Keresés

Részletes keresés

bassadam Creative Commons License 2010.02.15 0 0 5406
Besenyei szaktárs is nyomja ott a Swampbusters résziről.
Előzmény: ptolgyes (5400)
ötfelezős Creative Commons License 2010.02.12 0 0 5405

Szerintem a szlovák és cseh társadalom az elmúlt évtizedekben sokkal jobban el lett ültetve a country és bluegrass kultúra, mint nálunk.

 

Én a countryzenét egy cseh nagylemez által ismertem meg 1969 körül, amikor a zenéről alig tudtak valamit azok is mondani, akiké a lemez volt. :) Az egyik oldal csupa Johnny Cash volt... As long as the grass... Orange Blossom Special, stb... A másik oldalon meg a North to Alaska, El Paso, Big Iron, One-Woman man, Battle of New Orleans... Lehetetlen volt nem beleszeretni. :)

És most is vannak itthon fekete lemezek, Vodicka 1971, Jiri Brabec 1978, Plavci 1975 és 1980, stb.

Egyébként egyszer a 80-asok végén vettem 3 román nagylemezt, amiből az első kettő nyugatnémet licences volt, a harmadikon meg román előadók adtak elő. Így aztán Románia is felzárkózott. :)

Előzmény: ptolgyes (5375)
ptolgyes Creative Commons License 2010.01.28 0 0 5404

Hát, a Winnetou Jr párszor fel van támasztva egy évben és próbálunk az emlékeinkből összehozni egy bulit... :) Ikreknél már szintén babák vannak (hogy még ezt is egyszerre csinálják?).

 

Bluegrass téren jobb a helyzet. A Poa Pratensis névű csapattal hollandiában fogjuk képviselni kis hazánkat két másik hazai zenekarral együtt a European World of Bluegrass fesztiválon. Ezen kívül csináljuk a havi klubunkat, igyekszünk menni erre-arra játszani, ilyesmi.

Előzmény: korgcsa (5403)
korgcsa Creative Commons License 2010.01.28 0 0 5403
Melinda is újra szorgoskodik velünk. Jön minden próbára, aminek Anyukája is nagyon örül, mert addig babázhat :-) Köszönjük a jókívánságot, igyekszünk, úgyhogy rajtunk nem múlhat :-) És mi újság a Ti házatok táján?
ptolgyes Creative Commons License 2010.01.28 0 0 5402

Ez jól hangzik. Tessék beírni linedance fórumokra is, biztos sok tánccsapatot érdekelné.

Melinda már újra része a csapatnak vagy egyelőre anyai teendői kötik le?

A júniusi német fesztiválhoz pedig sok sikert!

Előzmény: korgcsa (5401)
korgcsa Creative Commons License 2010.01.28 0 0 5401
Sziasztok!

Ha már az új év eseményeirôl beszélgetünk, az Oklahoma country zenekar sok meglepetéssel készül 2010-ben. Elsôként engedjétek meg, hogy megosszam veletek néhány demo felvételünket, ami a lemezfelvételünkkel párhuzamosan került rögzítésre.

Ezen az oldalon megtalálható hat ismert nóta az Oklahoma country zenekar interpretálásában:

http://www.zeneszbazis.hu/profile/Oklahomacountryzenekar

Hamarosan megjelenik a zenekar nagylemeze is, saját magyar nyelvû dalokkal.

További meglepetés, hogy 30 új dalt tanulunk meg a koncertszezonra, amelyeket nem titkoltan a Linedance rajongóinak válogattunk össze a táncolhatóság szem elôtt tartásásval :-)
Reméljük a fagyos téli napok és a sok felkészülés után ismét többször találkozhatunk.

Üdvözlettel!
Koródi Csaba
Oklahoma country zenekar
ptolgyes Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5400

"A helyszín ugyanaz mint tavaly, azaz: 1044 Budapest, Megyeri út 6. Tungsram csarnok. Idõpontja: 2010 február 27, 15.00h."

