Meglátjuk, amikor ez aktuális lesz, lesz-e szükségünk rá.

Előzmény: nj (26770)
nj Creative Commons License 2021.03.23 0 0 26770

"De azért az se rossz, hogy az utánuk következők is még jók lennének kezdőnek valamelyik konkurensüknél."

 

Nem igazán világos, hogy annak mi értelme van.

 

"Még te is dicsérted az első meccs és a második Atalanta elleni meccs után. Nem olyan rossz ő, de Timber és pár hete Alvarez még jobbak."

 

A javulást nem látom nála, hogy ne követné el ugyanazokat a hibákat, amiket 1 éve. OK, a Den Haag ellen nem hibázott, mielőtt belekötsz. Na, de az egy kiesőjelölt csapat!

 

"Traoret te is dicsérted a bergamoi meccs után. Őt se írnám még le."

 

Nála meg az nem tetszik, hogy láthatóan túlsúlyos. És korábban sem volt egy robbanékony csatár, hát még így.

 

 

"Most látom, hogy napra egyidősek. Akkor azért Gravenberch nagyon elhúzott tőle."

 

Nem biztos, hogy az jelent bármit is. Vannak későn érő típusok. Richard Sneekes 1984-ben, 16 évesen játszott először az Ajax1-ben és mindenki azt hitte, hogy ő lesz a következő nagy sztárunk (abból az ifiből tűnt ki, ahol olyanok játszottak, mint a két De Boer, Richard Witschge, Bergkamp, Roy!). Ezzel szemben Wim Jonk 1986-ban, közel 20 évesen mutatkozott be a másodosztályú Volendamban. 1988-ban elcseréltük őket és akkor mindenki csodálkozott ezen. Melyikükre emlékszel jobban?

 

"Kivéve, ha leigazoljuk."

 

Éppen azért írtam, hogy nem kellene leigazolnunk, mert csak feszültséget keltene az öltözőben.

 

"Az biztos, hogy amíg Schmidt ott van, nincs ott jövője, tehát nyáron Raiola elviszi."

 

És az is biztos, hogy sokat fognak érte kérni. Külföld lesz ebből.

 

"Biztos vagyok abban, hogy a vele egyidős Traore sokkal jobb nála."

 

Képességeket tekintve nem hiszem. A jelenlegi formát tekintve sem olyan nagy  különbség, mert most Traore sem nagyon tud bekerülni a csapatba. Brobbey jobb nála, de az rajtunk már nem segít. Nem mondom, hogy mindenáron le kellene igazolni, de 2. centernek nem lenne rossz.

Előzmény: Gyenyi (26769)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.23 0 0 26769

"Engem az érdekel, hogy hány játékosunk van, akik úgy vethetők be a saját posztjukon, hogy az nem jár (látványos) minőségromlással."

Jogosan. De azért az se rossz, hogy az utánuk következők is még jók lennének kezdőnek valamelyik konkurensüknél. És az általad említett 17 (amúgy egy fantasztikus mennyiség. Mikor volt ilyen nálunk?) szerintem alig észrevehető minőségromlással vethető be. Mazraoui nélkül négyszer nyertünk az EL-ben, kétszer az AZ ellen, növeltük előnyünket a bajnokságban. Haller nélkül jutottunk pontveszteség nélkül el az EL negyeddöntőjéig. Blind nélkül is jók voltunk a Young Boys ellen és a bajnokságban. Timber (és Mazraoui) kiesését is gond nélkül átvészeltük. Különben most már a transfermarkt is azt írja, hogy Timber COVID-os. És, bár szerinted Schuurs nem a mi szintünk, amíg ő volt a fix középhátvéd, szereztünk 7 pontos előnyt a bajnokságban, és kaptuk a legkvesebb gólt. És a BL-ben a bergamoi meccsen leszámítva végig nagyon jó volt. Egyszer kicselezte Mane, amiből Tagliafico öngólt lőtt. De a két Liverpool elleni meccsen Manet többé nem láttuk. Még te is dicsérted az első meccs és a második Atalanta elleni meccs után. Nem olyan rossz ő, de Timber és pár hete Alvarez még jobbak. Traoret te is dicsérted a bergamoi meccs után. Őt se írnám még le. Szóval marad amit mondtam. Keretünk erős. Holland értelembe nagyon erős, de eddig az EL-ben is annak tűnt.

 

"De mondom, nem ugyanaz a kettőjük posztja, mivel Gravenberch most már 6-os, Taylor inkább 8-as."

