Keresés

Részletes keresés

drakkvuff Creative Commons License 2020.03.11 0 0 17709

Nekem is volt tőle,de szedtem hányingerre Daedalont. Az első pár nap volt rosszabb,utána enyhült,szerintem ne hagyd abba. 

 

Előzmény: banánturmix97 (17703)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 17708

Köszönöm a tanácsot! Pénteken kiderül, mit tanácsol az orvos. Ha lesz még ilyen a másik ab vel is (feltehetően felírja), akkor kipróbálom mindenképpen

Előzmény: Bohanon (17707)
Bohanon Creative Commons License 2020.03.11 0 0 17707

nekem enterol nagyon bevált az ab mellett. 1500 mg-ot szedtem AB-ből és az enterolt azonnal be lehet venni, nem kell 3 órát várni. Most hogy befejeztem az AB-t most visszaálltam a sima probiotikumra. próbáld ki ezt is hatha jó lesz

 

Előzmény: banánturmix97 (17703)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 17706

Szedek mellé probiotikumot. Elég rossz a gyomrom így is tőle.. a fejfájásom most éppen jó. Pénteken rendel az orvos, akkor megyek vissza hozzá.

Előzmény: watson75 (17705)
watson75 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 17705

2 nap pont az h többet árt mint használ. próbálj min. 4 napot, ha bírod. probiotikum?

Előzmény: banánturmix97 (17703)
Ricciardo Creative Commons License 2020.03.11 0 0 17704

Radbizom. Mindenki sajat felelossegere gyogyszerezzen. :)

Előzmény: banánturmix97 (17703)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 17703

Reggelre eléggé rossz lett a gyomrom, gondolom a doxytól.. Émelygés, hányinger.. Ez túl erős nekem. Mennyire gáz ha 2 nap után félbehagyom ezt, és irattatok mást a dokimmal? 

Előzmény: banánturmix97 (17702)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 17702

Én azért remélem, semmi komoly nem fog kialakulni nálam. Szedek rendesen probiotikumot mellé, reggel és doxy bevétele után 2-3 órával. Probium 6 +inulin szedek.

Előzmény: banánturmix97 (17701)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 17701

Ha emiatt van, függesszem fel inkább? Azért lehet ilyesztő, mert megnőhet a koponyaüri nyomás és emiatt fájhat az ember feje... Most már egyébként alig fáj, tompán.. Ha mellékhatás lenne, ugyanúgy fájna végig, gondolom én. Ennyi idő alatt pedig nem megy ki a szervezetemből a hatóanyag, nem?

Előzmény: Ricciardo (17699)
Ricciardo Creative Commons License 2020.03.11 0 0 17700

*zárom ki

Előzmény: Ricciardo (17699)
Ricciardo Creative Commons License 2020.03.11 0 0 17699

Szedtem enis , sot en 12 orankent, nekem nem fajt tole, viszont a 3. heten colitisem lett ugyhogy azonnal le kellett allnom. Nem tudom a gyogyszertol faj e a fejed, de egy nagyon eros gyogyszer ugyhogynem xzarom ki hogy erzekenyebb lennel ra.

Előzmény: banánturmix97 (17697)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17698

És persze étkezés közben veszem be az antit, vagy rögtön étkezés után

Előzmény: banánturmix97 (17697)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17697

Délután 14:00 kor veszem be a doxyt, rá 2-3 órával pedig a probiotikumot. Kicsit meg vagyok ijedve a fejfájástól, mert szerepel a mellékhatások között. ( egyéb mellékhatások közt, tehát nem gyakori)Ha pedig valóban ettől van, kérhetek időpontot, és irattathatok másikat..  Igaz, csak 10-20 percig volt este fél8 körül igen erős fejfájás, azóta tompább. Egésznap éreztem kicsit. Vagy inkább a frontnak tudjam be? Bár nem vagyok frontérzékeny.

