Keresés

Részletes keresés

seven update sorbi Creative Commons License 2013.11.19 0 0 375

Én is ott voltam, de nekem egy kicsit máshogy jött le a koncert.

 

"ez inkább a művelődési házas koncertek vonalát vitte"

 

Érdekes, hogy neked is a művelődési ház jutott eszedbe, nekem is, de nekem inkább a 70-es évekbeli művházak jutottak az eszembe, ahol  a színpad egy szál deszka, semmi körítés. Na, ez olyan volt...Meglepő volt - negatív értelemben, hogy a világítás gyakorlatilag nulla volt, háttér semmmi, úgyhogy ez a vonal túlzottan

is puritánra sikeredett.

 

A másik dolog a szponzorok említése és a pityergés. Előbbi kínos feszengést váltott ki bennem -Svietelsky, Unica emlegetése, hát, mit mondjak, elég ciki - az utóbbi

meg inkább hatott megjátszottnak, mint igazinak. Túl sok már Magdinál az érzelmekre való rájátszás, olyan lesz lassan, mint egy demagóg politikus.

 

A harmadik, a plusz koncert betoldás délutánra. Hát ez sajnos nagyon látszott Magdin. Nem volt olyan, mint aki valami egyedit és felejthetetlent ad a megjelenésével. inkább egy lestrapált sztárhoz hasonlított, aki futószalagon nyomja a koncerteket.

 

A negyedik, a vonós szekció. Ez egyrészt nem adott hozzá semmi pluszt az estéhez, és inkább tűntek egy amatőr társulatnak, mint profi, jól összeszokott zenekarhoz. A hegedűk hangolása szerintem nem sikerült, volt néhány kínosan oda nem illő hang, ami kijött belőlük.

 

Ötödik, hangosítás. Szinte végig lehetett valami sipoló oda nem illő hangot hallani, ami talán az utolsó előtti, lassú számnál zavaró módon felhangosodott.

 

Hatodik, kameraman. A zenekarvezető Fekete Kovács Kornél körül egy unterman az egész előadás alatt ott ograbugrált, roppant zavaró volt ez a tolakodó felvételmód.

 

Hetedik, summázat: Magdi az eddigi művész helyett pénzcsináló és - kereső üzletemberré avanzsált, aki jól láthatóan meg akarja szedni magát, ez viszont

számomra már nem az eddigi, szerény, odaadó művész, akit eddig szerettem benne.

 

A tegnap este számomra azt jelentette, hogy megszűnt a rajongásom Rúzsa Magdi iránt, egycsapásra kiábrándultam belőle. Kár érte.

Előzmény: ysu (374)
ysu Creative Commons License 2013.11.19 0 0 374

Én voltam, az estin (ami eredetileg lett meghirdetve). Mit is mondhatnék? Álló ováció volt, kétszer is, megérdemelten. Voltam én már sok Magdi-koncerten, de ez a tegnapi még azokhoz képest is különleges élmény volt. 

A nyári szabadtéri koncertekkel ellentétben ez inkább a művelődési házas koncertek vonalát vitte, amennyiben a dalok aránya eltolódott a zúzós, rockos dalok felől inkább a csendesebb, dallamosabb dalok irányába. Volt azért az előbbi is, csak kevesebb. A hangzásuk most teljesen más volt, Fekete-Kovács Kornél, aki a Magdalénában is segiti Magdit, áthangszerelte a dalokat, voltak vonósok, fúvósok, különleges ütőshangszerek bőségesen. Mindehhez hozzávéve a MÜPA akusztikáját - ez már magában is különlegesen izgalmas dolog volt. Magdi főként a saját dalait énekelte, főleg a Tizenegy c. albumról, de a korábbiakról is. Nagyon jól szóltak a klasszikus hangszerekkel együtt. Magdi is csodásan szólt, mindent beleadott, és egyáltalán nem hallatszott, hogy aznap már lenyomta ugyanezt a koncertet. Mivel rengeteget énekelt (több, mint 20 dalt), ezért sajnos nem fűzött minden dalhoz történetet, de amikor mégis, az nagyon ütött. 

Énekelt például egy szerb dalt. Nem tudom a cimét, bár ismerős volt, de tőle még nem hallottam. Ehhez annyit mondott, hogy az összes többi dalt a közönségnek választotta, de ezt az egyet magának, és hogy jobban értsük, szeretnóe leirni a képet, hogy jobban megértsük, mit is jelent neki ez a dal. És ahogy beszélt, hirtelen olyan volt, mintha ott lettem volna én is Kishegyen, egy kis kertben, a napfény átsütött a szőlőszemeken, a fehér teritővel boritott asztalon egy konyharuhában frissen sült kenyér illatozott, és ott volt a család, magdi szülei, nagyszülei, és egy kissámlin egy öreg rádió, tele festékfolttal, s belőle egy dal szólt. Szinte láttam Magdit, kisgyerekként, ahogy hallgatja a dalt, magába szivja a látványt, a szineket, az illatokat, mindent. Aztán láttam később, felnőttként, ugyanabban a kertben, ami most üres volt, mert a család szétszóródott, a szülők elváltak, a nagyszülők meghaltak, a testvérek már egy másik országban élnek. Magdi szuggesztivitására jellemző, hogy mire belefogott az énekbe, én már sirtam. 

