Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 176
üdülési j0g?
szmuti Creative Commons License 2005.06.19 0 0 175

Sziasztok!

 

Szeretném a segítségeteket kérni. Üdülési jogot értékesítő cégeket keresek.

Szeretnénk személyesen is megnézni a szállásokat Tenerifén, Gran Canarián, esetleg Mallorcán.

Sehol nem találok telcsi számot, közvetlen mail címet.

 

ELőre is köszi

Szmutikatiká Creative Commons License 2005.06.13 0 0 174

For-2 utazási iroda. Budapest Naphegy u. 29. Tel./fax: 06-1-212-1073, 355-7897

 

e-mail: fortwo@axelero.hu

 

Több alkalommal utaztunk velük. Korrekt csapat. Mindég meg voltunk elégedve. Lillával vagy Csillával szoktunk tárgyalni. Ha nem vagy pesti az sem gond. Mi is Debrcenből telefon, fax, e-mail, banki befizetés, posta útján inzézzük velük a dolgokat. Érezzétek jól magatokat. Én most 15-23-ig nem vagyok, utána vagyok és ha valami eszedbe jut nyugodtan írj. Szia

Előzmény: bRIZSA (173)
bRIZSA Creative Commons License 2005.06.10 0 0 173
Kösz az információt, esetleg az autóbérlés elérhetőségét megadnád?
Előzmény: katiká (172)
katiká Creative Commons License 2005.06.10 0 0 172

Nem biztos, hogy jól jártok ha a befizetett ellátást ott megveszitek. Olcsóbb és nincs helyhez, időhöz kötve ha étterembe jártok. Reggelire meg az apartmanban is lehet gondolni. Nem drágábbak a kaják, mint itthon. Az apartmanban hütő és teljes konyhai felszerelés van. Reggeli és  könnyü, akár hideg edéb ott megoldható. Kis éttermekben meg akár svédasztalos kaják is olcsóbbak, mint amit ott befizethetsz.

   Annyit kell tenni ott, hogy egy kb.1-1,5 órás beszélgetésen részt kell venni. Vásárolni nem kell. Utána békén hagynak, jó pihenést kívánnak és nem látod többet az üzletkötőket. Arra vigyázzatok, hogy transzfer csak odafelé van a reptérről. Mi ezt nem vettük igénybe, kocsit béreltünk, már itthon kifizettük. A reptéren vettük fel és visszafelé ott tettük le. A kirándulásainkat igy gyakorlatilag ingyen oldottuk meg és nem kellett alkalmazkodni a buszos társasághoz. A kirándulásokat pénzért csinálják. Valószínü a kaja és kirándulás árak fedeznek valamit az egyéb költségeikből. Mi négyen voltunk, egy Seat Toledot béreltünk. Egy hétre 50 ezer forint volt. Parkolni ingyen lehetett vele az apartmannál. A tengerhez is könnyebb volt igy lejárni, mert az apartman egy hegytetőn van és gyalog, motyókkal nem egy felemelő élmény lebattyogni odáig.

Előzmény: bRIZSA (171)
bRIZSA Creative Commons License 2005.05.27 0 0 171

Közben némileg megoldódott a problémám, állítólag csak az étkezés költsége terhel.

Szerintem ez már gyanúsan jól hangzik.

Előzmény: bRIZSA (170)
bRIZSA Creative Commons License 2005.05.27 0 0 170

Helló!

 

Én is kaptam egy Tenerifei nyereményutat repülővel, de sehol nem találok információt a kinti bolti árakról, transzferről, autóbérlésről. Sajnos ezektől függ, hogy meg tudom-e győzni a barátnőmet az utazásról, pedig engem hajt a kíváncsiság.

 

Aki járt már kint esetleg segíthetne.

 

Kösz

Előzmény: katiká (169)
katiká Creative Commons License 2005.02.18 0 0 169
Ki járt már Teneriffén? - re nézz rá! Ott írtam a minap az ottani RCI bónusz szállásról! Egyébként érdemes elmenne! Bővebbet ott! Jó utat!
Előzmény: compot (155)
Beebite Creative Commons License 2005.02.14 0 0 168

Bocsi. Lehet, hogy nem irtam egyértelműen: Tehét vettünk egy olcsó repülőjegyet Helsinkin keresztül Rovaniemiig.(Ez a sarkkör) (Finnair, 73 E ft volt/db) Ha elég korán veszed, nagyon kedvező árak vannak. Kocsival olyan messzire nem érdemes nekivágni, repülővel 3 óra a repülési idő, a kocsikázás meg nem is biztos hogy olcsóbb, de biztosan sokkal kényelmetlenebb, fárasztóbb és nem is volt annyi szabink, hogy felautózzunk, ottlegyünk egy hetet, majd hazaautózzunk.

