Keresés

Részletes keresés

pavlo41 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 12763

András,nem tudom kinek szólt a kérdésed,ha nekem válaszom,úgy,hogy a körülmények,a logika segít neki./sajnos nem tudom elküldeni az útvonalunkat,mert nem tudom,hogy lehet feltenni ide,de szóban megpróbálom leírni,az elején nem volt probléma,a harmadik törésponton 6-7 méterrel túlmentünk,levettük a tévesztő bóját/azt hittük a törésponton van/innen irányt és távolságot mérve,az én végpontomról balra fordulva bozót,IvánétóL előttünk ott a bója,/visszatérűnk a helyes útra/megyünk tovább bal forduló,sürű bozót,tovább 5 -6 méter átjáró irány távolság/a jó uton haladunk/de ismét hibázunk levesszük a tévesztő bóját, innen ismét irány távolság találkozunk egy bójával,de mögötte sűrű bozót,ezen nem lehet tovább menni/nem lehet jó/,balra kikerüljük/innen látszik a megfelelő utolsó bója,ahova Elemérnek el kellett jutni.Szóval párszor letértünk az útvonalról de körülmények/főleg az átjárhatatlan bozótok többször is vissza  vezettek a helyes útra,a pár méteres kitérőknél sajnos levettük a két tévesztő bóját,és most sem értem,hogy miért kaptunk a jókért  hibapontot.Döméék koncepciója az volt,hogy matematika,ábrázoló geometria alapján nem lehet,de ezek után azt mondom,hogy a terep alapján,a téves útvonalon lévő átjárhatatlan bozótok miatt a valóságban nem lehetett a"rossznak "vélt útvonalon haladni,nem tudom a rendezők ezt végig gondolták-e?

kokesz44 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 12762

Már szombaton is indulunk. de sajnos  az A kategóriában mivel Bence unokám  -vezetésével (4 éves) indulunk. valamikor el kell kezdeni a kölyök fertőzést. Az édesanyja szerint már így sokat tanult a nagyapjától.

Előzmény: Köbarka (12761)
Köbarka Creative Commons License 2016.09.08 0 0 12763

Eltájoló 2016

Röviden a versenyről, ami számunkra több sikert is hozott.

Változatlanul magas színvonalú, új feladatokkal nehezített versenyen kiváló időben vehettünk részt az izsáki királydinnyés homokosban. A terepet és térképet korábbi versenyekről sokunknak ismerős lehetett. A tavalyi Eltájolók Kupán túl, két Boróka Kupa volt itt már rendezve, de ott nincsenek tévesztő bóják és feladatok.

Több túravezetői feladat terítékre került: láthatóság. jól előkészített magasság mérés.

A trükkös - tükrös feladatok számomra nem ismeretlenek, de csak ismert már sokszor látott terepen. A négy pont tökéletesen elég volt az izgalom fokozására és a végén csattanó poén, amikor a leadott térképet nem tudták odaadni az időmérőben. 

A szilvalekváros ellátásra még a vegetariánusok is megnyalhatták tíz ujjukat. 

A beérkezés után egyetlen egy kritikai megjegyzésem volt, amely a nem ismert újszerű feladatok hiba pontozásával volt kapcsolatos. 

Köszönjük a kellemes hétvégét.   

Köbarka Creative Commons License 2016.09.08 0 0 12762

Megpróbálom láthatóvá tenni.

 

 

A feladat előkészítésének szükségessége már megér egy dicséretet.

Kiválasztani a bójától induló vonal, hol végződik ?

Lemérni az egyes átmenetek távolságát, irányát.

Rendkívül helyesnek találom a "kövessétek ti is végig az útvonalat" és az "útközben talált bójá(k)nál" kifejezéseket.

 

Egy kérdésem van csak, ami adja a helyes pontozást:

Az útvonalról való eltérés esetén, hogy kerül Elemér a végére, ha nem próbál visszatérni az igazira, mivel nem tudja, hogy melyikre ment rá ?

Előzmény: döme76 (12757)
Köbarka Creative Commons License 2016.09.08 0 0 12761

Ez az újítók, jobbra törekvők sorsa.

Vasárnapra top formában legyél !

Előzmény: kokesz44 (12760)
kokesz44 Creative Commons License 2016.09.07 0 0 12760

Minden bántás nélkül, szerintem KBK Andrással hasonló cipőben járkálsz, hiszen Ő is képes előre szaladni a pofonokért. Az újításokról pedig az a véleményem, hogy az év végi nyílt VAB - on kellene lovaggá ütni az időközbeni összes  -és valóban jobbító ötletekkel - együtt. Rá fér a jobbítás!  Azzal pedig  abszolút egyetértek, hogy a mezőny már túl lépett a "távméréseken ".
Ami a sörözést illeti -gondolom Szandi mesélt az állapotomról- boldogan!!!
Mi a kis unokámmal már csütörtökön patakon leszünk, s a pénteki napon a környéket fogjuk bejárni ( kalandpark, Boldogkőváralja kajálás  meg a fene tudja hogy még mi!)

Előzmény: döme76 (12758)
robogócsiga Creative Commons License 2016.09.07 0 0 12759

Pavlo-val értek egyet, mivel szerintem az "egy hiba egy büntetés" elv prioritást élvez. A vitatott feladatnál csak akkor lenne jogos büntetni duplán, ha a levett (akár jó bója) nincs megfelelő sorrendben, azaz a jelölések sorrendje és a kihelyezett bóják alapján bizonyosan visszafelé is haladtak (azaz "lóugrásban"/véletlenszerűen)/ jelöltek a versenyzők.