A másik meghatározó élmény egy Beatles dal volt, az I want to hold your hand. Ezt korábban már egyszer hallottam tőle, egy művelődési házban, és akkor is nagyon tetszett, de az akkori élmény semmi sem volt a mostanihoz képest. Nem tudom, mi történt, de egyszerre azt éreztem, hogy a dal valósággal odaszegezett a székhez, szinte mozdulni sem tudtam, lélegzetet is alig vettem, nehogy megtörjön a pillanat. Hihetetlen volt. 

Aztán az Elindultam szép hazámból..., tiszta acapellában, miközben a teremben olyan néma csend volt, hogy egy gyufaszál leesését is hallani lehetett volna. És egy másik népdal, most nem emlékszem, mi a cime, az már kisérettel ment, és úgyszintén elvarázsolt. Az Egyszernél ugyancsak lélegzetvisszafojtott csend volt. A Szerelemnél viszont felbolydult a terem, megélénkült a közönség, jól érezhető volt, hogy ezt ismerik a legtöbben. 

Végül a kabaladal, a Highway to Hell. A második alkalom az este folyamán, hogy felugrott a közönség, és állva ünnepelt. Hosszas taps volt, sok-sok visszatapsolás. Ahogy mondtam, megérdemelten. Magdi elpityeredett, aranyos volt, akkor láttam ilyennek, mikor megnyerte a Megasztárt. 

Sokat jelentett neki ez az este, ez akkor is látszott rajta, mikor sorra megköszönte azoknak, akik segitettek neki, és lehetővé tették ezt az estét. "Nekem még soha nem volt ilyenem" - mondta, és sirt közben. És nagyon érdekes volt, amit arról mondott, hogy mennyire nehezen jöttek össze a szponzorok, hiszen mögötte nincs nagy gépezet, sokáig bizonytalan volt, hogy összejön-e a projekt. És mikor már megvolt a helyszin és a zenészek, és meghirdették a koncertet, akkor még mindig nagy fejtörésben és kéztördelésben voltak, mert kiderült, hogy a pénzből egyszerűen nem futja a promócióra, a plakátokra, mindenre. És akkor ránéztek a MÜPA jegytérképére, és csupa piros volt, elfogytak a jegyek hirdetés nélkül. (És aztán elfogytak a délutánira is, még rövidebb idő alatt, mint az estire, szintén hirdetés nélkül). 

 

Na, szóval ilyen volt. Röviden. ;)

Előzmény: seven update sorbi (373)
seven update sorbi Creative Commons License 2013.11.19 0 0 373

Ki volt tegnap? Hogy tetszett?

TonyBrasco Creative Commons License 2013.11.03 0 0 372

Egyébként érdekes, hogy pár év alatt Magdinak hihetetlenül megugrott a facebook like-ja.. Kb Két éve, mikor már Wolf Katinak is 50-60 ezer volt, aztán az ESC-vel 100.000 fölé lendült... és sok más X-faktoros előadónak több százezer, neki csak kb 4-5000. Kb ennyi volt pl. az Uniqe-nak is. Tóth Gabinak sem volt 10.000 -nél több.. Na most az az állás, hogy Magdi mindjárt eléri a 90.000-t, és szerintem a 100.000 is simán meglesz nemsokára. Érdekes, Tóth Gabinak is sikerült 70.000 fölé lendülni, vélhetőleg a mentorkodás lendített rajta sokat. Viszont az Unique, még mindig 8.000 körül vergődik.. hmm.. érdekes adatok..

ysu Creative Commons License 2013.10.24 0 0 371

Ma Magdi posztolt magárólegy fényképet a new yorki Central Parkból, és a következő megjegyzést fűzte hozzá:

 

"NyuuuuJork  Találkoztam jo kis zeneszerzőkkel  Lesznek jó dolgok!"

 

Hmmmm....

ysu Creative Commons License 2013.10.23 0 0 370

Igen, abszolút. Épp most néztem, hogy a brit X factorban visszatértek az acapella meghallgatásokhoz. Úgy tűnik, ők is rájöttek, hogy nagyon sok mindent megmutat az ilyen szűrés. Remélem, ezt majd átveszik itthon is előbb-utóbb. 

Előzmény: gorgo (369)
gorgo Creative Commons License 2013.10.23 0 0 369

Ettől függetlenül Magdi már az első belépésekor, acapella éneklésével is megmutatta, mire képes (azóta is ő a legjobb acapella énekesnőnk), az élő zenei kiséret már csak a hab volt a tortán.

 

Naja, de most nemcsak az élő kiséret hiányzik, hanem az acapella bemutatkozás is...