 

 

http://olcf.uw.hu/
Előzmény: kistsibe (5399)
kistsibe Creative Commons License 2010.01.25 0 0 5399

Szia!

 

Lehetne tudni, hogy mikor és hol?

Előzmény: ötfelezős (5398)
ötfelezős Creative Commons License 2010.01.19 0 0 5398
És lesz megint linedance fesztivál. :)
kamuzenész Creative Commons License 2010.01.18 0 0 5397

Nagy kár hogy dobosuk már van;mert én jelentkeztem volna.Az én tábortüzi gitározásom,meg az énektudásom biztos nem ütné meg az elvárásokat.Pedig ez az egyik kedvenc a sok között.Egy kis egészséges zúzás után még a lirai Krauss is jobban esik.Montgomery gentry; keith Anderson,Road Hammers;sorolhatnám;de volt
kollégáimnak ettől áll fel a szőr a hátukon .HuH
ptolgyes Creative Commons License 2010.01.17 0 0 5396

Olvastam egy hirdetést, melyben gitáros-énekest és bendzsóst kerestek country-rock műfajra, BP környékéről.

Akit érdekelne, az itt megtalálja a hirdetést:

http://www.zeneszapro.hu/hirdetesek/gitaros-enekest-es-banjo-st-keresunk
kamuzenész Creative Commons License 2010.01.03 0 0 5395
Hello Hölgyek ,Urak!

Új év ,új remény.Beszállnék egy new countryt játszó csapatba,amennyiben kell egy
dobos, némi vokál tudással,tapasztalattal.Budai vagy buda környéki banda érdekel,
nem a pénz hanem a zene érdekel.Tudom hogy ez nem hirdetős oldal, de itt talán több
country zenész megfordul.Tel;06302346011.

csabiga Creative Commons License 2009.11.29 0 0 5394
Kedves Barátaink!

Szeretettel várunk benneteket december 03.-án csütörtökön a Memphis klubba (Szeged Plaza) este 8-ra a Colorado Country Band és a Szeged Linedance Klub közös évzáró country partijára. Ne hagyd ki az év utolsó country kocsmáját!

Colorado C.B. SZ.L.K
Csibito Creative Commons License 2009.11.23 0 0 5393

 

 Köszönöm a megerősítést, kollegina! :) Azért az sem piskóta, ahogy a Riverside-féle Sweet home Alabama felhangzik, a Canadian Stomp automatice beindul. Vagy a Country Walking a Highway 40 Blues-ra, és még sorolhatnám... De ezt úgyis csak azok tudják, akik rendszeresen járnak ugyanazzal a bandával. Másképp nem nagyon megy. Lásd Oklahoma-féle szivatós végződések... :P

Előzmény: countrygirl (5392)
countrygirl Creative Commons License 2009.11.22 0 0 5392

Csibitoval egyetértve: kreativitásunkat ügyesen használva lehet az együttesek által húzottt muzsikára táncolni... DE az együtteseknek is szabad ötletet meríteni a linedancesektől! Számos példát tudnék mondani: Blue Timer's, Oklahoma (nagyon ügyesen - bár nem biztos, hogy volt benne szándékoltság - pont a kötelező tánc zenéjét hozták az OLCF-re, így azt mindenki egységesen táncolta és nagyon örültünk neki), valamint nem utolsó sorban a szegedi Colorado, akikkel már szinte rendszeresen egyeztetünk (Alan Jackson-számok... szerencsére ők is szeretik!;)).

 

Ja, és el kell, hogy mondjam.. - akik ismernek, tudják mennyit jelent nekem - a Colordo eljátszotta a novemberi bulijukon a Midinight in Montgomery-t...:))))))))))

(linedancesek: Neon Moon például nagyon jól táncolható rá) 

Előzmény: Csibito (5390)
countrygirl Creative Commons License 2009.11.22 0 0 5391

Sziasztok!

