Keresés

Részletes keresés

Uumo Creative Commons License 2002.11.06 0 0 201
Már rég lezárodtak a vállasztások, de a SocDE Magog kormány körüli politikai kabaré nemhogy allábbhagyna hanem egyre röhejesebb. Egyik oldalom hatalmas harc a lerágott csonton maradt zsirossabb részkért, miközben saját pártjukon belül hülyézik egymást a politikusok a duplanyugdíj, duplafizetés ürügyén. (Gondolom az "avundsjuk" genetikai betegségük a motor.)
Másik oldalon csapatostól reklamálnak, hogy csaltak a válsztáson, csakhogy itt nem a vesztes párt támadja a gyözteseket, hanem a gyöztesek bandája csoportosodik egy egy húsosabb konc körül.
Ti, hogy látjátok ezeket a fejleményeket ?

A Gripennel kapcsolatosan épp az álltalad emlitett
"szent fazék" (jaj de jó kifelyzés) vezette a délafrikai árusitás elleni harcot. Pont a tegnap kérdezték töle: Mi a véleménye a Moi üzleteröl?
Azt mondta: Ez egészen más, most egy jó repülögépröl van szó és a magyarok még nem éheznek, úgyhogy támogatja az üzletet.

Előzmény: Törölt nick (200)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 200
Tudom,hogy senkit sem érdekel de az igazsághoz tartozik, miszerint a hadügyminiszter asszony lemondott az egyházi nyugdijrol amig miniszter. A segélyezési és integrácios miniszter azonban nem hajlandó az EU tol kapott járadékárol lemondani. Kb 80000 sek havonta. Azt mondta az neki jár és kész. Ez a pénz adómentes. A szocik azt hiszem elveszik töle a miniszteri posztot.
Előzmény: r_bendegúz (199)
r_bendegúz Creative Commons License 2002.11.04 0 0 199
kormorán,
"A pénzügyminiszter ...el sem kezdte."
>>:O (nem szalonképes az a mondás, ami ennek olvastán eszembe jutott :o))
A miniszteriális tisztviselői kart sem irigylem.
Nem állítom, hogy a diploma tudást ad, de ez a "mozgalmi tapasztalatosdi" egy régi magyar tévéjátékra emlékeztet (Majd belejössz Pistám), amiben Avar István játszott egy a munkáslétből kiemelt gyárigazgatót, aki aztán belegárgyul abba, hogy nem tud megfelelni az új tisztsége követelményeinek.
r_b.
Előzmény: Törölt nick (198)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.29 0 0 198
A Gripen-en persze,hogy nem változtat a szentfazék hadügyminiszter. Azt nála sokkal okosabb emberek tervezték annak idején amikor még a svédek igazán semlegesek voltak. Azért is csinálták az elözö tipusokat is /Draken, Viggen/ hogy ne legyenek rászorulva senkire sem ha háború lesz.
Az biztos, hogy a kinevezéseknél a tudás az utolso szempont. Maga a miniszterelnök is alapfokú végzettséggel rendelkezik, a középiskolát ugyanis nem fejezte be. A pézügyminiszter Bosse Ringholm el sem kezdte.
Persson szerint az élettapasztalat, és a szociáldemokrata mozgalomban elvégzett tanfolyamak elegek.
Világos, hogy magánál nem akar sokkal okosabb embereket kinevezni fontos helyekre. Igy lett Leni is hadügyminiszter.
Egyébként nem rég volt fizetésemelés a minisztereknek. 82000 sek a havi dij. A már emlegetett miniszterasszony kap még ezen kivül az egyháztol 41000 sek nyugdijat.
Havonta.
Előzmény: r_bendegúz (197)
r_bendegúz Creative Commons License 2002.10.28 0 0 197
kormorán,
- Svéd Egyház, főtitkár. Vajh mi predesztinálta erre a megbízatásra? Mi lett Björn von Sydow-val?
- ezek szerint volt már példa rá, hogy Svédországban nő töltötte be a védelmi miniszteri posztot: http://www.riksdagen.se/debatt/fragor/SvarStatsrad.asp (Förvarsminister Lena Hjelm-Wallén) Bár ahogy elnézem ez az előd már minden miniszteri poszton bevált. ;o) http://www.guide2womenleaders.com/Defence_ministers.htm
- a Gripen tőle sem jobb, sem rosszabb gép nem lesz. Arra az akkori magyar gazdasági miniszter voksolt, az ellentételezések miatt. A kiszivárgott hírek szerint a légierő testületileg az F-16-ra szavazott, de nem hallgattattak meg.
r_b.
Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.26 0 0 196
Leni Björklund a hölgy neve. Soha az életben nem foglalkozott a hadsereggel,hacsak nem álmodott valaha egy egész század kanos katonárol.
Eddig a Svéd ´Templom-nál volt titkár. A titkár nem biztos csak a templom.
Igazi szakember. Čn az egész Gripen projectet ezek után felülvizsgálnám.
Előzmény: r_bendegúz (195)
r_bendegúz Creative Commons License 2002.10.25 0 0 195
kormorán12345,
ki lett a hadügyminiszter(nő)?
r_b. (rénszarvasbarát :o))
Előzmény: Törölt nick (194)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.24 0 0 194
Mint ös jobboldali,szerintem az egész egy nagy szar. Jol mondta az egyik moderát politikus, hogy a kormány egy PRYO csapat. Viszont Buffelnek teljesen igaza van, nálánál is hülyébbekkel veszi körül magát. Igy azt csinál amit akar.
A legszemetebb viszont a buzeráns zöld párt volt, akik csinálták a mübalhét amig nem kapták meg a mutyiban összealkudott pénzüket, amit 4 évig nyulhatnak. Remélem ez a szemét párt eltünik a francba.
Természetesen tudom, hogy a környezet védelme nagyon fontos, de ezek a szemétláda szélsöbalosok nem méltoak, hogy védjék.