Előzmény: döme76 (12757)
döme76 Creative Commons License 2016.09.06 0 0 12758

Én már innék veled egy sört :)

A Gyuri bácsi által felvetett problémát sajnos nem tudom képileg megjeleníteni, örülök, hogy a másikat fel tudtam tenni. Látod, csak egy problémás versenyt kell rendezni, és beindul a fórum :)

Előzmény: kokesz44 (12754)
döme76 Creative Commons License 2016.09.06 0 0 12757

Igen, azt látom, hogy nem tudlak meggyőzni. Valóban nem poligon és nem is itiner volt. Az itinert csak példának hoztam fel. De amit leírtál, az is azt bizonyítja, hogy nem az útvonalon haladtatok. Ha útvonalKÖVETÉS a feladat, akkor azon kell haladni. A 7 méterre lévő bóját pedig nem kell levenni (versenyszabályzat 17.7), csak a legfeljebb 2 méterre lévőt. Ezért raktuk a tévesztőket is legalább 10-12 méterre az útvonaltól. Egyébként eszembe jutott még egy feladattípus, és ez talán még jobban hasonlít ehhez. Ez pedig a szintmenet. Ha véletlenül a versenyző másik szintre jut és ott érint egy bóját, az természetesen hibapont. De onnan már csak a tévesztőbója szintjén haladhat. Természetesen ha később van egy helyes bója az eredeti szinten és azt nem érinti, az is hibapont. Ez szerintem dupla büntetés. (A mi feladatunk nem szintmenet volt, ezt is csak példának írtam.) Itt is az értékelés anomáliájára gondolok.

És még arra is, hogy a feladatok megfogalmazása, végrehajtása nem definíciószerű. A memória nem memória, az útvonalkövetés, szintmenet pedig nem az útvonal, vagy az adott szint követése, hanem az összekötött tereptárgyak, vagy a domboldalon lévő bóják megkeresése. Az itineren sem lehetne javítgatni, ha a rendezők többsége nem kódfelírást kérne, hanem jelölni kellene a bójánál. Természetesen mi is felírjuk a kódokat, és ha nem stimmel valami, akkor visszamegyünk javítani. Csak a végén írjuk be a helyes sort. Ez sem szabályos, de elfogadott. Ha jelölni kellene mindenhol, akkor a tévesztés után visszamenve fognánk egy jót. Ez az értékelésben mindkét esetben büntetés lenne (helyesen), mivel nem az itiner szerint haladtunk. Ugyanúgy, ahogy ti sem haladtatok az irányok és távolságok által meghatározott útvonalon.

Előzmény: pavlo41 (12755)
döme76 Creative Commons License 2016.09.06 0 0 12756

Hát, én sem értek egyet a pontozással. Sokat szoktunk beszélni Szandival és Zazival is a pontozásról. A versenyszabályzatban viszont erre semmilyen ajánlás nincs. (Csak a sablon feladatokra.) A kiírást nem csak ti nem olvastátok el, hanem még nagyon sokan. A mérőszalagot kiemeltem, és alá is húztam. A 60 hibaponthoz 6,5 méter (azaz 32 %-os) eltérés kellett. Ezt nem tartottam túlzónak. 300 méteres távmérés esetén ez majdnem 100 méter. Az is bőven megvan 60 hibapont. Utólag (tudván, hogy sokan nem hoztak mérőszalagot) lehet, hogy tényleg sok volt. A tükrözéses részen lévő pontokat pedig a helyszínen pontosan be lehetett azonosítani, nem okozhatott gondot az azonosításuk. Az odajutás volt inkább a nehéz. Ezért talán plusz időt lehetett volna adni a szakaszon. De nem igazán volt jellemző az időhiba. Bár a kartonokat még nem kezdtem el átnézni.

Támogatom az értékelési rendszer átvizsgálását én is.

 

A másik felvetésedre: Megnéztem a kartonokat, tényleg mindenki rosszul vette le. Nem igazán értem, miért, az ellenőrző bírónak és nekem sem tűnt nehéznek (és egyáltalán említésre méltónak) a pont. Megpróbálom beilleszteni (bár még soha nem csináltam ilyet).

 

Jupi, sikerült. Remélem, látszik, ami kell. Szerintünk a piros pöttyel jelölt (legkeletebbi) bója volt a helyes. A felezőszintvonal környékén 5 db fenyő, vagy fenyőfolt van. Ez a valóságban megszámolható volt. Keletről nézve az első kettőre nem tettünk bóját, a harmadikra (1 fenyő) a negyedikre (2 fenyő) és az utolsóra (4 fenyő) tettünk. A helyes bója irányát is kimértük a kúp tetejétől.

