Keresés

Részletes keresés

biztoskérdező Creative Commons License 2022.07.16 0 0 526

"Reszelni" ?

 

Alapvető funkciók eltűntek vagy nem működnek, lásd alábbi szerény beírásaim.

 

De most is vállalom a bénát, ha én vagyok a béna.

 

Például miért nem tudok új csoportot létrehozni a címtárban ?

 

(PC, Firefox)

Előzmény: Desert Rat (524)
biztoskérdező Creative Commons License 2022.07.16 0 0 525

Piszkozat

- régi változat: a szerkesztésre megnyitott (Piszkozat folytatása) levelet az ember szerkeszti, vesződik vele, aztán ha inkább hagyná az eddigit, változtatás nélkül kilép (hétköznapi eset), a mappában marad ami volt.

- "új felszín": semmi

Mentés, Folytatás vagy Törlés.

Desert Rat Creative Commons License 2022.07.16 0 0 524

Néhány nyűgöm az új felülettel:

 

- Ami accountommal régen léptem be, azonnal feldobja hogy módosítsam a jelszavamat. Minimum szeretném én eldönteni hogy jó-e nekem a régi, kérem ne erőszakoskodjon, az én leveleim vannak benne nem az övék. Ha belemegyek a dologba, akkor megadhatok másodlagos fiókot és resque telefonszámot, de amit egyáltalán nem ellenőriz, akár el is lehet rontani. Később sehol nem találom menüben a telefonszám megadását, javítani sem tudom.

 

A másodlagos emailt lehet javítani, de először törölni kell, ilyenkor nem egyszer az üzente, hogy felvette az új fiókot ... tehát az üzenetkezelés nincs a magaslatán, minha kicsit keverné. A sikertelenségről annyit üzen hogy sikeretelen, de hogy miért azt bölcsen elhallgatja. gmail-es másodlagos fiókot nem sikerült megadom, régen lehetett mert némelyik accountomnál olyan van. Úgy tűnik korlátos az is hogy egy account hány másik fióknak lehet másodlagos címe, mert kb 10 után nem fogadta el, míg egy másik fiókot elfogadott - itt is valami informatív üzenet hiányzik.

 

A legnagyobb bánatom a kétlépcsős bejelentkezés, amit azzal kezd hogy telepítsem a Google Authenticatort - na az nem megy az én telefonomon, de akarna a fszom google szoftver használni ahhoz hogy a freemailba bejelentkezzek a desktop gépemen Win7 alol. Érdekes módon az összes korábban használt rendszer (még az OTP is!) képes a butatelefonomra kódok küldeni, authenticator nélkül is. Már akkor gyanús volt amikor egy QR kód jelent meg, hogy ezt hogy olvasom be a Nokia 3310-esbe. Nem baj, akkor egylépcsős maradok és szomorú - ha megcsinálnák, akkor úgyse működne, és mégiscsak jobb ha be tudok lépni.

 

A  sok állítgatás közben bebillentettem a POP3 lehetőséget is IGEN-re (azt hiszem alapból is úgy jön), de a TheBat levelezőmön auth.errort dob ki, hiába írom be tízszer is ugyanazt a jelszót ami a weblapon működik. A megoldás, hogy a weblapon kikapcsolom a POP3-at, aztán újra bekapcsolom és akkor működik a TheBat-ban a POP3 - gondolom valami nem jól frissít a program ott a távolban magának.

 

Biztos bénázok én is, de van még mit reszelni a szoftveren is, főleg informatív üzeneteket várnék, és persze hogy taszigálás nélkül működjön. Hogy a google authenticátort telepítsem, arról ne is álmodjanak! Akkor inkább gmail, csak van már ez a nehány ősrégi freemailos cím amit olvasgatnék amíg még élek.

 

 

biztoskérdező Creative Commons License 2022.07.14 0 0 523

ja, a freemail-programozózseni talán ott akadt el, hogy honnan lehet egy névről látni, hogy az címzett, és nem a feladó.

