Keresés

Részletes keresés

nemisbéka Creative Commons License 2004.09.13 0 0 520
Látom, holnap meg már a HUSZ-ban kereshetem :))).
Előzmény: Törölt nick (518)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.13 0 0 519

Ha annyira nem csilis, akkor meg minek bele egyáltalán? :)

Az pedig igaz, hogy hátratett kézzzel nem az igazi...

Előzmény: Hayloft Ezekiel (517)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.13 0 0 518
Most kezd csak igazán kellemes lenni a téma ;)))
Előzmény: nemisbéka (516)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.13 0 0 517

_annyira_ csiliset nem szabad :))

 

amúgy is könnyű hibázni, ha a konyhában egy kis macskap*cse vágódik amikor gerjedelem horgad :))

 

az összeszorított szemek korai rácosodást idézhetnek elő :)))

Előzmény: Törölt nick (515)
nemisbéka Creative Commons License 2004.09.13 0 0 516
MIVÉ lesz ez az amúgy szolid kis topik?!?!?! :)))))))))
Előzmény: Törölt nick (515)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.13 0 0 515
Azt mondod? Mondjuk addig rendben, hogy meghozza a kedvet, csak azért fogyasztása esetén az "orális szakaszokat" ajánlatos kihagyni, ha jól sejtem :)
Előzmény: Kabaré Frank (514)
Kabaré Frank Creative Commons License 2004.09.13 0 0 514

Ennek a csilis csokinak meglehetősen ... hmmm... speciális hatása van.

Javallott partnerünk/partnernőnk társaságában fogyasztani :-)

Előzmény: Hayloft Ezekiel (512)
nemisbéka Creative Commons License 2004.09.13 0 0 513
Asszem vízzel, de majd én is konzultálok még velük.
Előzmény: kókusztigris (511)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.13 0 0 512

csiliset? arghh... szeretem a csípőset, de nemrég mekszikóban jártak a barátaim és hoztak nekem csilis gumicukrot... hááát...

 

ottan minden csipős, még a fagyira is meg a dinnyére is tesznek csilit, bolondok

Előzmény: nemisbéka (510)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.13 0 0 511
Húúúú, nagyon jól hangzik.. és te még sosem ittál ilyet? Miben kell felolvasztani? Úgy értem miután felolvasztottad, tejet kell hozzáadni?
Előzmény: nemisbéka (510)
nemisbéka Creative Commons License 2004.09.13 0 0 510
Beeezony :). Én már kaptam is simát meg chiliset :), de még várom vele az őszt.
Előzmény: kókusztigris (509)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.13 0 0 509

csokitömböt mondtál? juuj :))) összefutott a nyál a számban..:))

 

Előzmény: nemisbéka (503)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.13 0 0 508
ez az igazi vendéglátás :))
Előzmény: Törölt nick (507)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.13 0 0 507
Igen. Továbbá jobb kedve is lett neki a lánynak köszönhetően :)
Előzmény: Hayloft Ezekiel (506)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.13 0 0 506
az a leglényegebb, hogy neki ízeljen :))
Előzmény: Törölt nick (505)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.13 0 0 505

Hát nem digitális volt, az biztos :)

Kedélyjavító céllal készült ilyenre, de aztán persze összekeverte, és akkor már nem volt csíkos. Én nem kóstóltam meg, mert édesítve a kávé ízét nem bírom sehogysem, viszont Hugocskám azt mondta, hogy isteni volt.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (504)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.13 0 0 504

az biztos nagyon mutatós volt, csak én nem szeretem, ha a melanzs csíkos...

 

viszont nyilván finom volt, mert az általad leírt összetevők az álmoskönyvek szerint finom itókát jegyeznek!

Előzmény: Törölt nick (502)
nemisbéka Creative Commons License 2004.09.13 0 0 503
Lehet venni mindenféle csokitömböt otthoni használatra/olvasztásra az Aztékban, olyan 3000 Ft körül van egy kiló :), nyilván annyit, amennyi kell. Segítenek is, hogy mit hogyan kell csinálni. Két hibájuk van: csak hétig van nyitva a hely és kevés az asztal, bár pont ez utóbbitól lesz nagyon kis meghitt.
Előzmény: kókusztigris (493)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.13 0 0 502

MOM parkban a földszint alatt eggyel (tehát a Semiramis fölötti szinten) van hátul valami kávézó, vagy mi. Mellette egy borszaküzlet van. Naszóval, ebben a kávézóban készített a nagyon kedves leányzó (tényleg, feltűnően aranyos volt) a Hugocskámnak egy olyan melange-ot, hogy azt még nézni kellett egy darabig. Frankón rétegelve volt, lelkendezett is a lány, hogy ilyen jól még sosem sikerült neki összerakni. Tehát, alul aranysárga méz. Fölötte tej, afölött keskeny barna csík (a kávé), majd legfelül a tejhab. Pazar látvány volt, Hugom szerint az íze is.

