Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2018.07.28 0 1 45263

Hmm. Hát ahogy elolvastam, szerintem sok magyar étel éppen azt veszíti el, amitől magyar. :) De persze ettől még lehet nagyon jó is.

Előzmény: nagypapi51 (45262)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45262

Itt van róla bővebben, idejét nem tudom, mikor láttam utoljára az mbtbd szerzőpárost - nem mintha hiányoztak volna...

Előzmény: Mazsola0070 (45260)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.28 -1 0 45261

Na, pont aktuális, a Hírcsárda 'napija' :)

 

Mazsola0070 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45260

A ZuZu-t mi is kipróbáltuk a Hegyvidékben, szenzációs volt az étel, a pincér szerint a "magyaros", de modern vonalat akarják vinni.

 

Aztán utána is olvastam, ígérik, hogy lesz itt orjaleves, fasírt, pörkölt, "igazi" rántotthús, töltött káposzta, töltött paprika, oldalas, Rákóczi túrós, mákos nudli, madártej, stb., stb., igazi "nagymama konyhája" (legalábbis nekem, mert nagymamán pont ilyeneket főzött).

 

Azt azért jó tudni, hogy a séf a médiában is futtatott és "sztárséfnek" titulált Huszár Krisztián, így csak reménykedni tudok, hogy valóban megmarad annak, ami most, és nem találják, ki, hogy ez nem elég, és elkezdenek ők is Michelin csillagra gyúrni, mert akkor hamar a Tanti sorsára juthatnak. 

Előzmény: Boszorka (45250)
Caipi Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45259

Ámen. :) 

Előzmény: szkati (45258)
szkati Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45258

NA most megint - sokadjára- kiderül, hogy az emberek nem egyformák. Ezzel nincs is semmi baj. Caipi is elmagyarázta, hogy miért szereti ezeket a helyeket, te meg elmagyaráztad, hogy ez részedre  miért nem megfelelő.  Ennyi:))

Előzmény: Boszorka (45257)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.28 0 5 45257

Nekem valószinűleg pechem van. Még soha sehol nem ért egy érthetetlen kis mázolmánytól a tányéron olyan élmény, hogy akár csak egy szemem is felcsillant volna.

De én a sznobok alatt azokat értem, akik elmennek rengeteg pénzért enni valamit, mert megvolt a kellő hirverés vagy michelin csillag. Nem baj ha nem is értik mit esznek és nem is laknak jól, de elmondhatják, illetve beirhatják fB-re vagy máshova, hogy ők milyen szuper helyekre járnak.

Itt a tantiban állítólag tényleg roham volt, mikor bedobták a csillagot, ami akárhogy nézem valami bunda következtében lett. Még sehol a világon nem adtak csillagot egyetlen helynek sem, ami 3 hónapja nyitott és mindig tök üres volt.  Mi csillag után 1 hónappal jöttünk haza és csak az üres éttermet láttuk.

 

Napokban volt szó valami híres szakács új étterméről. ahol kizárólag többfogásos menüt lehet enni, előre rendelve és az asztalnál mindenkinek ugyanazt kell enni. Az ilyenektől én kiütést kapok, mert én azt eszem amihez kedvem van és max. 2 fogást. Persze fizetni is csak annyiért vagyok hajlandó. Ha valaki vendéglőt nyit, az ne művészkedjen, hanem szolgálja ki a vendégeket.

Ajánlanám figyelmedbe Gundel Károly igen élvezetes könyvét, akkor lesz fogalmad az igazi vendéglátásról és arról amit én tisztelnék ma is ha lenne. Svájcban, főnököm jóvoltából, voltam néhány csillagos helyen (2-3 csillag), de ott kezünkbe adták az étlapot és választottunk amit akartunk. Hihetetlen finomakat ettünk, ennyi. Megmondom őszintén, saját pénzemből nem mentem volna oda soha, mert irreális árak voltak, de ha a cég fizette, akkor persze szivesen elfogadtam.