A lassu munkához kell idö nem a johoz.

A legjobb kinevezés természetesen a hadügyminiszter. Egy templomos klimakszos vén buxa. Ha nem élnék itt ezer éve meg is lepödnék.

Mindenesetre én készülödök a szokásos älgjaktra igy szarok az egészre.
Ezt a vadásztársaim nevében is közlöm.

Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.16 0 0 192
Arrol,hogy a bevándorlok mit hoztak ide magukkal lehetne beszélni elég sokat. Kétségtelen sok bevándorlo jött ide az 1600 as évektöl a mai napig. A különbség azért oriási, a mostanában beáramlott muzulmán zömében parazita tömeg, valamint az ideköltözött holland,német, vallon, angol stb gazdag és müvelt családok között. Nekik valóban sokat köszönhet a mai Svédország, ök vagy tôkével jöttek, vagy a fejükben hoztak valamit ami itt akkor még nem volt itt.

Munkaerö bevándorlásrol egyébként szo sincs. Nemrégiben mondta Buffel,hogy van itt böven tartalék, csak fel kell rázni egy kicsit öket.

Ugy látszik jol átbutorozza a kormányt Buffel. Čn örülök annak, hogy Rosengren elmegy. Amihez hozzányult az mind kifujt. A többi csere a világon semmit nem számit. Lehet hogy a fönök megunta azt a sok vén sápitozo tyukot maga körül amit nem csodálok.

Az ujságokbol kiemelt cikkek ekéggé egyoldaluak, de ezt biztos Te tudod, miért ezeket forditod magyarra. Azért még ezekben a szemét lapokban is van más témákkal foglalkozo cikk. A vezércikk a belsö oldalon, kulturoldalak,stb.

Előzmény: Törölt nick (191)
Boszorka Creative Commons License 2002.10.04 0 0 190
Sokáig nem voltam itthon, igy csak most olvasom vissza a topicot. Nagy a huza-vona a kormány körül, de ma mintha megint Persson nyerte volna az utolsó kört. Minden nép azt a kormányt érdemli amit választ, ez alól Magyarország se kivétel. A jó az ha az emberek nem foglalkoznak a politikával, mert már rájöttek, hogy nem érdemes. Mondjuk volt szerencsém? olyan országban is élni, ahol a mai napig se tudom kik a miniszterek vagy hasonló. Igaz ott nincs "folkshem" se semmilyen szociális háló csak cudar kemény kapitalizmus. Nem bántam meg, hogy elhúztam a csíkot anno Svédországból, mert az nem az én világom. Nem az emberekkel volt bajom, hanem a rendszerrel. Itthonról elmenve, hamarosan úgy éreztem, hogy csöbörből vödörbe kerültem.
Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.24 0 0 184
Kösz a javitást, hiába az idô!
Előzmény: Oszi (183)
Oszi Creative Commons License 2002.09.24 0 0 183
kisebb
Előzmény: Törölt nick (182)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.24 0 0 182
kissebb
Előzmény: Törölt nick (181)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.24 0 0 181
A kissebségi kormányzás a legvalószinübb, bár a miljösök nagyon kevernek, de nem tudom elképzelni, hogy a polgári oldallal együtt kormányozzanak. Ötös koalició! Már csak ez hiányzik!
Előzmény: Oszi (180)
Oszi Creative Commons License 2002.09.24 0 0 180
Ezzel szemben Stockholmban vannak Katarina, Maria, Sofia nevü városrészek.
Ĺland fövárosát Mariehanmnak hívják (OK, most nem tartozik Svédországhoz, de svéd terület).

