off Én anno még az ősidőkben olvastam róla leírást tán a PC Guruban ott kifejezetten csak angolul tudóknak ajánlották merthogy annyira bonyi. Na és ha XP alatt nem fut,azért én most nem cserélnék OP. rendszert.:)
off: (bocs:) Nem hinném hogy a Gettysburgot lehet még boltban kapni, de én 46 megás változatot láttam, talán neten megvan valahol (az videok nélkül volt).
xp és 2000 alatt nem fut, de azóta írtak mindenféle patcheket <a href="http://www.firaxis.com/games/game_detail.php?gameid=8#"" target="_blank">(katt)</a>. A linknél egyébként demókat is lehet letölteni, talán 3 pálya van benne oldalanként.
Ha sehol nem találod dobj egy levelet aztán megoldjuk valahogy.
A játék egyébként csak taktikai, a háborút nem a játékos irányítja. Magyarításról nem tudok, de szerintem nem olyan véresen fontos (mondom én, aki ezer éve nem játszott olyannal amit nem ért;Đ] Egyébként szerintem korrekten kezeli a csatát, a megjelenítés pedig csak félig szimbolikus, elég jól mutatja a rajok helyzetét. Formációt, viselkedést be lehet állítani, itt is megy a visszavonulás és morálvesztés orrvérzésig, a linknél van pár nagyobb kép, ott a gombokon látszanak rendesen a lehetőségek. (angolul) A katonákat dandáronként és ezredenként is lehet irányítani.
Hátja na még csak akkor kapnék hülyét ha mondjuk a gép lépésénél(amikor ugyanis nyista mentés) 1-2 megnyert kb 1 órás csata után jönne ki a hiba.Mert egy emberesebb csata eltart ennyi ideig. Szerencsére ez azóta nincs,de a progi akkor is tetűke.Persze lehet hogy lehetne állítani a miavacak hogyishívjákon mint a 48-nál de annyira nem tetű.Ezzel a tipusú hibával meg nem függ össze.
Milyen ellátmány hiány? elküldtem Ocskayt, meg Béri-Balogh Ádámot 3-3 ezer lovassal azt kifosztottam minden várost oda-vissza ausztriában és horvátországban...annyi ellátmányom van, hogy azt se tudom hova tegyem. a pénz hiány volt necces, de mivel sok várost foglaltam, sok befolyásom lett, így tudtam lelkesedést, emg adó emelést csinálni...135%-os adón, mg sok elfoglalt várossal , már sok pribléma nincsen....
Sziasztok! Nagyon érdekelne ez a game, de csak akkor, ha már kijavították azt a hibát, amit az Index-xikk emlegetett, h minden dőltbetűs lesz...ezzel mi a helyzet?
Na lassan befejezem a játékot...hát elég buta gép, ott állt Bécs és Pozsony között vagy 20 ezernyi katonával, amíg én az egész térképet megtisztítottam...aztán pozsonynál beártam a várba 10 000 embert és 1 hét alatt megadták magukat kb 5000-nek.. Most ugyanezt játszom Bécsnél, de ott legalább ki-ki tör a csávó.... a legfájóbb, hogy egy épkézláb támadást sem vezettett a gép. Jah Kapitányon játszottam.