Előzmény: bak-ancs (12753)
pavlo41 Creative Commons License 2016.09.05 0 0 12755

Kokesz,örülök a jó hírnek.Géza nem tudsz meggyőzni.A feladat ÚTVONALKÖVETÉS volt,nem poligon,nem itiner,hanem,hogy jussunk el a vázlat alapján a 18-as ponttól egy bójáig,amely az út végén van,és az útközben talált bójáknál jelöljünk a karton következő üres helyeire.Semmi több,poligon, itiner/ezt úton szoktuk csinálni/.és egyebekről szó sem volt.Az elsö pontot jól fogtuk,utána volt egy tévesztő,az iránya rossz volt,a távolság közeli,nem vettük le/bozót is volt mögötte,nem lehetett tovább menni/A következőnél az irány tökéletes volt,úgy látszik,előtte pár méterre meg kellett volna állni, tévedtünk,levettük/Persze ezt akkor ott nem tudtuk/.Iván és én innen lépést és irányt mértünk Ivánnak pont a balodalon látható bójánál jött ki a távolság,én pár méterrel tovább mentem,de mivel Iván helyétől balra megfelelő irányban és kb 7 méterre ott volt a bója,levettük./utólag kiderült,hogy Iván rosszul mért,de a bója jó volt/.Innen mentünk még 3 métert,hogy meg legyen a 10 méter,balra fordulat,bozót/ez gyanús volt/ de újabb 4-5 méter után átjáró, jó az irány a távolság is jónak tűnik,levesszük a dombtetőn lévő bóját/kiderül tévesztő/ tovább irány, távolság mérés,találkozunk egy bójával jó irányban,de túl közel van, utána bozót,nem lehet tovább menni/gyanús/ ,kicsit balra térünk és távolról meglátjuk a bóját , a távolság jó,körülötte semmi,nyilván levesszük mert ez a végső cél,mint kiderült igen.A kartonon látottakkal: tévedtem,mert tényleg nem az utolsó két jelölés volt a helyes, ahogy írtad is.Szóval tévedtünk a második tévesztőnél,tévedtünk a második jónál,de ez a tévedés jó pontfogást eredményezett,tévedtünk a harmadik tévesztőnél,de a negyediknek látott tévesztő közeli volt, a mögötte lévő bozót miatt irányba nem lehetett tovább menni,a bozótot kikerülve jó távolságban látszott a keresett jó végbója,amit levettünk.Én úgy érzem a feladatot teljesítettük,az útvonalat végigjártuk,levettünk két olyan bóját amit nem kellett volna,és  három olyat ami ott volt az útvonalon ,a megoldó térkép ezeket jónak jelölte,a feladat ez volt, a kartonon ezt igazoltuk.A két levett tévesztőért nyilván jogos a hibapont,de a jókért adott hibapontok általatok adott magyarázatát nem tudom elfogadni.Ez a 30 hibapont a verseny eredményét egyáltalán nem befolyásolta,csak úgy érzem ezt el kellett mondani,úgy látszik azért ilyen feladatnál is/néha szerencsével / a hiba korrigálható./Logikával és az adott helyzet értékelésével.pl áthatolhatatlan bozót az útvonalon,egyedülálló bója a tisztáson/

kokesz44 Creative Commons License 2016.09.05 0 0 12754

NNNNNNNNNNNNna !
él a fórum?
de jó lenne a képi megjelenése is a problémáknak.
Tudom magán ügy, de minden leletem negatív s újra közteteklehetek!!!!!

bak-ancs Creative Commons License 2016.09.05 0 0 12753

Ha már itt vagy, én is kérdeznék ;-)

 

Szerinted az úgy jó pontozás, hogy a különleges feladatokat ugyanúgy pontozzátok, mint a normál pontokat?

A tükrözéses feladatnál mi is a hátulról nézős módszert alkalmaztuk és nem azért tévesztettünk, mert rosszul néztük. De összességében ez akkor is nehezebb, mint egy sima pont. Máshol a memória feladatra is igaz ez a megállapítás - ezzel a pontozási módszerrel én általánosságban nem értek egyet.

Ugyanez igaz volt a fa magasság meghatározásra is. A kiírásban tényleg benne volt a mérőszalag, amit mi nem olvastunk el figyelmesen - de ezért 60 hp-ot, vagyis egy bójatévesztésnyit kapni kicsit túlzásnak érzem (annak idején egy bakancsoson a kötelezően kiírt eü csomag nem létéért kiosztott 5 hp is nagy felháborodást keltett).

És nem azért szólok, mert ez a helyezésünkön bármit is befolyásol, mert eléggé rosszul mentünk ezek nélkül is - csak ezeket szerintem elvi szinten és esetleg szabályzatban kellene rendezni.

 

És még egy kérdés: a kartonokat nézegetve feltünt, hogy A50-ben az 1. bójánál mindenki tévesztőt fogott. Ez tényleg így volt? Feltennéd ide esetleg ezt a pontot, hogy szerintetek melyik volt a jó, mit gondoltunk rosszul?

Előzmény: döme76 (12752)
döme76 Creative Commons License 2016.09.04 0 0 12752

Én sem jelentkeztem egy ideje, nem is nagyon szeretek írni. De most muszáj.

A tükrözéses feladatot egy ismert, és elismert tájfutótól (a térkép rajzolója) hallottam. Ő mondta, hogy tájfutó-edzéseken szoktak ilyen térképet adni. Gondoltam, kipróbálhatjuk. Az ellenőrző bíró pl. úgy oldotta meg, hogy a nap felé fordította a térképet, és így "rendesen látta". Az volt az ötlete, hogy sötétítsük le a hátulját, de én nem javasoltam ezt a nehezítést. Kíváncsi vagyok, hogy csinálta-e így valaki. A tükrös tájolóval rendelkező csapatok pedig azzal dolgoztak. Szerintem az is jó ötlet.

Az újításokat azért próbálom csinálni, mert pl. én már nagyon unom a távolságmérést, az irányfésűt, de még a memória feladatokat is (ami, mivel vázlat készíthető, nem is memória). A kérdés inkább az értékelésükkel van.

És itt térnék rá a Te problémádra.

A leírásod azért tartalmaz egy-két ferdítést és belemagyarázást. Ez az "útvonalkövetéses" feladat NEM klasszikus útvonalkövetés. A feladat idézéséből éppen a lényeget tartalmazó mondatot hagytad ki: "A ... ponton található bójától kövessétek ti is végig az útvonalat!" A feladat valóban nem poligon, hiszen nem a töréspontokon találhatók a bóják, hanem az útvonalon. Ebből a szempontból inkább az itinerhez hasonlítható, ugyanis ott CSAK A MEGHATÁROZOTT ÚTVONALON LEHET HALADNI. Nem lehet letérni róla. A Zöldpont versenyen is volt útvonalkövetés, ahol kb. 26 helyen meg lett szakítva a piros vonal. Ha viszont az egyik gödör helyett a 4 fokkal arrébb lévő gödörben lévő bóját veszem le, akkor hogy jutok iránnyal és távval a következő helyes jellegfához? A másik probléma, hogy a feladat nem tartalmazott térképet, ergo nem lehetett tudni, hogy milyen tereptárgyakat kell érinteni. Tehát csak irány és táv adatok levételével lehetett a töréspontokhoz jutni. A töréspontokon viszont egy kivételével nem volt bója. A tévesztő fogása után  pedig pláne nem lett volna bója. Te is azt mondtad, hogy ott nem volt. Ezért (?) mentetek a jellegfához. A többi töréspontnál miért nem gondoltátok, hogy akkor ott is van bója? És átmentek oda is. Ha az itineren rossz úton jártok, nem érinthettek jó bóját.

