Keresés

Részletes keresés

Rolina22 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 8293

Szia!

 

Szerintem érdemes várni a foglalással az utolsó pillanatig. Mi így utazunk és sokat spórolunk vele! Most voltunk Törökországban. Szerdán foglaltunk, pénteken hajnalban utaztunk, kb. ketten 80 ezer forintot spóroltunk!

Előzmény: sensitive (8290)
Rolina22 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 8292

Szia!

 

Igazából mi mindenhol jól érezzük magunkat, szerintem jó  lesz a Faarna! Igen, a Grand Sharmban sok a lépcső! Főleg, úgy, hogy mi szinte a legfelső épületben voltunk elszállásolva! De azért kibírható! A vízbe egy olyan lejárón tudsz lemenni, mint a Balatonon, nincs stég! A víz kb. ahogy bemész nagyjából 100 méter mély és nem túlzok! Sehol nem lehet csak úgy besétálni! De mi tavaly elmentünk a Gazalla Beachre fürdeni, igaz akkor még ingyenes volt. Nyugodtan kérdezz, ha valamire kíváncsi vagy, szívesen válaszolok!

Előzmény: volvo s80 (8289)
Anyaaaa Creative Commons License 2009.07.20 0 0 8291

Hali,

két kérdés a Ghazala Gardennel ill. Ghazala Beach-csel kapcsolatban.

(Sajna nem én megyek, de az illető komputeranalfabéta. Ill én is mennék, de a q...a Quitt Tours elszedte a pénzünket, úgyhogy ugrott a nyaralás).

Szóval:

1. Azt írják, hogy a beach-, a cocktail- és a lobby barban történt fogyasztás nem része az all inclusive ellátásnak. Ez mennyire gáz? Ha m ondjuk akarsz inni valamit, akkor hol teheted meg a karszalagod terhére?

 

2. Milyen a Ghazala Beach? Amellett hogy nincs benne csak félpanzió, lehet tudni, hogy mennyivel rosszabb az ellátás?? Mennyibe kerül mondjuk egy kis ebéd, vagy egy üditő ill. ásványvasszer?

Köszi!

 

 

 

Előzmény: Faraoka (8270)
sensitive Creative Commons License 2009.07.20 0 0 8290
Eszméletlen jó képeket csináltál!



Egy éve nem jártam "erre" , de ezektől a képektől nagyon megjött a kedvem a nyaraláshoz.

Soha nem értettem, hogy miért képesek emberek minden évben Egyiptomba menni nyaralni - tavaly óta már én is értem. :)

Nem tudjátok, hogy érdemes-e last minute ill. akciós utakra várni?
Mert sajnos nagyon drágák az augusztusi utak. :(


Előzmény: QQriQ (8281)
volvo s80 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 8289
Szia!
Mi tavaly a Faraanában voltunk és őszre gondolkodunk a Grand Sharmon. Az élővilág nagyon szép a Faraana előtt, az öböl látványa is nagyon szép, sőt még homokos rész is van, ahol fokozatosan mélyül a víz, így még fürdeni is jól lehet, nem csak sznorizni.
Viszont ez nem egy luxus, csili-vili hotel, inkább egyszerű, de hangulatos. Ettől függetlenül mi nagyon jól érztük magunkat, de azért jó, ha erre számítsz, nehogy csalódás érjen. Az egyetlen, amit nem nagyon szerettem az a sok lépcső volt.
A Grand Sharm Hotelnél is ilyen sok lépcső vezet le a tengerhez? Egyáltalán nem lehet sehol csak úgy besétálni a vízbe? A képeken úgy látom, hogy vagy lépcsőn ( létrán) vagy stégről lehet bemenni, és rögtön nagyon mély. Tényleg így van?
Köszi, ha válaszolsz.
Üdv.
volvo s80
Előzmény: Rolina22 (8280)
Rolina22 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 8288

Szia!

 

Köszönöm, megnézem azt is! Még van egy kis időnk dönteni, főleg, hogy last minute útra szeretnénk menni! Köszönöm a válaszokat a Faarana- ról is!