 

Svédországba kocsival mentünk (2001.) Úgy, hogy Bp-Bécs-München-Berlin (itt alvás)- Sassnitz-Trelleborg (komp, előre kell foglalni!) Göteborg (itt alvás) Majd 3. nap a kis utakon fel északra (Funäsdalen) 2500 km. Nagyon fárasztó, az utolsó részt nem számítva autópálya, és unalmas, egyhangú. A kompolás jó, csak drága:) Egy hét múlva vissza ugyanez, csak első éjjel Trelleborgban aludtunk. (a komphoz is igazodni kell)

 

Ma már fapados jegyek vannak strockholmba, szóval nem érdemes autózni szerintem.

Osloba is van fapados:) (Voltam a sarkkörnélk is, busszal, de az nem RCI volt persze)

 

Ha kiváncsi vagy még valamire, irj.

Előzmény: Relda (167)
Relda Creative Commons License 2005.02.14 0 0 167
Az odajutást én úgy értettem hogy Helsinkibe repülővel, vagy kompal Svédországból stb. Szóval hogy jutottatok Finnországba? Köszi
Előzmény: Beebite (166)
Beebite Creative Commons License 2005.02.14 0 0 166

Mint irtam, igen, 2 személyes van, és úgy jutottam el, hogy azt mondtam, kérek egy cserét májustól julius végéig észak skandináviába. Előbb adtak egy finnt ami az orosz határhoz volt nagyon közel, és akkor azt visszaadtuk.

Aztán pedig egy másikat, ami Pyhanhovi névre hallgatott és egy álom volt. Én kértem, hogy a sarkkör felett legyen, ott volt, kb 120 km-rel.

Már októberben tudtuk, januárban vettünk egy olcsó jegyet Rovaniemiig, ott béreltünk egy autót*, és valami fantasztikus nyaralás volt. (júliusban, 1 hétig csak nappal volt:)

 

 

*: az autóbérést magyarországról kell intézni, két okból: egyrészt jóval olcsóbb, mint kinn, másrészt mivel ott mindenki autót bérel, a gép landolása után nincs esélyünk arra, hogy van elvihető autó, ha nem foglaltunk. Budget volt.

Előzmény: Relda (165)
Relda Creative Commons License 2005.02.14 0 0 165

Nektek valószínüleg 2 személyes apartmanotok van ami olcsóbb mint egy 4 személyes, így a fenntartási költség is alacsonyabb!

 

Finnországba mi modon jutottál el, mert oda mi is szívesen elmennénk?

Előzmény: Beebite (164)
Beebite Creative Commons License 2005.02.13 0 0 164

Nekem évi 22E-be kerül, nicns kötvény örzési dij, a csere attól függ hova cserélünk, eddig főleg skandináviába és sirégiókba (soha nem ausztriába) cseréltük. A max csere dij valóban 145 € volt, de az egy 6 fős luxus apartman volt szaunával minden kinccsel Svédországban. Idén finnországra csak 120 volt, (ott is volt szauna:))

dobogómajor van, párszáz E ft-t vettük, már sokszorosan behozta nekünk az árát.

Lehet, hogy ma nem ilyen feltételekkel lehet venni. Nem vettünk újabb heteket, nem mentünk át semmilyen másik pontszámolgatós rendszerbe, mi szimplán csak csereberéljük az egyszem kis kék kétszmeélyes hetünket.

Előzmény: Relda (163)
Relda Creative Commons License 2005.02.13 0 0 163

      Kedves RCI tagok kérem írjatok a költségekről is, hány száz euróba kerül a tagság (kb:100€/év), a csere (145 €/alk), fenntartási díj (40-70eFt/év folyamatosan növekvő), kötvények őrzési díjja(3000Ft/év) és az adott üdulőbe( pl:Cserszegtomaj 60€) újabb költség, még ha ott vagy tag akkor is magyarán kétszer fizetsz, stb. Arról nem is beszélve hogy a környező országok közül csak Ausztriába van csere lehetőség, ezért az összes magyar tag ott próbálkozik.

        Gran Kanárián mindig van nagyon super üdülési lehetőség, csak a fejenkénti 100-120 eFt repülőgépjegy húzós egy négytagú családnak plusz az autó bérlés...

     Ennyi pénzért kb, 600eFt az Észak-Olasz tengerparton teljes ellátással kapok szállodai szobát!! Ja és nem nekem kell főzőcskézni mint az apartmanban!     

 

         Egyébként hasonlítsa össze valaki a Neckerman üdülési ajánlatait Ausztriaba, Németországba, Spanyolországba ráfog jönni hogy mekkora átverés az egész üdülési jog RCI.

Endyy Creative Commons License 2005.02.06 0 0 162

Szia Dzsana !

 

Ha jól értem, kb. egy időben szálltunk be, de mi a tengerpartot választottuk, Horvátország, Brac, Supetar.

Sajnos a most kézhezkapott dokumentációk, papírok alapján, - amit megjegyzem korrekten sorban megküldtek- úgy látszik, nem olyan rózsás a helyzet.

Nem ismerem pontosan az RCI hálózatát, de mi nem is abban vagyunk, hanem az INTERVAL hálózatban.