 

Kedves freemail-programozózseni, eláruljuk, ez volt a "régi felület" titka:

 

a név elé az volt írva, hogy "Címzett:"

 

hajrá freemail-programozózseni, most már nem lehet előtted akadály

Előzmény: biztoskérdező (521)
Landsmann_ Creative Commons License 2022.07.14 0 0 522

Hála istennek én POP3-al használom, ott kevesebb a probléma, de ez sem mindig felhőtlen. Majdnem egy éven keresztül volt az, hogy mikor letöltötte a leveleket, nem törölte a szerverről. Nekem úgy van beállítva, hogy 5 percenként nézze meg a leveleket. Na, öt percenként mindig letöltötte ugyanazt. Hibajelzést adott, de azzal sokra nem mentem. 5 fiókból 3-nál csinálta ezt, két gépen, ahol más az operációs rendszer és más a levelező program is. Írom nekik a hibát. Kérik, küldjek képernyőmentést a hibáról.Megtettem. Eltelnek hetek, újra rákérdezek, esetleg ebben az évezredben várható a hiba javítása? Írják, küldjek képernyőmentést a hibáról. Írom, már egyszer elküldtem, hányszor küldjem el? Akkor jöttek azzal, hogy milyen operációs rendszert használok, meg böngészőt. Itt már kezdett szakadni a cérna. Írom nekik, mint említettem, POP3-al használom, a böngészőnek éppen semmi köze hozzá, de az operációs rendszernek sem,mivel két különböző rendszerű gépen is ugyanaz a hiba, más-más fiókkal. Na, erre már csak annyit írtak, hogy türelmemet kérik a hiba elhárításáig. Vagy 2 hónappal később írok nekik, mégis mennyi türelemre tartanak igényt, mert nagyon fogyófélben van. Újra azt írták, hogy türelmet kérnek, a hiba elhárítása folyamatban. Na, még vagy 2 hónap kellett mire megszűnt a hiba. Kurvára kényelemtlen volt, pláne a céges gépen, hogy amikor letöltöttem a leveleket, webről beléptem, hogy ott töröljem a letöltött leveleket. 

Előzmény: biztoskérdező (520)
biztoskérdező Creative Commons License 2022.07.14 0 0 521

De a kedvencem most az, amire lentebb már céloztam: a levéllista.

 

A freemail-programozózseni be tudta állítani, hogy a listán a feladót jelenítse meg. Az általam feladott leveleknél tehát az "Én" látható, pont így. Ezzel el is jutott képességei határához a freemail-programozózseni.

 

Vagyis a freemail-programozózseni listáját nézve megtudom, hogy a saját fiókomban én adom fel a leveleket.

 

Azt, hogy ilyenkor van egy címzett, és azt kellene látni, az már nem jutott el a freemail-programozózseni tudatáig.

 

Talán még soha nem írt emailt, ki tudja.

Előzmény: Landsmann_ (519)
biztoskérdező Creative Commons License 2022.07.14 0 0 520

Mondjuk van pár leveled a Vateráról. Belenézel az elsőbe, úgy döntesz megtartod, vagyis először becsukod, átteszed a "vatera" mappádba. Jó sok mappád van, ez meg a névsor végén, le kell gördítened odáig, nem baj. Átteszed a levelet, folytatod a következővel az Érkezett-ben. Megnyitod, belenézel, úgy döntesz megtartod. Itt már nem kell végiggörgetned a hosszú mappalistát, mert eleve a "vatera" mappánál áll, ezzel megkönyítve a dolgod.

 

ez volt a régi felületnél.

 

 

Az "új felület": mindig visszaugrik a mappalista elejére, onnan tekerheted végig újra meg újra.

 

Na ez egy példa, ami arról árulkodik, hogy valami odaszalajtott minimálbanda kezelésébe került a freemail.

 

(vagy az eddigi programozókkal agysorvasztó tablettákat szedettek be)

Előzmény: Landsmann_ (519)
Landsmann_ Creative Commons License 2022.07.14 0 0 519

Minden esetre, az egész úgy szar, ahogy van.

Előzmény: biztoskérdező (518)
biztoskérdező Creative Commons License 2022.07.14 0 0 518

"Megújult felületet" soha, sehol sem kényszerítenek rá userekre, mindenhol próbaüzem van. A freemail is átment változásokon, de választhatóan jött be az új felület. Aztán amikor rendesen összeállt, megvolt az áttérés.

 

Itt valószínű, hogy az eddigi felület jogbirtokosaival megszakadt az üzleti kapcsolat, azok meg kivonultak.

 

Ez a nyúvévmédiaakármi meg nyilván összeszedett egy deklasszált programozói bandát, akik elvállalták, hogy az adatbázisra rátesznek valami félkész keretrendszert, és kikötötték, hogy egy bitet sem kell utána törődniük vele.

