Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Jaj, most láttam a kérdést. Szóval nem erre kaptam segitséget, hanem egy másik problémámra. (mert van nekem sok)Hiába nagyon fáradt vagyok, és belátom hülyén fogalmaztam.
Minden további nélkül upgrage-elheted a 98-at 98SE-re. Valszeg csak egy aprócska trükk segítségével fog menni: telepítés előtt, mielőtt újraindítanád a gépet, nevezd át a win.com file-t valami másnak (pl. win._om vagy akármi), ellenkező esetben a telepítés elején hibaüzit kapsz, hogy nem lehetséges a dolog. Billy's joke.
Azután, ha már megy a telepítés, és megkérdezi a windows könyvtár helyét, bátran válaszd a jelenlegi c:/windows/ könyvtárat, semmiképpen a felajánlott c:/windows.000 -t, akkor szépen felülírja a régi file-okat, meg berakja az újakat, miközben meghagyja a regisztrációban az alkalmazásokra vonatkozó részt.
Másfelöl én is azt javaslom, hogy ugorj egy nagyot, és format c: után nyomd fel az XP-t, úgy jársz a legjobban!
Mivel egy másik topikban kaptam segitséget, igy most itt is megpróbálkozom.
Tehát adva van 2 számitógép, az egyikben adsl hálókártya és persze csatlakozás és egy másik hálókártya, a másik gépen egy hálókártya. Összevannak kötve kábellel, tehát elvileg a dolog működőképes. Win 98 második kiadás van a gépeken.
CSak éppen fogalmam sincs, hogy hogyan kell továbblépni. Tehát ha szeretném a másik gépen is használni az internetet, akkor mit kell tennem a szerver illetve a kliens gépen? Illetve ha szeretném a szerver gép nyomtatóját használni a másik gépről, vagy ha szeretnám, hogy a két gép lássa egymás winchesterét.
Tudom, hogy nagyon ostoba kérdések, de nekem problémát okoz. Kérnélek titeket ha valaki le tudná nekem irni (ugy, hogy meg is értsem) illetve tudnátok adni egy linket ahol ezt megnézhetném, akkor nagyon megköszönném.
Saját tapsztalat (de az WinXP topicon mások is osztják), hogy egy teljes oprendszer-upgrade-ből Microsoft esetén soha semmi jó nem sül ki. Én a helyedben egy külön partíciót gyártanék, amelyre feltenném az XP-t, így megmarad a w98 is, szükség esetére, de főleg a biztonságérzet kedvéért. Szerintem azt fogod észrevenni, hogy a régi win98 fölöslegesen foglalja a helyet, mivel lassan mindenhez van XP-s driver is, ami pedig a csak Win9X alatt futó dolgokat illeti, kiválasztható, hogy az XP melyik (MS) oprendszert emulálja a programnak, és szerintem elég élethűen teszi.
Van egy tökéletesen működő, rengeteg programmal felinstallált első kiadású WIN98-am.
Évek óta masszívan megy, akár legújabb játék, akár Internet, akár bármilyen felhasználói program is nyúzza éppen.
Voltaképp, nem is nagyon szeretném lecserélni, de sajnos, egyre jobban úgy néz ki, a cégek, köztük a Microsoft, nem fogják támogatni.
Új Media Player csak Win98SE alá telepíthető, remélem, a Direct X 9 azért felmegy még rá...
Szóval, sajnos, lehet, hogy upgrade-elnem kell , mondjuk az SE verzióra
XP alá nem annyira szeretnék, van egy csomó régi programom, meg MX300-as hangkártyám is, amit ez az oprendszer nem szeret.
Tehát a megoldás lehetne a Win98SE
Van valakinek tapasztalata, hogy egy jól működő, de rengeteg alkalmazást, legújabb IE-t stb tartalmazó WIN98-at milyen sikerrel lehet úgy upgrade-elni SE-re, hogy ezek a bizonyos progik meg is maradjanak?
Tehát, tiszta telepítés nem lenne jó.
S azért, olyanok is írhatnak,akik XP-re frissítettek Win98-ról
sziasztok!
a kovetkezo a problemam: random szeruen ujraindulo pc. csak akkor, ha bennt van a hangkartya. softweresen megallapithato hibajelenseg nincs. driverek is "ELMELETILEG" rendben vannak. hangkartya mar minden slotban volt...
oprenc: win98se english, alaplap:abit st6, cpu: cel2 fcpga900mhz, hyndai 128mb ram 133 mhz, asus v7100pro gf2 mx-400 32mb, agp+tvout, creative sb live player oem.
a hangkartyahoz adott driver van fenn+nem beta nemtom hanyas directx, de hibat nem jelez.
nincs felhuzva a proci.
ajanlat? tanacs? patch? tapasztalat?
koszonom:-)
Szervusz lxír!
Elvileg rajta kell lenni a telepitő cd-én, amit az alaplaphoz adtak. Bocs, de via-s az alaplapod, mert ha nem, akkor nem kell letölteni semmit.
Helló vOrOn !
Letöltöttem ezt a TaskInfo2002-t, és ez csak 1-2 %-ot mutat ! Nagyon profinak tűnik. Most kinek higgyek ? A winme saját rendszermonitora 50 %-ot mutat A 4 in 1 nincs telepítve. Ezt honnan lehet letölteni ?
Szia lxír!
Telepitsd fel a TaskInfo2002-őt, és azzal nézd meg a terhelést.
http://downloads-zdnet.com.com/redir?pid=10035020&merid=66562&mfgid=66562<ype=dl_dlnow&lop=link&edId=2&siteId=2&oId=3000-2094-10035020&ontId=2094&destUrl=%2F3001-2094-10035020.html
Amugy a pontos számok mik? Nálam pl. 64-74-64 a szabad erőforrások több progi mellet. 4 in 1 (vagy mi a neve) windows féle patch/drive feltelepitetted?
A gondom a következő. A WinMe rendszermonitora abnormális (50-60%) CPU terheltséget mutat, holott a windozon kívül semmi sem fut. Ha az egeret megmozdítom lemegy 0-2 % közé. Újratelepítettem a setup/p j paranccsal; ugyanaz. Viszont XP-vel nem produkálja az abnormális terhelést ! A konfig: Asus A7V (még az elejéből), Duron700, 2X128 Mb RAM, Abit Siluro MX400 , SbLive. Megjegyzem teljesen minimális konfigurációval, frissen telepített csupasz windozzal, szintén 50 % !
Csak azt ne mondjátok hogy akkor használjak XP-t... Ja 98-cal is rossz.