Előzmény: mnc22 (8284)
volvo s80 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 8287
Szia!
Nagyon tetszenek a képeid, gyönyörűek. Tavaly én is voltam a Faraanában, mi is nagyon jól éreztük magunkat.
Előzmény: QQriQ (8281)
Badb0y Creative Commons License 2009.07.20 0 0 8286
Nice work :)
Milyen tokban volt a gép ?
Előzmény: QQriQ (8282)
Karol75 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 8285
Szio! Köszi az infot, szívesen nézefetnék képeket, ha küldesz priviben.
Előzmény: altakrisz (8278)
mnc22 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 8284
Szia Rolina22!

Én a Savoy-t ajánlanám. Mi már 2x voltunk ott és 1x a Laguna Vistába.
Nagyon szép a szálloda, korallos a partja, és jó a kaja is.
A kinti idegenvezetők szerint is az egyik legjobb szálloda.
Ha bármi kérdésed lenne, szívesen válaszolok.
Előzmény: Rolina22 (8280)
QQriQ Creative Commons License 2009.07.19 0 0 8282

 

 

QQriQ Creative Commons License 2009.07.19 0 0 8281

 

Kedden érkeztünk meg az El Faraanaból.

Nagyon jól éreztük magunkat. Részletes beszámolót később írok! ;-)

Addig is az alábbi linken találtok pár általam készített képet! A képek 99,9%-a a Faraana előtt készült. Ras Katy és a Temple!

Ras Umm Sid-ig már el sem úsztam. :-)

 

 

http://picasaweb.google.hu/Artwox

 

 

(Képekre írt véleményeket szívesen fogadom a picasaweben)

 

Ja és mindenkinek aki rábeszélt ill. nem beszélt le a Faraanaról! KÖSZÖNÖM!

Rolina22 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 8280

Kedves Fórumozók!

 

Októberben készülünk Sharm- ra és tanácstalan vagyok a szállodát illetően! Már kétszer voltunk párommal és nagyon tetszik Egyiptom! Fontos, hogy a tengerpart korallos legyen, sok szép hallal! Tavaly a Grand Sharm-ban voltunk, hát az pazar volt. Valami hasonlót szeretnénk most is! Nézegettem az El Farana Reef szállodát! Arról tud valaki valamit? Várom a tanácsokat! Előre is köszönöm!

dóra happy Creative Commons License 2009.07.19 0 0 8279
szia petra 03!
pár kérdésem lenne a DC Sk Beach hotellel kapcs-n.
saját strandja van, homokos v kavicsos? nagy területen fekszik?
al inc milyen? animátorok toppon vannak?
üdv
Előzmény: petra03 (8261)
altakrisz Creative Commons License 2009.07.18 0 0 8278
Szia Karol75!


Én nagyon tudom Neked ajánlani a Baron Resort-ot. 5 étterme van (indiai, olasz,egyiptomi stb...) Ha szeretsz finomakat enni akkor itt a helyed. A partja gyönyörű. Sharmon az egyik legszebb (a helyiek szerint) Az 5* itt tényleg ezt is jelenti.
Naponta friss hófehér törölköző, ágynemű, köntös stb. Hatalmas lakosztálynyi szobái vannak (fele tengerre a másik fele egy gyönyörű bougenvillákkal teli parkra néz)
A tisztaságra több tucatnyi takarító ügyel mindennap. A medencéket állandóan tisztítják,a vizet naponta 2 naponta cserélik. A parton a törölköződet annyiszor cserélik ahányszor akarod. A tengernél is és a medencénél is mindig van szabad napozóágy (nem kell érte közelharcot vívni, vagy hajnalban lefoglalni), lévén a Baron-nak van a leghosszabb part menti szakasza. Saját kis bevásárló utcája van (Baron boulvard). A szállodai alkalmazottak nagyon figyelmesek. Az igazgató mindennap körbe megy,és érdeklődik személyesen a vendégek hogyléte felől.
Szóval úgy érzed magad mintha mindenki a kivánságaidat lesné.
Ha szeretnél képeket is látni akkor írd meg.
Előzmény: Karol75 (8275)
btimko Creative Commons License 2009.07.18 0 0 8277