A harmadik dolog, hogy azt írod: "és láss csodát a két utolsó/a megoldó térkép szerint helyes/bójára is kaptunk 15-15 hibapontot". A két utolsó bójátok NEM két helyes bója volt. A három utolsó között volt két helyes. Csak az a baj, hogy olyan sorrendben, hogy: jó, rossz, jó. Itt tehát ugyanaz a helyzet, mint a fent általam vázolt helyzetben. Ismét nem az útvonalon haladtatok. A tévesztő bójától a lapról levett táv és irány adatokkal nem lehet jó bóját fogni. A klasszikus útvonalkövetéses feladatnál igen, hiszen a térkép alapján lehet korrigálni a hibát. Viszont az nem útvonalkövetés, hanem inkább a kereséses feladatokhoz hasonlít. Azoknál valóban irreleváns az útvonal megválasztása. De pl. az itinernél, ahol meghatározott útvonalon kell haladni, nem tud a versenyző korrigálni. Valószínűleg a tévesztő utáni összes helyes (és természetesen tévesztő) bóját is kihagyja. Szerintem egyébként annak az értékelése sem korrekt. Duplán van büntetve a versenyző, hiszen a rossz levételével a helyes bójákat ki fogja hagyni.

Az értékelésen sokat gondolkoztunk egyébként. Ezt az értékelési verziót találtuk a legkorrektebbnek az ellenőrző bíróval (Zazi), és a tiszteletbeli ellenőrző bíróval (Szandi) is átbeszélve. A 15 hp pedig nem túl sok, hiszen a verseny végeredményét gyakorlatilag nem befolyásolta. Hát dióhéjban ennyi.

Előzmény: pavlo41 (12751)
pavlo41 Creative Commons License 2016.09.03 0 0 12751

Hónapok óta nem jelentkeztem a Fórumon,mivel egészségügyi probléma miatt az Eltájoló egyéni óta nem indultam Túraversenyen.Ma is megkaptuk ,amit az Eltájolókon kapni szoktunk.Döme mindig kitalál valami újat.Megmondom  őszintén a "tükörképes"térképet az agyam nem tudta" feldolgozni"55 éves tájfutó múlt után,bár végül is társaim segítségével megoldottuk a feladatot/egy kis odafigyeléssel elkerülhető bójahibával/Nem volt könnyű pálya,de az Eltájoló mindig ilyen./Külön még egyszer gratulálok Andrásék 1 hibapontos teljesítményéhez/Nekem  a 18-as"Útvonalkövetés" értékelésével kapcsolatban volt problémám,amit észrevételként a Versenybíróságnak észrevételeztem is.A feladat az volt ",segítsetek Eltájoló  Elemérnek megtalálni a helyes utat,amelyen a bójához jut. Az útközben talált bójá/k/nál jelöljetek a karton következő üres helyére/helyeire.Mi tudásunk szerint útvonalkövetéssel végigmentünk az úton és levettünk a megoldó térkép szerint 3 jó és 2 tévesztő bóját  és láss csodát a két utolsó/a megoldó térkép szerint helyes/bójára is kaptunk 15-15 hibapontot.A Rendezők szerint azért,mert ha rossz bóját fogok ÚTVONAL KÖVETÉSKOR,akkor utána nem foghatok jót/?/A feladat ÚTVONALKÖVETÉS  volt és nem poligon és egyebek,egy útvonalkövetésen úgy megyek ahogy akarok,ha a rendezők által hibásnak talált bóját jelölök,hibapontot kapok,ha jót,arra nem jár hibapont, legalábbis én igy gondolom és tudom,a karton javításakor, ami nem odavaló az nyilván hibapont,de ami ott van az ÚTVONALON/sorrendben is/ az azt jelenti,mi ott voltunk az útvonalon ,hogy hogyan az azt  hiszem ennél a feladatnál nem lehet büntetés tárgya.Köszöjük a versenyrendezést és az előzőleg megrendelt napsütéses, nyári időt.

Köbarka Creative Commons License 2016.08.10 0 0 12750

Mindkét napon Károlyfalván a Mikola tavaknál lesz a versenyközpont.

Az egyéni pálya kész, ellenőrzésre vár, tehát készülj, tartsd szárazon a puskaport.

Pályahosszak (F, N, K) 4,5 - 4,3 km, szint 310 - 250 m, ha el nem tévedsz.

Előzmény: kokesz44 (12749)
kokesz44 Creative Commons License 2016.08.09 0 0 12749

A zempléni hétvégéről tud valaki valamit?????

Az egyénit a múlt évben Andrással bevállaltuk, remélem nem marad el!

rezetember Creative Commons License 2016.07.20 0 0 12748

Jól éreztem Magam az éjszakain és el is fáradtam. Ennyit már nagyon régen késtünk, de a többiek sem "siettek".

Köszönjük a rendezést!

Köbarka Creative Commons License 2016.07.18 0 0 12747

Elmaradt az ismétlés. :-)) Aki otthon maradt az sajnálhatja, egy jó versenyről maradt le.

Saját készítésű térkép, vadászok adták a nyers húst, holdvilágos rajtoltatás.

Az eső áztattatta vidék számunkra egy helyen okozott gondot, mert nem folyt le a csatornába.

Memória feladat a Károlyi kastély parkjában. 

Kitakart tocsogó járás.