 

Látom, ismét van élet...:) ráadásul hozzám közelálló témában...:))

 

Matyi, az OLCF-en (Országos Linedance Country Fesztivál) mi (Szeged Linedance Klub) olyan mixet vittünk SZÁNDÉKOSAN, ami NEM az eredeti zenéket tartalmazta, pont azért, hogy megmutassuk, mennyire univerzálisak a linedance-koreográfiák.

 

Amikor anno Szegeden elkezdtem a linedance-tanítást, akkor 1 CD-ből építkeztünk a tanítások alkalmával, viszont a Riverside-együttes rendszeresen  "túráztatott" bennünket, azaz már a legelső fellépéskor arra voltunk "kényszerítve", hogy improvizáljunk, a meglévő 3-4 táncunkat ráhúzzuk a másfél órás koncert adott zenéjére. Így linedance-ügyileg (úgy értem, ha azt egy szakavatott linedancer nézi) elég unalmas lehetett a műsorunk, viszont akiknek "átjött", az érdeklődött, csatlakozott és így bővül a tagjaink és a tanult táncok sora is.

 

Természetesen a mai napig van úgy, hogy a koncertek során kétszer (néha háromszor) is eltáncolunk egy táncot, de a kétórás koncert alatt ez nem gondolnám, hogy akkora gáz lenne.

 

Ahogy látod/láttátok tavaly is, idén is, megoldottuk a táncolást Gárdonyban is. Természetesen úgy mutat(na) ez szépen, ha  mindenki ugyanazt táncolná, de vannak olyan táncok, amelyeket néhány klub esetleg nem tud, így akkor ők mást táncolnak. Ennek ellenére mutatós és jó a dolog, mert - mivel már elég sokan vagyunk - a külön csoportokban is van jónéhány táncos és a linedancerek is eldönthetik szabadon, melyik csapat táncához kívánnak csatlakozni (klubbeli hovatartozástól függetlenül).

 

CD kontra élőzene...

Mindkettőnek megvan a maga szépsége. Élőzenénél  spontaneitás varázsa és MAGA AZ ÉLŐ ZENE ("nincs is szebb, amikor a steel hangjára jóleső borzongás fut végig a gerinceden";)) a meghatározó, valamint az, hogy csapatkovácsoló ereje van annak, hogy mire mit táncoljunk (kire kell figyelni, ki mutatja az első lépéseket, a "bekiabálással töténő indítás", stb.).

A CD-s zenét inkább akkor érdemes használni, amikor mix-eket állítunk össze, egy történetet vagy csak bemutató jelleggel táncolunk, illetve - természetesen - a tanításoknál a klubnapokon. Nem hinném, hogy ez nem népszerűsítené a műfajt és a country-együtteseket, mivel sokszor találkoztunk azzal, hogy először CD-s bemutatóval "megfogtuk" a szervezőt, majd kérte a nagyobb koncertet is...

(De volt már fordítva is: táncoltunk koncerten, majd később hívtak önálló produkcióval is...)

 

Üdv.

Cg.

Előzmény: inch (5388)
Csibito Creative Commons License 2009.11.20 0 0 5390

 

 Értem én... Az a helyzet, hogy olyan sz.r helyzetben vagyunk itt az Alföldön mi, táncosok, hogy minden csapatra jut 1 zenekar. Nem panaszkodok, dicsekszem! :D A fiúk meg ügyesek, tudjuk használni a feldolgozásaikat is.

 Lényeg, hogy valóban adott zenére adott tánc dukál, de élünk a "művészi szabadság" adta jogkörrel, és használjuk a fantáziánkat. Én személy szerint épp ezért nagyrészt olyan táncokat tanítok a többieknek, amiket a koncerteken hasznosítani tudunk. Rengeteg az olyan koreográfia, ami csak arra a zenére passzol, amire kitalálták, de az ellenkező pólust is megtaláljuk. Példának okáért a Texas Stomp meg a Foot Boogie a Bojtorján-, meg a Fonográf dalok nagy részére jól illik.

