Keresés

Részletes keresés

APT Creative Commons License 2007.06.15 0 0 193

Ez jól láthatóan egy P.Kiss féle számlap, kérdéses, mi volt "leánykorában". Átfűzős szíjjal jól hordható lenne.

A szerkezetet illetően kételkedem, hiányolok sok V&C jellemzőt, de meg kellene kukkantani a számlap alatt, sorozatszámot keresni - lehet egyeztetni. Azért betenném egy hasonló szerkezetnek egy nagyobb, más hídelrendezésű változatát, ami megfordult a kezemben, momentán Pateknek feltüntetve - de bizony nem volt az:

Előzmény: V.I.P. (192)
V.I.P. Creative Commons License 2007.06.15 0 0 192

Kicsit elkedvetlenítettél, ugyanis ez a másik oldala:

vc

Ja, és kérdés: milyen szíjat lehet ilyen íves fixfüles tokhoz feltenni?

Előzmény: APT (190)
BoBoYSA Creative Commons License 2007.06.15 0 0 191

Rossz volt az internetem egész nap.

Az Ecseri ragyogó volna, mert úgyis piacra akartam menni, csak még azon elmélkedtem, hogy a Verseny utcaira menjek, vagy az Ecserire.

Most két óráig még számítógép mellett vagyok, úgyhogy azután nem látom ha válaszolsz, de akkor mindentől függetlenül holnap 10 órakor a bejáratnál leszek, és a stílusosság kedvéért mondjuk az Óramagazint tartom majd a kezemben. Ahogy az időt nézem, fehér sapka napszemüveg.

A viszontlátásig üdvözlettel.

B.

Előzmény: APT (185)
APT Creative Commons License 2007.06.15 0 0 190
Típust nem tudnék mondani, de ez egy elterjedten használt, sok eltérő minőségű kialakításban készült típusszerkezet volt. Több méretben, van 20-21 léniás "rendes" zsebórába való méretű is - ugyanezzel a kialakítással, megjelenéssel. Kifejezetten jó minőségű szerkezet.
Előzmény: V.I.P. (189)
V.I.P. Creative Commons License 2007.06.14 0 0 189

Egy kis segítség kellene női zsebóraszerkezet azonosításához, ismerős esetleg valakinek?

Üdv:

V:I

pic
Előzmény: APT (188)
APT Creative Commons License 2007.06.14 0 0 188

Nekem amúgy ilyen spindlis-ütős van, érdemes összehasonlítani az ütőszerkezeteket - a lényeget illetően megegyeznek:

Előzmény: csupacsoki (186)
APT Creative Commons License 2007.06.14 0 0 187

Láncos-ütős (spindlis) zsebórám van, a XIX. század első három évtizedéig még készült sok így (1800 előtt meg főleg így készültek). De ez a szerkezet felett elhelyezett ütőszerkezet különösen ritka és érdekes - műszakilag nem indokolt, sőt problémásabb, de nyilvánvalóan a láthatóság érdekében vállalták be.

Pompás empire óra. Gondolom lett is becsületes ára a végére...

Előzmény: csupacsoki (186)
csupacsoki Creative Commons License 2007.06.14 0 0 186
Udv Urak! Van nehany szep zsebora ami utban van felem, de most megis inkabb arrol tennek fel kepet amirol lemaradtam. :-(
lanc
A szerkezet szamomra annyira erdekes hogy szeretnek minel tobbet tudni rola. Van valakinek ilyen lancos-utos szerkezete a gyujtemenyeben?
APT Creative Commons License 2007.06.14 0 0 185
 Megkaptam, csak reagálni nem tudtam! Hétvégén, szombaton esetleg a Tangóra (Ecseri) kinézel? Én oda rituális óravadászatra kimegyek, ott találkozhatunk.
Előzmény: BoBoYSA (184)
BoBoYSA Creative Commons License 2007.06.14 0 0 184

Kedves ATP.

Köszönöm a felajánlást. Írtam egy e-mailt egy címre, ami szerintem a privat címed, de ezek szerint nem jött össze a háttér kommunikáció. Merre lehet megtalálni? Csak esete, és a hétvégén tudok mozdulni.

Üdvözlettel

Előzmény: APT (183)
APT Creative Commons License 2007.06.12 0 0 183

Találtam 2408-as roncsot, többet is, van körmöskerék, hornyoskerék egyaránt. Ha szükségét érzed, valahogy fussunk össze!