Előzmény: ysu (368)
ysu Creative Commons License 2013.10.23 0 0 368

Jaj, de szeretem ezt az előadását! Lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem übereli az eredetit. És igen, az élő zene olyan sokat hozzátett akkoriban ezekhez a meghatározó előadásokhoz. Nagyon hiányzik az élő kiséret a mai műsorokból, pláne ez a szinvonal, amit Éry Balázs és a zenekara képviselt. Bogyóval szoktuk emlegetni Éry Balázst, aki, úgy sejtjük, jóval nagyobb hatással volt a korai Megasztárok zenei arculatára, hangulatára, szinvonalára, mint ahogy azt az emberek gondolják. Pl. azért is, mert nem kis részben ő végezte bizonyos dalok áthangszerelését, hogy az előadás egyedibb, érdekesebb legyen. 

Ettől függetlenül Magdi már az első belépésekor, acapella éneklésével is megmutatta, mire képes (azóta is ő a legjobb acapella énekesnőnk), az élő zenei kiséret már csak a hab volt a tortán. 

Előzmény: gorgo (366)
ysu Creative Commons License 2013.10.22 0 0 367

Magdi MÜPA-s koncertjére elfogyott minden jegy (egy hónappal az időpont előtt)! Dupla teltház lesz az este! :D :D :D

gorgo Creative Commons License 2013.10.21 0 0 366

Most kicsit visszahallgattam a kedvenc Magdis megasztáros dalokat, és az egyiknél rájöttem (igen, lassú vagyok, gondolom mindenki más számára már rég egyértelmű :) ) hogy technikai okok is állnak amögött hogy a mostani tehetségkutatókban nem is lehetnek hasonló töltetű előadások.

 

http://www.youtube.com/watch?v=0a2ByFyvURg

 

Ahhoz hogy ez akkorát üssön, elengedhetetlen volt hogy a zenekar ott üljön mellette, és együtt örömzenéljenek. Persze ekkor nálam már rég megnyerte a versenyt, a Winner takes it all meg a Végső vallomás után (amikhez ugyanúgy kellett az élő zene, csak ott nem annyira feltűnő) nem nem volt számomra kérdés...

 

Mindenesetre szomorú, hogy ha jönne is most egy ekkora kaliberű versenyző, nem kapná meg az élő zenei kiséret katalizátorát hogy tényleg a maximumot hozza ki belőle.

 

 

ysu Creative Commons License 2013.10.19 0 0 365

Közben eszembe jutott, hogy meg akartam osztani veletek két idei élményemet Magdival kapcsolatban.

 

Áprilisban megnéztem a Magdalénát még egyszer (harmadszor). Az első két alkalom a premier, és az első év végén a búcsúelőadás volt, a második évadot viszont akkor láttam először és utoljára. Volt néhány kisebb változtatás, ami szerintem nagyon jót tett a darabnak, Magdi a nagy, nehéz piros bőrruha helyett egy gyönyörű piros-fehér csipkaruhát kapott, ami sokkal jobban állt neki. A Vágy átkerült a darab legvégére, a többi zene nagyjából a helyén volt. A történetek között voltak ismertek, és teljesen újak is, de a darab közepe, Istenhez való viszonya és nagymamájának élete ugyanakkorát ütött, mint első alkalommal, most sem tudtam visszatartani a könnyeimet. Viszont emlékszel, Bogyó, mennyit beszéltünk a Veiszer Alinda interjú kapcsán Magdinak arról a kijelentéséről, hogy ő nem ment el a nagymamája temetésére? Ez alkalommal már megjelent a darabban a megbánás érzése, hogy akkor ezt rosszul gondolta, és ha visszaforgathatná az idő kerekét, máshogy csinálná. (Ahogy akkor is mondtam, néha elfelejtjük, hogy ő még csak egy fiatal lány, félig gyerek volt még, mikor megismertük, és hát még csak most tapasztalja meg ezeket a dolgokat, és ezek által formálódik). Szóval csodaszép este volt, még édesanyámnak is nagyon tetszett, akit magammal cipeltem. :)

Egyébként a 4. sorban ültünk, és két sorral előttünk ott ült Antal Timi, és nagy áhítattal figyelte a darabot. Sokat gondoltam rá a darab nézése közben, hogy egy ilyen feltörekvő énekes-palánta vajon milyen szemmel nézheti egy sikeres pályatársának a darabját, vajon végig azt érzi-e, hogy mikor fog/fog-e majd ő is ott állni a színpadon, és érte is bejönnek-e majd az emberek. (Sajnos az elmúlt év alapján erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy ez az álom megvalósulhat majd).