Az, hogy pontosan kik lesznek a kormányban, azt még nem tudtahjuk, de igencsak megnézném, hogy lehetne a 38%-kal taroló szocikat kihagyni.
Legfeljebb annyi lehet a kérdés, hogy s+v+mp vagy s+fp+mp összeállítás, esetleg tovább kisebbség kormányzás jön-e.

Előzmény: Törölt nick (177)
Hmmmm Creative Commons License 2002.09.23 0 0 179
Nem hiszem, hogy kondicionaltak volna, a pszichiaterem valami mast mondott. Akkor most valaszolj a kerdeseidre, es kondicionalj az igaz iranyba legyszi. Megol a kivancsisag, meg a vegen svedacel pengevel vagom fel az ereim egy svedcsavar kozben es visszaoklendezem a svedgombat a svedasztalra mikozben szoke svedek a svedzsebukbe melyesztett kezzel neznek kozonbosen (de a jo megfigyelo lathatja a szemuk melyen az orom szikrajat).
Na de komolyan. Valaszolj legyszi a kerdeseidre, ha meg ezek utan kerhetlek. Felolem el se hidd, de nekem a svedek regebben komolyan valami eszaki nep volt, akik jol elvannak odafent, mig mi idelent. Es ennyi. Hianyos a muveltsegem.
Előzmény: Törölt nick (168)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 175
Ez igy van. Eredetiben megtekinthetö az IKEA áruházakban. A nagymama az ágy alatt Természetesen nem eredeti.
Előzmény: johevi (174)
johevi Creative Commons License 2002.09.19 0 0 174
Viszont szétszerelhetö és egymásba csusztatható.. :-)
Köszi a kiegészítést.
Előzmény: Oszi (172)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.19 0 0 173
Valamint a dán nevek
Előzmény: johevi (171)
Oszi Creative Commons License 2002.09.18 0 0 172
-sen -re a norvég nevek végzödnek.
A svéd nevek végzödése lehet még -gren, -quist, -berg és pár hasonló, de alapvetöen tényleg elég fantáziátlan a halmaz.

Ezen kívül nem mindenki szöke.

Előzmény: johevi (171)
johevi Creative Commons License 2002.09.18 0 0 171
Én annyit tudok a svédekröl, hogy náluk minden szétszerelhetö és egymásba csúsztatható. Talán még a nagymama is szészedhetö és az ágy alá csúsztatható a jobb helykihasználtság miatt. Ezen kívül mindenki szöke, föleg a csajok, és minden név -son ra végzödik. Amelyik nem az -sen re.
Oszi Creative Commons License 2002.09.18 0 0 170
Kära mareck!

Történetesen ismerek egy igen profi anyanyelvi tanárt.
Minket (7 db magyar orvos) ö tanított, és olyannyira meg voltunk vele elégedve, hogy a feleségeink tanításával is öt bíztuk meg. A lányok 2 hét után már beszéltek svédül.
Az öregnek több könyve is megjelent a svédtanításról - egész életében ezzel foglalkozott, igen kreatívan és energikusan.
Hátránya, hogy Leksandban él, és jelenleg még Stockholmig sem tervez eljönni onnan.

Szóval ha az életed és a pénztárcád megenged egy néhány hetes leksandi tarózkodást, akkor szívesen megadom a nevét, címét.

A 2. kérdésed nem teljesen tiszta a számomra.
Az érdekel, hogy hogyan lehet munkát találni?(Ha igen, akkor: Legálisan v illegálisan szeretnél jönni? Nyári munka egy halászhajón vagy hosszú távú kenyérkereset érdekel?
Vagy van már munkád, és jössz, csak az érdekel, h mire vigyázz, h át ne verjenek?
Ha kicsit pontosítod a kérdést, talán tudunk válaszolni.

Hälsningar.