Gravenberch 6-os és 8-as egyszerre. Néha Taylor is. Most látom, hogy napra egyidősek. Akkor azért Gravenberch nagyon elhúzott tőle.

 

" Ihattaren a PSV problémája, nem a miénk."

Kivéve, ha leigazoljuk. Az ilyenekről minden edző azt hiszi, hogy majd fogja tudni kezelni. Lásd Balotelli! De azért Ihattaren ott még messze nem tart. Az biztos, hogy amíg Schmidt ott van, nincs ott jövője, tehát nyáron Raiola elviszi.

 

"Itt az a kérdés, hogy látunk-e benne fantáziát, elhisszük-e, hogy van benne potenciál."

Én nem hiszem. Meglátjuk, Overmars mit hisz. Azért Groningenben nem volt képes Sierhuis nyomába lépni. Az sokat mond. Biztos vagyok abban, hogy a vele egyidős Traore sokkal jobb nála.

Előzmény: nj (26768)
nj Creative Commons License 2021.03.23 0 0 26768

"Neres sem egyenrangú Blinddel."

 

Azt írtam: közel egyenrangú. Vagy egyenértékű, ha úgy jobban tetszik és nyilván a saját posztján, mielőtt ebbe is belekötsz.

 

"...akkor igazat adsz nekem abban, hogy e két 11 (kispadosok a másik 11-ből) harcban lehetne az első helyért."

 

Én ezt nem így nézem, mert ennek így semmi értelme, hogy feldobálsz 11 játékost, ráadásul, vannak közöttük (pl. Taylor, Hansen), akikre nem is olyan rég még azt mondtad, hogy még nem tart ott, hogy kezdő lehessen. És, őszintén szólva, az annyira nem is érdekel, hogy ők le tudnák-e győzni az RKC-t, vagy a Heraclest.

Engem az érdekel, hogy hány játékosunk van, akik úgy vethetők be a saját posztjukon, hogy az nem jár (látványos) minőségromlással.   

 

Ezek: Onana, Stekelenburg, Mazraoui, Rensch, Timber, Martinez, Tagliafico, Alvarez, Klaassen, Kudus, Gravenberch, Blind, Antony, Haller, Tadic, Neres (és 2 hónapig még Brobbey is). Eiting elég régen játszott utoljára a színeinkben, ráadásul jelenleg a rehabilitációs munkát végzi, ki tudja mikorra lesz belőle hadra fogható futballista és meddig.

Schuurs, Ekkelenkamp és Traore számomra nem meggyőző, Taylor, Hansen, Ünüvar tehetséges, egy amúgy jól muzsikáló, összeszokott csapatban egyikük-másikuk helyet kaphatna, de egyszerre többet nem biztos, hogy elbírunk belőlük.. 

 

"A csütörtöki meccs után láttam egy elemzést, melyben ezt igazolták jelenetekkel. Mutatták, hogy a kevés ellentámadás majdnem mindegyikénél nem ért vissza időben, így az ellenfél emberfölényben volt. Be kell vallanom, hogy az illusztráció nélkül ez nekem sem tűnt fel."

 

Jaj, istenem, hagyjuk már ezeket az elemzéseket, amiket te szentírásnak veszel! Ez egy showműsor, könyörgöm. Azt is bebizonyították már, hogy Alvarez használhatatlan (van olyan szakértő, aki még mindig kitart emellett), hogy Blind nem fut annyit (tudjuk), hogy Ziyech sok "labdát veszít" (tudjuk), hogy Suarez mindent ellődöz (tudjuk). Igen, de Blind minden hiányossága mellett olyan indításokra képes, amilyet más nem tud, Ziyech olyan labdákat ad, amilyet más nem tud és Suarez meg lő egy halom gólt. Vagyis bőven kompenzálják a hiányosságaikat. Legalábbis Eredivisie-szinten. Ezek a szakértők Cruyffról is bebizonyítanák, ha ma játszana, hogy nem védekezik elég jól.

 

"Persze bekknek sem jó olyan, aki nem ér rendre vissza."

 

Azon a poszton ez sokkal rosszabb, mivel ott már nincs mögötte senki, középpályásként meg van. Pont az a lényeg.

 

"Ott játsszon, ahol legnagyobb szükség van rá!"

 

Tehát a középpályán. Ezt mondom én is! :-)

 

"10-es soha nem volt."

 

Nem. De állította valaki az ellenkezőjét, vagy ezt miért írod?

 

"De félek, Taylor soha nem lesz olyan jó, mint Gravenberch."