 

Másik élményem, hogy 2011 után idén ismét sikerült eljutnom nyári rockkoncertre. Sokáig úgy nézett ki, hogy nem jön össze, miközben bejárta az egész országot, de még a határon túl is több koncertet adott, Budapestre egyáltalán nem hirdettek semmit. Végül nyár végén megláttuk, hogy lesz Újpesten egy Magdi-koncert, ez ráadásul még közel is volt hozzánk. Persze nagyon izgatott lettem, mert bár az idei programot mások beszámolóiból, youtube-videókból és cikkekből végig követtem, az élő adás varázsa teljesen más. Két órával a koncert előtt kimentem, de iszonyatos tömeg volt már akkor is. Épp Kállay Saunders énekelt, gondoltam is, milyen nagy közönsége van, de miután a 10. sorból ütemes Magdi! Magdi! üvöltéseket lehetett hallani, leszűrtem, hogy hozzám hasonlóan mások sem igazán András miatt vannak kint, hanem már az esti koncertre gyúrnak. Aztán jött Magdi. Mezítláb, mint mindig, kis hippiként, kibontott hajjal, lebegő ruhában. Fergeteges bulit csapott, hihetetlen energiája volt a dolognak. A Cadillac-et elszúrta kicsit, de még az is aranyos volt, ahogy kuncogva grimaszolt, miközben próbálta menteni a menthetőt. (Majd mellékelek videót). A Szerelem c. számot gyakorlatilag a közönség üvöltötte vele együtt, látszott, hogy jólesik ez neki. A Highway To Hellt nemkülönben, ebben az volt az érdekes, hogy az egész első sorban nyugdíjas nénik álltak, a törzsrajongók is csak a második sorig jutottak, és ők éppen úgy csápoltak a rockdalokra, mint a fiatalok. :) Nem csoda, hogy a legtöbb nyári cikk a ráadás népdalt emelte ki, ez tényleg egy borzongató élmény volt, ahogy acapella elénekelte (szintén linkelek majd videót). Egy szomszédos színpadról odahangzó hangos zene kicsit megzavarta a meghitt pillanatot, de még ezzel együtt is hihetetlenül felemelő, szép élmény volt.

A koncert után Magdi teljesen leizzadva jött le a színpadról, és mivel már szeptember volt, hűvös is, nem jött már elő autogramot osztani. Meg tudtam érteni. Már ismerek néhány embert a törzsrajongók közül, velük beszéltem éppen, mikor megjelent Hoffer Peti, Magdi dobosa, és Kovács Barnabás, a basszusgitáros is. Meghívták az egész társaságot sörözni, még vacsorát is vettek nekünk. Nagyon közvetlenek és jó fejek voltak, bár túl sok érdemi információt nem sikerült kihúzni belőlük, de azért jó volt kicsit dumálni velük. :)

 

Hát ennyi volt idénre, a harmadik a MÜPÁ-s koncert lesz, amire már májusban megvettem a jegyemet, és már eléggé várom. Majd arról is beszámolok. :)

 

Elindultam szép hazámból:

 

Cadillac:

 

Egyszer:

http://www.youtube.com/watch?v=wzAMMJo5V1c

 

Ná-ná-ná:

http://www.youtube.com/watch?v=tRIvdKGMpjE

 

Bolondok Hajója:

http://www.youtube.com/watch?v=Z3ge2J1hz_M

 

Bűnbe estem:

http://www.youtube.com/watch?v=5ufIAmDmPzE

 

Gabriel:

http://www.youtube.com/watch?v=d7iiXnDtyW8

ysu Creative Commons License 2013.10.19 0 0 364

Örülök! :D

Előzmény: gorgo (363)
gorgo Creative Commons License 2013.10.18 0 0 363

Én nem vagyok túl aktív, de én is mindig olvasom amiket Magdiról írsz, gyűjtesz, köszi :)

Előzmény: ysu (361)
ysu Creative Commons License 2013.10.18 0 0 362

A zene.hu-n találtam ezt a cikket, és bár stilisztikailag nem a legtökéletesebb (valószínűleg hanganyagról egyszerűen legépelték minden változtatás nélkül), sok érdekes momentudmot tartalmaz. Bogyó, Neked különösen figyelmedbe ajánlom azt a részt, mikor arról beszél, hogy miért énekel magyarul. Ez is egy olyan dolog, amiben úgy tűnik, mindhárman (Te, ő és én is) teljesen egyetértünk. 

 

Rúzsa Magdolna: "Nagyon izgatott vagyok"

 

Rúzsa Magdolna számára a 2013-as év is meglehetősen mozgalmasra sikerült. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóműsorának zsűritagjaként mondott véleményt a produkciókról, ezt a Szerelem című dal premierje követte, emellett jelenleg is koncertezik szinte az egész ország területén. November 18-án pedig dupla koncerted ad a MÜPA-ban.

