Keresés

Részletes keresés

jmp Creative Commons License 2011.02.12 0 0 22098

Sziasztok!

 

Hat ez a tema tenyleg ne ide valo, sokfelek vagyunk valaki szeret talalkozni kint mgyarokkal valaki nem!

Előzmény: dingacs (22097)
dingacs Creative Commons License 2011.02.12 0 0 22097

Nem azt mondom én, hogy feltétlenül keressük/keresem/ nemzettársainkat mindenhol!

Nem vagyunk egyformák. Én mindig örülök, amikor a világ bármely pontján az anyanyelvemen hallok beszélni valakit. De ebből még nem következik az, hogy oda is rohanok hozzájuk. Én már (sajnos) rendelkezem annyi/akkora/ tapasztalattal, hogy néhány mondat után ki tudjam szűrni, hogy ki milyen ember. Ezzel, gondolom nem vagyok itt egyedül. Természetesen, tisztában vagyok azzal, hogy ezeknél a megitéléseknél a  szubjektívitás is "részt vállal", de nagyjából mégis stimmel.

 Engem csak az zavart(az késztetett írásra), hogy fórumtársunk nagy vigyori ikonokkal, szinte boldogan közölte, hogy kerüli a honfitársait. Ez engem valahol sért(Amennyiben nem így gondolta és én értettem félre, akkor még egyszer elnézést kérek tőle).

 Nem sértegetni akarok én itt bárkit is, de nekem egy kicsit üti a két dolog egymást. Konkrétan az, hogy itt szinte mindenki kellemes, segítőkész hangvételű leveleket ír, akikkel többnyire az országhatáron kívül is szívesen találkoznék. Viszont, a véleményeitek meg csak a rosszat sugallják rólunk. Ezek szerint itt mindenki kellemes beszélgetőtárs, partner, viszont ha kitesszük a lábunkat, akkor kerülnünk kell majd egymást?

 

Előzmény: kovacs0820 (22095)
hanzelika Creative Commons License 2011.02.12 0 0 22096

Sziasztok,

Érdeklődnék, h tud-e vki mostanában kedvező áru repjegyet Maléba( nekem megfelelt a BA anno, de nekik most nincs).

 

Csatlakozom az előttem szólóakhoz, én sem vágyok magyar szóra ilyenkor,pláne amióta honfitársunk egyik utunk alkalmával minket zavarba hozva azt ecsetelte épp elég hangosan a párjának, hogy mit fog vele csinálni a szobában, ha most felmennek...egész végig bújkáltunk előlük,mert még nekem volt kellemetlen..

 

Üdv, hanzelika

kovacs0820 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 22095

Kedves Dingacs!

Magam részéről Moonwalkrnek kell igazat adnom.Más nációk /oroszok,japánok/esetleges,számomra kellemetlen viselkedése nem számit,nem zavar annyira,mintha hazánkfiai tennék ugyanezt.Ugyanis  éppen az összetartozás érzése miatt érzem rosszul magam ilyenkor.Akkor már inkább ne is legyen lehetőség erre a paradicsomi körülmények között/mondom ezt úgy,hogy elég sok távoli helyet bejártam/ 

moonwalkr Creative Commons License 2011.02.11 0 0 22094

Mondjuk a téma nagyon alkalmas egy parttalan vitára, amibe nemigen merészkednék bele, de olyan, hogy "fajta" nemigen létezik, csak ezerszínű egyéniségek, ezerszínű gondolkodásmóddal. Ám utazásaim egyik érdekes megfigyelése, hogy ebből az ezerféléből a mi nációnkból meglepően sok olyan jár külföldre, különösen a drága, egzotikus úticélokra, aki miatt inkább szégyelli magát az ember, hogy mások – akár csak "fajta" alapon is – közös nevező alatt emlegethetik vele.

 

Hú ez jó diplomatikus lett. Igazából azt akartam megfogalmazni, hogy rengeteg bunkó magyar jár Maldivon is és hidd el nincs túl jó hírünk, mint nációnak. Ettől akár még el is lehet szigetelődni. Persze, hogy ez az elszigetelődés még élvezet is lehet, az valóban lehet vita tárgya, de pusztán azon az alapon, hogy "én is magyar, te is magyar" nem hiszem, hogy kötelező lenne valamiféle "fajtaszellem", esetleg "kötelező összetartás".