 

Meglátjuk. Szerintem, még jobb is lehet. De mondom, nem ugyanaz a kettőjük posztja, mivel Gravenberch most már 6-os, Taylor inkább 8-as.

 

"Ő is néha gyerekesen viselkedik..."

 

Néha? De mindegy, Ihattaren a PSV problémája, nem a miénk.

 

"Ma még biztos. Gondoltad volna egy éve, hogy Gravenberch miatt Martineznek ma már nem lesz helye a középpályán? Hiszen tavaly a Blind (középhátvéd) - Martinez pár volt a csapat motorja."

 

Nem, de én most is előbb hagynám ki Blindet, vagy Gravenberchet, mint Martinezt. Az a srác méltatlanul alulértékelt, pedig a csapat egyik legfontosabb játékosa, csak nem annyira látványos, amit csinál. Kb. olyan, mint Davids, őt sem emlegették a sztárok között, de a távozása, szerintem, nagyobb veszteség volt, mint pl. az ugyanakkor távozó Finidié.

 

"Redan idén összesen 64 percet játszott a német bajnokság 14-ikében. Legtöbbször e keretben sincs. Egy éve 5 meccset játszott Groningenben. Elég gyengén."

 

Nézd, ha jó formában lenne, akkor sokkal többe kerülne és biztosan nem tudnánk megvenni. Pont ez a lényeg: olcsón venni, drágán eladni. Itt az a kérdés, hogy látunk-e benne fantáziát, elhisszük-e, hogy van benne potenciál. Ha igen, akkor most kell megvenni, amikor olcsó és fel kell építeni, akkor 1-2 év alatt lehetne belőle 20-30 milliós játékos is, jobb esetben még több. Ha a Herthában építik fel, akkor ez nekik fog kamatozni. Most biztosan nem fog játszani, mert a kiesés ellen küzdenek, nem fognak vele kockáztatni. De gondolj pl. Milikre, őt sem tartotta senki semmire, őt sikerült felépíteni.

 

"Különben is egy 176 centis középcsatár valahogy nem lehet az igazi."

 

Messi 170 cm és azért elég jól elboldogul. :-) De maradjunk a földön: Danilo 174 cm, Malen 179 cm, Tadic és Suarez 181 cm, de még Traore is csak 183 cm. A Timber - Martinez tengely 179 ill. 178 cm-re nőtt.

 

Előzmény: Gyenyi (26767)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.23 0 0 26767

"Akkor csak mondták volna. Ha Hallernél beismerték."

Nem ismerték be. Legalább is az Ajax nem. Szerintem az Ajax honlapján nincs Hallerről az, hogy koronás. Tegnap Ten Hag nem volt hajlandó többet mondani, mint azt, hogy egészségügyi okokból nem játszhatnak.  A többit a 'bennfentesek' mondták.

 

"olyan 16 közel egyenrangú játékosunk akad."

Neres sem egyenrangú Blinddel. A 22 között lennének olyanok, akik csak majdnem mindegyik más csapatban lennének kezdők.

Ha a kölcsönben lévőket és Onanat is beszámítom:

1. Onana - Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico - Gravenberch, Klaassen, Taylor - Antony, Traore, Tadic     (17 forduló után kb. ezekkel álltunk az élen; Taylor helyett Promes volt)

2. Stekelenburg - Timber, Alvarez, Martinez, Rensch - Kudus, Ekkelenkamp/Ünüvar/Hansen, Eiting - Danilo/Labyad, Haller, Neres

Ha arra gondolsz, hogy a nálunk Ekkelenkampnál sokkal kevesebbet mutató De Wit milyen fontos az AZ-ben, vagy a nálunk az első csapatba szóba se jövő Doekhi a Vitesse egyik erőssége, akkor igazat adsz nekem abban, hogy e két 11 (kispadosok a másik 11-ből) harcban lehetne az első helyért.

 

"A jelöltjeid közül Blind nálam középpályás,"

Ősszel Ten Hag azt mondta, hogy sem Blind sem Martinez nem az. A csütörtöki meccs után láttam egy elemzést, melyben ezt igazolták jelenetekkel. Mutatták, hogy a kevés ellentámadás majdnem mindegyikénél nem ért vissza időben, így az ellenfél emberfölényben volt. Be kell vallanom, hogy az illusztráció nélkül ez nekem sem tűnt fel. Persze bekknek sem jó olyan, aki nem ér rendre vissza. De a válogatottban általában jó balhátvéd. Blind három poszton használható, és mindhármon tud jó lenni. Ott játsszon, ahol legnagyobb szükség van rá!

