Soha nem fogom elfelejteni, mikor Hua Hinben (Thailand) két hétig minden este grillezett rákot ettem. Ott úgy működött, hogy hoztak egy tálcán rákokat, olyan arasznyi nagyságuak voltak. Kiválasztottad, hány darabot kérsz belőle, kivitték az üzlet előtt volt a szenes grill és megsütötték. Volt ott sol minden más hal is, de képtelen voltam elszakadni a ráktól. Igen jól sejtettem, hogy ilyenre nemigen lesz majd még egyszer alkalmam. Nem is lett. Floridában csak kis apró rákokat lehetett enni kirántva. :-(
Ja. immáron ötödszörre. Ez most a fiunk karácsonyi ajándéka, mert mi már tényleg úgy gondoltunk, hogy nem megyünk többet. Valószínűleg így akar minket fiatalabban tartani, de hát ez is csak ideig-óráig megy:))
Február 1-én indulunk, 2-án ott is vagyunk.( azért még túl kell élni az utat). Utána jön a Hawai, ami mindenféle kaja, miszerint tom kagai, pad thai, rákok, halak, pak csojok, mangók ananászok és görögdinnyék fomájábvan rontanak majd meg minket. Állunk elébe:))
Üdv. Mindenevő vagyok. Az egyetlen étel, amit kora gyekekkorom óta kórusban utálok (óvodai kórus: "Kelképoszta, fu-fuj-fuj!") az a kelkáposzta. A karfiolt felnöttkoromban már szeretném, de nem tudom megenni, mert kóros puffadást kapoj tőle (akár a babtól: tilos). A legérdekesebb, hogy viszont a Brokkolitól semmi puffadás, semmi baj: eszem-falom, ha van. üdv.
...a húsnak egyáltalán nem árt, ha áll egy ideig a vágás/bontás után. A marhahús esetében vannak olyan ínyencek, akik kimondottan a dögre utaznak. Legyen egy kis szaga, de még ne okozzon ételmérgezést.