Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45342

Akkor ugorhatunk: a sertásváll (schulter, shoulder) mint eddig is tudtuk a lapockát takarja,

gluténmentesen meg az étkezzen, akinek kontraindikált. uff.. :Í)

Holnap mit főztök?

Caipi Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45341

Arra én is rácsodálkoztam az Index címlapon, de nem olvastam bele, ha egyszer látszott, hogy tökhülye ahhoz, amiről ír. :) 

Előzmény: Boarhunter (45337)
homerx Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45340

tudd be a _cikkiro_ pajeszanak. szegenykemek, es mennyi van beloluk. fogalmatlan nepek, de hat ok a, hogy is hivta itt valamelyik evtasa, velemenyformalok :)

Előzmény: Mazsola0070 (45329)
Caipi Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45339

Ezen a kérdésen már én is merengtem, mert (Észak-)Németo.-ban abból készül a nyers darált sertéshúsos szendvics. (Mett-Brötchen, vagy Baguette, vagy akármi) DE persze egyértelmű a válasz. 

Előzmény: nagypapi51 (45325)
Caipi Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45338

Előbbiben egyetértek, de részemről a kukoricakeményítőt sem tömném örömmel magamba... 

Előzmény: szkati (45319)
Boarhunter Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45337

Elolvastam a cikket. Fogalmatlan hülye. Mondjuk nem lep meg, ez az általános. A nyelvet elnyökögi, gondolkodni nem tud, a témához nem ért de összevakarja valahogy a leütésszámot.

A minap valaki souvlaki receptet kívánt megosztani a közzel, "görög fasírt"-nak nevezte és büszke volt rá, hogy souvlaki fűszerkeverékkel csinált valamit ami se nem souvlaki, se nem bifteki(a valódi görög fasírt) nem volt. Írtam neki egy levélkét amiben tisztáztam a fogalmakat, válasz természetesen nem jött de legalább a főoldalról lekerült a poszt.

Előzmény: nagypapi51 (45325)
Boarhunter Creative Commons License 2018.08.02 -1 2 45336

Mondom, butaság...

És ez nem a véleményem, ez tény. A sok idióta aki köpköd a "finomliszt"-re avagy fehérlisztre, azt nem gondolja végig, hogy az agyonhájpolt teljes kiőrlésű az tartalmazza a fehér lisztet is. Meg még egy csomó olyan dolgot amit nem szeretnél megenni...

A gluténmentes egyház hívei meg jobban tennék, ha megtanulnának olvasni és elolvasnák a zacskón az apróbetűs részt, hogy milyen adalékanyagokkal pótolják a glutént a gyártók. Annyi "E" betű van ott mint egy eszperente versikében. Aztán a tisztított búszaszemből készült liszt az egészségtelen...hát persze...

Előzmény: szkati (45327)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45335

Az igen, csak magyarul, mint váll volt idegen.

 

Előzmény: Boarhunter (45334)
Boarhunter Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45334

A "pork shoulder" az a lapocka.

Előzmény: nagypapi51 (45325)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 1 45333

Ne szívd mellre, pont olyan őstulok, mint mi, akik nem köszöngetünk minden hsz-nál...

meleg van... :)

 

Előzmény: szkati (45327)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45332

Nyilván lapocka. A cikkíró lelkes, de párszor helyre tettem már privátban, mert finoman szólva is butaságokat ír néha. Becsületére válik, hogy elismeri, ritka tulajdonság.

 

Előzmény: Mazsola0070 (45329)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45331

Gondolom az az, amit a németeknél Schulter -nek hívnak.

Előzmény: nagypapi51 (45325)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45330

Ebben nem hiszek, de boldogok a hívők.....

Már elfelejtettem, de láttam egy előadást ezekről az ilyen olyan mentes dolgokról a német tv-ben. Ott határozottan az jött le a dologból, hogy egészséges emberek nyugodtan egyenek mindent. No meg, hogy a valódi glutén érzékenyek kevesen vannak, legtöbben nem is vizsgáltatják magukat, hanem csak kijelentik, hogy azok, mert kifejezetten divat lett. Vegából nekem csak a saláta kellene, de többnyire nincs.

A hajón extra néztem, nem volt olyan étel, amiben nem lett volna laktóz, de megoldottam. Van erre tabletta és kész. Reggelihez kaptam laktóz mentes tejet, ami tényleg az volt. Drezdában az ötcsillagos hotelben, nem volt laktózmentes amit annak adtak.:-(

Szerencsére ez nem halálos csak kellemetlen.

