Sajnos elég drágák ezek az ujságok (1500-2500) De a minösége tuti. Általában elég sok szerkezet sorszám lista szokott benne lenni. De ha érdekel adj meg egy fax számot és lefaxolom neked a listát. 2 oldal csak.
Ruppy !
Ahhoz előbb meg kéne tanulnom németül :(( . De azért meg fogok nézni egyet !
Amúgy meg kíváncsi leszek a Főszerkesztő által ígért magyar magazinra is !
Lesliev
A Váciutcánál lévö Poen ora boltban le het venni az Uhren Magazin-t. Ebben az ujságban nagyon sok minden érdekes dolg van. Szerkezetekröl, oragyárakrol, történetek és hihetelenül minöségi egészen közeli fotok a szerkezetekröl. Ezekböl az ujságokbol még a régi lejártak is nagyon érdekesek.
48 óra ? Ennyit SZVSZ nem bír ki egy automata mozdítás nélkül. Nnna, akkor én most meglököm :-))
Ruppy !
Elolvastam az általad adott URL-t . Bár inkább történeti és gazdasági infokat tudtam meg, mint technikai részleteket, de egyáltalán nem volt haszontalan. Köszi. Ha van még elérhető szakirodalom a tarsolyodban, ne kímélj !
Lesliev
Ruppy !
Huhhh, Te aztán föladtad a leckét ! Allah növessze hosszúra a ... szakálladat ! :-)))
Most fejeztem be a fordítást németről angolra az Altavista translate-jével, gondolj bele, egyszerre csak 3-5 mondatot tud fordítani, és persze magyarra nem :-(((
Mostmár nekiláthatok az angol szöveg értelmezéséhez, már előre is roppant érdekesnek tünik ! Biztosan megérte a sok munkát.
Lesliev
Köszönöm a kiigazítást, és természetesen igazad van, de két hibát te sem vettél észre. Chronometert írtam időmérő helyett, valamint Seamastert tengermester helyett. :)
Érdekes dolog az élőnyelv. Folyamatosan alakítják a használói, a szabályok pedig a beszélt és írott változathoz idomulnak az idő előrehaladtával. (félre ne értsd, nem kívánok a nyelv újító szerepében tetszelegni).
A dolog annyit azért megért, hogy olvasóból publikálóvá lettél.
Halihó mindenkinek!
Bár magam is nagy rajongója vagyok az ínyenc óráknak, maradok a sóvárgásnál...
:-)
Ja, és hallott már valaki a boccia órákról? www.boccia.com
üdv.
Ruppy !
Kipróbáltam az URL-t, nagyon érdekesnek látszik. Csak egy bajom van vele, sajna németül egy kukkot sem tudok, nem lehetne valahogy angolra fordítani? Esetleg valami angol nyelvü URL ? Tudom eleged van belőlem, bocs.
Lesliev
longines. ez van. de ha megkérdezné valaki, melyik modell, hirtelen nem tudnám megmondani. ezt honnan tudjam meg? ilyenek van a hátulján, hogy EFC. az elejen meg az, hogy 100 meters. :-)
és van még egy jó hosszú ip címe is 3.612.3.326
valaki ötlettel?
Ha nem veszitek rossz néven egy önjelölt nyelvész hozzászólását: a kavrcóra magyarul kvarcóra (Quartz Órát csak bütikben lehet soppingolni), a másodperc jele pedig s, pont nélkül.
Figyi én tök jol uszom....legalább is azt hiszem, csak azt nem értem miért akar mindenki kimenteni az uszodában a vizböl pedig én ugy érzem ura vagyok a helyzetneku:))))
semmi gond. megértem, de jelen esetbe majdnem 100e különbség van az automata és a Quartz szerkezet között. A kérdés, hogy kinek mennyit ér meg a ketyegés. (nekem mindent)
A különbség még a pontosságban rejlik. "Sajnos" a Quartz szerkezetek igen-igen pontosak. Bevizsgálásukra nem is gyakran kerül sor, így a "Cronometer" minősítés sem szerepel rajtuk.
A Seamaster automatán viszont már szerepel, mert ezzel akarják mutatni, hogy mennyire pontos a szerkezet. Ennél az óránál ez -2 sec / nap. A "Cronometer" minősítést automata kategóriában 5 sec eltérés alatt adják ki.