 

"Gravenberch - most már - védekezőbb stílusú, mint Taylor. Bár, lehet, hogy őt is át akarják nevelni."

10-es soha nem volt. Gravenberch szerű, bár több hosszú indítással. Igaz tegnap Gravenberchnek is volt néhány olyanja. De félek, Taylor soha nem lesz olyan jó, mint Gravenberch.

 

"Hát, amiket írnak róla, ha annak csak a fele igaz, akkor már biztos, hogy ő."

Is. Azért egy alig 19 éves sráccal, akit eddig mindenki ajnározott, nem lehet úgy bánni, ahogy Schmidt bánik vele. Az AZ ellen hagyta az egész második félidőben melegíteni, majd beküldte a 87-ik percben. Mintha azt akarta volna, hogy tiltakozzon és megbüntethesse. Ő is néha gyerekesen viselkedik, de egy jó edző, például Hiddink, szót tudna vele érteni, talán vissza tudná vezetni a jó útra. Schmidt, mint egy rossz őrmester, meg akarja törni. Sok milliójába kerül ez a PSV-nek, és nagyon visszadobja Ihattarent is.

 

"Mert Neres, Antony és Tadic azért jobb náluk."

Ma még biztos. Gondoltad volna egy éve, hogy Gravenberch miatt Martineznek ma már nem lesz helye a középpályán? Hiszen tavaly a Blind (középhátvéd) - Martinez pár volt a csapat motorja.

 

"Ő is a mi fiatalunk volt. És a jelenlegi értéke 3 millió. Az nem egy nagy pénz."

Redan idén összesen 64 percet játszott a német bajnokság 14-ikében. Legtöbbször e keretben sincs. Egy éve 5 meccset játszott Groningenben. Elég gyengén. Különben is egy 176 centis középcsatár valahogy nem lehet az igazi. Érte 3 millió is nagyon sok lenne. Tudom, adtunk ki felesleges játékosokra ennél sokkal többet is, de ez nem érv.

Előzmény: nj (26766)
nj Creative Commons License 2021.03.22 0 0 26766

"És nincs kizárva, hogy Antony és Timber is."

 

Akkor csak mondták volna. Ha Hallernél beismerték.

 

"Tulajdonképpen két 11-et ki tudnánk állítani komoly bajnoki esélyekkel."

 

Azért az túlzás, de olyan 16 közel egyenrangú játékosunk akad.

 

"De ettől még nem esélyesebbek nálunk."

 

Én ezt másképp látom.

 

"A robbanékonyságon lehet javítani, és talán valahogy a koncentráció kihagyásokon is."

 

Ezt az utóbbit nem látom, sajnos. De nálam Timber az első számú középső védő, Alvarez a második. És Rensch sokszor játszott középső védőt. És Schuurs más poszton nem tud játszani.

 

"Szerintem, ha minden középhátvéd és középpályás rendelkezésre áll, akkor Wijndal is kispados lesz Blind miatt."

 

A jelöltjeid közül Blind nálma középpályás, Martinez bal oldali középső védő, Rensch pedig Mazraoui vagy Timber helyettese. A középpályán nálam az Alvarez, Gravenberch, Blind közül tennék be kettőt ill. Klaasen és Kudus közül egyet. Ellenféltől függően. Ha Tagliafico menne, akkor én a helyére Wijndalt állítanám.

 

"...de azért Gravenberch utódja nálam Blind vagy Eiting."

 

Nyilván. Gravenberch - most már - védekezőbb stílusú, mint Taylor. Bár, lehet, hogy őt is át akarják nevelni.

 

"Ha csak Labyad megy el, akkor új középpályás sem kell."

 

Én is ezt mondtam, sőt, én még Gravenberch elmenetele esetén sem vennék senkit, tehát ebben egyetértünk.

 

"Ihattaren főleg Ziyech szerűen a jobbszélről szeret játszani. Nem tudom, ő e problémás vagy az edzője."

 

Hát, amiket írnak róla, ha annak csak a fele igaz, akkor már biztos, hogy ő.

 

"A csatársorban elégedett vagy a három szélsővel, de én tartok attól, hogy Neres nyáron elmegy. Még 1-2 jó EL meccs, és lesz rá kereslet."

 

Szerintem, most még nem fog.

 

"Miért ne jöhetnének jövőre szóba egy kezdőhelyre?"

 

Mert Neres, Antony és Tadic azért jobb náluk. 

 

"Tegnap úgy láttam, hogy súlyfeleslege van."

 

Ezt írtam én is.