Előzmény: BoBoYSA (182)
BoBoYSA Creative Commons License 2007.06.12 0 0 182

Pár napig vidéken voltam.

Köszönöm a segítséget, nagyon szépen jár a 2408 napi fél perc alatt van  sietése. Az állításnál valóban zavaró a fog hiány, de egyik irányba hajtva nem érezni. Azért kicserélném ha van donor, de egy hibátlan másikból nem venném ki, mert nincs személyes kötődésem az órához.

Viszont a sérült 2416 -os hoz vidéken prólálok donort keresgélni, az órások kedvesek, de ha van is nekik letagadják, (az nekik nem üzlet, hogy 1-2 ezresért adadajanak egy donort). Bár alig-alig van aki még javít. Amit látom hogy még javítanak az ingaórák, asztali órák, meg érzeli okokból zsebórák. Nem igazán tudják az árat elkérni.

A mágnesezésről visszavonom a tanaimat, mert többszörre sem sikerült egy jól láthatóan mágnesezett Pobeda rugóját az újításommal helyrehozni. A demagnetizálót meg 15e környékén láttam árulni. Még nem adom fel a barkácsolást, mert láttam tegnap Cegléden egy öregnél egy nagy váltóáramú tekercset, abba tette a mágneses dolgait.

Viszont másfél órás küzdelemmel sikerült kivennem a bele tört csavart az Unitas-ból. Végül egy vágást sikerül belekoptatni a csavarba rajztűvel, meg miegymással, és csavarhúzóval kihajtani.

Előzmény: APT (181)
APT Creative Commons License 2007.06.08 0 0 181
 Köszönöm, jólesett. :-)) A Poljot 2408-at megnézem a lomtárban, egy zsák romos orosz óra van, csak időm nincs átnézni őket, de azért evidenciában tartom. Szinte biztos, hogy akad efféle.
Előzmény: BoBoYSA (179)
boxer-gs Creative Commons License 2007.06.08 0 0 180

BoBoYSA!

Szétnéztem a dobozaimban, nem találok-e neked 2408-as Poljot szerkezetet donornak, de sajnos beáldozhatót nem leltem.

Találtam neked viszont egyet a Vatera-n, ami talán pont jó volna alkatrésznek a szerkezet miatt: http://www.vatera.hu/orosz_hetek_kirov_szerkezetes_poljot_27712395.html

Ha érdekel esetleg, meg tudom adni az eladó elérhetőségét.

Előzmény: BoBoYSA (171)
BoBoYSA Creative Commons License 2007.06.08 0 0 179

Kedves APT!

Gratulálok az érdekfeszítő cikkhez az Óramagazinban. A fényképek is nagyon szépek.

APT Creative Commons License 2007.06.07 0 0 178

Halál egyszerű, valószínűleg egy, maximum négy köves cilinderes típusszerkezet. Szép történelmi emlék, de értéket sajnos nem képvisel.

Teljesen azonos kategória a másik, Roskopf órával.

Előzmény: jenő1 (177)
jenő1 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 177

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat
Az órának így néz ki a belseje. Erröl az óráról mi a véleményed? (működik)

Előzmény: APT (175)
BoBoYSA Creative Commons License 2007.06.07 0 0 176

Egy láthatóan mágnesezett pici orosz női órát rátettem a saját öteletű laboratórium mágneses keverőre. Semmi nem törtét, másnap ugyanúgy sietett. Ekkor kipróbáltam a hajszálrugó demágnesezéséről APT tanácsát, és kivettem a billegőt, és egy szoros műanyag zacskóban rátettem a szerkezetre, és az eredmény lenyűgöző.

Aki nem ismeri a mágneses keverőt-, az egy kis asztal, amiben egy erős mágnest forgatnak motorral, de az is lehet, hogy csak elektromágnesesen van előidézve, de a lényeg, hogy a forgás sebessége véltoztatható. Ez persze kívűlről nem látszik, de ha egy üvegedényben egy kis mágneses rudat teszünk, akkor az üvegben lévő folyadékot megforgatja.

A lényeg: rugó demágnesezéshez tényleg ki kell venni a billegőt.

APT Creative Commons License 2007.06.04 0 0 175

Mindkét zsebóra a XX. század elejének, legfeljebb első harmadának termése.  Az első egy viszonylag egyszerű, masszív, Roskopf (pecekgátszerkezetes) óra, amolyan olcsó munkásóra volt a maga idején.

