Keresés

Részletes keresés

imkerei Creative Commons License 2011.06.22 0 0 9748

Valószínűleg az Izabella nem sima vesszővel lett telepítve. 2-3 éves gyökeres tőke elültetésével nagyobb eséllyel garantálja ezt az eredményt....

Előzmény: Cirfandlia (9747)
Cirfandlia Creative Commons License 2011.06.22 0 0 9747

Hát igen, nem akartam belemenni a vitába; valóban a dongák hajlításához csak meleg kell; de bizony ott lobog a tűz a "hordóban" ami jó meleget csinál és mellesleg megpörköli a palástot is. A vita kiindulására visszatérve sztem nem történik nagy dráma az akonanyílással ha egy olyan forró szerszámmal kezelik.

 

Viszont ez a 2. éves Izabella több mint elképesztő, ez azt jelenti tavaly -élete első hajtó évében- hozott 3 db több méter hosszú ujjnyi vastag hajtást??? (mert ez látszik a felfutó törzs képein) Hol van ez a tőke, a Pakson( ;) ) vagy egy emésztőgödör felett??

Előzmény: RAMBO (9746)
RAMBO Creative Commons License 2011.06.22 0 0 9746

Egy munkafázis a kettő dolog.

 

Látogatás egy kádárműhelyben

Az eddigi "borászati" ténykedésem legnagyobb baklövését rögtön a legelején követtem el, amikor rossz hordót választottam. Akkoriban még semmilyen ismerettel nem rendelkeztem a jó hordót illetően, így - nagyjából - találomra választottam kádárt. Ez a hiba döntően[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: Törölt nick (9739)
hannabori Creative Commons License 2011.06.22 0 0 9745

Ezekszerint kevesebb  mint 2, 2009 őszi ültetésű. Én csodálkozom azon hogy ezt forszírozod, nem ezért tettem fel.

Legyen másfél éves, öt vagy tíz...nézd, nekem akárhogy is de különleges, soha nem láttam még ilyen dúsan termő szőlőtőkét.

Előzmény: bbfeco (9742)
hannabori Creative Commons License 2011.06.22 0 0 9744

De nem ám...:)))

 Ha rákeresel a nevemre és a hajnalkás topikot megnézed, ott láthatsz ugyanide felfuttatva hajnalkát, szőlő nincs még.

2009. 07. 30. -as kép ez is:

A helyszín ugyanez.

Előzmény: bbfeco (9742)
hannabori Creative Commons License 2011.06.22 0 0 9743

De nem ám...:)))

 Ha rákeresel a nevemre és a hajnalkás topikot megnézed, ott láthatsz ugyanide felfuttatva hajnalkát, szőlő nincs még.

2009. 07. 30. -as kép ez is:

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/4/3/4/6/BIG_0006234346.jpg

A helyszín ugyanez.

Előzmény: bbfeco (9742)
bbfeco Creative Commons License 2011.06.22 0 0 9742

Nem több mint 2? Csak egy picivel?

Előzmény: hannabori (9741)
hannabori Creative Commons License 2011.06.22 0 0 9741

Sziasztok!

Muszáj megmutatnom /mert én még ilyen lugast nemláttam..:))))/ Apukám 2 éves Izabelláját.

Tőlük fotóztam 5 perce , az udvar ami látszik a lugas mögött az a miénk.

janijani Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9740

A szórófejre gondolsz? vagy a pillanatelzáróra? Itt mindent megnézhetsz, akár meg is rendelheted:

http://kertbaratbolt.hu/catalog/index.php?cPath=521_1582&sort=1a&page=1

Előzmény: hor34 (9737)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9739

A dongák hajlításáról volt szó! Ott nem égetik, hanem melegítik! A pörkölés teljesen más téma, más céllal, s nem a hajlítás végett történik.

Előzmény: Cirfandlia (9736)
vica46 Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9738

Vegyél keserüsót és locsold meg vele egy százalékos higitásban valamiért nem tudja a vasat felvenni.Sok a mész a talajban vagy valami egyéb miatt.

Előzmény: Robz (9717)
hor34 Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9737

Sziasztok!

Régi vegyépszer permetezőhöz hol és milyen áron lehet kapni olyan kerek műanyag alkatrészt ami csövön va és a permetszert lehet adagolni? Illetve mi annak a pontos neve? Előre is köszönöm a segítséget.

Cirfandlia Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9736

Hogyne égetnék; hisz a különböző toastolási fokozoatok fontos tulajdonságok a barrique hordóknál: http://www.kadarsag.hu/hordo_tosztolas.html

Előzmény: alfi13 (9735)
alfi13 Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9735

Igen ezt sejtettem hogy ma már nem égetik a hordókat de én ezt az égetéses módszert kb 60 éve gyerekkoromban egy hordókészitőnél láttam Ő igy csinálta.