Le a kalappal a szentesiek előtt.

Előzmény: Köbarka (12746)
Köbarka Creative Commons License 2016.07.16 0 0 12746

Ma következik a 2009.évi Agropark Kupa alföldi kiadása. 

:-)), egyébként :-((

 

hitetlenkedő Creative Commons License 2016.07.11 0 0 12745

A Napernyő Kupa hivatalos végeredménye:

Női kategória: 1. Molnárné Nemes Éva 70hp, 2. Ozsváth Eszter 73hp, 3. Bartók Adrienn 191 hp, 4. Csarnai Béláné 282 hp, 5. Szabóné Lőcsei Zsuzsanna 506hp, 6. Kaszás Bíborka - nem adta le a vk-ját.

Férfi kategória: 1. Volf István 86hp, 2. Hársy István 91hp, 3. Vályi Nagy Károly 99hp, 4. Farkas János 101 hp, 5. Fodor Péter 134hp, 6. Bodó Zajzon 142hp, 7. Dalos Mihály 157hp, 8. Dománszky Zoltán 177hp, 9. Sándorfalvi János 247hp, 10. Gelányi Zoltán 249hp, 11.dr. Tóth Alexandra 267hp, 12. Horváth András 274hp, 13. Mórocz Imre 286 hp, 14. Kaszás József 2090hp.

Nyílt kategória: 1. Kókai Péter 93hp, 2. Venglovecz László 138hp, 3. Barát László 238hp, 4. Mihályi Zsolt 324hp, 5. Bartók Julianna 349hp, 6. Bánrévi Tamás 384hp, 7. Kósa László 953hp.

Előzmény: hitetlenkedő (12744)
hitetlenkedő Creative Commons License 2016.07.09 0 0 12744

Az oklevelek, kupák, érmek nálam vannak. Viszem a Spartacus Kupa éjszakaira, szóval érdemes lesz ott lenni.

Amelyik nálam marad, azt átadom Nándi bácsinak :-D 

Előzmény: hitetlenkedő (12743)
hitetlenkedő Creative Commons License 2016.07.09 0 0 12743

A Napernyő Kupa helyszíni végeredménye:

Női kategória: 1. Molnárné Nemes Éva 70hp, 2. Ozsváth Eszter 73hp, 3. Bartók Adrienn 191 hp, 4. Csarnai Béláné 282 hp, 5. Szabóné Lőcsei Zsuzsanna 506hp, 6. Kaszás Bíborka - nem adta le a vk-ját.

Férfi kategória: 1. Volf István 86hp, 2. Hársy István 91hp, 3. Vályi Nagy Károly 99hp, 4. Farkas János 101 hp, 5. Fodor Péter 134hp, 6. Bodó Zajzon 142hp, 7. Dalos Mihály 157hp, 8. Sándorfalvi János 247hp, 9. Gelányi Zoltán 249hp, 10.dr. Tóth Alexandra 267hp, 11. Horváth András 274hp, 12. Mórocz Imre 286 hp, 13. Kaszás József 2090hp.

Nyílt kategória: 1. Kókai Péter 93hp, 2. Venglovecz László 138hp, 3. Barát László 238hp, 4. Mihályi Zsolt 324hp, 5. Bartók Julianna 349hp, 6. Bánrévi Tamás 384hp.

Előzmény: Lightblue (12741)
kokesz44 Creative Commons License 2016.07.09 0 0 12742

Annyi biztos, hogy csak őszintén lehet gratulálni a lányoknak az abszolút sorrend alapján. Le a kalappal!

 

Lightblue Creative Commons License 2016.07.09 0 0 12741

Eredményekről mit lehet tudni?

Előzmény: botaattila (12739)
botaattila Creative Commons License 2016.06.18 0 0 12740

Kolacskovszky Lajos

TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI CSAPAT TÚRAVERSENY

VERSENYKIÍRÁSA

2016. JÚLIUS 9.

 

A verseny célja:

Lehetőséget adunk a tájékozódás gyakorlására, a versenyzés jellegének megismerésére. Szeretnénk, ha a város iskolái nagyobb létszámmal vennének részt természetjáró programjainkon.

A versenyt ebben az évben a Gyalogtúrázók Országos Találkozója keretében rendezzük meg.

 

A verseny helye:

Déli-Bükk, Felsőtárkány, Hotel Táltos környéke

Rajthely: Felsőtárkány, Hotel Táltos területén

   Az első rajt 8 órakor, az utolsó rajt 10 órakor lesz.

Kérjük a csapatokat, hogy a jelzett időn belül rajtoljanak!

 

   Megközelíthető: Gépjárművel érkezők Egerből Felsőtárkány felé, a 25-ös útról jobbra a leágazást kell követni. Felsőtárkány településen jobbra tábla jelzi az Imókő Üdülőt, a szomszédban található a rajthely.

Az autóbusszal érkezők a Fűtőház megállónál szálljanak le. Innen visszafelé 300 m az előbb említett elágazó.

Autóbusz ezen a napon 8, 50-kor indul Egerből.

Autóbusz visszaindul Egerbe 13, 45-kor, 14, 55-kor a Szikla-forrástól.

 

Rendező:

 

Heves Megyei Természetbarát Szövetség

 

Előnevezési díj: 600 Ft, diákoknak, gyerekeknek 400 Ft

Nevezni a helyszínen is lehet, ebben az esetben a nevezési díj személyenként 800,- Ft.

 

A nevezést az alábbi címre kérjük jelezni:

                        Benkó Zsolt

Cím:              3300 Eger, Vízimolnár út 3. VIII. 24.

Tel:                 36 / 428 - 247                      30 /5014 - 826

E-mail:          benko.zsolt59@gmail.com

 

Előnevezési határidő: július 2. déli 12 óra.

A nevezési díjat előnevezés esetén is a helyszínen kell fizetni.

