Keresés

Részletes keresés

Logofet Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25959

Most nem, majd tisztességesen megcsinált nyitás után. :-)

Előzmény: Boszorka (25958)
Boszorka Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25958

Nem akarod reklámozni kicsit magad?:-)

Előzmény: Logofet (25957)
Logofet Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25957

Nyitottunk egyet Pesten, nagy átalakítást tervezve az év elejére, most újratervezés van, megvárjuk, hogy merre alakulnak a dolgok, de az már biztosnak tekinthető, hogy lényegesen kisebb átalakítást kockáztatunk meg. Egyelőre kisebb bukó zárva tartani, mint kinyitni a forgalom felére-harmadára. Nagy valószínűséggel vidéken is nyitunk egyet, 2 héten belül kiderül. Közben egy street food láncot is kalapálgatunk, de egyelőre minden tervet úgy próbálunk összerakni, hogy egy őszi járvány visszaköszönést belekalkulálunk, nem egyszerű matek...  

Előzmény: Hepci (25953)
Boszorka Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25956

Nos a parkolóban még soha nem jártam és nem is ismerek senkit arcról sem a henteseken és néhány CBA árusítón kívül. Úgyhogy tőlem abba száll mindenki amibe akar. A környék tele van ilyen járművekkel, még Lamborghinit is lehet látni időnként. Autóárakkal se vagyok tisztában, az öltözködés sokkal jobban érdekel, úgy általában, mint az autók.:-)

Előzmény: Hepci (25955)
Hepci Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25955

Nincs a homlokukra írva, hogy miből szálltak ki, de az alagsori parkolóban található autók (új) árának átlaga legalább 10 milka.

Múltkor azon röhögtem erősen, amikor Schiffer kifinomult divatguru úr pont egy fullextrás 5-ös Bömbibe (emblematikus tahójárgány) szállt be, és ezzel rögvest hiteltelenítette (volna) magát előttem a jó ízlésével kapcsolatban, ha érdekelne az öltözködés.

Előzmény: Boszorka (25954)
Boszorka Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25954

Mi napi szinten ott vásárolunk, mármint a Hegyvidékben. Delizában mióta létezik én egyszer voltam, semmi izgalmasat nem találtam ott és nem is vettem semmit. Az általad emlegetett vásárlói kör, szerintem, a Budagyöngyében sokkal jobban megtalálja a különleges és finom dolgokat, igaz nagyon drágán, de ott sokminden van, ami talán csak a culinarisban található még meg. 

A szuperautósok nem tudom hol vannak. Én mint gyalogos csak a teljesen átlag vásárlóközönséget látom, kb. ugyanazt mint a MOM-ban vagy a Mammutban. A hússzabóságban is szolidabb lett valahogy a közönség, az utóbbi időben. Persze lehet, hogy ez csak délelőtt van a nyugdíjas időben.

Előzmény: Mazsola0070 (25949)
Hepci Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25953

Nyitottál/nyitsz valami új helyet?

Az ex-Barackos a Törökbálinti úton továbbra se talált vevőt - gondolom, itt is teljesíthetetlen elképzelései vannak a tulajnak.

Előzmény: Logofet (25952)
Logofet Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25952

"Feltételezem, egy valódi vendéglátós tud számolni... akkor miért veszi ki?"

 

Jó kérdés, a személyes tapasztalatom az, hogy jönnek a nem valódi vendéglátós licitálók, akik felhajtják az árakat, aztán néhány a valódiak közül belelát valamit a helybe, és bevállalja az értelmetlen kockázatot. Normál esetben egy-egy vendéglátásra szánt ingatlan kiadása hosszú hónapokat venne igénybe, ehelyett az elmúlt években egymás sarkát taposták a bérlőjelöltek, felelősen kitermelhetetlen árszintet és elvárásokat kialakítva. Ezt talán most a járvány valamennyire a helyére teszi, bár elég vegyes egyelőre a kép. 

Előzmény: Hepci (25948)
Hepci Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25951

A Delizia a hülyéknek (gazdag hülyéknek) van kitalálva, és ezekből szerencsére van elég, úgy tűnik.