jajdejó hogy összegányolta az entereket..hátha így elfogadja http://www.civ.altnet.ru/wse%20o%20zive/scr/smg-4.jpg http://www.civ.altnet.ru/wse%20o%20zive/scr/smg-3.jpg akit érdekel úgyis bemásolja:P
Mutattam a játék honlapját időközben egy jobb programozónak, aztán beszélgettünk...jobb lesz egyáltalán nem részleteznem a véleményét:)
Mindenesetre semmiféle (!) nehézséget nem lát mindezt 400 (négyszáz) MHz-en megvalósítani (hozzátenném, én sem) , minthogy összetettebb programjai is futottak már akkora gépen. (mellesleg a beidézett szöveget ő is külön említette, még én is értek hozzá annyit, hogy ez nem kifogás. A '48-nál sem akartam elhinni hogy ilyne lassúra egyáltalán Lehetséges ezt megírni. Nyithatnánk új topicot "Hová lesz mindne másodpercben egymilliárd utasítás?" címmel;Đ)
A taktikai meg multiplayer stb dolgokhoz említeném Sid Meier Gettysburg-jét teljesen hasonló kategóriában. 200MHz-en (ez egy mai 2,5ös proc sebességének asszem talán a harmincadát tudja, ugye nem minden az órajel) szépen fut, a taktikai rész ennél a... hagyjuk minél szerintem sokkal jobban néz ki 256 színben 3d-vel domborított terepen, és azt nem osztja fel hexagonokra. Ok, talán nincsenek darabonként 22 kockára animálva a karakterek, de nem is tudom miért gyanítom, hogy ez amúgy sem válik túl nagy előnyére a Pro Libertate látványának.
Képek a Gettysburgből:
http://www.civ.altnet.ru/wse%20o%20zive/scr/smg-4.jpg
http://www.civ.altnet.ru/wse%20o%20zive/scr/smg-3.jpg
Azért letöltöm majd én a Pro-t kíváncsiságból, hátha Valahogy Képes Lesz a pogram pár egymásra hajiglát sprite mozgását megoldani egy másodpercenként csupán 1-2 miliárd utasítást végrehajtó processzoron is:)
Énse értem.Akkora látványos grafikák nincsenek benne. Én kétlem hogy az ajánlott minimum konfiggal menne a játék.Nekem az ajánlott konfig van meg(kivétel mhogy 1.1-es a proci de csak 32 megás a vidikártya) deazt játszotta hogy újraindulgatott(ezért nem tudtam a tesztelésben se igazán részt venni).Na akkor kilőtem az égegyadta világon mindent a vindows alól,és így azért már röfögött.Aztán az első komolyabb taktikai csata után out of memory hibajlezéssel megált a progi.Na akkor most vehetek másik számítógépet?Azért megpróbálom reprodukálni hátha sikerül. Kár pedig tetszik a progi, a csatákat minden esetben taktikaiban játszottam ha lehetett. Tökjó gyakni az ellent,kivéve ha engem gyaknak.Rabutin vértes/dragonyos lovasezredei elkalapáltaák egy 2X többen levő mezei lovasságot.Kíírta az eredméynt és utána jött a hibajelzés.
Gepigeny: valasztanunk kellett, hogy javitunk-e a megjelenesen vagy nem a gepigeny megnovelese aran. Javitottunk. A jatekban 2000 fele animalt, 12 kepkockabol allo sprite talalhato, sajnos ezek eszik a memoriat a terkeppel egyutt.
Átnéztem a jellemzőket, a képeket meg hasonlókat. Nem szeretnék itt izélenni, de van valakinek bármi ötlete arra, hogy a program vajh mire képes elpocsékolni egy ekkora CPU teljesítményét? nem láttam még élőben, talán nem tudok valamiről...
Nekem egy bajom van az egésszel. Rendben van, hogy megvette a játékot az oktatási minisztérium. ezt nagyon jó ötletnek tartom, kár hogy így ebben a formában semmi értelme. Legalább arra vehették volna a fáradtságot a fejlesztők, hogy el is érje a játék azt a célt ami miatt az OM fizet. Nem tartott volna semmiből, és sokat dobott volna a játékon, ha mondjuk minden tábornokról 2-3 sort írtak volna. Esetleg a városokról egy pár soros info panel. Na mind1.
Más, ami zavar, osztrák gyalogos egység, 3 felől lövetem gyalogosokkal, aztán hátbatámadom a legtapsztaltabb Ocskay huszárjaimmal vonal harcrendben, erre én vesztek 15 embert ő 2-t...na itt lettem ideges. Na meg hátulról lerohanom az ágyúkat, aztán még a huszárjaim vonulnak vissza...szerintem túl gyengék lettek a lovasok. bár így kihívás :) A legzsírabbak a hajdúk, sokat lépnek lőnek, majdnem jobbak, mint a palotások :)