 

 

"Persze, ha Labyad és Idrissi nem olyan önzők, minimum egy gólt lőtt volna, és akkor másképp értékelnénk."

 

Én nem hiszem.

 

"Nehogy már egy Redant visszahozzunk! Eleve ne vegyünk senkit a kispadra. Oda jók fiataljaink."

 

Ő is a mi fiatalunk volt. És a jelenlegi értéke 3 millió. Az nem egy nagy pénz.

 

"Ami a Boadukat, Veermanonkat, Wijndalokat illeti Ziyech óta nem igazoltunk le a holland bajnokságból kezdőjátékost."

 

Veerman nekem nem kellene és Boaduval kapcsolatban is komoly kétségeim vannak, bár, elég gólerős, de Zivkovic is ilyennek tűnt. Viszont Wijndal más tészta.

 

"Schuurs és Scherpen talán még lesznek azok, de Van Leer, Lamprou, Labyad, Pierie, Klaiber ráfázások. De a sok külföldről visszahozott holland kb. fele is az. Stekelenburg, Blind, Klaassen beváltak,  Promes is első évében és kicsit Huntelaar is. De Krul, Babel, Siem, Idrissi nem."

 

Krul nem kapott sok lehetőséget, legnagyobb sajnálatomra, őt nem sorolnám a kudarcok közé.

Előzmény: Gyenyi (26765)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.22 0 0 26765

Több írásodra reagálok egyszerre

"Sajnos, Haller koronavírusos. "

És nincs kizárva, hogy Antony és Timber is. Ha csak pozitívak, akkor a válogatott szünet végére kipihenten folytathatják. Szép lenne, ha Mazraoui is visszajönne addigra.

 

"elég, ha csak a saját meccseinkre figyelünk, akkor nagy baj már nem lehet."

Azt is megengedhetjük magunkat, hogy 3 ponttal segítsük az AZ-et a második helyért folyó harcban. De remélem, ez csak vicc, és idén harmadszor is elverjük őket. Mindenesetre úgy állunk, hogy rendre pihentethetjük azokat, akiknek erre szükségük van. Mert keretünk nagyon erős. Tulajdonképpen két 11-et ki tudnánk állítani komoly bajnoki esélyekkel.

 

"Jobbak vagyunk, mint ősszel, de az nem biztos, hogy elég lesz a Roma ellen is."

Így már nincs gond. Szerintem sem biztos. De ettől még nem esélyesebbek nálunk.

Még egy érv mellettünk. Abban egyetértünk, hogy jobbak vagyunk, mint ősszel voltunk. Abban is egyet kell értenünk, hogy a Roma viszont rosszabb. Míg 2020-at a harmadik helyen fejezték be, addig most 7-ikek, és, ha januárban kezdték volna a bajnokságot, nem lennének az első 10-ben. Kiverték, a hollandnál gyengébb ukrán bajnokság jelenlegi másodikát, de annál azért nagyobb szó, hogy mi a francia bajnokágban vezető Lillet vertük ki.

 

"Nem vagyok biztos abban, hogy Scherpen a megfelelő erre a szerepre"

Biztos semmiben nem vagyok, de úgy érzem, hogy igen. Belőle is nyugalom árad, reflexei is jók. Néha még hibázik, de egyre ritkábban. Persze, ha Onana még fog nálunk védeni, és Stekelenburg is marad, akkor kölcsön kell adni egy jobb csapatnak, melynél nem lesz sok dolga, de végig koncentrálnia kell.

 

"Schuursnak is jobb lenne, ha máshol próbálkozna, de ha beéri a cserepaddal, akkor tőlem maradhat. "

Még mindig nem adtam fel vele kapcsolatban a reményt. Fizikai adottságai alapján nagyon jó középhátvéd lehetne. Elég gyors, és focizni is tud. Nem elég robbanékony és minden meccsen vannak kihagyásai. A robbanékonyságon lehet javítani, és talán valahogy a koncentráció kihagyásokon is. Még mindig csak 21 éves. Jobb, mint a 22 éves Alvarez volt.

 

"dönteni kellene, hogy megvárjuk-e, amíg Salah-Eddine belenő ebbe a szerepbe, vagy megpróbáljuk Wijndalt, vagy Van Aanholtot? "

A kétlábas Rensch az első számú jelöltem. A Jongban egy ideig próbálgatták is e poszton. Martinez is lehet jelölt és persze Blind is. Ha a válogatottban De Ligt párja Van Dijk vagy De Vrij, akkor Blind sokszor balhátvéd, és Van Aanholt a kispadon ül. Szerintem, ha minden középhátvéd és középpályás rendelkezésre áll, akkor Wijndal is kispados lesz Blind miatt. Elvileg még visszajöhet Pierie is, bár annyira még nem meggyőző, hogy ennek örülnék. Szerintem, ha csak Tagliafico megy el, nem kell senki. A legtöbb vett hátvéddel ráfázunk.