A díj magába foglalja csapatonként 1 db eredeti, berajzolt tájfutó térképet (B és C kategória) egyedi kitűző árát.

 

Előre annyi térképet rajzolunk, ahány csapat előnevez. A helyszínen nevező csapat a mintatérképről tudja átrajzolni a pályát a kapott nyers térképére.

 

Versenybíróság:

 

   Elnök:                  Papp László

                                               Heves Megyei Természetbarát Szövetség főtitkára

 

 

   Pályakitűző, értékelő bíró:            Benkó Zsolt,

 

 

 

A verseny formája és kategóriái:

 

   Bontott távú, kötött menetsebességű, alap- és középfokú egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási csapat túraverseny.

 

Középfokú "B" kategória

 

    Középfokú, (2-4 fős csapat) tájfutó térképen (helyesbítve 2015-ben), 1: 10000 méretarányú, alapszint köz 5 m, több színnyomású tájfutó térképen, bontott távú verseny, az állomások között kötött menetidővel, kevés tájékozódási feladattal nehezítve. Táv: kb. 6 000 m, szintemelkedés 300 m.

A csapat legidősebb tagjának az életkora határozza meg a versenyző csapat kategóriáját.

 

Alapfokú „C” kategória

   Alapfokú, (2-4 fős csapat); 10000 méretarányú, alapszint köz 5 m, több színnyomású tájfutó térképen (2015-ös kiadású), szöveges útvonalleírással segített, bontott távú verseny, az állomások között kötött menetidővel (kevés tájékozódási tudás szükséges). Táv: kb4000 m, szint 200 m.

A kategóriában bárki indulhat, de azokat a csapatokat, ahol felnőtt vagy középiskolás korú csapattag indul, felnőtt csapatként regisztráljuk.

 

A verseny díjazása:

 

   Minden kategória első helyezett csapata egy évre elnyeri a vándorserleget, az I-III. helyezett csapatok érmet és egyedi oklevelet kapnak.

 

Eredményhirdetés:

   A verseny napján a célban, kb. 14 órakor lesz.

 

További információk:

 

   A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ 2010-ben módosított versenyszabályzata szerint történik.

  Óvás írásban, az eredmények kifüggesztését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével.

   A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, mindenki saját felelősségére indul!

 

Kötelező felszerelés:

 B  kategóriákban: laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os legyen), szerkesztő eszközök: vonalzó, körző, rotring,

íróeszköz, óra.

C kategóriában: laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os legyen), íróeszköz, óra.

 

 

 

Szeretettel várunk minden együtt barangoló, ösvénytaposó természetbarátot!

 

 

 

Eger, 2016. június 16..

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                            Benkó Zsolt

                                                                                                                                                                                            versenybíró

botaattila Creative Commons License 2016.06.18 0 0 12739

NAPERNYŐ KUPA (F, N, Ny)

 

NAPPALI GYALOGOS TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI EGYÉNI TÚRAVERSENY

Országos Egyéni Bajnokság 5. fordulójaVERSENYKIÍRÁS

2016. július 9. (szombat)

 

A verseny célja:

 

Versenyzési lehetőség biztosítása a bajnokságba benevezett  és mindazon egyéb versenyző részére, akik fel akarják mérni tájékozódási felkészültségüket tájfutó térkép használatával. A résztvevők megismerhetik a felsőtárkányi Bükk természeti szépségeit. A különböző pályákon minden induló megtalálhatja a képességeinek megfelelő nehézségű pályát, melyen kipróbálhatja képességeit.

 

A verseny helye és ideje:


Felsőtárkány, Hotel Táltos

2016. július 9. (szombat)

Rajt 8:00-tól 10:30-ig folyamatosan. Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Pályabontás: 17:00 órakor!

 

Megközelíthető: autóval, autóbusszal, motorral, kerékpárral, gyalog, a településen lévő focipálya mellett felvezető aszfaltúton, a Bambara Hotelt elhagyva az út végén parkoló hely. Itt található a Hotel Táltos a rajttal.

 

Rendező:

Kárpát Egyesület Eger, a Heves Megyei Természetbarát Szövetség támogatásával.


Nevezést az alábbi email címre kérem jelezni:

 

Bóta Attila

          Cím:            3300. Eger, Tévesztő köz 3.

          Tel:              36 /322–862        20/9651 - 432

          E-mail:        botaattila1969@gmail.com

 

 

Nevezési határidő: 2016. július 4. (hétfő)  24:00 óra.  /név, születési év,  kategória/     


A verseny nevezési díja:

 

határidőre beérkezett nevezés esetén, minden kategóriában                                                                      1000.- Ft/fő

határidő után                                                                                                                                                         1300.- Ft/fő

Helyszínen lehetőség nincs a nevezésre, ha előtte nem jelezted szándékod.

     

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását!

A díj magában foglalja az 1 db eredeti, berajzolt, kiszúrt színes tájfutó térképet.


Mindenes: Bóta Attila, + az időmérő személyzete

 

Szövetségi ellenőr:  Döme Géza

                                      eltajolo@gmail.com

                                      tel: +36-20-3409807

                                     
                               


A verseny formája és kategóriái
:

 

Bontott távú, kötött menetsebességű, felső fokú, egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási egyéni túraverseny.

„F”és „N” kategória:

   Felsőfokú, tájfutó térképen, (2015) M=1:10000 méretarányú, alapszintköz 5 m,
tájékozódási feladatokkal nehezített verseny.

Táv: kb. 7 km, Szint: kb. 300m

„NY ” kategória:

   felsőokú, tájfutó térképen, (2015) M=1:10000 méretarányú, alapszint köz 5 m, kevesebb tájékozódási feladattal nehezítve.