– November 18-án dupláznak a MÜPA-ban. Mit vár ettől a koncerttől? Nem viselni meg túlságosan, hogy egymás után kétszer kell teljes erőbedobással koncertszínpadra állni?
– Nagyon izgatott vagyok ezen előadásom miatt, mivel mondhatjuk, hogy ez az első igazán akusztikusabb jellegű koncertem. Tulajdonképpen az összes tőlem jól ismert dalom át lesz hangszerelve és egy igazán izgalmas előadás lesz. A dalokat Fekete Kovács Kornél hangszereli, az alap rock zenekar, akikkel 7 éve koncertezünk együtt, ki fog bővülni fúvósokkal, vonósokkal is, szóval valóban nagyon izgalmas lesz az egész előadás, és aminek különösen örülök, hogy a díszletet a Kentaur tervezi. Remélem, hogy a közönség nagyon fogja szeretni. Az esti előadásra már minden jegy elkelt, ezért úgy döntöttünk, hogy legyen még egy délutáni előadás is, az 16:00-tól lesz, de már erre is nagyon kevés jegy kapható. A kimenetelét azt még magam sem tudom, de ilyenkor mindenki a legjobbat várja, remélem, nagyon fogja szeretni a közönség.

– Főleg az élőkoncertek híve, hiszen az elmúlt hét évben számtalanszor állt színpadon nagyközönség előtt. Ezek szerint számára fontos az, hogy a közönség azonnali visszajelzésekkel szolgáljon önnek?
– Sokszor mondták már nekem, hogy igazán jó vagyok színpadon és igen, igazán fontos nekem a közönség reakciója, mert mindig abból tudok építkezni egy-egy dalon belül is. Nekem mindig fontos volt, hogy lássam a közönséget, úgyhogy mindig csak élőben zenélek. Szeretem azt, amikor zenekar van körülöttem. Amikor elindultam, azt megígértem magamnak, hogy tényleg szeretnék maradandót és szép dolgokat alkotni és nem aprófát hasogatni, én azóta is ehhez tartom magam. Nyáron rengeteg koncertünk volt és egyre nagyobb az érdeklődés, egyre többen jönnek a koncertekre, majdnem mindenhol le kellett zárni a helyszíneket. A minimum létszám ötezer fő, ami egy nagyon-nagyon jó jel, nagyon elégedett vagyok.

Csatlakozz, ha kedveled a retro magyar dalokat.

 

– A dalai rendkívül emocionálisak.  Általában az ön érzelemvilágát tükrözik?
– Amikor szöveget vagy dalt írok, általában saját érzésekből táplálkozom és általában saját képekből, általában képekből írok. Ezt magam sem tudom megmagyarázni, hogy miért van így. Szeretek hangulatokat leírni és most például a legutóbbi dalnál, a Szerelemnél úgy láttam, hogy ez nagyon bejött mindenkinek és szerették. Azt gondolom, hogy tényleg az a jó, ha az érzéseket, érzékszerveket használja az ember, azzal lehet leginkább átadni a dolgokat. Nekem vannak nagyon vidám dalaim és mind eközben nagyon melankolikusak is, szerintem én a nagyon drámai dolgokat is át tudom adnia közönségnek, nyílván ennek oka is van. Fontos szerintem, hogy egy előadó sok mindent megtapasztaljon, hogy ezeket aztán igazán át tudja adni, egy-egy dalnál magába tudjon nyúlni.

– Manapság elég sok magyar előadó is kacérkodik az idegen nyelven való énekléssel, ezzel szemben ön maradt a magyar nyelvnél. Ennek mi az oka?
– Annak, hogy magyarul énekelek az oka, hogy magyar lány vagyok. Másrészt én a magyar közönséghez akarok szólni, majd hogy ha nem csak magyar közönséghez akarok szólni, akkor majd nyílván más nyelven is énekelek. A magyar embernek szerintem az a jó, ha magyarul érintem meg a lelkét. Nagyon sokan nem feltétlenül tudják átérezni a dalnak a szövegét ha az más nyelven van. Itt van például az Egyszer, azt gondolom, hogy más lenne teljesen, ha az emberek nem úgy hallanák magyarul, a mi anyanyelvünkön azt a dalszöveget. Lehet, hogy akkor nem könnyeznék meg annyira, míg, amikor megszólal magyarul, azt látom, hogy az emberek szinte megfagynak és törölgetik a könnycseppeket az arcukról. Szóval, ha majd egy nap azon gondolkodom, hogy esetleg külföldi fesztiválokra is kikukucskálnék, akkor nyílván énekelni fogok más nyelven is, de amíg én csak a magyar közönségnek énekelek itthon, addig tartom magam a magyar nyelvhez.

– Rendkívül egyéni minden dala az elsőtől az utolsóig. Hogyan tud ilyen mértékben dalról-dalra, koncertről-koncertre megújulni?
– Nekem a megújulásban a közönség segít, az hogy minden egyes helyen ahová megyek, azok az emberek eljönnek és megtisztelnek engem a jelenlétükkel. Ilyenkor úgy érzem, hogy az a minimum, ha én is a maximumot nyújtom. Így tudok én megújulni egyik napról a másikra. Nagyon hálás is a közönség, igazán értékelik, hogy nem teszek különbséget és mindig a maximumot próbálom kihozni magamból.