 

"remélem, Eiting marad és előbb-utóbb áttör Q. Timber és Taylor is."

Q. Timber szerintem mint jobbszélső vagy jobbhátvéd jöhet szóba. Az utóbbi időben jobbhátvéd. Taylor csak összeszedi magát, de azért Gravenberch utódja nálam Blind vagy Eiting. Ha csak Labyad megy el, akkor új középpályás sem kell. Van néhány fiatal, aki hamar befuthat. Amíg Rensch júniusban alá nem írt, nem is tudtam, hogy létezik. Ki tudja, hány ilyen van még?

 

"az előbbi elég problémás, utóbbinál pedig, szerintem van jobbunk, Klaassen és Kudus személyében."

Ihattaren főleg Ziyech szerűen a jobbszélről szeret játszani. Nem tudom, ő e problémás vagy az edzője. Amíg Neres és Antony vannak, nincs rá szükségünk. Veerman nem 10-es, így Klaassennel, Kudussal nem hasonlítanám össze. Gravenberchhel igen. Gravenberch sokkal jobb nála, bár ő gólerősebbek, és több asszisztje volt.

 

A csatársorban elégedett vagy a három szélsővel, de én tartok attól, hogy Neres nyáron elmegy. Még 1-2 jó EL meccs, és lesz rá kereslet. Hansen kezdi visszanyerni formáját, míg Ünüvar már vissza is nyerte. Miért ne jöhetnének jövőre szóba egy kezdőhelyre? Haller mögé nekem az őszi Traore megfelelne. Tegnap úgy láttam, hogy súlyfeleslege van. Persze, ha Labyad és Idrissi nem olyan önzők, minimum egy gólt lőtt volna, és akkor másképp értékelnénk. Szerintem nekünk sokkal jobban megfelel, mint a csak kontráknál használható Boadu. Lammers sokkal inkább való hozzánk, és mai helyzetét látva, biztos jönne is, de túl drága lenne. Ha formába jön, Hansen is használható lesz a Haller backup-jának. Ha kell, van még Tadic, és nekem tetszik a 18 éves Rasmussen is. Nehogy már egy Redant visszahozzunk! Eleve ne vegyünk senkit a kispadra. Oda jók fiataljaink.

 

Ami a Boadukat, Veermanonkat, Wijndalokat illeti Ziyech óta nem igazoltunk le a holland bajnokságból kezdőjátékost. Schuurs és Scherpen talán még lesznek azok, de Van Leer, Lamprou, Labyad, Pierie, Klaiber ráfázások. De a sok külföldről visszahozott holland kb. fele is az. Stekelenburg, Blind, Klaassen beváltak,  Promes is első évében és kicsit Huntelaar is. De Krul, Babel, Siem, Idrissi nem.

 

" más feladatunk nincs, mint megszabadulni a ballaszttól és lehetőleg egyben tartani a keretet."

Ezzel így teljesen egyetértek.

Előzmény: nj (26757)
nj Creative Commons License 2021.03.22 0 0 26764

Megfeledkeztem Pierie-ről. Neki legjobb lenne, ha még 1 évet kölcsönben maradna a Twenténél.

Előzmény: nj (26763)
nj Creative Commons License 2021.03.22 0 0 26763

Úgy érzem, mostanra kikristályosodott, hogy ki azok a játékosok, akiket érdemes megtartani.

 

Ami a kapusokat illeti, Onanát feltétlenül, de Stekelenburg eddig meglepően jól helyettesítette. Persze, ő mindig jó kapus volt, szerintem Van der Sar után az Ajax történetének második legjobbja, de amikor elment tőlünk, kicsit utat tévesztett, az utolsó 5 éve pedig aggasztó volt. De megmutatta, hogy azért lehet rá számítani. De kétségtelen, hogy nem ő a jövő,Onanát pedig előbb-utóbb csak elviszik, szóval kellene egy fiatal kapus is. Nem vagyok biztos abban, hogy Scherpen a megfelelő erre a szerepre, Kotarski pedig biztos, hogy nem. A még fiatalabbaknak pedig még több időre van szükségük, szóval, körül kellene nézni a piacon.