Szia

 

Fuves terulet nemigen van, palmafak azok vannak szep szammal, hatalmas medence rendszer, ami a fo helyet elfoglalja, van pl egy mesterseges homokos partresz is a hotelen belul.  Mar a lobby is nagyon szep hangulatos-keleties kialakitasu. Biztos hogy imadni fogjatok :)

 

Előzmény: cattie-brie (8273)
Karol75 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 8275
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, mert most ősszel úgy döntöttünk, hogy SSH-re megyünk, a megszokott Hurgahada helyett. De annyi szép hotel van a katalógusokban, hogy nem tudunk dönteni. Szeretünk snorizni és jókat enni. Előre is köszi az infokat.
justicia9 Creative Commons License 2009.07.17 0 0 8274
Zarándoklat a Sinai Hegyre
2009-07-15 11:47 barikád.hu

Zarándoklat a Sinai Hegyre
2009-07-15 11:47 barikád.hu



A Sinai félsziget zarándokhelye a Szent Katalin Kolostor. Itt volt valaha az Ószövetség, Mózes Könyve szerinti égő csipkebokor, ahol égi hang szólt Mózeshez. Közelében található a 2285 méter magas Sinai hegy, ahová Mózes felment, az út utolsó szakaszát egyedül tette meg, és lehozta a tízparancsolat kőbe vésett tábláit. Azokat, mint Istentől kapott törvényeket, népével betartatta. Ez a hegy az izraelita, a keresztény, és az iszlám vallás kegyeleti helye.

A Sinai félszigeten töltve nyári szabadságomat, szervezett turistaúton én is felgyalogoltam a Sinai hegyre. Magammal vittem egy történelmi magyar zászlót, mely az Árpád ház szentjeire is emlékeztet, rajta nemzeti himnuszunk, imánk első sorával: Isten áldd meg a magyart. Tettem ezt annak tudatában, hogy nem vagyok hivatalosan felhatalmazva ezen zászló hordozására. Meggyőződésem azonban, hogy a Szent Korona alattvalójaként nem maradhatunk tétlenek magára hagyott országunk, nemzetünk ügyében. Zászlónk jelezte, hogy nem csak egy kíváncsi kiránduló érkezik. Nemzeti imánk egész népünkért könyörög.

A hegyről lefelé jövet a Mózes-i törvények erejének titkán gondolkodtam. Mózes, mint az egyiptomi fáraó lányának fogadott fia, naponta látta a fáraó hatalmi rendszerének működését. A fáraó az istenek segítségével uralkodott, hiszen a Sólyom-isten, Hórusz földi megtestesítője volt. A papság pedig gondoskodott a szertartások, mítoszok titokzatosságáról-példa erre, hogy az Edfu-i Hórusz templom legbelső termébe a főpapokon kívül más soha nem léphetett be, a népnek pedig az udvaron kellett maradni. Az ismert történet szerint Mózesnek menekülnie kellett a fáraói udvarból, és a Sinai hegy mellett feleségül vett egy lányt, ott pásztorkodott. Eközben lehetett ideje arra, hogy kigondolja népe számára azokat a törvényeket, melyek az összetartást előírták, és révületében átélhette Isten közelségét.

Eszembe jutott egy, az egyiptomi mitológiát ismerő ember véleménye, miszerint Jahve az egyiptomiak Viharistenével azonos. A zsidó nép Egyiptomból történt menekülése után Mózes negyven napot töltött egyedül a Sinai hegyen, miközben népe türelmetlenül várta odalent. Érthető volt a haragja, amikor a kőtáblákba vésett Törvényeket lefelé cipelve azt látta, hogy népe az egyiptomiaktól kölcsönkért, könnyen megmunkálható aranyból borjú formájú bálványt készített, és azt imádja. Haragjában összetörte a kőtáblákat és leölette saját népe 3000 emberét.