Táv: kb. 6 km, Szint: kb. 300 mA verseny díjazása:

 

Minden kategória  első helyezettje elnyeri a 2016. évi Napernyő Kupát (örökös)  Minden kategóriában az I-III. helyezettek érmet és oklevelet kapnak.

 

 

Eredményhirdetés:


A verseny napján a verseny központban, várhatóan 16:00 órakor lesz.További tudnivalók
:


A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ versenyszabályzata  szerint történik.

Óvás írásban, az eredmény kifüggesztését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével.

A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul!

Étkezési szolgáltatások: célban csoki, az időmérő pontokon vízvételi lehetőség nincs, ivóvízről mindenki magának gondoskodjon a rajtban.

 

Kötelező felszerelés:

Laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os ), óra, íróeszköz.

Szerkesztési eszközök (körző, vonalzó, szögmérő)

 

 

Szeretettel várunk minden együtt barangoló, ösvénytaposó természetjárót!

 

Rendezőség

kokesz44 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 12738

Két év után és két új térddel Újra versenyben!

Nagyon vártam és nagyon készültem a két műtét utáni első önálló versenyemre. A nagy nap az idei Hollóson jött el s mondhatom, nagyon örülök, hogy sikeresnek éltem meg visszatérésem. Még akkor is ha iszonyatosan elfáradtam a végére. Mind fizikálisan, mind szellemileg. Hihetetlen mód kellett figyelnem minden lépésemre, félve az esetleges sérüléstől, rossz mozdulattól, ami nagyon nagy bajt is okozhatna.

 Becsapnám magamat, ha azt mondanám, hogy az eredmény az másodlagos, de valahol még is csak helyén kell kezelnem a dolgokat. Meg kell, erősödnöm s újra fel kell venni azt a ritmust, ami korábban megvolt. Ezeket a ellenőrbíróként nem lehet csak úgy  pótolni. Az akarással nincs gond, sőt ha már Hollós most is elhagytam a kartonomat és a menetutasításomat az egyik átmeneten (9-10.) csak most visszamentem megkeresni –nem úgy mint  három évvel korábban. Mivel irányba szoktam venni az átmeneteket viszonylag hamar meg találtam, visszafelé!

No de a versenyről, s arról is igen csak szubjektívan. Először is!

Nem gondoltam volna, hogy a Nyílt kategória pályák ilyen kemények. Mivel korábban nem ebben a kategóriában indultam meglepetésként éltem meg a versenyt. Az pedig hogy ez a helyes, vagy nem az én tisztem megmondani, de véleményem az hogy ez a követelmény nem az „előszobája a felső kategóriáknak” hanem már ez már maga AZ!

Mire alapozom is ezeket.

A 21 ellenőrzőpontból 80 méteren túli pontszerű támadópontról lehetett optimálisan fogni 7 pontot. További 5 pontot csak vonalas jellegű tereptárgyról lehetett fogni. Ami nehezítette a finom tájékozódást az pedig a terep jellege, már, mint az aljnövényzet sűrűsége. Szinte minden pontnál tévesztőkkel. Nem elvitatva azok korrektségét, de nem hiszem, hogy az a helyes, hogy a terep jellegétől függetlenül tele pakolom tévesztőkkel a környéket.

Még egy észrevételem s ez már kritika! Nem volt korrekt a két szerkesztési feladat. Mire gondolok. Mivel nem tudhattam, hogy hová is jönnek ki a szerkesztések a három –három adatból a annak eredménye gyakorlatilag olvashatatlanná tette a térkép azon részét amely finom térképolvasást igényelt. Pedig 0,3 mm ceruzával és körzővel szerkesztek!

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.05 0 0 12737

Köszönjük szépen a rendezést, magas színvonalú volt. És az ilyen villámgyors értékelés szinte egyedülálló. Reméljük, hogy még sok Napernyő Kupán indulhatunk...

Előzmény: botaattila (12728)
Határ Karó Creative Commons License 2016.05.25 0 0 12736

XIII. Hollós Kupa Tájékozódási Túraverseny

 

Versenykiírás

 

2016. június 4. szombat

 

Gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny az Országos Természetjáró

Tájékozódási Egyéni Bajnokság 4. fordulója

 

A verseny célja:

 

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a túravezetők és természetjárók számot adjanak a tájékozódási ismereteikről, felmérjék a saját maguk és a versenytársak tájékozódási és fizikai felkészültségét.

A résztvevők versenyzés közben megismerhetik a Bükk hegység ezen részének sajátosságait, fejlesztik tájékozódási és feladatmegoldó képességüket. Az országos egyéni bajnoki verseny fordulójának megrendezése mellett népszerűsítjük a túraversenyzést a családok, a fiatalok és a túraversenyzést most kezdő felnőttek körében is.

A tavalyi versenyhez hasonlóan az idén is megmérettethetik magukat a versenyben az F,N,Ny kategória egyéni és a B és C kategória egyéni-, valamint csapatversenyzői.

 

Az első rajt 8:00 órakor, az utolsó 10:00 órakor lesz. Pályabontás: 16:00 órakor.

Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk.

 

Helyszín: Miskolctapolca-Komlóstető

 

Megközelíthető: Miskolc-Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt útvonalon, a Bükkszentlászló táblát elhagyva 650m-re balra az erdészeti útra kanyarodva. Az erdészeti úton 300 méterre található a versenyközpont. Bójával és szalaggal jelöljük a leágazástól.

 

Rendező: Tiszaújvárosi Sport Club Természetjáró Szakosztály (Tiszaújváros, Teleki B. út 6)

 

Versenybíróság:

Elnök: Farkas János (70-2282743) ,email: janosf@vipmail.hu

Szövetségi ellenőr: Franczva László (30-3492471) , laszlo.franczva@edf.hu

Ellenőrző bíró: Fehér János, Tóth Éva

Tagok:a TSC versenyzői: Balyi József, Bánrévi Tamás, Bánrévi Viktória, Drahos Mihály,

Drahosné Orbán Erzsébet, Kaszás József, Kemény Mihály, Nagy Lajos, Hangácsi Heléna,

Pocsai Csaba, Vincze István.