Előzmény: mareck (163)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.18 0 0 169
A hajoménököt még nem hallottam, de jó. Biztos sokan vannak. Egyébként az arabok között is sok hasonlo "diplomás" van. Találkoztam már olyan mohameddel is aki áll´tása szerint egész életében tanult (45 évesen jött ide), amikor bevitte a paksamétáját honositani mindössze 20 pontot kapott az egész életmüvére, ez egy terminnek felel meg. Egy magyar ismerösöm esti egyetemen szerzett pedagogiai diplomát ezért 80 at kapott. Azota a többit már megszerezte itt és tanit.

A VOLVO alias Hisinge traktor valoban birja a gyürödést, bár amiota áttértek az elsö meghajtásra nem az igazi. Sajnos az Ŕltalad irt szerszámkészlet sem elég ma.
Vigyázz is a 245 re.

A svéd pénzröl én valami félfekete asztal alattira gondoltam.
Amit Te irtál az egyszerü ados fizess téma. Az más kérdés, hogy a svédek valahogy bepalizták a hazai okosokat, vagy volt egy kis kenés is, csak irják alá, a többit majd meglátjuk.

Nem tudom megérteni miért ezt a tipust választották. Eddig csak Délafrika vett, vagy kölcsönzött hasonlót.
Remélem a kapirgálo tyukok riogatásán kivül komolyabb dolgokra sohasem fogják öket használni.

A bor direktimport, legálisan jó ötlet, csak akkor lehet némi gond, ha valami mást is találnak a vámosok az ifjuságnál. Akkor egy pár hétig lehet magyarázkódni a rendörségen, amig elengednek.

Mit szólsz a választáshoz?
Čn jobbos beállitottságu vagyok, de ez a négy dinka már elöre veszekedtek ki kerül közelebb a fazékhoz, és kinél legyen a fakanál.
Buffel sokszor hülyeségek beszél de legalább nincs vita. Megszavazzák és kész.

kormorán

Előzmény: Törölt nick (167)
Oszi Creative Commons License 2002.09.16 0 0 165
Azt hiszem ezek után itt is kormányváltás lessz.
Hát ez a jóslat nem jött be.
Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.16 0 0 164
Gondoltam én is belekontárkodok egy kicsit ebbe a vitába.
Nem minden alap nélkül teszem, hiszen már itt élek 34 éve.

A svédeket és az itt élö magyarokat természetesen mindenki a saját ismerettségi körén tudja lemérni a legjobban. Itt most a természetükre gondolok. A normális kinti életben, sorban állva valahol, vagy az élelmiszer üzletben kapunk egy csomó tapasztalatot, benyomást az országrol. De nem ez az igazi. Természetesen a különbözö médiák is bejátszanak a képbe.

Umo kedvenc lapja valóban a "legolvasottabb". Persze Magyarországon is többen olvassák a Blikket, mint az Člet és Irodalmat. Čn egyiket sem olvasom sürün.

Valamikor már azt hiszem irtam, hogy döntö dolog az egészben, ki mikor és hány éves korában jött ide. Ebböl adodik a hazulrol hozott iskolai végzettség is.
Nem állitom hogy az itteni kiképzés jobb mint más országokban, de mindenesetre praktikusabb itt szerezni égy komolyabb vézettséget, mint a hazait forditgatni, honositani,rohangálni vele mindenhová.

Egyébként umo által emlitett "mérnöki" végzettség az otthoni technikusinak felel meg, és gymnasieingenjör a neve. Az igazi az a civilingenjör, ez már müszaki föiskolát követel, és nagyon jól meg van fizetve.
Bizony igaza lehet a "kapaszökevény" nek emlegetett ismerösének, ha büszke arra, hogy itt szerzett valamilyen iskolai végzettséget természetesen svéd nyelven, és a VOLVO sem rossz auto. Már csak tudom mert nekem is az van. Azt hogy Svédországot a hazájának tartja az ö dolga.
Nem mindenki tudott idejönni egy olyan meritlistával mint umo, amit egyébként nagyon tisztelek.

Egyébként azok az okok amelyek miatt a legtöbb magyar idejött mind megszüntek,és ha itt kibirhatatlan akkor bizony más helyet kell keresni.

Az biztos, hogy a svédek sem aranyemberek egyszerüen ugy viselkednek, mint a legtöbb ember a világon. Elöször én, és fajtám, azután jöhet a többi. Azt viszont még nem tapasztaltam, hogy sapkát a kézben gyürögetve kellett volna állnom elöttük.

umo, ha olvasod légyszives irjál egy kicsit arrol a sok pézröl, amit a megyar hivatalos közegek küldenek ide.