Előzmény: shared (490)
kcsiga Creative Commons License 2004.09.12 0 0 501

Hétvégén GyQrben jártam a belvárosban egy közben nem messze a virágpiactól. Ott találtam egy Delikát boltra, ahol több mint 50 fajta kávét árultak. A Mövenpicktöl a bio pellinig bezárólag, ha valaki arra jár érdemes benézni.

 

Én Kimbo kávét vettem, de nem cserélném el a segafredoval, szerintem nem egy kategória

Előzmény: Hayloft Ezekiel (500)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.11 0 0 500
amit anno németo.ban vettem az ilyen igazi, itthoni felfőzős volt, amit utoljára vettem az forróvizes elkeverős
Előzmény: Hayloft Ezekiel (492)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.11 0 0 499
kapucziner Creative Commons License 2004.09.11 0 0 498

Egy picit nézzetek rá a www.frissizek.hu/kapucziner/  honlapjára. Különösen az árakra  érdemes figyelni.

 

Van egy újdonság is ami a honlapon még nem szerepel Sumatra GAYO MONTAIN szerintem a belQle fQzött kávé vetekszik Jamaicaival..

Előzmény: voltakepp (497)
voltakepp Creative Commons License 2004.09.11 0 0 497

Ezek nem hangzatos nevek, hanem a kave szarmazasi helyet es a porkoles modjat jelolik - utobbibol harom fele van: becsi, francia, olasz, erosodo sorrendben. Bovebb info: http://www.semiramiskave.hu/

Egyebkent a Semiramis-t en is szeretem, de az a gyanum, hogy ugyanazon a neven neha nem ugyanazt a kavet kapja az ember. Lehet, hogy a porkoles az, ami nem pont egyforman sikerul, nemtom..

Előzmény: kókusztigris (494)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.11 0 0 496

Aha, köszi. Mindenesetre jó hangzatos nevük van.:)

Biztos ittam már Segafredot, csak akkor nem figyeltem,h az az, meg úgy egyáltalán nem is érdekelt. De most már kíváncsi vagyok, majd valahol bekóstolom. Bár ha kicsit keserű, nem biztos,h nekem ízleni fog.

 

Előzmény: valamilanykabatban (495)
valamilanykabatban Creative Commons License 2004.09.11 0 0 495
ezeket mind a Cocquan cafe üzletekben lehet kapni de elég drága sajnos
szerintem azok nem szeretik a Sega-t akik a lágy semleges izű kávékat szeretik
a Sega aromás, kicsit keserű amilyet én pont szeretek
pl Nescafe-ból a classicot nem szeretem csak a Braserot
nem szeretem a bécsi pörkölésű kávékat mert túl simák nekem
Előzmény: kókusztigris (494)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.11 0 0 494

A Segafredo ócska? Tegnap óta te vagy a 2., aki ezt mondja..

mi az az M.M. park?

 

"Etióp bécsi, utána India francia, ebéd után Jáva olasz, néha Antiqua bécsi"

húha, hol iszol te ilyen kacifántos nevű kávékat?? :-O

Előzmény: shared (490)
kókusztigris Creative Commons License 2004.09.11 0 0 493
Milyen forrócsokinak valót vettél? Te csinálod otthon?
Előzmény: Hayloft Ezekiel (491)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.11 0 0 492
ja a cégnél ma vettek a titkárságra egy krups nevű masinát. Gyárilag filterbe húzott kávéval megyen, rettenetes. Állítólag megy rendes darált kávéval is, de azt már nem vártam meg. Siralmas :(
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.11 0 0 491

Hayloft bácsi issza a kapuccsínót mert a melanzsot nem mindenhol ismerik, érdekes dolgokat szoktak hozni helyette. Itthon sose.

 

Forrró csoki:

 

Mivel az egész európai forróitalkultúrának ez vol az alapja*, nagy tisztelője vagyok. Sajnos itthon nagyon ritka az igazi, forró, sűrű, tiszta kakaóból készült csoki. Németek tudják az igazságot, de a meditteránban is hozzá lehet jutni. Az igazi az, ami nincs agyoncukrozva, vagy egyáltalán, érezni az igazi kakaóízt (ajánlott irodalom: Jorge Amado - arany gyümölcsök földje) és semmi mást. Anno németországban vettem ilyen igazi csokinakvalót, az csudálatos volt. 2-3 órával a fogyasztás után még kakaóillat volt az arcüregemben :)) Amit most vettem, az ilyen cukrozott izé, de ez sem rossz, csak nem az a főzős, igazi.

 

Tipp: sűrű forró csoki iddogálása közben tessenek alaposan pörkölt kávészemet rágcsálni... nyamm!

 

 

*a csoki volt az oka, hogy az európai asztali ezüstneműben megjelentek az ébenfa és elefántcsont fogók és fülek valamint az asztali melegentartók. A csoki és kávéfogyasztás elterjedése alapos változást okozott az asztalneműkben. Ennyi előnye bizonyosan volt a felfedezéseknek/gyarmatosításnak

Előzmény: kókusztigris (487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!