 

Más racionális feltevésem nincs.

Előzmény: Landsmann_ (510)
biztoskérdező Creative Commons License 2022.07.14 0 0 517

régi felület: a levéllistákon látható volt a címzett, vagy ha az én voltam, akkor a feladó

 

mert így logikus, az ember a listára rápillant és tájékozódik

 

az "új felületen": csak a feladó látszik. Ha én voltam a feladó a saját postafiókomban, akkor nagyon-nagyon informatívan odaírja, hogy: Én

 

az, hogy ki a francnak írtam azt a levelet a többi kismillió között, azt cseszhetem tudni - mármint a listára nézve

 

érti ezt az egészet valaki, ezt a veszett őrültséget "az új felülettel" ?

 

hibák, következetlenségek tengere "az új felület"

biztoskérdező Creative Commons License 2022.07.11 0 0 516

Asztali PC, Firefox

 

 

1.

A régi változatban:

a Piszkozat mappában a leveleket "olvasási nézetben", vagyis nem szerkeszthetően nyitotta meg először, látni lehetett hogyan fog kinézni a címzettnél, valamint ellenőrizhető volt a levélben elhelyezett linkek működése. Korrekcióhoz, a szerkesztés folytatásához - ki hitte volna - ott volt a "Piszkozat folytatása" gomb.

Az új felületen: semmi ilyen, egyből szerkesztésre nyitja meg, nincs nézeti és link tesztelési lehetőség.

 

2.

A régi változatban: a Címtárban csoportokat lehetett létrehozni ("csalad", "ismerosok","munkahely" stb.), meglévő vagy új címeket hozzájuk rendelni. A csoportlistákat betűrendben hozta.

Az új felületen: nem lehet csoportokat létrehozni, a címeket nem lehet a meglévő csoportokhoz sem hozzárendelni. Volt csoport, amelyet nem találok. A csoportlista rendezetlenül jelenik meg.

 

3.

A régi változatban: levélcímzéskor a címlista sorait végig mutatta.

Az új felületen: a címsorokat az ablakban levágja, vízszintes görgetési lehetőség nincs.

 

4. Beállítások / Levélírás

A régi változatban: Az Aliasok listája megjelenik.

Az új felületen: megjelenik, de csak elsőre. Ha ott valamit csinálok, például törlök egy alias címet, az egész lista eltűnik, nem hozható vissza, hiába indulok újra a menük elejéről.

Továbbá nem hozható létre új alias-cím. "Alias hiba" vagy ilyesmit ír ki, de nem adja meg a hiba okát (például már meglévő címet akartam létrehozni stb.)

 

Napok óta írok a Visszajelzések menüpontban, nyugtázza is, hogy "visszajelzése elérkezett hozzánk", de semmi későbbi válasz nem jön.

 

Kérem jelezze valaki, ha én vagyok vak és hülye az "új felület bevezetése" óta.

prs Creative Commons License 2022.07.09 0 0 515

Az újdonságok közé tartozik, hogy a freemailen spamként jelölt levelek (jött jó sok), amik eddig ott kiszűrődtek, most átjönnek a másik címre (ott egyből spamnek jelölődnek). Eddig nem jöttek át.

Erősen elcsesztek valamit, a spamet nem kell forwardolni és spamként szűrni. Gratulálok. Az örök igazság állandó: mindig van lejjebb.

 

Landsmann_ Creative Commons License 2022.07.07 0 0 514

Az este mikor kínlódtam vagy másfél órát mire működésre bírtam, a weboldalra belépve is hol így, hol úgy nézett ki az oldal. Volt amikor a régi és volt amikor az új kinézetet töltötte be. Tiszta gány ez az egész. 

Előzmény: igazságrizikó (513)
igazságrizikó Creative Commons License 2022.07.07 0 0 513

"Megújult", és persze kikényszerített felület van, HIBÁS LÉPTEN-NYOMON.

 

gratulálunk barmok

Landsmann_ Creative Commons License 2022.07.07 0 0 512

Olybá tűnik, kiderült mi volt a baj. Ékezetes karakter volt a jelszóban. Persze a jelszóváltoztatásnál nem írják, hogy te hülye, azt ne tegyél bele. Ráadásul webről simán működött is. PC-n és a telefon levelező programjában is átírtam a jelszót. Érdekes, hogy az ékezetes karakteres jelszóval a változtatástól számítva egy óra hosszáig működött is. De utána már nem. 