Gourmet, magas minőségű terméket talán lehet benne találni 5 darabot, minden más túlárazott, legfeljebb a szupermarketekben nem forgalmazott márkától származó, de pont olyan minőségű cucc.

Éttermi szempontból igen érdekes, hogy a nagyterepjárós arcok nyilvánvalóan szeretik pl. a Trattoria Toscanát, a tulajdonos által a fiának nyitott olasz éttermet a Hegyvidék Központban mégse tartották el.

A fine dining nem feltétlen a budai gazdagok hobbija, ennek ellenére az is érdekes, hogy pl. a Tanti az igen jó és olcsó ebédmenü idősávjában is alig talált vendéget, míg az alagsorban levő halas igen középszerű és túlárazott tengeri fogásaira, komfort nélküli körülmények között is volt és van kereslet. Én pedig ott akkor se vágynék enni, ha ingyen lenne a kaja.

Tehát a gazdagok jelenléte és a rájuk pecázó boltok életképessége között nincs nyilvánvaló összefüggés. A posta melletti sarokban levő atomdrága ruhabolt megél valamiből, a lifttel szemben nyitott, atomdrága "hajós" vacakokat kínáló divatüzlet pedig bekrepált. Pedig yachtos csávó és tipegő luxusműnő aztán van bőven a Hegyvidékben, mégse köllettek nekik a 40000 forintos shortocskák.

Előzmény: Mazsola0070 (25949)
seci Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25950

Lehet, hogy tud, de bepaliz egy tokeeros tarsat, aztan hadd menjen, nem szamit, hogy 6 honap utan tonkremennek. Aztan 6 honap szunet es ujra.

Ugy latszik mindig van palimadar, akinek meger nehany riport a gasztromagazinokban par milcsit.

-seci

Előzmény: Hepci (25948)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25949

"Elhiszem, hogy nektek bejöttek a sztárok, de a hétköznapi itteni lakosoknak nem erre van szüksége."

 

A Brunoban nem tudom milyen sztár volt, mi azért mentünk, mert egy ismerős jókat mondott a rántotthúsáról és a bajor krumplisalátájáról, és azok tényleg finomak voltak. 

 

A Zuzuban pedig az újragondolt hétköznapi ételekre voltunk kíváncsiak, amelyek be is jöttek, Huszár nem tudom, akkor ott volt-e még. (Mert a kamudumával szemben hamar kiderült, hogy ez nem (ez sem) az ő étterme volt és szokása szerint itt sem sokáig maradt.)

 

Egyébként nem tudom kik értendőek "hétköznapi itteni lakosok" alatt. 

 

A Hegyvidék koncepciója szerint (az üzletek jellege, árfekvése) bevallottan a budai milliomosok bevásárlóközpontjának épült, ott szinte minden bolt (lsd. pl. Delizia) az ő igényeikre és pénztárcájukra van szabva. Ezt jól mutatja a Hegyvidék mélygarázsa is, annyi 20-30 millás BMW-t, Audit és egyéb autócsodát én még egyetlen más bevásárlóközpontban sem láttam, mint ott.

 

Aztán hogy nekik mik az éttermi igényeik, nem tudom, de az eddig történtek azt mutatják, hogy azt eddig még senki nem tudta eltalálni.

 

Érdekes, de az említett Delizia (ahol még ugyanaz a lekvár is 400 Ft-tal többe került, mint a szemben lévő Prímában) a budai milliomosokra szabott árukészletével és a horror áraival már jó ideje meg tud ott élni, ezek szerint erre van igény,  

Előzmény: Boszorka (25947)
Hepci Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25948

Feltételezem, egy valódi vendéglátós tud számolni... akkor miért veszi ki?

A Bruno nem volt egy sikertörténet, a Herczeg úr ki is menekült belőle.

Utána a Tanti a sajtóból is tudhatóan permanensen veszteséget termelt a bortársaságos arcnak.