Előzmény: dingacs (22092)
yons Creative Commons License 2011.02.11 0 0 22093

Semmi baj nincs ezzel. Anno Spanyolországban például borasztó lehangoló volt, hogy a strandon sütkérezve azt kellett ékes magyar nyelven hallgatni, hogy itt minden milyen drága, bezzeg a 'majsai Teszkóban! Igen, vannak helyzetek, amikor az ember nem akar magyar beszédet hallani. Lehet az angol, a német, és a francia is ugyanazokról a dolgokról beszél, de arra legalább ösztönösen nem figyel annyira az ember.

Előzmény: dingacs (22092)
dingacs Creative Commons License 2011.02.11 0 0 22092

"Barby, mi kifejezetten azt élveztük, hogy egyáltalán nem hallottunk magyar hangot!

Így lett fullos az az érzés, hogy milyen messze vagy itthonról! :D (másrészt sajnos a magyar utazók egy jó részét nem szívleljük a rossz szokásaink miatt)"

 

"Hazám, hazám, te mindenem!
Tudom, hogy életem neked köszönhetem...."

 

"...a másik egy pár volt aki angolul megkért minket egy fotózásra, de a repcsin mögöttünk ültek, tudtuk, hogy hazánkfiai, és magyarul mondtuk, hogy szívesen, de náluk is érződött, hogy nem keresik a magyar hangokat," - Lehet, hogy jól tették...?

 

Elnézést, de belőlem mindig ilyen reakciót vált ki egy ilyen, a fajtáját lekicsinylő, becsmérlő hozzászólás.

Szerintem ezt egyesek direkt csinálják, vannak aki ezeket a "direkt csinálókat" majmolják és vannak akik magukból indulnak ki.

 Nem tudom ki, hogy van vele, de én életem nagyobbik részét nem Magyarországon éltem le és ezáltal talán szélesebb/közvetlenebb rálátásom van a a különböző nációkra, azok viselkedéseire. 

 Én mindig azt mondom, hogy mindenhol van jó ember, meg van rossz ember. Ezért, mi mindenkivel(még magyarral is!!!) szóba állunk. Aztán meg eldöntjük(eldöntik), hogy akarunk(akarnak) velük barátkozni, vagy inkább úgy döntünk(döntenek), hogy inkább távolságot tartunk egymás között.  -- De azt, hogy élvezzük, hogy ne halljunk magyar szót !!!

 Lehet, hogy mi is inkább idegen nyelven kérnénk meg téged egy fotózás erejéig.

 (Elnézést)

Előzmény: Tojglius (22086)
palmusss Creative Commons License 2011.02.11 0 0 22091

Hát igen, a szerelem a szigetnek szól:)))

 

ÁÁ, az info sosem lehet elég, és szerintem akármennyi is van, úgyis millió meglepetés lesz:) Bár még nem voltam, de szerintem a képek töredékét sem adják vissza annak, amit ott át fogunk élni.. Nyugtassatok meg: Ugyee?:)

Konkrét ötletem nincs, miről is kérjek.. hmm:) Víz alatti képeket kérek szépen tőled, hogy miről, rád bízom!:)) A legszebbeket!!:)))))

 

Előzmény: zolka_ (22087)
moonwalkr Creative Commons License 2011.02.11 0 0 22090

"...Nem is értem: itt a fórumon, meg a Malongo-n, mindig csupa normális emberek vannak..."

 

Egy lehetséges megfejtés:

Kétféle ember utazik ilyen helyekre. Az egyik az "utazó" típus, akit a kíváncsiság motivál. Ezek azok az emberek, akik előtte utánaolvasnak (és emiatt fordulnak elő, sőt ragadnak itt a fórumon) és adott esetben kint is élvezni akarják és/vagy élvezik is a kinnlétet. A másik a "kivagyi" típus" (hogy ne mondjam a "Gyúrunk? vazze" típus). Ők azért mennek, mert nem akarnak lemaradni a trendtől, amit valamiféle társadalmi pozíció diktál és persze hogy hivalkodhassanak a pénzükkel. Őket természetesen nem érdeklik előre a részletek, a legritkábban fórumoznak. És az arányokat tekintve sajnos elég sokszor az utóbbi kategória jelenti a többséget.