 

Ami a védelmet illeti, Mazraoui, Rensch, J. Timber, Alvarez, Blind, Martinez, Tagliafico olyan játékosok, akikből mindig összerakható egy jó hátsó alakzat. Bár, én Blindet, inkább előrébb tenném. Úgy 3 hónappal ezelőtt Alvarez még nem lett volna a felsoroltak között, de be kellett látnom, hogy Ten Hag türelme nem volt indokolatlan vele kapcsolatban. Klaiber, szerintem, teljesen alkalmatlan, van 3 jobb opciónk is nála a jobbhátvéd posztra. Schuursnak is jobb lenne, ha máshol próbálkozna, de ha beéri a cserepaddal, akkor tőlem maradhat. Taglaificot lehet, hogy elviszik, ez esetben dönteni kellene, hogy megvárjuk-e, amíg Salah-Eddine belenő ebbe a szerepbe, vagy megpróbáljuk Wijndalt, vagy Van Aanholtot? Mást nem nagyon látok a piacon, aki erősítést jelentene. Botmant nem sajnálom, hogy elment, szerintem, nem fért volna be. Magallan is a mi játéksounk még, tőle meg kelelne szabadulni.

 

Ami a középpályásokat illeti, szóba jöhet itt Alvarez, Blind, Klaassen, Kudus, Gravenberch, remélem, Eiting marad és előbb-utóbb áttör Q. Timber és Taylor is. Gravenberch iránt nyilván lesz érdeklődés, de ha Eiting marad és Blind nem hátul játszik, akkor lesz elég opciónk a posztjára. Labyadra nincs szükségünk, és fájó szívvel mondom ki, de, sajnos, Ekkelenkampnak is jobb lenne, ha elmenne, akár kölcsönbe. Jensennek még ennél is kevesebb sanszot adok. Ez a sor nem feltétlenül szorul erősítésre, még Gravenberch távozása esetén sem. Korábban volt pletykák Ihattarenről, mostanában Joey Veermant (Heerenveen) emlegetik, mindkettő jó futballista, de az előbbi elég problémás, utóbbinál pedig, szerintem van jobbunk, Klaassen és Kudus személyében.

 

A csatársor: Antony, Neres, Haller, Tadic mozdíthatalannak tűnik, de ez kevésnek tűnik a jövőre nézve. Különösen, ha esetleg Neres el akarna menni, de nem hiszem, hogy jelenleg ez lenne a helyzet. Van még Hansen és Ünüvar a Jong Ajaxban, de ők még nem tartanak ott, hogy joggal aspirálhatnának egy kezdő helyre, ráadásul nekik a szélső poszt jobban fekszik. Persze, ha nagyon kell, Tadic és Hansen azért elboldogul centerben, de nekem ez kevésnek tűnik. Brobbey elmegy, vele nem tudunk számolni. Traore-t én nem tartanám meg az ínséges centerposzt ellenére sem, nem látok benne komolyabb potenciált. Esetleg kölcsön lehetne adni, hátha mégis... Idrissi kölcsönben van nálunk, részemről mehet is vissza. Danilo jól kezdett a Twentében, de tavaszra visszaesett, már nem is stabil kezdő, nem hiszem, hogy ő lenne a megoldásunk a középcsatár posztra, ha még a Twentébe sem fér be. Legfeljebb a cserepadon ülhet, de az meg neki nem lenne jó. Promest és Huntelaart már télen eladtuk. Lang csak papíron a mi játékosunk, de őt biztosan megveszi a Brugge, Bandét pedig a dolgok jelenlegi állása szerint már soha nem látom az Ajax hivatalos meccsén játszani. Valószínűleg nem is véletlenül. Szóval, itt el lehetne gondolkodni egy középcsatáron, de ötletem sincs, hogy ki jöhetne szóba. Boadu túl drága ahhoz, hogy megvegyük Haller mögé és nem is hiszem, hogy arra a szerepre jönne. Plusz, lehet, hogy a mi játékunk nem is feküdne neki. Hátránya még, hogy ő is Raiola-játékos. Az előnye viszont az lenne, hogy gyengítenénk az AZ-et. De egy ilyen húzást csak akkor érdemes meglépni, ha valóban látunk is benne fantáziát. Zirkzee-t és Lammerst emlegették korábban, de akkor úgy tűnt, hogy Brobbey és Traore személyében megvan az utánpótlás házon belül. Azóta viszont Lammerst megvette az Atalanta, Zirkzee-t meg lehet, hogy meg fogja venni a Parma. Redannal lehetne még próbálkozni, mert nem nagyon játszik a Herthában és nem is drága, de ennek megfelelően valószínűleg hónapokba telik, mire használható állapotba kerül és akkor sem biztos, hogy beválik. De egy klasszikus center nem lenne rossz.