A másodikról semmi értelmeset nem lehet a kép alapján mondani, lehet benne viszonylag jobb, vagy akár egészen silány cilinderes szerkezet is - szerkezeti képre lenne szükség.

Előzmény: jenő1 (173)
jenő1 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 174
elég hülyén sikerült felrakni a szöveget:) a 2. óra nem működik
Előzmény: jenő1 (173)
jenő1 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 173

sziasztok

Segítségetekre lenne szükségem. Van két zsebórám de nem tudom hogy milyen gyártmányú és hány évesek. Mi a véleményetek?

Ez nem működik

Ez működik

APT Creative Commons License 2007.06.04 0 0 172
 Nem kirívóan ritka hiba, és ilyen robusztusabb kalibereknél nem szokott problémát okozni. Kicsit nagyobb átmérőjű-fogszámú hornyoskeréknél sokszor észre sem lehet venni. Ha óvatosan, az esetleges erőltetést gondosan kerülve állítod a mutatókat, akkor nem lesz belőle semmi baj.
Előzmény: BoBoYSA (171)
BoBoYSA Creative Commons License 2007.06.04 0 0 171

Kedves ATP!

A hét végén egy csodaszép Poljot 2408 -t raktam rendbe. 20 mikron hibátlan aranyozás, a szerkezet genfi csíkos, súlyozott billegő, letört élű hidak jelzett fényesített kilincskerék stb. A végén derült ki, hogy a körmös korona-kerék koronás oldalán, az egyik fog hiányzik. Miután ez ritka kaliber, nem tudtam pótolni, úgyhogy visszatettem, aminek az az eredménye, hogy a mutatóállítás csak az egyik irányba megy, picit akad csak. A felhúzásban ez persze nem zavar. Szerinted le fogja törni a többi fogát is, vagy eljár így.

Köszönettel.

BoBoYSA Creative Commons License 2007.06.04 0 0 170
A cég jelenleg is működik. Egy barátomnak van 24 órás, világidős pilóta GLYCIN -je, nagyon szép kivitelben, csavaros koronazárral,  20 atm. Persze ETA szerkezettel, de ha jól emlékszem valamilyen igényes 2893 ? változattal.
Előzmény: Tomotius (168)
APT Creative Commons License 2007.06.03 0 0 169
A Glycine jó nevű gyártó-tokozó volt a maga idején, a szerkezet meg nagyon Cortebertes kinézetű.
Előzmény: Tomotius (168)
Tomotius Creative Commons License 2007.06.03 0 0 168
Ezt a katonai Glycine-t mostanság találtam, egészen finom szerkezetnek tűnik, ismeri valaki a céget?

BoBoYSA Creative Commons License 2007.05.31 0 0 167
Azért a fórum eredeti szándéka szerint egy szép Hauer kronográf. Mostanában értem meg Csupacsokit, a fényképezős applikatúrájával, mert amíg símán luppén keresztül fényképeztem könnyebb volt, de ehhez a luppe túl nagyot nagyít.
APT Creative Commons License 2007.05.30 0 0 166

Nincs. Annak a rugónak nem csak a formája, hanem az anyag vastagsága és a rugóerő is nagyon fontos tényező. Ha túl gyenge, akkor kisebb lökésekre is kieshet a helyéről az egész ütésbiztosítás, ha túl erős, akkor meg törni fog a nagyon vékony tengelycsap szintén kisebb lökésektől is.

Ilyenkor félre kell tenni, és megvárni, míg jön egy megfelelő donor.

Előzmény: BoBoYSA (165)
BoBoYSA Creative Commons License 2007.05.30 0 0 165

Úgy tűnik, mintha csak elrontanám a szerkezeteket, pedig van ami sikerül. Például a notóriusan siető Poljot 2614 -hez vettem 500 Ft-ért egy új billegőt (az is ragasztva volt) és teljesen megjavult.

Viszont sikerült letörnöm egy három ágú ütésbiztosító (mercédesz csillag-szerűség a közepén körrel) egyik lábát. Vagy nyolc orosz órát átnéztem, de az ilyen típusuak mind kisebbek. Most azon gondolkodom, hogy csinálok egyet. Mit javasoltok, milyen anyagból próbálkozzak? Egyáltalán van esély?

APT Creative Commons License 2007.05.29 0 0 164
 Mind a motorkeréknél, mind a kis felhúzó-keréknél előfordul jobb és balmenetes csavar egyaránt, és a svájciak csak a legritkább esetben jelölik a balmenetest. Óvatosnak kell lenni...
Előzmény: te_o (163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!