üdvözlettel kormorán

mareck Creative Commons License 2002.09.15 0 0 163
Hej pá Er!

Bocs, hogy ide pofátlankodom, de lenne néhány kérésem/kérdésem.
Nem olvastam végig az eddig keletkezett hozzászólásokat, de sokatokét irígykedve olvastam: már beszéltek/gagyogtok svédül. Nekem idén sem sikerült beférnem - más szakosként - az ELTE skandinavisztikai tsz-re, egyik csoportba sem. 1.) Tudtok-e valami jó tanerőt, esetleg anyanyelvi okítót, akitől alapfokilag legalább magamba szíha6nám e gyönyörű nyelvet? /Elöre is köfi/ 2.) kinti meló ügyben (bármi) mire kell leginkább figyelni?...alapos info hiányom van e téren is.

3 ízben jártam eddig Svédhonban és 98% kellemes tapasztalataim vannak. Sok svéd barátom, ismerősöm van és már az első ottlétemkor (1988 csodás nyara)csalatkoznom kellett pozitíve: megdőlt az a sztereotípia miszerint a svédek max a küszöbükig engednek. Több svéd lakásban jártam, mint magyarban idehaza! lehet, h ez ikerségemnek (nem horoszkópikusan, genetikailag) köszönhetem, de mégsem, mert 2.x és 3.x már csak egyedül voltam. (a köbö 10-12 lakásból 1 db volt IKEAesque!!) A másik ok lehet, h leginkább Karlstadban (Wármland) és Stockholmban voltam. Wármlandban híresen barátságosabbak és vendéxeretőbbek az emberek A humorérzékük egyenes rokona az erdélyi székelyekének.
MÁS:Szerintem az alapvető svédutálat fundámentoma a történelmi/geo-politikai/lélektani/etc. különbség Mo.és Sv.o. között és tudomásul kell vennünk, hogy ők vannak ott otthon. Azt vettem észre legutóbbi alkalommal, h a fiatal, velem hasonszőrű korosztály (32) igenis foglalkoznak az ő múltjukkal: mi is az ő nagy /persze mostanság már csökkenő/ jólétüknek az alapja, miből is fonatott ez a még mindíg példásan erős szociális háló, vagyis fura lelkiösméretfurdalásuk van az őnáluk idősebb generáció(k) világháborús ténykedései miatt.

Hej dá! Lycka till!