Előzmény: Caipi (45254)
Caipi Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45256

Tudom, a szó alatt mit ért, de mindig úgy írja, hogy az ilyen helyekre azok mennek. Pedig nem csak. 

Előzmény: Bubo.Bubo. (45255)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45255

Szerintem Boszi a gasztrosznobot nem arra értette, aki a jó értelemben vett "gourmet", azaz az élményért keresi ezeket a helyeket, hanem aki divatból megjátssza a "gourmet" / ínyenc vonalat. Aki nem érzi a jó ételeket, nem érti a "fine dining"-ot, de mert divat és pénze van rá, elmegy, és fennen hirdeti :) (ez az igazi sznob)

Előzmény: Caipi (45254)
Caipi Creative Commons License 2018.07.28 -1 0 45254

Mindig felhúzom magam ezen a gasztrosznobozáso(do)n. (De nem nagyon. :D) Persze vannak ilyenek, nem kérdés. De ettől még meg kellene értened, hogy vannak olyanok is, akinek a fine dining (nem maga a műfaj, hanem az, ha tényleg jól űzik, amire a Michelin-csillag ugye elvileg garancia) örömet okoz. És ezt nem is hívnám konkrétan egy étkezés alternatívájának - részben más, részben több, és aki dugig jól akar lakni, annak meg gondolom kevesebb. :) 

Más, és több, mert nem beugrottál, mert éhes vagy, és enni akarsz, hanem élményért mész, és meglepetésért. Azért a lehetőségért, hogy jó esetben amikor bekapsz egy falatot, döbbent örömérzés árad el benned, és felcsillan az összes szemed. :) Az, hogy közben jó esetben jól is laksz, az szinte másodlagos. 

Írtam már, hogy DN is azzal jött anno, hogy ó, egy jó pörkölt is tud legalább ilyen jó lenni...míg nem találkozott Mogyorósi Gábor szuvidolt szüzével, akkor élte át először a fenti élményt. És megértette. :) 

De persze semmi baj azzal, ha valaki nem fogékony erre, hiszen mások vagyunk, de a gasztrosznobozó pont ezt a tényt nem fogadja el, és/vagy nem tudja elképzelni. 

 

Előzmény: Boszorka (45253)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.28 0 0 45253

Ez fog menni, mert nem valami zsi zsi kajákat adnak, hanem értelmezhető ételeket. A többinél nyitáskor se volt senki. Mikor az állítólagos michelin csillag sztory volt akkor pár napig volt roham, amig az összes gasztro sznob eljött kipróbálni. Én nem voltam akkor itthon, de a szomszédaim beszámoltak.

Előzmény: nagypapi51 (45252)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 45252

...Mondtam  a pincérnek, hogy ennyi vendéget mint amennyi ma ott volt, az elődök egy hét alatt se láttak...

Nyitás, mindenki próbálkozik, reménykedik.

Isten adjon neki hosszú életet!

 

Előzmény: Boszorka (45250)
szkati Creative Commons License 2018.07.27 0 0 45251

Nagyon klassz malaccsülköket vettünk a Metróban, és bár nem valami nyári kaja, holynapi vendégeinknek ezt csinálom. Ma már megpároltam, holnap meg rágrillezek. Petrezselymes krumpli és saláta lesz hozzá. Utána pedig  a "citromos álom" nevű süti.

Boszorka Creative Commons License 2018.07.27 0 0 45250

Marhát megvettem. A nekem rendelt borjupofát meg talán még mindig keresik. Tutti eladta valamelyik, e Józsi állította, hogy nem. A végén már többen vártak, majd holnapra előkerül a pofa vagy nem. Szerinte holt biztos megvan.

 

Kipróbáltuk a vendéglőt is, ami most nyilt a Tanti helyén. Meg voltunk elégedve, normális ételek vannak. Kicsontozott rántott csirkecombot ettünk, krumplipüré és uborkasaláta volt hozzá. Ittunk két sört, amitől nem voltam elragadtatva, valami francia volt. Ár kettőnknek borravalóval 10ezer.  Mondtam  a pincérnek, hogy ennyi vendéget mint amennyi ma ott volt, az elődök egy hét alatt se láttak.

