hát a Polonia EC Magyarországon "pótlás nélkül"!! szünik meg:((( ergo nagy semmi lesz helyette amivel el lehetne érni a Wien Süd - Warsawa között közlekedő szerelvényt :(
Venezia EN meg azért kerül vissza a 30 as vonalra mert a GYSEV tulajdonába került az a pályaszakasz amin eddig közlekedett, és vmi nem tom milyen ok miatt (vmi üzleti)visszakerül a 30asra a köv menetrend váltástól számítva.
Van itt valaki aki tudja h a Wien West-Paris Est között közlekedő Orient-Express milyen típusú SNCF ülőhelyes kocsikkal közlekedik? Railfaneurope oldalon keresnék róla képet azért kérdezem. Meg majd utaznék, ha minden jól megy, az SNCF vagonba Wien West-Linz Hbf között, csak úgy kipróbálni (Természetesen onnan tovább mennék a West-Kurier EN vonattal Bregenz-be)
Valaki tudna képet berakni a "régi" Tokaj IC szerelvényéről, amikor szinte csak Bvmz-ből állt? Már nem emléxem, csak arra, hogy bármelyik kocsiban utaztam, mindig Bvmz volt. Elképzelhető tehát, hogy valóban abból állt? Kb úgy 5-6 éve lehetett.
Ha már kép: lécci a régi Bartókról is, ha lehet, a 100-ason legyen, amikor még volt benne DB-s kocsi!
Meg ha már kívánságműsor van: Az Arrabónáról is tudtok képet mutatni, lehetől?eg Ebesen vagy Kabán? (Ott is megállt a puccos kocsikkal!)
Talán azért hogy ne kelljen szerelvénymenetben átvinni őket a keletibe. A Hasek például a bereget csinálta 17:05-kor. A másik kettőt pedig "Wc ürítésre" vitték át. Ezt olvastam a nagytopicban.
3 nemzetközi vonat menetrendje megváltozik 06.11-től. A Nyugati helyett a Keletibe érkezik a Hungária, a Jaroslav Hasek, és a "név nélküli" Hamburgig közlekedő EC.
Próbáld megtudakolni, hogy Győr-Wien, Hegyeshalom-Wien Euregiós jegyár között van-e lényeges különbség. (Vagy ha olvasssa valaki, aki tudja, mert kipróbálta...)
Jó köszi, erre voltam kiváncsi va-e ennél jobb úgy látszik már csak az van ha Hegyeshalomtól kérek nezetközi jegyet az Eurégióra és addig megyek belföldivel.
ahogy így leírtad minden "rossz" dolog ellenére nagyon-nagy élmény lehetett az út
mi is valami ilyesmit szeretnénk,hogy este utazunk nappal "kimerészkedünk" :-) csak az a baj , hogy egy ilyet borzasztó nehéz megszervezni szinte lehetetlen
14€! és egy útra, Keresd ki Te is az ÖBB honlapján.
Ez valóban sok ahhoz képest ahogy korábban utaztál! Ez azért lehetséges, mert az Eurégiós vonatok bevezetésekor olyan kedvezményt kalkuláltak a Győr Wien viszonylatra, ami jóval kevesebb, mint az út osztrák vonali része. Nincs is agyon propagálva. A biztosat erről a győri nemzetközi pénztáros fogja tudni. (Gondolom azért nem reklámozzák, eléggé, nehogy a közvetlen vonatokról megérje leszállni? A legfrisebb prospektuson 8823 ft a Bp-bécsi kirándulójegy)
Ha így utaztál ahogy írtad, ennél csak a stop lehet olcsóbb, igy nincs értelme Bp-ről Sopron felé menni.
Látom nem nagyok válaszoltak, én is csak barátom elmesélése alapján tudok neked a Transbalkanra referálni. Ők vasutascsalád 3 éve, olyasfajta Mávos üdülésre mentek,hogy egy couchette-t ráraktak a Transbalkan-ra csak a résztvevőknek és Thesszaloniki után mindenféle gyorsvonatokra kapcsolták őket egy hétig - nappal az állomáson állt a vagon - ők városnéztek éjjel meg amig utaztak aludtak.
Szóval idézem őt - (szeret erőteljesen fogalmazni): Románia hosszú, Bukarest olyan mint amit lebombáztak,hatalmas élmény volt ott tölteni pár órát. Bulgáriában a koldusok ütik a vonat oldalát - dobáltunk nekik paradicsomkonzervet. Amúgy meg b..zott meleg volt végig, soha többet nem megyek ennyit vonattal. Visszafelé meg a bolgár határőr vámot akart fizetettni a szuvenír kagylóra és jól lefoglalta...
Idén megint terveznek egy hasonlót szintén Transbalkannal, annyira rossz nem lehet szerintem...
14€? Amikor múltkor mentem akkor Győrig belföldi jeggyel mentem onnan nemzetközivel Wien-Süd.-ig ez oda vissza ami 4napig érvényes kb.4600HUF volt meg oda vissza Győrbekb. 800HUF.
vagy a www.oebb.at lapon ird be Sopront és Wien-t ez csak az osztrák vasúti összeköttetéseket hozza. Itt viszont megtalálod a jegyárat is. Ha nincs időd Sopronban a nemzetközi pénztárhoz menni, felár nélkül kapsz jegyet a vonaton a kalauztól. A jegyár 14,1 Euró egy útra. Pótdíjak nincsnek a Sopron-Wien vonatokon.
Árban mérlegelhető a Bp-Bécs kirándulójegy, ami 3 vagy 4 ? napos bécsi tömegközlekedési bérletet is ad (1,5 Euró egy db vonaljegy 2004 évi tapasztalat) és Bp ről retúr 9500-10000 huf + 2 IC pót amivel összehasonlíthatod.
Vagy ha jó előre eldöntöd, hogy mikor utazol, akkor Bpről Sparshein tickett is váltható Bécsbe http://www.mav.hu/?akat=61535 itt találsz infót róla.
Ha Budapesti vagy és nem nagyon olcsó a határig eljutni akkor sokat nem spórolsz.