Hmmmm Creative Commons License 2002.09.13 0 0 162
Na vegre, valami nem elvakult svedgyulolo beszolas! Mar hianyzott. Mert ugyanis, mig te az elvakult svedimadokat akarod ellensulyozni, addig en a te Blikk-es stilusu cikkeidet. Meg sem probalom cafolni az olyan hireket, amelyek ilyen stilusu ujsagokban jelennek meg. Csak azert mert kinyomtatnak valamit, es mert hatarozottan allitjak, meg nem lesz belole igazsag. Legfeljebb egy kis reszletecske. Namarmost eleg sok ilyen reszletecske megjelent itt, hogy feltunjon a mennyisege, es azt hihetnenk itt laikusok, hogy te ezekre vagy beallitva. Az igazsag ennek az oldalara. Es ezert hangsulyozod ki ezeket. (talan e miatt lekezelo a modor neha az iranyodba, ugy latszik alaptalanul)
Most ezen beskatulyazo vilagkepembol kicsit kizokkentettel, ami nem baj. Ugy altalaban ez is igaz, az is igaz. Bizta vannak svedben is szar alakok, mint ahogy nalunk is. Es itt most nekem jutott a szerep, hogy a kellemes ujsagcikkeidet ellensulyozzam a szemelyes elmenyeimmel. Az ujsagoknak a hetkoznapi nem hir. Csak az extravagans. Abbol en meg nem itelnek meg egyetlen nemzetet sem. Inkabb a hetkoznapiakbol, de persze ez sem biztos modszer.
Hol is van ez a kondicionalas a magyar svedimadasra? Errol az inforol lemaradtam eddig. Amig nem dolgoztam veluk, nem jutott hozzam sok info roluk.
Előzmény: Törölt nick (161)
Hmmmm Creative Commons License 2002.09.08 0 0 159
Bocsass meg, de te sem erted meg azt amire en celzok. De ezt mar nem is igazan neked irom, hanem azoknak, akik esetleg meg beneznek ide mert erdekli oket a tema. Hogy mi megertsuk egymast, arrol en mar teljesen lemondtam, parhuzamos vilagokban elunk. Ket kulon vilagban. Szoval nyugodtan sorold a szornyusegeket amiket minden sved elkovet vagy elkovetett teljes egyontetusegben a vilag emberisege ellen, mikozben veluk elsz (meg nem derult ki miert is), valoszinu mashol a vilagon nem lehet talalni olyanokat akik hasonlokat csinaltak, emiatt mas nemzetekre nem lehet rahuzni a negativ jelzoket minden egyes ujszulottre visszamenoleg.
Akkor is egy negativ oldalt lato ember vagy akinek a billentyuzetebol meg nem lattam semmi dicserot. Veletlen lenne?
Talan optimistan nezek az emberekre es ez az en nagy bajom, de azoknak a svedeknek a neveben akiket ismerek, akiket barataimnak tartok, es epp ezert kisebb hibaikat el is fogadom, mint ahogy ok az enyeimet (jahh, nem vagyok tokeletes), es akiktol sokat kaptam, akik sokat segitettek, es meg is ertettek, azok neveben megiscsak hangoztatom a masik oldalt, ne csak a te velemenyed jelenjen itt meg, meg ha szelmalomharc is az egesz, es lathatoan elbeszelunk egymas mellett. Nehezebben ertelek meg teged, mint sok sved baratomat. Asszem ez beallitottsag kerdese, te igy nezel a vilagra, en amugy, nincs metszete a kettonek.
De nem is kell. El kell ismernem kell a velemenyed. Csak ugy teljes a rovat, ha pozitiv es negativ velemeny is elhangzik. Hogy igazan ismerjuk meg azt amirol beszelunk. Meg kell valljam sok aprosagban igazat kell adnom, csak ez a franya beallitottsagi kulonbseg ne lenne ami miatt csipobol visszautasitom amit mondasz. Na de majd probalok javulni.
Előzmény: Törölt nick (158)
Boszorka Creative Commons License 2002.09.02 0 0 156
A svédek előtt az élet semmilyen területén nem kell meghunyászkodni. Viszont érdemes tudni, hogy egy régebben 39 évig tartó szakadatlan szocialista uralom gazdaságilag teljesen tönkretette az országot. A svéd korona ma a 30 év előtti értékének egy ötödét éri. Az egészségügyet államosították, ami azóta úgy is néz ki, mint egy állami egészségügy. A sokszoros keresttel pedig minden külföldi országban csinján kell bánni, ugyanis nem csak a kereset magasbb, hanem az adó, a biztosítás, a lakbér és a napi megélhetés költsége is. Skandinávia általában piszok drága. Aztán azon is érdemes elgondolkozni, hogy szeret-e az ember az év nagyobbik felében sötétségben élni. Szerintem nem kellemes.

Umonak meg üzenem, hogy ha valahol olyan borzalmas mint ahogy ő előadja, akkor onnan el kell jönni. Én is ezt tettem sok évvel ezelőtt. Persze engem inkább a fentemlített dolgok zavartak, nem pedig az Expressen és az Aftonbladet felfujt álszörnyűségei. Ja és én nem is a pénz miatt mentem ki, hanem "külföldre szakadtam" a személyes szabadságom érdekében.

Előzmény: calendil (154)
Hmmmm Creative Commons License 2002.09.01 0 0 155
Van egy olyan erzesem, neked mindegy hol vagy, megtalalod mi a rossz. Amilyen ujsagcikkeket olvasol, olyanok itthon a Blikkben lehetnek.
Gondolom csaladod van, ha nehez hazajonnod. Ha nincs, akkor csakis pipogya vagy tehetsegtelen lehetsz. Jo szakemberre mindenhol szukseg van, meg is fizetik sok helyen, lakni mindenhol lehet. Ha nem jon be, akkor ujra lehet probalni, mig be nem jon. Vagy itthon, vagy mas orszagban a vilagon. Nem beszelek levegobe, most valtottam.
Haverom szokta mondani, es en egyetertek vele, "az elet szep". Ezt kiegeszitenem. Van egy szam, aminek a refrenje "Az elet konnyu, ha mas szemszogbol nezed". Asszem ez a szam neked szolhatna.
Előzmény: Törölt nick (151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!