– Kiemelten nagy szerepet játszanak az életében a gyökerei. Az utóbbi időben idejét főleg Budapesten tölti, nem távolodik így el túlságosan a szülőfalujától?
– Igen, számomra a bölcső nagyon fontos, hiszen mindent ott tapasztaltam meg, ott szedtem magamra nagyon sok mindent, amiből akár ma is tudok táplálkozni. Elég sokat járok azért haza a Vajdaságba, bár most az idén valóban kevesebbet voltam, de azért megyek haza. Főleg olyankor szeretek haza menni, amikor érzem, hogy nagyon jó lenne már szembesülni azokkal a dolgokkal és átértékelni dolgokat. Nagyon más világ az, ahonnan én jövök és ennek is nagyon örülök, ma már nagyon tudom értékelni mindazt, amit otthonról hozok magammal. a szülőföld meg olyan kötelék, amit nem lehet elveszíteni csak azzal, ha az ember ritkábban jár haza. Ez nagyon fontos és én nem is fogom soha elfelejteni azt, amit én otthon kaptam. Igazán jó gyerekkorom volt, a negatív dolgokat is beleértve. Olyan jó hogy a gyerekkorom nem üres, még akkor is, ha szegénységben nőttünk fel. Annyira tartalmas volt minden egyes pillanatunk, hogy én ezért nagyon hálás vagyok.

– A Pesti Színházban megy a "Magdaléna Rúzsa" címet viselő előadás. Ezt a továbbiakban is folytatja?
– A Magdaléna Rúzsának most indul a harmadik évadja a Pesti Színházban. Ez egy nagyon csodálatos történet, igazán ajánlom mindenkinek. A gyerekkoromról beszélek benne rengeteget, a jelenről, a múltról a jövőről, a háborúról, szeretetről, szegénységről, egyszóval nagyon sok mindenről szóló emocionális előadás. Egész idő alatt változik a sírás és a nevetés, közben pedig fantasztikus dalokat válogattunk össze a történetekhez. Nagyon nagy öröm, hogy lassan már több mint harminc-ezren látták az előadást és még mindig igénylik, úgyhogy lesz harmadik évad, aminek az első előadása november 24-én indul.

– Lassacskán elfogynak a lapok az ez évi naptárban. A 2014-es évre előreláthatólag, milyen tervei vannak?
– A jövő évre rengeteg tervem van, először is még az idén szeretném majd megajándékozni a közönséget egy olyan lemezzel, amit a Művészetek Palotájában veszünk fel november 18-án, illetve egy DVD-t is szeretnék erről az előadásról készíttetni. A jövő évben is szeretnék sokat dolgozni, szeretnék új dalokat adni még a közönségemnek, ha minden jól megy, akkor év végén majd megint kitalálunk valami jó kis dolgot.

– Kubancsik István –

[2013.10.16.]

ysu Creative Commons License 2013.10.18 0 0 361

Örülök, hogy valaki élvezi ennek a munkának a gyümölcsét! Így máris jobban esik folytatni! :) 

Előzmény: Bogyó 2 (360)
Bogyó 2 Creative Commons License 2013.10.14 0 0 360

Nem semmi, amilyen gyűjtőmunkát végzel a lányról! Nekem nincs ennyi energiám vagy időm, tudom, hogy ehhez ez kell. Ezért én csak élvezem az eredményét, köszi!

 

Magdalénát már láttam tavaly, tudod, írtam is róla.

ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 359

Egy nagyon-nagyon jó interjú Magdival Magyarkanizsáról. Érdemes megnézni:

 

ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 358

Még amit akartam, az egy kis ízelítő a 2013-as koncertturnéból. Válogatás a különböző oldalakon előjött sajtóvisszhangból. Idén egyébként Magdi nagyon sok koncertet adott, a település nagyságától függően 1500-8 ezer néző előtt, sok településen ő volt a húzónév, és a legjobban várt koncert. Egyes helyeken olyan nevekkel osztozott a dicsőségben, mint a Csík zenekar, Ghymes, Deák Bill Gyula, Charlie, Tankcsapda. Újdonság volt, hogy idén fellépett olyan fesztiválokon is, ahová tehetségkutatósokat nemigen hívnak - pl. a VOLT-on vagy a Campuson. 

 

Nagyvárad:

http://szentlaszlonapok.ro/hamarosan-kezdodik-a-nagybetus-koncert/

http://szentlaszlonapok.ro/egy-felejthetetlen-koncert-margojara/

 

Debrecen:

http://www.haon.hu/ruzsa-magdi-is-varazsolt-szombaton-a-campuson/2319799

 

Martos:

http://felvidek.ma/felvidek/kultura/40801-itt-a-zene-a-lenyeg-ruzsa-magdi-martoson

 

Balatonfüred:

http://www.sonline.hu/helyi-ertek/velem-en/ne-menj-messze-ruzsa-magdi-512585

 

Szombathely:

http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/7285/koncertparbaj_ruzsa_magdi_vs_paddy_and_the_rats-savaria_karneval/