 

Gondolkodj nyugodtan hangosan, nem zavar! ;)

 

 

Előzmény: inch (5388)
cowboyup Creative Commons License 2009.11.20 0 0 5389
Minden countrykedvelőt nagy szeretettel várunk november 28-án szombaton 19h-tól a Williams Village Country Clubba ahol a szegedi Buffalo Express lesz az est vendége.
Asztalfoglalás: 06-30-9323472
Cím: 1044 Bp. Kisfaludy utca 16.
inch Creative Commons License 2009.11.19 0 0 5388

Magával az állítással egyet tudok érteni. Szerintem is jobb élő zenére táncolni.

Csupáncsak arra próbáltam meg utalni (talán nem jött át), hogy tudtommal (és mea culpa ha rosszúl tudom, mivel a line-dance-et nem úzőm) a táncok fix koerográfiák fix zenére. Ergó a zenekarnak a feldolgozásnál ragaszkodnia kell az eredetihez. Azért ez egy erős kötöttséget jelent.

 

De nem állt szándékomban követ dobálni az állóvízbe, csak "hangosan" gondolkodtam.  :-)

 

keep it zene :-D

Előzmény: Csibito (5384)
Csibito Creative Commons License 2009.11.19 0 0 5387

 

Köszönöm! ;)

Előzmény: PETYUS (5385)
perszy Creative Commons License 2009.11.19 0 0 5386
Ha valakinek nem lenne meg:

http://www.pcbonto.hu/portal/Budapest/LP_lemezek/Konnyuzene_magyar/Nemzetkozi_Country_Talalkozo_Koncert_fel_4ee40ab971fb990c_616962_817886.html
PETYUS Creative Commons License 2009.11.18 0 0 5385
Más műfajban muzsikáló muzsikusként csak annyit fűznék hozzá, hogy én jobban szeretek talp alá muzsikálni mint "csak úgy". ;O)
Előzmény: Csibito (5384)
Csibito Creative Commons License 2009.11.18 0 0 5384

 

 "meg ugye cd-re úgyanúgy lehet táncolni"

 

 Elkötelezett linedance-esként csak annyit fűznék hozzá, hogy én jobban szeretek élő zenére táncolni, mint CD-re... Valahogy nem ugyanaz a "feeling"; arról nem is beszélve, hogy a közvetlen kontakt a zenekar tagjaival mindenki kedvét javítja.

Előzmény: inch (5383)
inch Creative Commons License 2009.11.10 0 0 5383

Szétforgácsolódva.

A bluegrassisták nagy szerencséje hogy annó a Bajai együttes karizmatikus vezetője elkezdte az Abaligeti fesztivált szervezni, és sikerűlt neki összerántani egy országos egyesületre való közösséget. És az évenként megrendezett fesztivál össze is tartja (és még bővití is) a bandát.

5 év kellet ahhoz hogy ne csak évi egy buli, hanem egyéb rendezvény is legyen ebben a körben (Gödön tavasszal rendszeresen workshop, Nyíregyházán fesztivál és most meg egy workshop)

(és még ide sorolom halkan a havonta megrendezésre kerülő akusztikus klubbot is, aminek azért korábbra nyúlik a történelme, de hasonló körökből is táplálkozik).

 

Ha country zenekar fronton is beindulna valami... Nem szeretném a line-dance klubbok tevékenységét kisebbíteni, mert hatalmas eredmény hogy van már line-dance élet magyarországon, de a zenekarok létében ez csak egy kicsi pluszt jelent kötötsége miatt. (meg ugye cd-re úgyanúgy lehet táncolni) Persze ezt a line-t (vonalat :D) is lehetne erősíteni, ha lenne aki csinálná/irányítaná/felválalná. Ez is lehet egy kiút az állóvízből.