Előzmény: Ricciardo (17696)
Ricciardo Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17696

Azitromycin és Sumamed az ugyanaz, tehát jobb is hogy most Doxyt írtak. A Doxy felszívódása nagyban függ hogy mit eszel. Ha valamilyen tejterméket eszel előtte, közbe, vagy utána, pl. sajt, vaj, jogurt, tej, akkor gyakorlatilag olyan mint ha be se vetted volna. Max 1 órával előtte vagy két órával utána egyél tejterméket. Ha nem így teszed, semmit nem szív fel a szervezeted belőle, hanem helyette a kalciumot fogja felszívni. Gyümölcslevet se igyál. Nézz utána mi tartalmaz kalciumot, és azokat ne fogyaszd. Probit szintúgy 2-3 órával utána kell bevenni. Mindegy mennyit eszel csak ne éhgyomorra vedd be, mert a gyomrodat kikezdi. Aztán a kúra után szigorúan mellőzd az antibiotikumokat, mert már így is sokat szedtél az utóbbi időben. Nem vicc, mert kihal a bélflórád. Ezek nagyon erős gyógyszerek amiket az utóbbi időben szedtél és szedsz.

Előzmény: banánturmix97 (17695)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17695

Az azyt még év elején szedtem, illetve a sumamedet nyáron. Szedek mellé probit, napi 2x. Mindenesetre érdekes. Az tudja fokozni még a tünetet, ha most nem ettem annyit mint tegnap és úgy vettem be az antit? Ettem pár falatot, bevettem, majd folytattam az evést. Egyébként tegnap étkezést befejezve vettem be és többet ettem. Aznap semmit nem éreztem.

Előzmény: Ricciardo (17694)
Ricciardo Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17694

Ha az előző gyógyszer sem ment még ki a szervezetedből, akkor a kettő együtt nagyobb mellékhatásokat okozhat. Akár fejfájást is. Nem tudom az előzőt mikor hagytad abba, de érdemes két fajta gyógyszer között egy kis szünetet hagyni. Ha 200-as doxyt szedsz akkor nagyon figyelj oda az emésztőrendszeredre, mert ha sokáig szeded, az tud okozni akár egy akut vastagbélgyulladást, ugyanis a clostridium-fajok túlszaporodhatnak a bélrendszeredben. Nálam megtörtént akkoriban. Szedjél jóminőségű probikat.

Előzmény: banánturmix97 (17692)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17693

Igen sajnos, ezt tapasztalom én is..

Előzmény: csakneked71 (17690)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17692

Doxyt szedek csak. Viszont.. Nem tudom, ennyi idő alatt kijön e mellékhatása a gyógyszernek, de elkezdett fájni a fejem, de szörnyen... És olvasom a mellékhatások közt, hogy igaz nem gyakran, de okozhat emelkedett koponyaüri nyomást, ami fejfájással jár. Létezik hogy a gyógyszer miatt lett? Nem vagyok fejfájós, frontérzékeny sem. Nagyon ritkán fáj a fejem. Tegnap óta szedem a doxyt.

Előzmény: Ricciardo (17691)
Ricciardo Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17691

Sokan csak a Chlamydiát ismerik sejten belüli baktériumként, viszont az ureaplasmáknak sincs saját sejtfaluk, a sejtet 3 membránból álló réteg határolja, így képes behatolni az ember sejtjeibe, hogy ott éljen, szaporodhasson kedvére. Az is számít melyek azok a gyógyszerek amik képesek behatolni a sejtekbe.. Ha egyáltalán van ilyen, mert az lényegesen lerövidíthetné a gyógyszerszedés kötelező időtartamát. A Doxyval minden felmérés nagyobb százalékos gyógyulást eredményezett, én azt szedném a helyedben.  De ha már az azy-t szeded, akkor mindenképp vidd végig a kúrát, lehet ez is eredményes lesz. Lehet nálad a Chlamydia sem volt megfelelően kikezelve, ezért maradhatott életben az urea is, mivel hasonló gyógyszerekre érzékeny. Orvosodat ne kérdezd erről ha lehet mert biztos gőze sincs. 

Előzmény: banánturmix97 (17689)
csakneked71 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17690

Magyarországon neked kell értened ahhoz, amivel dolgod van: autószerelés, házépítés, adóbevallás, és magadnak kell rájönnöd, hogy mi bajod van. És rávenni az orvost hogy aszerint kezeljen. Jövő hét szerdán lesz kész az MR eredményem, lehet hogy érdekes dolgokat fogok írni prosztatagyulladás ügyben.