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/savaria_karneval_2013_szombat

 

Magyarkanizsa:

http://pannonrtv.com/web/?p=77788

http://www.rtv.rs/hu/vajdas%C3%A1g/r%C3%BAzsa-magdi-koncert_416751.html

 

Kalocsa: 

http://kalohirek.hu/hir/kalocsa/2013-09-15/39036/tobb_ezren_voltak_kivancsiak_ruzsa_magdira

ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 357

  

 

    

ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 356
ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 355

Boldogság van (Szerencse Szombat)

 

Magdi a Fábryban (Ná-ná-ná): 

 

ysu Creative Commons License 2013.10.14 0 0 354

Szia Bogyó! Persze, hogy láttuk (mármint a magam nevében mondhatom, sajnos, mostanában rajtam kívül elég kevesen járnak errefelé). Akarok azért némi anyagot feltenni, volt a múlt heti HOT-ban is egy nagyon jó cikk gyönyörű képekkel, meg két fellépése a Szerencse Szombatban. De a legfontosabb a novemberi MÜPA-s koncert, amiről a Fábryban is beszélt. Figyeltem a jegyeladásokat az elmúlt hetekbben, az eredeti előadásra is igen gyorsan fogytak el a jegyek, de a délutánra meghirdetett pótelőadásra még talán annál is sebesebben fogynak. Gyakorlatilag minden plakát nélkül, fizetett hirdetés nélkül, csak a facebookra és az ilyen interjúkra alapozva. (Azt néztem, hogy Janicsák Veca hónapok óta próbálja megtölteni a RAM Colosseum 600 férőhelyes termét úgy, hogy óriásplakáton hirdeti városszerte a koncertet, és most telt meg a nézőtér kb. félig vagy kicsit azon túl. Amikor Magdi meghirdette a második előadást (hétköznap délutánra), kiírta facebookra, és egy óra alatt(!) több jegy kelt el, mint Veca koncertjére addig. Én az estire megyek, úgyhogy majd beszámolok, de ha valakit még érdekel, itt kaphat még jegyet: 

 

http://mupa.jegy.hu/auditwiev.php?eid=239082&aid=3909&vid=212

 

Cikk erről a Blikkben: http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/ruzsa-magdolna-duplaz-2215825

 

Ja, és a Magdaléna is folytatódik a Pestiben!

(Aki még nem látta volna, érdemes!)

Előzmény: Bogyó 2 (353)
Bogyó 2 Creative Commons License 2013.10.14 0 0 353

Láttátok Magdit a Showderben?

 

Sok újat nem mondott nekünk, de jó volt látni, hogy jelen van és még mindig eltart egy zenekart, illetve nyilván azok is őt, de mégis ő a lényeg.

Kevés tehetségkutatós mondhatja ezt el.

Sok zenei ügyben érzem azt, hogy jól döntöttem valamiért valaki mellett, de Magdi az egyik tiszta példa, aki már az elején lenyűgözött, s egyértelmű, hogy nem véletlenül.

ysu Creative Commons License 2013.09.25 0 0 352

Ezt írja Magdi a Szerelem című számról:

 

Amikor megkaptam a dalt, éreztem, hogy ez egy nagyon-nagyon szerethető kis dallam, viszont akkor még hiányzott az a bizonyos valami, ami "megfogja" az embereket, éspedig egy jó szöveg. Ennyi év után már ráérezek arra, hogy mindig kell egy ún. bemondás ahhoz, hogy igazán jó legyen egy dal. Ezért elég sokáig hallgatgattam, mert szerettem volna, hogy úgymond a semmiből találjon meg az ihlet. Végül valóban elég szürreális körülmények között jött a gondolat: szerelmes vagyok beléd! Jóleső érzés ezt így kimondani!Szerettem volna, hogy ez egy olyan dal legyen, amit egész nyáron ordítoznak egymásnak az emberek, mert az első perctől tudtam, hogy a nyárról fog szólni. Így ugrott be "a szerelmes vagyok beléd" sor, amit nem nagyon szoktak kimondani dalokban, pedig ez a pasiknak a diszkóban tök jó "csajozós" duma is lehetne...Ez volt hát a kiindulópont; elkezdtem agyalni azon, hogy hogyan tudnám ezt belevinni a dalba, és végül mázlim volt, mert sikerült! Végtelenül boldog vagyok, hogy ez az alapötlet indított el a munkában, mely végén egy pozitív dal született. Jó érzéssel töltött el, hogy az emberek valóban ezt üvöltötték, énekelték egész nyáron, ettől zengett a Balaton, és bármerre mentünk koncertezni azt láttuk, hogy sikított a közönség, amint megszólalt a dal.  Gyakran töprengek azon, hogy mi a fontos egy énekes, előadó életében... Számomra az, hogy láthatom a közönségem örömét, boldogságát, amikor a dalaimat éneklik.