 

Ha valakinek van még megfejtése, csak bátran:)))

Előzmény: zolka_ (22088)
Tojglius Creative Commons License 2011.02.11 0 0 22089

"Ugye, többiek? :-)"

/agree

/clap

/smile

/dance

(bár ez wow szubkultúra "szleng", de azért gondolom érthető -> a kis figurád a megfelelő mozdulatsorokat végzi a parancsra... :D)

Előzmény: zolka_ (22087)
zolka_ Creative Commons License 2011.02.11 0 0 22088

Már megint igazat kell adnom Neked.

Nem is értem: itt a fórumon, meg a Malongo-n, mindig csupa normális emberek vannak,

akár 10szer voltak, akár csak szeretnének eljutni, ehhez képest kint mi is kerüljük a magyarokat,

mert olyan, mintha direkt próbálnák rosszul érezni magukat, pedig azt elég nehéz Maldívon.

Előzmény: Tojglius (22086)
zolka_ Creative Commons License 2011.02.11 0 0 22087

Örülök, hogy szerelmes vagy, mégha nem is nekem szántad :-))))

Kuredu szerintem tökéletes választás elsőre, én ott voltam nászúton, és ott találkoztam először mantával, úgyhogy örökre kedvenc marad.

 

Írd meg, hogy miről kérsz képet, mert rengeteg van, sőt van egy "gyári" DVD-m is, amit a kuredui búvárok forgattak a szigeten és a sziget körül,

DE én úgy gondolom, hogy az első maldív úton legyen rengeteg a meglepetés, már így is túl sok az információ a neten.

Persze ne félj, azokat az illatokat, a meleg-nedves levegőt a repülőből kiszálva, a hidroplán felemelkedését, sosem adják vissza a filmek-képek.

Ugye, többiek? :-)

 

 

Előzmény: palmusss (22082)
Tojglius Creative Commons License 2011.02.11 0 0 22086

Barby, mi kifejezetten azt élveztük, hogy egyáltalán nem hallottunk magyar hangot!

Így lett fullos az az érzés, hogy milyen messze vagy itthonról! :D (másrészt sajnos a magyar utazók egy jó részét nem szívleljük a rossz szokásaink miatt)

 

Összvissz kétszer hallottunk magyar szót Meeerun

 egyszer egy "szimpi" csapat épp azt próbálta elintézni, hogy a két párból az egyik allinen volt és próbált a másiknak is rendelni

(nem kapták meg, de magyarként ezt ciki volt átélni...)

a másik egy pár volt aki angolul megkért minket egy fotózásra, de a repcsin mögöttünk ültek, tudtuk, hogy hazánkfiai, és magyarul mondtuk, hogy szívesen, de náluk is érződött, hogy nem keresik a magyar hangokat, így egy-egy mosoly után mindketten továbbsétáltunk :D :D

 

Élvezzétek a világtól való távolság érzését! Ez benne az egyik legszebb! :D :D

Sztem - bár ez szubjektív - ehhez az is kell kis részben, hogy ne hallj magyar hangot :D

Előzmény: Barbyy29 (22084)
ozik Creative Commons License 2011.02.11 0 0 22085

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

A maszk tuti jó mert segítettek a boltban, ragadt, tapadt minden ami kellett. Most ez egy új maszk amit viszek mert kicserélték a tavalyit. De sok hasznos tanácsot kaptam amit kipróbálok! (Már holnap..:-))

Mégegyszer köszi mindenkinek! Biztos sok embernek volt hasznos!

ozik

Barbyy29 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 22084

Sziasztok:)Már csak 5 nap( Febr12)és indulunk ááááá el sem hiszem annyira vértam és már csak pár nap:)valaki esetleg ebben az időben nem jön Meerura??

lucita Creative Commons License 2011.02.10 0 0 22083
Igen, bajuszos téma megerősítve. A férjem bajuszos, így nincs könnyű dolga, viszont ha tesz egy adag krémet az orra alá, az egy időre megoldja a problémát, na nem órákra, de fél órára működik.
Emellett nekünk a maszk párásodása ellen az előzetes fogkrémes kezelést tanították, fogkrémmel bemaszatol, édesvízzel kimos és lehet menni a vízbe. Nekünk eddig egész jól bevált.
De ha a maszk nem passzol rendesen, akkor szerintem se segít semmi, sem a pára, sem a vízbefolyás ellen. :S
Előzmény: Schíel (22081)
palmusss Creative Commons License 2011.02.10 0 0 22082

Szia zolka!