Előzmény: szkati (45319)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45329

Az alábbi cikkrészlet szerint a lapocka, biztosan valaki olyan fordította angolból a receptet, aki még életében nem főzött, és fingja sem volt, hogy nem szó szerint kell fordítani a "váll"-at, mert magyarul nem így hívják az adott sertéshús-részt.

 

Viszont arra van valamilyen magyarázat, hogy a cikk miért ír elő kifejezetten KÓSER sót? Bár nem vagyok szakértője a kérdésnek, de ha jól tudom disznóból kóser étel eleve nem főzhető, akkor a sónak minek kósernek lennie?

 

 

"A hús kiválasztása a japán húsrészlegekben pofon egyszerű, mert a csomagoláson a következő szerepel: 豚肩ロース (buta kata rōsu) [rószu], szó szerinti fordítása: disznó váll karaj. Mi magyarul különbséget teszünk a váll, vagyis a lapocka (angolul shoulder), a karaj (angolul loin, azon belül is van hosszú, meg rövid) és a szűzpecsenye (angolul tenderloin) között." 

Előzmény: nagypapi51 (45325)
szkati Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45328

Mármint gluténra gondoltál. Igen. Van.

Előzmény: homerx (45324)
szkati Creative Commons License 2018.08.02 -1 0 45327

Szerinted. Szerintem meg nem. Egyébként szervusz. Vagy ez a "butaság" köszönés volt?:))

Előzmény: Boarhunter (45323)
homerx Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45326

micset hol vetted? epp a minap irtam itt a baranyosba, hogy a bosnyakon is lehet kapni.

Előzmény: macózug (45322)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45325

Jó, hogy itt vagy, tudod hol van a sertés válla?

Húsrészként én még nem hallottam, szeretném látni a hentes arcát, ha így kérném... :)

Előzmény: Boarhunter (45323)
homerx Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45324

a nem finomitottban is van.

Előzmény: szkati (45319)
Boarhunter Creative Commons License 2018.08.02 -2 0 45323

Butaság.

Előzmény: szkati (45319)
macózug Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45322

Itt padlizsán krém....kaptam kész csevapot ( miccset) 4 darabot,van dinnye a hűtőben, őszi barack- mivel egyedfül vagyok, ez épp elég mára...főzés nincs.Ma.

nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45321

Pásztor pite lesz.

 

szkati Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45320

:))

Persze. Bement a raktárba és kihozott 6-8 csomag halat. Aztán amikor elfogyott, akkor is hozott 6-8 csomagot. Valószinűleg fel sem tünt neki, hogy másik dobozból hozta. Mi meg még elégedettek is voltunk, hogy egyáltalán branzinót kaptunk. Széttettük a kezünket, hogy na hát akkkor durbincs nincs, és még ennek is örülhetünk, mert mások is vitték. AZtán lett durbincs:))

Előzmény: nagypapi51 (45314)
szkati Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45319

A finomított( fehér) lisztes cuccok elég egészségtelenek. Már csak azért is érdemes gluténmentest enni, mert azok nem ezzel készülnek.

Előzmény: Boszorka (45315)
szkati Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45318

Én meg sok helyen eszem vegát, pedig nem vagyok az, de néha olyan finom dolgokat lehet kifogni.

Előzmény: homerx (45316)
dulci Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45317

 :))

Előzmény: homerx (45316)
homerx Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45316

ahova mi jarunk kajalni, ott is van gluten es laktozmentes. a multkor ugy megtetszett, azt kertem. eeej, olyan sult oldalast kajaltam, hogy az csak na! :)7

Előzmény: szkati (45313)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45315

A glutén mentes egy divat, kivéve a lakosság talán 1%-át. De a salátát tudnám értékelni, előételnek!:-)

Előzmény: szkati (45313)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45314

...egy nem halevő embernek édes mindegy, nem látja a különbséget...

Ha csak egyféle van kint, persze hogy nem látja... :)

 

Előzmény: szkati (45312)
szkati Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45313

Már sokat haladtunk előre saláta evésben, de persze még messze vagyunk az igazitól.

A lányom mesélte nagy örömmel, hogy az új munkahelyén van gluténmentes kaja, na meg állandóan friss salátabár is. Nagy dolog!

Előzmény: Boszorka (45309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!