 

Pályakitűzők: Farkas János (F, N, NY, B)

 Nemes Éva, Verdó István (C)

 

A verseny formái és kategóriái:

Bontott távú, kötött menetsebességű, felsőfokú egyéni, középfokú csapat- és egyéni, valamint alapfokú csapatversenyzők számára rendezett egyfordulós, nappali természetjáró tájékozódási túraverseny.

 

Hollós Kupa „F” férfi , „N” női és Nyílt kategóriák:

tájfutó térképen, tájékozódási feladatokkal nehezített versenypályák egyéni versenyzők részére, az életkornak megfelelő kategóriákkal. Légvonaltáv: ~6000 m; szint: ~350 m.

 

„B” kategóriák (Középfokú): tájfutó térképen, kevés tájékozódási feladattal nehezített versenypálya egyéni versenyzők és 2-4 fős csapatok részére.

 Egyéni indulás is lehetséges. (Légvonaltáv: ~6000 m; szint: ~350 m)

 

„C” kategória (Alapfokú): tájfutó térképen, útvonalleírással segített, bontott távú verseny (2-6 fős csapatok részére), az időmérő állomások között kötött menetidővel, könnyű természetismereti kérdésekkel. (Légvonaltáv: ~6000 m; szint: ~250 m).

Egyes elágazásoknál a haladást szalagozás segíti.

 

Életkori kategóriák és menetsebességek:

     – 35 év között:       N         F          B         4 km/h            +1 perc/10m szint

36 – 49 év között:       N36     F36      B36     3,5 km/h         +1 perc/10m szint

50 – 59 év között:       N50     F50      B50     3 km/h            +1,5 perc/10m szint

60 – 69 év között:       N60     F60      B60     2,5 km/h         +2 perc/10m szint

70 – 79 év között:       N70     F70      B70     2,25 km/h       +2,5 perc/10m szint

80 – 99 év között:       N80     F80      B80     2 km/h            +3 perc/10m szint

 

korhatár nélkül:

C kategória: (csapatverseny / 2-6 fő) 3 km/h +2 perc/10m szint

 

A korhatárral jelzett kategóriában indulhat az a csapat, amelyben a csapatlétszám legalább fele a megfelelő korhatárral jelzett korú. Az életkor meghatározása a versenyek szempontjából: Életkor = Tárgyév - Születési év. Kivétel az ifi kategória, amelyben csak a jelzett korúak indulhatnak!

 

Díjazás:

A kategóriák I - III. helyezettjei érem és oklevél díjazásban részesülnek.

A kategóriák I. helyezettjei egy évig őrizhetik a Hollós Kupát.

A versenyen induló minden nevezett résztvevő kitűzőt kap.

Az eredményhirdetés tervezett időpontja 16:00 óra, de reméljük jóval korábban sikerül majd végeredményt hirdetni.

 

Nevezési határidő:                  2016. május 30. hétfő

Nevezés e-mailben:               janosf @vipmail.hu

Helyszíni nevezés korlátozott számban, a térképkészlet erejéig lehetséges.

 

A versenyen minden egyéni kategóriás versenyző egy darab berajzolt, színes nyomdai térképet kap (2016-os helyesbítés, M = 1:10.000, alapszintköz: 5 m).

„B” és „C” kategóriás csapatok 2 db berajzolt, színes nyomdai térképet kapnak. Igény szerint az előnevezett csapatoknak további színes, berajzolt térképet 300 Ft/db térítés ellenében biztosítunk, ha azt az előnevezéssel együtt jelezik.

 

A verseny nevezési díja:

  1. határidőre beérkezett nevezés esetén:   800.- Ft/fő

C kategóriában - felnőtt kísérővel - az előre nevezett 10. év alatti gyerekek díjmentesen indulhatnak.

  1. helyszíni nevezés esetén (a térképkészlet erejéig):       1000.- Ft/fő

 

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

 

Kötelező felszerelés:

Tájoló, íróeszköz, óra, ivóvíz, elsősegély csomag. Az F, N, NY és B kategóriáknál körző, vonalzó, szögmérő is.

 „C” kategóriában a Bükk-hegység térképe ajánlott.

 

Kiegészítő rendelkezések:

Értékelés: a Magyar Természetbarát Szövetség (2010. évi módosított kiadás) szerint.

Óvás: írásban, a versenyző célba érkezését követően a szabályzat vonatkozó pontjára hivatkozva nyújtható be a versenybíróság elnökéhez az óvási díj egyidejű megfizetésével, amely 3000 FT.

A versenyt feladókat is kérjük, hogy a célban jelentkezzenek le, illetve értesítsék a 70-2282743 vagy 70-3739214 telefonszámon a rendezőket. A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, a versenyen mindenki saját felelősségére indul.

Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető.

 

Szolgáltatások:

- a versenyközpontban csomagmegőrzés, vállveregetés, álbóják utáni lelki segélyszolgálat.

- a célban folyadék- és kalóriapótlás (kérjük, hozzatok saját bögrét magatokkal!).

- babgulyás 700Ft/adag , a nevezéssel együtt kérem jelezni az igényt.

 

Kupavédők:

 

Hollós Kupa Női kategória:   Merekva Erika

Hollós Kupa Férfi kategória: Döme Géza

Hollós Kupa Nyílt kategória: Barát László

Hollós Kupa B kategória:      Szentes 2

Hollós Kupa C kategória:     Szamosi Család

 

Kérjük a vándorkupákat a verseny kezdetéig juttassátok vissza a Rendezőknek!!

 

 

 

MINDENKIT  SZERETETTEL  VÁR  A  RENDEZŐSÉG !

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!