Köszönöm neked is a tanácsokat, illetve mindenki másnak (minden tapasztalatlan sznoris nevében)!!:))

Szívesen fogadnám a képeket, az előzőleg említett e-mail címemre!:)

Azt hiszem, végleg letettem a voksom Kuredu mellett, úgyhogy minden érdekel róla!:)

 

 

Thappa (Anita), köszönöm szépen, megkaptam, és írtam néhány kérdést még, ha nem haragszol!:)

 

 

Szerelmes vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))

Előzmény: zolka_ (22076)
Schíel Creative Commons License 2011.02.10 0 0 22081

Sznörisek!

Kedves ozik!

 

Engedelmetekkel hozzászólok a témához. A leírt, és mások által javasolt módszerk mind jók, de semmi nem tart örökké. Hadd osszam meg velek technikámat a problema eliminálására! A maszk ha sokáig a vízben vagy bepárásodik, még akkor is ha csoda sparyket használsz.
Én ilyenkor szándékosan vizet engedek a maszkba. Vizszintes állásra állítom a maszkot, úgy hogy a plexire ráfollyon a víz, meglötyölöm egy kicsit a befolyt vizet, aztán kiengedem. A víz kiszorítása - kiengedése gondolom rutin feladat, aki nem ismeri annak röviden annyit, hogy a homloknál  megnyomjuk a maszkot hogy felül biztosan zárjon és alul kinyitjuk miközben az orrunkon levegőt fújunk a maszkba. Ezt követően szép tiszta pára mentes a maszk.  Aztán lehet ismételgetini a technikát. Még búvár merüléseknél is ezt alakalmazom. Ha a maszk nagyon beerszti a vizet, akkor le kell cserélni. Bajuszosok hátrányban! nekik nincs jó maszk!
Ha már ki akarjuk vesézni a témát, akkor még a sznörkel (szívócső, helytelenül pipa) használatát is érinteném. A szívócső teljest átszellőzését meg kell oldani, azaz nagy levegővételeket kell végezni. Miért? Ha csak úgy kicsiket szippantunk és fújuk, akkor a szívócsőben lévő gázt (levegőt) mozgatjuk és a kölső légtérből kevés levegő kerül a tüdőnkbe. Lényegében azt a mennyiséget ami a szívócsőben van azt ki-be szívjuk, azaz van egy ballaszt amit nem szeret és tud a tüdő olyan jól hasznosítani.
Remélem tudtam segíteni. Ha valaki további szabadtüdős búvárkodási tapasztalatot igényel vagy akár megosztani, akkor azt üdvözlöm!
Nagy tisztelettel !

Schíel
Jövjő héten fogak (síelni az is nagyon jó!!!)

 

Előzmény: ozik (22077)
zolka_ Creative Commons License 2011.02.10 0 0 22080

bocsi, most látom moonwalkr gyorsabb volt, de ugyanazt mondta :-)

Előzmény: moonwalkr (22078)
zolka_ Creative Commons License 2011.02.10 0 0 22079

Nem te vagy béna, én meg nem vagyok ilyen jó, de én a következőket tanultam:

A köpködés használ, viszont főleg édesvízben. Tehát uszodában tökéletes,

kint viszont köpködés után még a bungiban öblítsd le, ha a közelben merülsz.

Hajós túránál néha kitesznek egy kis vödör édesvizet ezért.

Lehet kapni anti-fog cseppeket búvárboltokban, sportáruházban,

de én a legjobbat pont Kuredun vettem. Sehol nem drága és évekig elég.

Ez azért jobb, mert még előző este szépen van időd megcsinálni vele a szemüveged,

és tuti jó lesz másnap.

 

Ha befolyik a maszkodba a víz, akkor semmi sem tudja meggátolni, hogy kimossa belőle, amivel kezelted.

Ha ki tudsz jönni, akkor kezdheted előről.

Ha az óceán közepén vagy, akkor sűrűn köpdösöd, mert az még mindig jobb, mint a semmi.

Ha 30 méter mélyen vagy, vagy ha nem akarsz folyamatosan köpködni, akkor direkt szoktunk beengedni egy kis vizet,

ami lötyög a szemüveg alján, és ha párásodik, akkor egy fejbiccentéssel lemossuk belülről.

 

A szemüveged egyébként akkor jó, ha kint szárazon az arcodra rakod és tudsz benne szájon át lélegezni úgy, hogy a fejeden marad a pánt nélkül.

Ez nem minőség kérdése, egyszerűen mindenkinek más az arcmérete.