Mózes zsenialitása, aszketikus fanatizmusa eredményezte, hogy törvényeinek nagy részét három évezred múltával is betartják leszármazottai. A kereszténység és az iszlám követte, reformálta, fejlesztette a zsidó nép vallását. A Szentlélek munkálkodása az emberek lelkében üldöztetések ellenére megerősítette a krisztusi tanítást. Az iszlám pedig áttekinthető, államvallás alapjait képező pilléreivel terjedőben van. Az istenhit számtalan közös alkotást hozott létre, templomokat, gyülekezeti közösségeket, morális normarendszereket.

Ugyanakkor az Ószövetségben olvasható, egy népre vonatkoztatott kiválasztottság tudata elkülöníthet más emberektől. A történelem során más népek úgymond isteni engedéllyel történő leigázása vagy kiirtása /pl. Jerikó/ véget nem érő adok-kapok folyamathoz vezetett, elég, ha csak a második világháború, vagy a gázai háború szomorú eseményeire gondolunk. A kereszténység a szeretetre tanít, mégis, mi, keresztények elhanyagoljuk néha saját családunk, városunk, nemzetünk cselekvő szeretetét. Pedig a mindannyiunkra leselkedő veszélyeket úgy tudjuk megelőzni, ha agresszív embertársainkra, a törzsi, faji alapon szerveződő népcsoportok magatartására hatni tudunk, érvekkel, erő mutatásával, összetartással, humanista szemlélettel. Krisztus által mi, keresztények is választott nép vagyunk.

Valószínű emellett, hogy Emese álma a sólyomról a magyar uralkodók Hórusz istentől eredő vérvonalára utal. 2009. júl. 4-én délután a szállodába visszaérve aggodalommal vettem le cipőmet, ugyanis feltört lábbal, gyulladt sebbel indultam a hegyre. A seb gyönyörűen gyógyult a Sinai h
A Sinai félsziget zarándokhelye a Szent Katalin Kolostor. Itt volt valaha az Ószövetség, Mózes Könyve szerinti égő csipkebokor, ahol égi hang szólt Mózeshez. Közelében található a 2285 méter magas Sinai hegy, ahová Mózes felment, az út utolsó szakaszát egyedül tette meg, és lehozta a tízparancsolat kőbe vésett tábláit. Azokat, mint Istentől kapott törvényeket, népével betartatta. Ez a hegy az izraelita, a keresztény, és az iszlám vallás kegyeleti helye.

A Sinai félszigeten töltve nyári szabadságomat, szervezett turistaúton én is felgyalogoltam a Sinai hegyre. Magammal vittem egy történelmi magyar zászlót, mely az Árpád ház szentjeire is emlékeztet, rajta nemzeti himnuszunk, imánk első sorával: Isten áldd meg a magyart. Tettem ezt annak tudatában, hogy nem vagyok hivatalosan felhatalmazva ezen zászló hordozására. Meggyőződésem azonban, hogy a Szent Korona alattvalójaként nem maradhatunk tétlenek magára hagyott országunk, nemzetünk ügyében. Zászlónk jelezte, hogy nem csak egy kíváncsi kiránduló érkezik. Nemzeti imánk egész népünkért könyörög.

A hegyről lefelé jövet a Mózes-i törvények erejének titkán gondolkodtam. Mózes, mint az egyiptomi fáraó lányának fogadott fia, naponta látta a fáraó hatalmi rendszerének működését. A fáraó az istenek segítségével uralkodott, hiszen a Sólyom-isten, Hórusz földi megtestesítője volt. A papság pedig gondoskodott a szertartások, mítoszok titokzatosságáról-példa erre, hogy az Edfu-i Hórusz templom legbelső termébe a főpapokon kívül más soha nem léphetett be, a népnek pedig az udvaron kellett maradni. Az ismert történet szerint Mózesnek menekülnie kellett a fáraói udvarból, és a Sinai hegy mellett feleségül vett egy lányt, ott pásztorkodott. Eközben lehetett ideje arra, hogy kigondolja népe számára azokat a törvényeket, melyek az összetartást előírták, és révületében átélhette Isten közelségét.