Előzmény: prs (511)
prs Creative Commons License 2022.07.07 0 0 511

Én sem szüntettem meg, át van irányítva. (Rendszerint át is jönnek a levelek.)

Előzmény: Landsmann_ (510)
Landsmann_ Creative Commons License 2022.07.06 0 0 510

Komolyan mondom, ez az egész freemail már a paródia kategória. Feltűnt, hogy majd egy hete nem jönnek levelek. Pop3-al használom. Aztán kiderült, nem tud bejelentkezni a szerverre. Hát ilyen is volt már, majd megjavul. De nem. Akkor beléptem webről. Egyből azzal fogadott, cseréljek jelszót, mert régen volt, vagy megpróbálták feltörni. Cseréltem. Pop3-al továbbra is többszöri próbálkozásra sikerül letölteni, de webről megy. De azért van pofájuk megkérdezni, hogy tetszik az új felület? Sehogy! Ma megint nem engedett be két fiókomnál sem. Na, akkor megnézzük webről. Hát úgy sem. De olyna gyorsan kidobja, hogy a felhasználónév/jelszó páros hibás, hogy szerintem el sem jut odáig. Céges címre beenged. Egyből ott is azzal jönnek hogy tetszik az új felület. Na, leírtam a véleményemet. Rányomok a küldésre, erre kiírja, az üzenet küldése közben probléma lépett fel, próbáljam újra. Minden egyes próbálkozásnál ugyanazt írta ki. Az a baj, túl sok helyen van az egyik mail címem megadva, nagyon nehéz lenne a váltás. Már vagy 30 éve megvan ez a cím. A szolgáltatás minősége évről évre egyre szarabb. A supportot hagyjuk, azok hülyék mint a faggyú. Teljesen fölösleges hibaként jelezni. Egy problémát, ami szerintük nem is létezik, több mint 1 év után hárítottak el. Még egyszer biztos nem kezdenék ezzel a brigáddal, pedig valamikor jó volt.

Molma8 Creative Commons License 2022.06.05 0 0 509

Sziasztok! Az instagramom nem akar beengedni, valoszinu valami rossz wifinél akartam csatlakozni... arra hivatkozik hogy illetéktelen belépés... semmi gond kódot küld emailra.. igen ám csak nem jönnek meg a kódok a freemailos fiokomba! (nem spamba sincs és sehol sem) És tudom hogy 100 másféle képpen be lehet lépni instára, de bármit irok bárhogy lépek be saját kódjával facebook fiókkal mindig oda jutunk hogy küld kódot mailra.. Mit tudok ennek tenni?? 

Kocsis F Creative Commons License 2022.05.28 0 0 508
Előzmény: Kocsis F (507)
Kocsis F Creative Commons License 2022.05.28 0 0 507

Hetek óta ismét gyengélkedik a Freemail... WEB alatt belépve nincs gond, de az "Outlook 2016"-al nem hajlandó együtt működni...

Az alábbi hibaüzenetet adja az Outlook:

 

 

RazorX911 Creative Commons License 2022.04.10 0 0 506

Fordít?? Mit? Szöveget, más nyelvről? Vagy, levelet máshová továbbküld? Vagy mit? A szövegfordítás, sose volt része, a szolgáltatásnak, már aki annak meri nevezni, kinek így, kinek úgy alapon és szemszögből nézve, a saját tapasztalataiból.

Előzmény: kiss.zoltán (505)
kiss.zoltán Creative Commons License 2022.04.09 0 0 505

Uj lett a freemailem.Tud valaki segiteni abban miért nem fordit a freemail?

b.mark23 Creative Commons License 2022.02.18 0 0 504

Sziasztok!

 

Tegnap este folyamán feltörték a kb. 10 éves freemail fiókom,amit már semmire sem használok,de a facebookra ezzel regisztráltam ugyanúgy 10 éve. Freemailnek köszönhetően megváltoztatták a Facebook jelszavam,ahol perverz üzenetekkel bombázzák az ismerőseimet.  A megosztott képeimet küldözgetik és perverz bejegyzéseket posztolnak. Sajnos ahhoz,hogy betudjak lépni a facebookomba és törölni tudjam a fiókom kellene a freemailes email címem. Freemailen próbáltam a biztonsági kérdést,aminek a válaszát leírtam magamnak korábban,de fejből is tudnám,viszont így sem engedett be…2x írtam a supportnak,másodjára válaszoltak,ahol közölték,hogy SPAM miatt tiltottak,de azóta semmi. Valaki esetleg járt már hasonló cipőben? Van esély arra,hogy visszakapjam így az emailem? Iszonyat kellemetlen a helyzet és már belefáradtam a magyarázkodásba..

pipszibela Creative Commons License 2022.01.27 0 0 501

2021 december vége óta nem tudtam sem WIN sem Android levelező programból belépni több freemail-es címemre a korábban működő beállításokkal, jelszavakkal.