A Zuzu nyilván új szegmens volt a Pizza Forte tulajdonosainak, nem értettek hozzá - be is dőltek vele, mint a másik Huszár-féle fine dining hellyel is az Attila úton.

Folyt. köv. - ha valami jó lesz, én majd támogatom 3-6 hónapig, mint az eddigieket is. :)

Előzmény: Logofet (25941)
Boszorka Creative Commons License 2020.05.24 0 0 25947

Mi a két szemünkkel azt láttuk csak, hogy akkor volt majdnem tele az étterem, mielőtt a zuzu jött. Az előző, már nem tudom mi volt a neve, feladta és akkor néhány hétre átvették az alkalmazottak. Nagy terveik voltak, jó volt a kaja de aztán egyik napról a másikra jött a zuzu. Elhiszem, hogy nektek bejöttek a sztárok, de a hétköznapi itteni lakosoknak nem erre van szüksége. Ha ilyet akar, elmegy valahova egy "rendes" étterembe.

Nem járok sztár chefek után, mert nem szeretem őket. Így nem tudom, hogy más helyeken mennyire mennek jól az éttermeik. Amit hallottam a zuzu sztárja azóta se tudott sehol megmaradni. Levonhatná a következtetést, hogy nem sokan élvezik azt amit ő csinál.:-(

Előzmény: Mazsola0070 (25946)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.05.24 0 0 25946

Szerintem a Hegyvidékben annak a hatalmas helyiségnek a bérleti díját a Rosenstein sem tudná kitermelni. (Múltkor írtam a McDonalds-t, de lehet, hogy még ők sem.)

 

Nem tudom, hogy a nyóckerben az étterem helyisége a tulajdonuk-e vagy bérlik (ott az sem kizárt, hogy már régen megvették), de ha bérlik is, a bérleti díjtól még simán nyereséges a vállalkozás.

 

Úgy tűnik a Hegyvidék abban a hatalmas hodályában ez nem jön össze senkinek, nekünk bejött a Bruno is, a Zuzu is, mégis feladták. (De ezek szerint megint van próbálkozó, mint a magyar focicsapatoknál.)

 

Nem vagyok bevásárlóközpont üzemeltető, de tényleg nem tudom, mennyivel jobb nekik, ha hónapokig üresen áll a hodály, mintha olyan bérleti díjért adnák, amennyi azért még belefér az étterem tulajnak is. 

Előzmény: Boszorka (25942)
Caipi Creative Commons License 2020.05.24 0 0 25945

Jó, persze, Te annyira közel laksz, hogy Neked opció lehet csak úgy (shoppingolás nélküli) ebédelésre. 

Előzmény: Boszorka (25944)
Boszorka Creative Commons License 2020.05.24 0 0 25944

Nem is ilyesmire vágyom, ez a Hegyvidék politikája, hogy mindenáron valami fine dininget akarnak ide sztárszakáccsal. Legalább is eddig úgy nézett ki a dolog. Nekem már akár egy Ponty szerü hely is öröm lenne, ha valmiért elcsúszom időben vagy nincs kedvem, le lehetne ugrani enni valamit. Az élményeket még az én szinvonalamon se itt akarnám beszerezni. Az ilyen jellegü ebédek nálunk rendszerint beleférnek a 15 ezres keretbe sörrel együtt, de inkább alatta maradnak. Egy élvezhető menünek se vagyok az ellensége, vagy a napi ajánlat tányérnak, ha létezne ilyen.

Előzmény: Caipi (25943)
Caipi Creative Commons License 2020.05.24 0 0 25943

Hát nem tudom, és tudom, erről Téged győzködni sem kell :), de szerintem Hegyvidék ide vagy oda, egy plázában nem 'túl' jó helynek kellene lennie, hanem csak simán jónak / elfogadhatónak. Persze lehet, hogy csak magamból indulok ki, de én gasztronómiai élményszerzést nem egy plázában szeretnék megejteni. Vásárolgatás közben meg az ember nem költ csak úgy mondjuk 30-50.000 forintot ebédre. Akkor sem, ha amúgy megteheti, aki jómódú, az pénzes, nem hülye. :) 

 

Előzmény: Boszorka (25942)
Boszorka Creative Commons License 2020.05.24 0 0 25942

Ha egy vendéglő jó, megy az helyfüggetlenül bárhol.  Kedvenc példám: Rosenstein, de biztos van több is.