 

Összefoglalva: egy kapus, egy center és Tagliafico távozása esetén egy balhátvéd kellene, egyébként más feladatunk nincs, mint megszabadulni a ballaszttól és lehetőleg egyben tartani a keretet.

nj Creative Commons License 2021.03.21 0 0 26762

Ha az első gólnál nem Neres, hanem Tadic adta a gólpasszt (nem emlékszem, az egyik oldal ezt írja a másik azt), akkor az utóbbit lehet inkább dicsérni. 

Előzmény: nj (26761)
nj Creative Commons License 2021.03.21 0 0 26761

Nagyon sima meccs volt, az elején 10 percenként lőttük a gólokat. Az 50. percben, az 5. gól után véget ért a meccs, akit lehetett pihentettünk. 

Mivel az ellenfél harmatgyenge volt (remélem, ki is esnek), ezért sok következtetést ebből a találkozóból levonni nem lehet. A kezdőjátékosok nem voltak rosszak, kiemelkedett Rensch a góljával és 2 gólpasszával, de Neres két gólpassza sem rossz. Tadic és Klaassen megrúgták a szokásos góljukat és Alvarez is betalált, ez biztosan tovább fokozza az önbizalmát. A cserék közül Schuurs rendben volt Kudus keveset játszhatott, a másik 3 inkább csak arra ment, hogy egyénileg villogjon, de az öncélú játék nem volt eredményes. Idrissi lehet, hogy góltól fosztotta meg Traoret, aki az ötösön szabadon várta volna a passzt, a szélső viszont fel akarta csavarni a labdát a hosszúba, csak a csavar hiányzott belőle. Traore nekem ráadásul lomhának és túlsúlyosnak tűnik. Ötük közül legfeljebb Kudusról tudom elképzelni, hogy ha szükséges, lendíteni tudnának a csapatjátékon.

 

Az előnyünk immár 11 pont és van egy elmaradt meccsünk is. A gólkülönbségünk magasan a legjobb. A válogatott szünet után a Heerenveenhez megyünk, ha okosan játszunk, győzhetünk. Remélem, senki nem sérül és fertőződik meg a válogatott meccseken.

nj Creative Commons License 2021.03.21 0 0 26760

"Szó sem volt simáról. Ezt írtad: "A Young Boys ellen én bármilyen különbségű győzelemnek örülnék" "

 

Félreérted. A sima itt nem = többgólos, hanem pont ellenkezőleg, nem többgólos, hanem egy sima (értsd: "többgólos" jelző nélküli, egyszerű) győzelem.

 

"Akkor még nem így láttad. Az első meccsről azt írtad, hogy közelebb álltunk a győzelemhez, a másodikról, hogy nagyobb arányban is nyerhettünk volna."

 

Mot is így gondolom. De ennek nem mond ellent amit írtam, miszerint, csak a végén álltunk továbbjutásra. Ami tény. Így alakult a két meccs összesítésben: 0-1, 1-1, 1-2, 2-2 és végül De Ligt fejesével 3-2. Egyedül ekkor álltunk továbbjutásra. Az olasz csapatoktól gyakran kaptunk ki úgy, hogy egyébként a mezőnyben jobban játszottunk, csak éppen ők nyertek 1-0-ra.

 

Ami a két PSV elleni meccset illeti, a hazai 2. félidejében voltunk jobbak, a másik háromban ők voltak a jobbak. Lehet ezt magyarázni az EL-lel, kupaelődöntővel, de attól még tény, hogy így volt. Az viszont igaz, hogy a kupában megérdemelten nyertünk ellenük.

 

"Ha szerinted nem vagyunk most jobbak, mind ősszel voltunk, akkor vagy nem nézed meccseinket, vagy elfogultságod vakká tesz."

 

Jobbak vagyunk, mint ősszel, de az nem biztos, hogy elég lesz a Roma ellen is.

Előzmény: Gyenyi (26754)
nj Creative Commons License 2021.03.21 0 0 26759

Ja, és Haller helyett Brobbey kezd.

Előzmény: nj (26758)
nj Creative Commons License 2021.03.21 0 0 26758

Timber sincs még rendben, Mazraouira nem is számítottunk és Antony is hiányzik, utóbbi okáról nem tudni.

Előzmény: nj (26757)
nj Creative Commons License 2021.03.21 0 0 26757

Sajnos, Haller koronavírusos. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!