A megoldás a következő volt: böngészőből belépve a régi jelszavakkal a freemail-re megváltoztattam az egyes acountok jelszavait.

Az új jelszavakkal már működött mind a WIN mind az Androidos levelezőkön a belépés, letöltés mindegyik címen.

A jelszóváltás után még azt az infót is adta a Freemail, hogy újra aktív a címem.

Érdekes módon böngészőből ennek ellenére működött mindegyiknek az elérése, nem figyelmeztetett az inaktív státuszra.

Remélem,  másnak is segít ez az információ.

 

Desert Rat Creative Commons License 2021.12.26 0 0 500

Az élet telve van szenvedéssel és a számítástechnikában is előbb vagy utóbb csak csalódni lehet ha túl sokat várunk tőle. Nem volt még túl rég az az idő amikor ha közölni aratunk valamit távoli másokkal, akkor levelet kellett írni papírra és rábízni a rosszul fizetett szomorú postásokra. - azt sem mindig kapta meg a címzett, pedig elég egyszerű volt a technikai háttér. Az ilyen bonyolult dolgoknál mint internet meg mailszerver és különféle gépszörnyetegek, az lenne a csoda ha nem lennének problémák.  A problémák azt jelzik hogy valamennyire azért működik a kóceráj hiszen van aki használja, de tulajdonképpen csak istenben bízhatunk elejitől fogva.  Boldogabb Újévet!

Előzmény: vibabetty (499)
vibabetty Creative Commons License 2021.12.26 0 0 499

Bocsánat a zavarásért de miért van az hogy nem enged belépni a freemail? Újlenyomatos belépés van beállítva meg hogy jegyezze meg a jelszavamat de mindíg azt írja ki hogy hibás jelszó hiába az újlenyomatos belépést választom. Eddig beírta magától mivel megjegyeztettem vele. Sajnos nagyon sok e-mail van a fiókomban ami a munkámhoz kell de egyszerűen nem enged belépni. Mit tudok tenni? S.O.S. Valaki segítsen köszönöm.

Azt is kiírta már hogy túl sokszor próbálkoztam 😪😪😪😪

Nagyon nagyot csalódtam......

 

Kaphas Creative Commons License 2021.12.22 0 0 498

Üdv nekem hó elejétől elérhetetlen a könyvtárak...

 

Ügyfélszolgálat legalább reagált de azóta semmi... kezd igen kellemetlen lenni mert indulása óta nem jártam még így, hogy ennyi ideig nélkülöznöm keljen...

 

[freemail] ügyfélszolgálat ([freemail])

2021. dec. 9. 12:41 CET

Kedves Felhasználónk!
Köszönjük jelzésed! A leveledben említett probléma rendszerünkben hibajavítás alatt áll. A probléma megoldásáig szíves türelmed kérjük.
Sajnáljuk az ügyből adódó kellemetlenségeid!


Előzmény: jumpi18 (497)
jumpi18 Creative Commons License 2021.12.15 0 0 497

Sziasztok nem tudja e valaki megint mi lett a freemail-lal nem lehet belépni.Ezt az írja a belépés alá - A felhasználó le van tiltva!Köszi a választ.

3A3a Creative Commons License 2021.12.14 0 0 496

Kedves Marika! Ide nem jó helyre regisztrált és szerintem nagyon nem jó, hogy nyilvánossá tette a személyes adatait. Jó tanácsként javaslom, hogy kérje a hozzászólás törlését itt:

Üdvözlettel egy sima felhasználó

Előzmény: Marika Hajmasi (495)
Desert Rat Creative Commons License 2021.11.28 0 0 494

Nekem a legjobb húzásnak az bizonyult, hogy még évekkel ezelőtt forwardot állítottam be a freemailos címeimről egy gmailosra. Így mindig megkapom a bejövő leveleket, küldeni meg lehet máshonnan is ha a freemail éppen vacakol.

Előzmény: Koffer82 (493)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!