 

A Szerelem Magdi legújabb, Tizenegy c. albumán hallható. A videoklipen szintén nagyon sokat gondolkodtunk; mindenképpen természetes fényt szerettem volna használni, éppen ezért csaknem három hónapig tolódott az elkészítése, ugyanis tavasszal szerettem volna leforgatni a klipet, de az esős időjárás miatt, folyamatosan tolnunk kellett az időpontot, és ezáltal ezeregy embert kellett állandóan átszervezni... Már majdnem teljesen lemondtam róla, mire aztán végre kisütött a nap, és gyorsan leforgattuk, bár bevallom őszintén, ekkor már azért aggódtam, hogy egyáltalán maradt-e még eléd idő arra, hogy "felfusson" a videoklip.Azzal, hogy kint vagyok a mezőn és viszem magammal a természetet egy teljesen szürke betonrengetegbe azt az üzenetet szerettük volna továbbítani Indiánnal, a klip rendezőjével - egy fotó inspirált bennünket -, hogy amikor az ember szerelmes, a legrosszabb dolgokat is könnyedebben veszi, sokkal szebbnek lát mindent, szinte kinyílik körülötte a világ. Úgy gondolom, hogy sikerült ezt közvetíteni, képekben visszaadni ezeket az érzéseket.A dal szerzője Madarász Gábor, a szövegét én írtam, és tulajdonképpen a Lofti Begi-féle remix volt az, ami meghozta számára az áttörést, azt hiszen nyugodtan mondhatom, a Szerelem volt a nyár egyik legnagyobb slágere.Nagy sikernek könyvelhetem el ezt a dalt; Begivel a munkánk folytatódik, remélem, hogy egyre sűrűbben tudok majd jelentkezni ilyen dalokkal, bár az is igaz, hogy a Szerelemmel magasra tettük a mércét, nehéz lesz ilyen szintű slágereket alkotni, de remélem, hogy sikerülni fog. Ezen dolgozunk.Köszönöm Nektek, hogy szeretitek a dalt, a legjobbakat kívánom az olvasóknak, és azt üzenem Nekik, hogy legyenek mindig szerelmesek!  

(Forrás: http://www.vhegy.com/2013/09/a7dala-ruzsa-magdolna-szerelem.html)

stor_ Creative Commons License 2013.09.08 0 0 351

Már bocsánat, de én először csak annyit írtam, hogy "szárálám, szárálám". Ez önmagában se nem pozitív, se nem negatív, ez csak egy tény. Te csináltál ügyet belőle. :-)

Részemről ez lezárva, van jobb dolgom is, mint Rúzsa Magdival foglalkozni. Pláne ennyit. :-)

Előzmény: ysu (350)
ysu Creative Commons License 2013.09.08 0 0 350

Most gondolom, boldog vagy, hogy sikerült végigbogarásznod egy általad nem kedvelt énekes száma alatt a negatív szavazatok miatt eltüntetett hozzászólásokat, csak hogy ide mindenképpen valami negatívat írhassál. Gratulálok, nagyon ügyes vagy. 

Előzmény: stor_ (349)
stor_ Creative Commons License 2013.09.08 0 0 349

Nem szoktam youtube kommenteket olvasgatni, de ezt most megnéztem. És tényleg: "szárálmás vágyok báléd." Meg, hogy "Olyan orrhangon énekel mint egy náthás elefánt. :D" stb.

Tényleg így énekel, és ez feltűnő. És ezzel éppen ezért lehet viccelődni. Ne tartson vissza téged attól, hogy esetleg ezt szerethető stílusjegynek tekinted nála. Virágozzék minden virág. A klipben feltűnő ökörfarkkóró is. :-D ;-)

Előzmény: ysu (348)
ysu Creative Commons License 2013.09.08 0 0 348

Nézd, a youtube-on másnaponta akad olyan személy, aki beirja a dal alá, hogy "szárálám, szárálám". Egy része kikéri magának, hogy egy magyar dalban tájszólás legyen, egy kisebb része azt hisz, vicces vele. Én értem a viccet, ha jó, de ez annak gyenge. A hozzászólásom azért lett ilyen, mert nem (csak) személyesen Neked szólt, hanem a többiekrevaló reagálás is benne volt. Azt válogatod ki belőle, ami Rád vonatkozik.

Előzmény: stor_ (347)
stor_ Creative Commons License 2013.09.07 0 0 347

Lazíts már. :-) Szerintem vicces a kiejtése. Nekem ugyan nem jön be, de elsősorban a zenéje miatt, az akcentus ritkán zavar. A többi következtetésed kitaláció az elejétől a végéig, és fölösleges volt ennyire rámozdulnod. Ne vedd ilyen komolyan magad. ;-) És azt sem, hogy szárálám, szárálám. Mert hát így mondja. Nincs baj azzal, hogy neked tetszik. És azzal sem, hogy nekem meg nem.

Előzmény: ysu (346)
ysu Creative Commons License 2013.09.07 0 0 346

Foglalkozási ártalom.

Előzmény: TonyBrasco (345)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!