 

bocsi, kicsit hosszú lett, de remélem másnak is segítettem,

de hogy fórumhű legyek:

minden Maldív szigeten, nagyon segítőkészek voltak. Ott, ahol nem volt külön snorkel csapat, ott sem nézték le az "igazi" búvárok a kezdő snorisokat.

Mindenhol elmonták az áramlásokat, adtak felszerelést, megmutatták a legjobb helyeket.

 

Előzmény: ozik (22077)
moonwalkr Creative Commons License 2011.02.10 0 0 22078

Pedig a beleköpés mindig működik. Bocs a gusztustalanságért, de gondosan be szoktad kenni a nyállal? A művelet úgy működik, hogy jól bekened nyállal belülről a plexit, majd megmártod a tengerben és utána felveszed (lehetőleg nem sokáig tartva a homlokodon).

 

A "befolyik a víz" már nagyobb probléma és nem vet túl jó fényt a búvárboltra. Igazából a szivárgás nem attól függ, hogy márkás-e a cucc, vagy sem, hanem hogy illik-e a maszk az arcformádhoz, vagy sem. Ezért csodálkozom, mert búvárboltban alap, hogy felpróbálhatod a maszkot. A művelet úgy működik, hogy felteszed az arcodra a maszkot análkül, hogy a pánttal hátul rögzítenéd, szippantasz egyet az orroddal, hogy rátapadjon az arcodra. Ekkor 3-4 másodpercig a vákuum rajta kell tartsa az arcodon a maszkot. Ha hamar leesik, akkor nem illik az arcformádra és be fog folyni a víz. Ha ekkor fennmarad az arcodon, a tengerben is jól fog működni. Ha nagyon befolyik a víz, vidd vissza a voltba, egy próbát megér.

Előzmény: ozik (22077)
ozik Creative Commons License 2011.02.10 0 0 22077

Szia Zolka!

 

Ha ilyen jó vagy légyszí mond meg, hogy mit csinálok rosszul , hogy mindig bepárásodik a maszkom?! Ne mond, hogy köpjek bele mert nem működik nálam az sem.

Meg állandóan befolyik a víz. Búvár boltban vásárolt jó szemüvegem van, nem rossz minőség. Biztos én vagyok a béna!

ozik

Előzmény: zolka_ (22076)
zolka_ Creative Commons License 2011.02.10 0 0 22076

Tojgliusnak igaza van, biztos menni fog.

Nekem szabdtüdős fotózás-videózás a hobbim, úgyhogy ha maradt kérdésed a snoriról,

szívesen válaszolok mailben, hogy ne utassuk a többieket, és Kuredu-s vízalatti, -feletti képeim is vannak,

igaz még 2007-ből.

 

Viszont mivel ismerek olyat, aki ötször volt Maldívon úgy, hogy nem megy be az óceánba (az ilyen szerintem hülye),

azoknak, akik előre félnének a pipázástól, leírom, hogy anyukámmal, hogyan csináltam:

 

maszk, szemüveg, pipa fel

mentőmellény felcsatol, gumiatracra keresztbe fekszik, feje és lába a vízben

matrac hozzámkötve egy 10 méteres kötéllel

szerintem a sokat látott személyzet is ezen röhög a Royalon azóta

 

Alig lehetett őt kihozni a vízből annyira élvezte. A legnagyobb probléma az volt,

hogy annyira biztonságban érezte magát, hogy tud levegőt venni a vízalatt,

hogy amikor láttunk egy csoport bohóchalat örömében elkezdett beszélnia víz alatt :-)))

 

Szóval, nopara, mindenkinek irány az óceán, csak vigyetek fehér pólót a vízbe.

 

 

Z.

Előzmény: palmusss (22026)
zolka_ Creative Commons License 2011.02.10 0 0 22075

Igen-igen, nagyon részletes beszámolót kérünk!

De elég csak ha visszajöttetek, most élvezzétek minden percét :-)

Előzmény: Bandos (22064)
Thappa Creative Commons License 2011.02.09 0 0 22074

Szia palmusss!

Küldtem képeket.

Üdv., A.

Előzmény: palmusss (22071)
Magic11 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 22073

Szia Bandos !

 

Ez a sziget most került be a Meiers katalógusba. A téliben még nem volt.

A visszaszámlálás már megkezdődött. 12 hét és már szigeten is vagyunk.