Eszembe jutott egy, az egyiptomi mitológiát ismerő ember véleménye, miszerint Jahve az egyiptomiak Viharistenével azonos. A zsidó nép Egyiptomból történt menekülése után Mózes negyven napot töltött egyedül a Sinai hegyen, miközben népe türelmetlenül várta odalent. Érthető volt a haragja, amikor a kőtáblákba vésett Törvényeket lefelé cipelve azt látta, hogy népe az egyiptomiaktól kölcsönkért, könnyen megmunkálható aranyból borjú formájú bálványt készített, és azt imádja. Haragjában összetörte a kőtáblákat és leölette saját népe 3000 emberét.

Mózes zsenialitása, aszketikus fanatizmusa eredményezte, hogy törvényeinek nagy részét három évezred év múltával is betartják leszármazottai. A kereszténység és az iszlám követte, reformálta, fejlesztette a zsidó nép vallását. A Szentlélek munkálkodása az emberek lelkében üldöztetések ellenére megerősítette a krisztusi tanítást. Az iszlám pedig áttekinthető, államvallás alapjait képező pilléreivel terjedőben van. Az istenhit számtalan közös alkotást hozott létre, templomokat, gyülekezeti közösségeket, morális normarendszereket.

Ugyanakkor az Ószövetségben olvasható, egy népre vonatkoztatott kiválasztottság tudata elkülöníthet más emberektől. A történelem során más népek úgymond isteni engedéllyel történő leigázása vagy kiirtása /pl. Jerikó/ véget nem érő adok-kapok folyamathoz vezetett, elég, ha csak a második világháború, vagy a gázai háború szomorú eseményeire gondolunk. A kereszténység a szeretetre tanít, mégis, mi, keresztények elhanyagoljuk néha saját családunk, városunk, nemzetünk cselekvő szeretetét. Pedig a mindannyiunkra leselkedő veszélyeket úgy tudjuk megelőzni, ha agresszív embertársainkra, a törzsi, faji alapon szerveződő népcsoportok magatartására hatni tudunk, érvekkel, erő mutatásával, összetartással, humanista szemlélettel. Krisztus által mi, keresztények is választott nép vagyunk.

Valószínű emellett, hogy Emese álma a sólyomról a magyar uralkodók Hórusz istentől eredő vérvonalára utal. 2009. júl. 4-én délután a szállodába visszaérve aggodalommal vettem le cipőmet, ugyanis feltört lábbal, gyulladt sebbel indultam a hegyre. A seb gyönyörűen gyógyult a Sinai hegyen.
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.17 0 0 8273

Szia!

Igen, azt a képekről is láttam, hogy a Ghazala Garden nem resort típusú hotel, inkább családiasnak néz ki. A képeken nagyon tetszett a lagunás medence rendszere, de szinte csak erről találtam képet. Van a hotelen belül füves - pálmafás terület? Tavaly a Grandban hatalmas arborétumszerű kerttel találtuk szembe magunkat, nagyon tetszett. 

Előzmény: Faraoka (8270)
petra03 Creative Commons License 2009.07.17 0 0 8272

Szia!

Hát elég hosszú utba vágtok bele...nem a szomszédba van Kairo. :( A szüleim is Sharmon voltak előttünk egy héttel....szóval váltottuk egymást a szállodába. :) :) Hajlani 2-kor indultak  és éjfélre értek haza. Kairo autóbusszal 100 USD/75 EURO,, gyerekár 55 USD,40 EURO, repülővel (bár nem tudom, h ez mennyire érdekel, azért leírom) 250 USD,185 EURO, gyerek 200 USD,155 EURO. Kétfajta hajókázás lehetséges:- az üvegfenekű, egy órás 20 USD,15 EURO,GY:10 USD,8 EURO,. A másik a tengeralattjárós körút szintén 1órás, de 3 méter "mélyre" megy le a hajó szerintem sokkal szebb a látvány. No meg persze azért másabb képet alkotsz róla, ha oldalról lehet nézni az ablakon kifelé, nem pedig folyamatosan lefelé. :( Ennek az ára 50 USD,37 EURO, GY:25 USD,18 EURO. Quad motoros szafari, mely 2 órás a homoktiprókkal. 35 USD,25 EURO/ 1 FŐ, 55 USD40 EURO/2 FŐ.

