E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Még nem tudom, kicsit tanácstalan vagyok, de igyekszünk jó megoldást találni arra, hogy külön is láthatóak legyenek az új képek. A méret dolgot továbbra sem értem, a 9758 utániak nem jönnek föl nagyméretben? Rejtélyes. kösz t.m.
S ha már itt vagy: az új képek kerülhetnek új mappába vagy valamilyen formában megkülönböztethető lesz az eddigiektől. Az oldalatok nézegetőknek nem is, de nekünk nagy segítség volna. Bár, gondolom, most következnek a 10.xxx sorszámú képek, így a mappában látható lesz (merthogy a végére kerül). A főoldalon hogy gondoltad/tátok? Zutyu bele a többi közé és lesz egy 'új képek' gomb a menüben?
A nagy méretű képeknél a 9758-as az utolsó. A kis képek folytatódnak 9760-tól 9883-ig, ezek darabszáma 96 (mármint, ami hiányzik a nagy méretűek közül).
Kedves Barátaink! Csak mert többen kérdezték és mi tudjuk a választ: a honlapon legközelebb szeptember végén lesznek új képek. A site indulása óta semmi nem változott, ugyanazokat a képeket látjuk, még ha nem is vesszük észre. És ha már közbeszóltam: volt egy bejegyzés a képek méretéről, amit nem értettem. Elvileg (és remélem gyakorlatilag is) minden kép két méretben szerepel. Ha bárki mást lát, vagyis nem találja a nagyméretű fotót, szóljon nekünk. (a többi lenyűgöző dologról nem írok, majd egyszer összegezve a munkátokat) üdv t.m.
Szép jó reggelt! Olvasom, hogy nemsokára, ha nem már be is teljesedett, új képek kerültek a Fortepanra. Van megoldás csak azokat megnézni, vagy végig kell lapozni az egészet? Szórakoztató, élvezetes, de nagyon időigényes. És én (vén hülye) soha nem tudok visszamenni oda, ahol abbahagytam (csak keresgéléssel). Megállok valahol, beteszem a könyvjelzőkbe. Folytatáskor rákattintva behozza az utolsó képed, se nem a Fortepán vezérlővel. Ha javítom a címsorban a következő sorszámra, akkor az is betölt, de nem tudom akkor automatikusan vagy kattintással behozni őket. Én valami olyasmi megfejtési listázásra gondoltam, hogy:
sorszám évszám(ha lehet) azonosító (pl. Kati néni háza és ez link)
Talán még nem túl késő, a megfejtett képek számainak egy listába gépi úton való felvételéhez ilyesmire lenne szükség: (xxxx) Vagyis a számot zárójelbe tenni (1234). Nagyon megkönnyítenénk LoviGabi munkáját.
Vasuti személykocsik (1255) 1970.
Az évszámot így találtam meg: Először --- IDE KLIKK ---, aztán CTRL-F, vagy F3, beírom a kép számát.
No, most 'elsétáltam oda' az utcanézővel. A túloldali üzletek kicsi boltívek mögé vannak szorítva. Nem láttam ilyen nagy szabad felületet, mint a régi képen van. (Kivéve egy rövidáru bolt, de a neoncsöves névkiírásből következőleg már akkor is az lehetett.)
Alihannem rám fogjátok ragasztani a 'helyi kekec' címet. =)
A régi képen (r.k.) az ablakot keretező rész kiugrik a homlokzatból, manapság (mn.) egy szintben van. A r.k. a korlát 4 oszlopból áll, mn. 6-7 (?). A r.k. az ablakot keretező kövezet 6. eleménél kezdődik az ív, mn. az 5. után. A r.k. jobb oldalt van az erkélyszerűség, így az utcanézeten azt balra kellene találni.
Lehet, hogy mégiscsak stimmel a helyszín, de akkor nagyon átépítették.