 

Na ennyit a hangos gondolkodásról. Kibicnek könnyű :D.

 

by Matthew Inch

Előzmény: kamuzenész (5382)
kamuzenész Creative Commons License 2009.11.09 0 0 5382
Lehet hogy több a bluegrass zenész és a tábőr ami az egészet övezi, de én akkor is a szememnek és a fülemnek hiszek.Anno hangositottam a rosewelt téren a100 tagú cigányzenekart,ezután Arató disco volt. A disco után betettem néhány ütős country nótát, a népek nem akartak hazamenni.Volt még egy az europarkban is , ott felálltak táncolni. Azt kérték vegyem fel nekik a zenét mert tetszik a muzsika.Igazából azt sajnálom hogy nagyon egyoldalú a megitélése ennek a zenének. Mindenki egyből a 100 folk ra gondol ha countryról van szó és lefelé fordítja a hüvlykujját.Mivel a bluegrass megmarad a klubmüfajnál,kivéve Gárdonyt, nem nagyon lesz előre lépés a nagyérdemű közönség felé. Hol vannak az igazi kantristák?
inch Creative Commons License 2009.11.06 0 0 5381

Lelkes bluegrassista több is van budapesten. Hiába, azért különbözik a két műfaj :-).

De én drukkolok neked. Soha ne add fel.

by Matthew Inch

Előzmény: kamuzenész (5380)
kamuzenész Creative Commons License 2009.11.05 0 0 5380
Itt az ősz és menetrendszerűen feloszlott ez a zenekarkezdemény is.Vajon terem még lelkes kantrista budapesten akivel lehet zörögni ,vagy ez is reménytelen? Igazából one man band- et is csinálhatnék,de hát ez nem az igazi.Jó kis montgomery gentry t james ottót, keith andersonos,miranda lambertes muzsikát.Ez azért közelebb van az europid fülhöz mint a többi .Csak csendben reménykedem.
picking man Creative Commons License 2009.10.29 0 0 5379

Male Svatonovice egy kis cseh falu. Az évente tartandó vörksoppon kb 150 zenész jön össze. A második este koncertet is adnak az oktatók. A 150 "tanuló" mellé még eljön 350 helybéli ember és  szuper teltházat alkotva élvezi a sokszor nem rövid, ámde felejthetetlen élmény nyújtó bulit. Aztán három "kocsmában" hajnalig bluegrass-bluegrass-bluegrass.  Nos, ilyen nem hiszem, hogy lesz itt Nyíregyházán, de hogy felejthetetlen lesz az tuti! Gondolom country workshop is van, bár erről nincsenek információk.

Ezúton jelzem, hogy november 20-21-22-én bluegrass workshop (nem csak bluegrass zenészeknek) Nyíregyházán! Oktató zenekar: Kreni! Bővebb információ és jelentkezés a www.vazze.hu fórumában, a "Nyíregyháza workshop 2009" topicban.

Stms Creative Commons License 2009.10.29 0 0 5378
emberek voltak... na, szép vagyok.
Előzmény: Stms (5377)
Stms Creative Commons License 2009.10.29 0 0 5377
Északra szerintem műfajfüggetlenül létezik a kulturált élőzene hallgatás. A hétvégén Beppe Gambettán 50-60 emberek voltak (ezzel telt ház az adott helyeken). Mindez nem Prágában, hanem Tábor, és egy 5000 fős kisváros Prága mellett. Az emberek elmennek koncertre. Mert van koncert (szervezés), jó helyek (klubok, művházak, korrekt kocsmák), jó koncertek (zenészek) vannak. Nálnk ez a három ritkán van meg egyszerre egy helyen.

S így lehet mutogatni körbe egymásra. De tenni is lehet...
Előzmény: ptolgyes (5375)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!