Ha még van kérdésed nyugodtan keress!

Szia! 

Előzmény: cattie-brie (8267)
btimko Creative Commons License 2009.07.17 0 0 8271

Hello Cattie

 

Az all incl hasznalata a G.Beachen az erre fenntartott All Inclusive Bar-bol tortenik, ez a strand promenad mellett van 10-17-ig, emellett van a foetterem is a Beach-en ahol szinten lehet ebedelni fel1-fel3-ig, nem kell a hotelba visszamenni.

 

Nagyon jo animacios programok vannak egesz nap, vizierobik, torna, joga, labdajatekok, este show-k, disco. Kisgyerekkel lehet menni a Kids Club-ba, de csak szuloi felugyelettel (kiveve ha nemetul beszel a gyerek:)

 

Oroszok azert vannak, bar nem sok, alt 20%, csendesek es nincs veluk gond. 70%-ban nemet nyelvu vendegek jonnek.

 

Ha szeretitek a hasatokat, ajanlom a hotelban az O-fogo a la carte ettermet, ami nemreg lett all inclusive, de csak azok a fogasok, melyek mellett nincs ar. Brazil-del-amerikai kajat kinal, foglalni kell helyet.

 

Megprobalok kuldeni fakultativ arlistat neked a Besttol, szerintem a hajos programok a legjobbak ilyen melegben, valaki korabban irta hogy sznorkelezve nem elvezheto a Ras Mohamed Nemzeti Park viz alatti vilaga, de en nem ezt tapasztaltam, pedig tobbszor voltam mar ott. Bar az biztos hogy uszni tudni kell, vagy mentomellenyt kell viselni, mert az erdekes reszek nem a hajo alatt vannak termeszetesen.

 

Mikor utaztok?

Udv:Timi

Előzmény: cattie-brie (8269)
Faraoka Creative Commons License 2009.07.16 0 0 8270

Szia!

 

Azt tudni kell, hogy a Ghazala Garden nem számít egyiptomi mércével mérve nagy szállodának.Van egy főétterme, ami két szinten van, igy lehet kettőnek mondani.

Van egy grlll étterem, valamint egy little italia, ahol állandóan sütik a pizzát. A tengerpari büfé - étterem, ahol szintén külön főznek. Kérhetsz asztalt is két étteremben, ahol a la carte ehetsz, ha feliratkozol.

 

Minden nap más-más a menük jelleg a főétteremben. 7 nap, 7 féle ,olasz,arab, kinai, stb. Reggel 7-től, este 10-ig folyamatosan ehetsz, ihatsz, mind a karszalagod járadéka.

 

A fakultativokról nem tudok infóval szolgálni.

 

Mi 2005 októberében végig jártuk Egyiptomot (3 nap Kairo+ 4 nap nilusi hajóút, utána egy hét pihenés Hurghadán)

 

Most csak pihentünk.

 

A multkori alkalommal voltam voltam üvegfenekűvel, de nem a hivatalos fakultativval, fillérekért toboroznak minden nagyobb szálloda molojánál. Van üvegfenekű hajó, csónak, vizibicikla.

 

De a sznorizás  is tökéletes.

 

No most ennyit.