Előzmény: H_G (25940)
Logofet Creative Commons License 2020.05.24 0 0 25941

Na ja, csak most már el kellene jutni addig, hogy ésszerű önkorlátozással nem veszik ki a vendéglátósok ezeket a helyeket a mesebeli árakon... 

Előzmény: Hepci (25938)
H_G Creative Commons License 2020.05.24 0 0 25940

Bizony :) Vagy az egykori Malomtó, amiről azt gondolnád, hogy a város egyik legjobb pontján van. Szemben az első példa forgalmas útról alig-járdával nyíló pincéjével, ami eleve nem látszik jó adottságúnak.

 

Előzmény: kifli (25939)
kifli Creative Commons License 2020.05.22 0 1 25939

vannak elátkozott helyek. pl néhai Maligán 

Előzmény: Hepci (25938)
Hepci Creative Commons License 2020.05.20 0 1 25938

Feltehetőleg a pláza bérleti díjai/feltételei irreálisak.

Olyan a világon nincs, hogy mindenki képtelen egy helyen vendéglőt üzemeltetni, többek között olyan rutinos versenyzők, mint a Trattoria Toscana tulajdonosa.

Előzmény: Boszorka (25937)
Boszorka Creative Commons License 2020.05.19 0 0 25937

A másik helyen, ahol az olasz volt, semmi  mozgás nincs. Az az olasz is nagy művész volt, mert általában az olasz helyek, ha csak egy kicsit is jók, szoktak menni.

Előzmény: Mazsola0070 (25936)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.05.19 0 0 25936

Már ha étterem nyit (akkor lehet, hogy még a fél év is sok).

 

Egy kínai 100 Ft-os bolt, esetleg egy McDonalds lehet, hogy tovább bírná....:)  

Előzmény: Hepci (25934)
Caipi Creative Commons License 2020.05.19 0 0 25935

A Világbéke jól csinálta amúgy, egy  szép nagy dobozban hozták a hat szeletet, és sütni kellett őket pár percig. Aznap is, másnap is jó volt ez a módszer. (2-2 szelettől majdnem kipukkadtunk első nap...) Persze ez nápolyi pizzánál nem játszik. 

Előzmény: Hepci (25930)
Hepci Creative Commons License 2020.05.19 0 4 25934

Szerintem egyelőre azt lehet tudni, hogy mikor fog bezárni: fél évvel a nyitás után.

Előzmény: Boszorka (25933)
Boszorka Creative Commons License 2020.05.19 0 0 25933

Gasztro tudósok! Lehet tudni, hogy mi fog nyilni a Hegyvidék bevásrlóközpontban, a Zuzu helyén. 1 hete nagyon építkeznek, festenek stb.

Boszorka Creative Commons License 2020.05.18 0 0 25932

Nem a hőfokkal van a bajom, hanem azzal, hogy ha eteszik egy dobozba, akkor már nem az igazi. Mostanában többször rendeltünk a Risotól, igaz nem pizzát, de minden tűzforrón érkezett meg. Igaz nincsenek messze és feltehetően autóval jöttek.

Előzmény: Caipi (25931)
Caipi Creative Commons License 2020.05.18 0 0 25931

Hát én nem tudom, mit tudnak a németek, de bárhonnan rendeltem, forrón jött a pizza. :) 

Előzmény: Hepci (25930)
Hepci Creative Commons License 2020.05.18 0 1 25930

El kell menni érte.

Bármelyik kiszállításnál olyan az állapota, mire megérkezik, hogy nagyjából tökmindegy, hogy az Il Terzóból vagy a Pizza Fortétól rendelted...

Előzmény: Caipi (25929)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!