Előzmény: nagypapi51 (45249)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 45249

GJ-nál biztos kapsz jó marhát, de borjúpörkölt sem utolsó mellé, és gyorsabban el is készül.

 

Előzmény: Boszorka (45248)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.27 0 0 45248

Mi mindjárt megyünk, kipróbáljuk az új éttermet a bevásárló központunkban. Utána bevásárlás hétvégére. Tökfőzelék nem is rossz ötlet, csak kell a piros zaftos húshoz valami jó marhát venni.

Előzmény: nagypapi51 (45247)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 45247

Ma lecsó, holnap tökfőzelék.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.26 0 0 45246

Speciel cipőt, és nadrágot is vásároltam már neten, de nyilván a nők több szempontot néznek.

(Keen túraszandál, 65M honvédségi gyakorlónadrág, ezeket IRL is ismerem, nem lehet mellényúlni.)

 

 

Előzmény: Boszorka (45245)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.26 0 0 45245

Én is, sőt cipőt ruhát se vásárolok a neten, mert azt nekem kézbe kell fogni előbb.

Előzmény: nagypapi51 (45244)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.26 0 0 45244

Többször vásároltam már a neten, de kaja ügyben konzervatív vagyok, szeretem látni amit enni fogok.

Előzmény: Boszorka (45243)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.26 0 0 45243

Azt hittem ez valami rendelek és házhoz küldik dolog. Nekem kicsit messzi séta lenne, így maradok a saját főztömnél. Tegnap már volt kint étlap az új vendéglőben a bevásárló központban, állítólag érthető kaják vannak. Meg fogjuk nézni, még a héten.

Előzmény: nagypapi51 (45242)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.26 0 0 45242

Nem zsákbamacska, este olvasható a másnapi étlap, ha vmi megtetszik = eszi az unoka,

leballagnak. 5 perc séta, unokával 10 :)

 

Előzmény: Boszorka (45241)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.25 0 0 45241

Előitéletes vagyok, a hozatott kajákkal kapcsolatban.  Igaz soha nem is próbáltam, mert én nem tudom ma megmondani, hogy jövő szerdán mire lesz gusztusom. Lényem hozatott kajákat, mikor még nem lakott a közelemben. Az egész jégszekrénye tele volt kajadobozokkal, mert mikor hozták nem volt hozzá kedve és inkább elment valahova enni. Egy idő mulva meg kuka lett minden.:-(

Előzmény: nagypapi51 (45240)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.25 0 0 45240

Nagyanyó inkább programokat szervez az unokának, mintsem a tűzhely mellett áll, én meg dolgozok.

Néha lehet lazítani, ráadásuk finom is volt. (unoka persze csirkecombot evett, nem ezt)

 

Előzmény: Boszorka (45239)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.25 0 0 45239

Mi ez a tunyaság?:-)

Előzmény: nagypapi51 (45237)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.25 0 0 45238

Semmilyen magazint nem nézek, főzőset meg pláne nem.

Előzmény: Caipi (45236)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.07.25 0 0 45237

Ma pájsli, zsemlegombóc - kifőzdéből hozva :)

Holnap fish&chips

Caipi Creative Commons License 2018.07.25 0 0 45236

Biztos nem szoktál főzős magazinkat néz(eget)ni... mert én igen. :)

Előzmény: Boszorka (45234)
ketyo61 Creative Commons License 2018.07.25 0 0 45235

:-D 

Előzmény: nagypapi51 (45227)
Boszorka Creative Commons License 2018.07.24 0 0 45234

Na én vagyok a marslakó. Még soha az életben nem hallottam Gianniról, csak itt most tőletek. De ettől függetlenül jó a Pommodoro, nem izgat a többi.

Előzmény: Caipi (45230)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!