Szia

 

 

Előzmény: cattie-brie (8269)
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.16 0 0 8269
Még egy gyors kérdés: a Ghazala Garden-ben hány étterem van? Tavaly Hurghadán a Grand Hotelben 3 étterem volt: arab, olasz és nemzetközi ételeket kínáló étterem és abban vacsoráztunk, amelyikben éppen kedvünk volt. A Ghazalában is több lehetőség közül tudunk választani kaja terén?
Előzmény: Faraoka (8266)
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.16 0 0 8268

Akkor Ti már rutinos Vörös-tenger utazók vagytok! :) Nyugodtan írj bármilyen tapasztalatról, ami eszedbe jut, szívesen veszem, nem szeretnék mellé nyúlni. Eddig mindkétszer a Besttel utaztunk, róluk is csak pozitív tapasztalataink vannak, most is velük mennénk.

Egyre szimpatikusabb a Ghazala Garden, ahogy leírtad, teljesen rendben van. Én is a holidaycheck-en kerestem rá a hotelre, megnézegettem az utas véleményeket, videókat, fotókat és mindenki pozitívan vélekedett róla. Az, hogy nincsenek oroszok, egy jó nagy pozitívum, volt szerencsém már velük nyaralni és hát...

Az all inclusive keretében a főétkezéseken kívül van még valami snack vagy ilyesmi? Bár mi a 4. nap után ki szoktuk hagyni az ebédet, mert bőven elég szokott lenni a nagy melegben a reggeli és a vacsora. Fakultatívra kinti befizetésre tudsz mondani friss árakat? Kairó érdekelne, meg esetleg jeep szafari vagy üvegfenekű hajó...

 

Köszi!

Előzmény: Faraoka (8266)
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.16 0 0 8267

Szia!

 

Tavaly októberben voltunk Hurghadán a Dino Club Grand Hotelben, hát irulok-pirulok, de nem vettünk részt semmilyen fakultatív programon. Megbeszéltük előre a párommal és a barátainkkal, hogy igazi láblógatós nyaralás lesz, egész nap tenger, snorkellezés. Mivel 8 napos nyaralásra fizettünk be, ami tulajdonképpen 6 teljes nap, mert az első és az utolsó elmegy az utazással, úgy gondoltuk, hogy tényleg pihenünk majd a nyaralás alatt. Most viszont barátaink úgy egyeznének bele Sharm-ba, ha megnézzük legalább a piramisokat. Fakultatívra ott fizetnénk be, esetleg a fakultatív program árlistádról meg tudnád nézni, hogy mennyi volt Kairó, üvegfenekű hajó vagy valami jeep szafari féle? Előre is köszi!

Előzmény: petra03 (8264)
Faraoka Creative Commons License 2009.07.16 0 0 8266

Szia!

 

Most egy kicsit bőbeszédűbb leszek.Most voltunk harmadszor a Vörös tenger mellett.

Egyszer Hurghadán és kétszer SES-ben.

Hurghadán a Conrad-ban, SES-ben először a Sonesta Club-ban, az idén mindenképpen Naama Bay központi részét kerestük.Erről a szállodárol nagyon szükszavúak voltak az itthoni infók, Google-ból kerestünk, de az sem volt valami sok.

 

Minden szempontból pozitiv tapasztalatokkal jöttünk haza.A szálloda tiszta,a szobát is minden nap rendszeresen takaritották.A személyzet szolgálatkész és kedves.

 

Mint irtam, orosz vendég egy sem volt, és ez azt hiszem az éttermek, bárok kulturált használatának is segitséré volt. Német viszont rengeteg és ennek volt köszönhető, hogy a személyzet előre el akarta kerülni a reklamációkat, nagyon igyekeztek.

 

Igen a karszalagod segitségével minden probléma nélkül használhattad a tengerparti all. inc. szolgáltatásokat, de a bárra ki is irták, könnyen megtalálható.

Az étterem szintén.

 

A saját partrészen is van kisebbecske korallpad, de elsétálsz a Novotel strandjáig, itt már csodás részek vannak,

 

Moderátor is van. Van egy magyar lány is ott , esténéként pedig programok.

 

Naama bay központjában pedig nyüzsi, kaszinók tömkelege, lehet választani!

 

Persze nem tudhatom,hogy mit kerese, számomra tökéletes kikapcsolódás volt egy hét laza kényelmes öltözékben, minden társadalmi kötöttség nélkül a férjemmel ketten.