Már nagyon várjuk, hisz számunkra új sziget lesz. Természetesen, ha lesz mód, akkor majd a helyszínről is jelentkezünk.

 

Ti mikor mentek újból, és melyik szigetre?

 

Magic

Előzmény: Bandos (22065)
kohsamui Creative Commons License 2011.02.09 0 0 22072

Mindenki úgy öltözik,ahogy kedve tartja.Volt hosszú fekete nadrágos,furcsa kék színű inges német(hirtelen azt hittem ő a pincér),strasszos orosz,klotgatyás böfögő kínai,stb.

Free wi-fi van a Vani Coffe Shop-ban és van egy kis golfpálya bár, ott is van.

Villákról nem tudok.

Előzmény: dingacs (22060)
palmusss Creative Commons License 2011.02.09 0 0 22071

Szia Thappa!

 

A palmusss@hotmail.com-ra küldenél képeket?:) Nagyon örülnék neki!:)

A többit majd e-mailben!

 

Köszönöm!:)

Előzmény: Thappa (22028)
ozik Creative Commons License 2011.02.09 0 0 22070

Szia Bandos!

 

W Retreat és Anantara Kihavah...de még ott sem vagyunk és a jövő évit keresgélem...hát ez sem normális dolog. De aki egyszer eljut a Maldívra sehova nem vágyik már. Mi tuti nem.

ozik

Előzmény: Bandos (22066)
wantitall Creative Commons License 2011.02.09 0 0 22069

Sziasztok!

Akkor Angagáról. Ez volt a 3. maldív utunk, Paradise (cunami előtt) és Ihuru (Angsana) után. Nálunk szempont volt, hogy ne legyen nagy a sziget, ne legyen nagyon kiépített (mint a Sun pl.) és ne legyenek emeletes házak (rontja a Robinson feelinget). Vízi bungiba sem akarunk menni, mert fontos számunkra a növényzet, a homokos part. Hidroplánnal sem akartunk utazni, mert tartottunk attól, hogy sok időt vesztünk az 1 hétből. Nos, kompromisszumos megoldásként kénytelenek voltunk hidroplánozni, de jók a tapasztalataim, bár elbuktunk 2 órát a várakozással, de nem volt vészes. A 3 szigetből Angagának a legjobbak a természeti adottságai: széles, homokos part körbe, még dagálykor is szinte száraz lábbal körbesétálható, kb. 10 perc. ÉK-i oldala a szelesebb, délután hamar elmegy a nap, ezért átkértük magunkat a másik oldalra. Ezen part bizonyos részeinek az a hátránya, hogy áll a levegő, s az a kis légmozgás ami van, az étterem felől jön…Nem sznorkelezünk, csak a jettykről csodáltuk a vízi élővilágot. Esténként rendszeresen megjelent egy cápa a vízi bungiknál, gondolom, etették ott. Volt rájánk a parti közeli homokban, s aminek nem nagyon örültem, a muréna, amire figyelni kellett, mert szembefordult az ember fiával és „vicsorgott”.

Szigeten mindenki mezítláb közlekedett,  az éttermben is, hiszen homok volt mindenhol, a bungikat kivéve. Házak egyszerűek, tiszták, félig nyitott fürdőszoba, ami szintén szempont volt a választásnál, nagyon praktikus hátsó ajtóval is ellátva, így be lehetett ugrani tusolni egyet anélkül, hogy átmentünk volna a lehűtött szobán.

Ellátás kiváló! Különösen figyelembe véve, hogy kis létszámra nehéz bőséges büfét produkálni! (10-14 féle főétel, amit többnyire ott, előttünk főznek/sütnek) Nekik sikerült! AI-on voltunk, majd még számolgatok, hogy megérte-e?

Személyzet nagyon kedves volt, ellentétben a korábban látogatott szigetekkel, ahol mindig belefutottunk egy-két furcsán viselkedő pincérbe.

Német, angol, olasz és kínai vendégek voltak. Nyugalom volt. (a kínaiak kicsit hangosak, de ők általában csak 3 napig maradtak) Angaga sorrendben a 3. resort, amit Maldívon létrehoztak, több, mint 30 éve.

Frankfurt-Male közvetlen járattal mentünk. Minden rendben volt vele. Bp-Frankfurt csatlakozása is jó volt, 3 óránk jutott az átszállásra, ami teljesen ideális.

Előzmény: Bandos (22067)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!