 

 

Előzmény: banánturmix97 (17689)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17689

Akkor gyakorlatilag mondhatni, teljesen feleslegesen fogom beszedni, mert úgy sem fogja belőlem kiirtani? Az orvosok idáig nem jutottak el, hogy minimum két heti adagot kéne felírnia a betegnek? Elszomorító...

Előzmény: Ricciardo (17687)
Ricciardo Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17688

Viszont ezt az időtartamot a doxyra írtam. Azitromycin kúra pár napnál tovább ne nagyon tartson.

Előzmény: Ricciardo (17687)
Ricciardo Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17687

Az azitromycint általában rövid ideig szedik, legtöbbször egyszeri 1 grammos adagot szoktak, de van olyan orvos aki 3 napig szedeti. Van hogy hatásos, mégis a felmérések a doxy kúrát mutatják nagyobb %-ban eredményesebbnek. A doxyt ugyanis tovább kell szedni mint az azit. Az stdk többnyire sejten beüli kórokozók, így míg ott élnek, addig nem is érintkezik ab-val. A sejtek 21 naponta újulnak, így ha ennél rövidebb a kúra, és épp a baci a sejten belül van, azok megússzák. Persze ez nem egyszerre történik, így a rövidebb ideig tartó gyógyszerezés is eredményes lehet, de biztos hogy fog maradni is belőle. Emiatt a Doxyt is 21 napig kellene szedni hogy hatásos legyen maximálisan, mert így az összes kénytelen egyszer kilépni saját sejtjéből. Mindegy hogy 9 vagy 10 et szedsz be, ez elvileg nem elegendő. De még a 14 sem, pedig a protokoll 14 szem STD-re.

Előzmény: banánturmix97 (17686)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17686

Mármint, vizeletből lett kimutatva az ureaplasma. Arra szedtünk sumamedet. STD semmit nem muatott ki!

Előzmény: banánturmix97 (17685)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17685

Chlamydiára anno azitromicint szedtem 3 napig, és el is múlt szépen. Utána nem is volt mintavétel, mert a panaszaim elmúltak. Majd nyáron, mikor ki lett mutatva vizeletből (std nem mutata ki, ugy ahogy barátnőmnek sem, de neki is a vizeletéből igen) akkor pedig sumamedet 2x3 napig. Értsd úgy, hogy 3 napig szedtem, majd 1 hét szünet, utána pedig ismét 3 napig. 

Előzmény: banánturmix97 (17684)
banánturmix97 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17684

A 10 kapszulából csak 9 lesz.. mert, ahogy vettem volna ki a kivetkezőt a tartójából vagy hogy hívják, szó szerint kettétört a kapszula és kijött belőle por. Az összehatást nézve, ez mennyire lesz hátrány hogy a 10 helyett csak 9 lesz bevéve?

 

Köszönöm a terjedelmes hozzászólásodat. Nem túl jók az előjelek akkor ezek szerint :( A nagyob bajom most igazából az, hogy érzésem szerint nem tudom teljesen kipisilni magam mindig, és a végén jobban kell nyomnom, hogy kipréseljem gyakorlatilag.... 

 

Előzmény: Ricciardo (17674)
Ricciardo Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17683

Csa csak egy huzodasrol van szo, ami gyakori a mi meggyengult izuleteinkel, akkor par het mulva lehet jobban leszel. 

Előzmény: Avarsavala (17682)
Avarsavala Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17682

Igen, kicsi az esély, de hátha nincs köze a prosztatához. Majd kiderül.

Előzmény: Ricciardo (17681)
Ricciardo Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17681

Ha mar eljutott a mellekherekig ez igy is ugy is kronikussa valik,ha szedsz valamit,ha nem. Bar egy probat lehet hogy meger...

Előzmény: Avarsavala (17679)
Avarsavala Creative Commons License 2020.03.10 0 0 17680

Megnéztem, hogy kell kitapintani a mellékherét, érintésre is fáj. A protokoll szerint ha nem vagyok 35 év alatti Casanova akkor 10 nap levofloxacin a szokásos kúra, úgyhogy elkezdtem ma önkényesen szedni a tavalyról maradt Savulint. Ugyanezt kapnám az urológián is.

Előzmény: Avarsavala (17679)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!