 

Kérdezhetsz, és megigérem,hogy csak arra válaszolok.  Szia

 

Előzmény: cattie-brie (8262)
btimko Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8265

Probald meg, de a 8-17 epuletben levo szobak altalaban mar elore le vannak foglalva...de a borravalo esetleg segit :)

 

Ezek az epuletek 1 emeletesek, es vannak benne hatrafele tehat csak a kertre nezo szobak. Mindegyikben ketto a foldszinten. A tobbi szoba tengerre nez.

 

Feljebb, tehat a 30-39-es epuletekben is vannak jo tengerre nezo szobak, ahova altalaban a magyar csoportok szoktak kerulni. Ki kell fogni.

 

Telthazas a hotel, ugyhogy ne keseredj el ha nem sikerul szobat cserelni, esetleg kerdezd meg hogy masnap lenne-e lehetoseg, mert a vasarnap mindig nagyon forgalmas. Ha nem, ne aggodj, szamtalan pontja, barja van a hotelnak ahonnan nagyon szep fotokat lehet csinalni, vagy eluldogelni iszogatva-naplementezve :)

Előzmény: Badb0y (8259)
petra03 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 8264

Szia!

Ezt a  két szállodát nem ismerem, viszont a "miénk" is Naama Bay-en volt. Annyira nem volt sok, ha bemenünk a taxi, ha bementünk a városba és az Old Market-be. (30 LE). Hurghadán is is voltunk, nekünk itt ott lett nagy szerelmünk a Vörös-tenger. Én is DC-os szálloát keresem volna, de nem találtam, s ez nagyon jó árban volt, ezért döntöttünk e mellett. A szállodai alkalmazottkról tényleg csak jókat tudok írni. A páromnak a szülinapja kint volt, s a recepciónál egy kis meglepetést akartam szervezni. Az uriember,mondta, hogy tudnak róla, s majd kézbe veszik az eseményeket. Nem sokkal később az étteremből, a bárból az alkalmazottak, az  animátorok jöttek felénk. Tényleg síppal-dobbal s persze tortával, majd megköszöntöték. Nagyon kedves gesztus volt a részükről. :)

A programokat tekintve itt is voltak minden nap viziaerobiktól kezdve a billiárd-versenyig. Esténként pedig van egy színpad, ahol 9-1/2 10-től minidiszkó, majd utánna műsorok voltak. Mi a delfin-show voltunk, ha gyerekkel mentek azt ne hagyjátok ki. Utánna lehet a delfinekkel úszikálni, nah az még egy szuper élmény. (igaz nem olcsó mulatság. ) Ne tudom mi érdekel pontosan, de még meg van a fakultatív árlista .:)

Előzmény: cattie-brie (8263)
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.14 0 0 8263

Szia! Úgy tűnik Sharm és a Ghazala Garden jó választás lenne. Központban van így esténként nem kellene taxit bérelni, hogy sétálgassunk Naama Bay-en. Tavaly Hurghadán voltunk, ott beleszerettem a Vörös-tengerbe, így inkább Sharm felé húzok, mint hogy Tunéziába menjünk, de meglátjuk. Viszont szeretem, ha egy szállodában van program- értem itt az animációt- és a Dino Clubbal ilyen téren teljesen meg voltunk elégedve. 2 éve a Skanes Beach-ben nyaraltunk, ott szuper jó volt az animáció, kár hogy Sharmon nincs DC-s hotel.

Van olyan fakultatív program Sharmon, amit nem szabad kihagyni?

Előzmény: petra03 (8261)
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.14 0 0 8262

Köszi az infókat! Úgy tűnik, jó választás lenne a Ghazala Garden. A Ghazala Beach-ben minden gond nélkül lehet használni az all inclusive-ot?

Ha nem luxus a szálloda, az nem gond, csak a szobák és a tisztaság rendben legyen. A Ghazala Beach közelében van korall pados rész?

Előzmény: Faraoka (8260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!