Előzmény: Törölt nick (9734)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9734

Azt nem égetik, hanem melegítik, hogy hajlítható legyen. Én valami ilyesmit keresek azt hiszem:

 

Előzmény: alfi13 (9733)
alfi13 Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9733

A hordó dongáit is égetik mikor készítik a hordókat. Legalább is a hagyományos hordókészítők. Igy tudják meghajlítani a dongákat.

Előzmény: Törölt nick (9732)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9732

Köszönöm a választ! De az úgy rendben van, hogy égeti a fát? Én azt gondolnám, faragni kellene, "dörzsárazni".

 

Előzmény: alfi13 (9730)
alfi13 Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9731

Bocs a kép lemaradt.

Előzmény: alfi13 (9730)
alfi13 Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9730

Vegyél anyi új hordó dugót ahány hordód van. Nem tul drága. Csináltass a képen látható célszerszámot olyan szögüre mint amilyenek a dugók. A cálszerszámot gáztüzhelyen fölmelegíted és a forró vasat forgatod a nyílásba amig szép egyenletes nem lessz.

Én szeszámomat használja a fél szőlőhegy.

Előzmény: Törölt nick (9727)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9729

Hordó rendben, bor volt benne, kénezve rendszeresen. Csak a nyílások és a dugók vannak már leamortizálódva.

Előzmény: RAMBO (9728)
RAMBO Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9728

Először győződj meg arról, hogy megéri-e felújítani a hordó akonanyílását! Maga a hordó milyen állapotban van belülről? Még az is lehet, hogy fel kell újíttatnod, és akkor felesleges ezzel vacakolni.

 

Volt benne bor? Volt rendesen kénezve? Nem penészes belül?

Előzmény: Törölt nick (9727)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.21 0 0 9727

Dogónyílás felújításához kellene egy kis segítség. Módszer, szerszám, beszerzési lehetőség, ha valaki tudna segíteni. Vettem egy szőlőt+pincér felszerelve, igen keveset értek hozzá, rengeteget kellene tanulnom és gyorsan ... :)

Pocsékul zárnap a dugók sok hordón, javítanám.

Tudja valaki, hány fokos a hordódugó? Esetleg gíártanék hozzá szerszámot.

Előre is köszönöm a segítségeket.

janijani Creative Commons License 2011.06.14 0 0 9726

Nekem tavaly is egészséges volt a szőlőm, mindössze annyi történt hogy a sok eső miatt a normánál 2 permetezéssel több lett a sűrűbb fordulók miatt. Aki meg azzal dicsekedett hogy nem permetez utána panaszkodott hogy lerohadt a termés.

Előzmény: Jani71 (9724)
imkerei Creative Commons License 2011.06.14 0 0 9725

Augusztus elejéig szükség szerint. Augusztustól már nem szabad öntözni, hogy a hajtások be tudjanak érni időben!

 

Előzmény: bbfeco (9721)
Jani71 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 9724

Attól függ, hol laksz, de ahogy előttem is leírták, a legjobb a megelőzés. Szerencsére most összességében azért sokkal kedvezőbbek az időjárási viszonyok, mint tavaly.

A Dél-Mezőföldön az év kezdete óta eddig kb. 90 mm (!!!) eső esett. :-(

Előzmény: taormina1 (9722)
janijani Creative Commons License 2011.06.14 0 0 9723

Megelőzésként jó permetezni, nem amikor már baj van. Jön még eső és a hajnali harmat is elég lehet a gombabetegségeknek. Nálam jul közepén kezdenek érni a korai csemegeszőlők, jun 5-én permeteztem Quadrissal, jun 24-25 körül még tervezem megismételni és akkor nem ér meglepetés. A kéthetenkénti permetezést tekintem alapnak, esős időben ehhez képest sűrűbben, száraz időben ritkábban. 

Előzmény: taormina1 (9722)
taormina1 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 9722

Sziasztok, kell mostanában permetezni?

Semmilyen betregség nem mutatkozik

bbfeco Creative Commons License 2011.06.12 0 0 9721

A három hete telepített shiraz két öntözés után ennyire fejlődött.Szerintetek hányszor kellene , hogy kapjon vizet? mi a gyakorlat ebben?

Flanell Creative Commons License 2011.06.12 0 0 9720

A legtöbb szer felszívódása 3 óra alatt nagyrészt megtörténik.

Előzmény: Royalfröccs (9714)
zsebpiszok0510 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 9719

Milyen nehéz a gépezet?Nem rossz vele dolgozni hogy zúg a hátadon?

Előzmény: Royalfröccs (9714)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!