Az internetes honlapon csak a papírok birtokában egy azonosítóval és a szerződésben megadott telefonszámoddal lehet belépést generálni. Zöld számot ha hívsz, azon kedves ügyintéző jelentkezik, korrekt tájékoztatás, minden ami kell. Csakhogy ... A hetek gyakorlatilag ahogy látom nem cserélhetőek, mert nincs megfelelő mennyiségű európai kínálat a cserealapba téve. Tengerpart, nyár ??? Ne is álmodj. A tél és a síelés még bejöhet, de azt olcsóbban is ki lehetne hozni a szabad piacon, megfelelőbb kínálatból. 

Aki Európán kívülre vágyik, nem tudom hogyan illeszti hozzá a repjegyét?

 Egyenlőre kissé ideg vagyok a rendszer tényleges használhatósága és a befektetett tőke aránytalansága miatt. Legalábbis most még annak látszik.

 

Üdv : Endy

 

Előzmény: Dzsana (148)
compot Creative Commons License 2005.01.17 0 0 161

Elnézést mindenkitől.

 

Sziasztok!

 

Nem tudna valaki kuldeni, egy Kereknap meghívót, amin 1 hetes tenerifei üdülést "ajándékoznak".

Fénymásolat is jó.

compot Creative Commons License 2005.01.17 0 0 160

Sziasztok!

 

Nem tudna valaki kuldeni, egy Kereknap meghívót, amin 1 hetes tenerifei üdülést "ajándékoznak".

Fénymásolat is jó.

compot Creative Commons License 2004.12.07 0 0 159
Neked sikerült?
Előzmény: Klmarti (156)
Attika1 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 158

Sziasztok!

 

Érdeklődve olvastam vissza a topicot.  Nekünk Siofokon két hetünk Hévizen 1x6 személyes hetünk és amerikában van 2 hetünk.  Minden évben RCI-al járunk sielni és álltalában két hétre nyaralni is.  Soha semmi gondunk nem volt a 2000 évi szilvesztert is ott töltöttük (1999 dec 31).  A hetek már több mitn 10 éve megvannak és annak ellenére mindig el tudjuk cserélni, hogy nem léptünk be a pontrendszerbe.  Szerintem nagyon sokszorosan behozták már az árukat.  Csak gondoltam egy pozitív példát is beírok ide.

 

Attila

compot Creative Commons License 2004.12.03 0 0 157

A helyzet annyit szinesedett, hogy ma megjött a levél, hogy a jelentkezési lap hiányos kitöltése miatt a jelentkezést elutasitották. Ha valaki hasonloan járt az kérem jelezze! De az is akiét elfogadták!

 

Én jogi lépések fogok tenni az ügyben, mert ez kimeriti a csalás fogalmát.

Előzmény: Klmarti (156)
Klmarti Creative Commons License 2004.12.01 0 0 156

Sziasztok! Mi is most kaptunk értesítést egy év után! Nem tagadták meg magukat,   mert 1,5 napot adtak a jelentkezés visszaérkezésére!!! Azt gondolom, hogy belefértünk, de most kíváncsian várjuk, hogy mégis mikor értesítenek a részletekről, mert eddig csak annyit közöltek, hogy december 10-én 8,05 kor indul a repülő, és 17-n 13:45-kor indul vissza. De, hogy milyen repülőtársasággal, pontosabban honnan, hová, szállás, stb. az égvilágon semmi!!!

 

Előzmény: compot (155)
compot Creative Commons License 2004.11.29 0 0 155
Egy ismerősömék most kaptak értesítést (1 év után), hogy utazhatnak Tenerifére (ez az a bizonyos ajándék út). Nem tud errről valaki valami bővebbet, hogy hol van a szállás?
Előzmény: Filipooo (124)
Zamaleki Creative Commons License 2004.11.29 0 0 154

Hévíz-Dobogómajorban piros héten 2 személyes üdülési jogomat RCI tagsággal eladnám!

 

 

iceride Creative Commons License 2004.11.26 0 0 153

Nos, elég szubjektív stílusban előadott történet, de nem mondom, hogy nem hiszem el.

Az üdülőhely valós, és király, erről tudok.

Az értékesítési stílus felettébb "érdekes"...

Előzmény: lesifotos (152)
lesifotos Creative Commons License 2004.11.25 0 0 152

Sziasztok!

 

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi -hosszú!- történetet. Üdülési jog különös értékesítéséről szól.

 

http://www.nyugat.hu/cgi-nyugat/cikksql.cgi?cikk=14934

 

L.

bosibo Creative Commons License 2004.11.15 0 0 151

Szia!

 

Nőni a pontok száma úgy fog, ha még vásárolsz üdülési hetet, lehetőleg piros szezonban, olyat, amelyiknek jó magas a pontértéke. Persze egy ilyen újabb vásárláshoz hozzá kell számolni az újabb éves fenntartási költséget is.

Last minute útra lehet menni, fel kell hívni a magyar RCI számot, és ott azonnal megmondják, hol van szabad hely.

Hát most többet nem tudok mondani, inkább kérdezz, akár mailben is.

 

Üdv

 

bosibo

Előzmény: Dzsana (150)
Dzsana Creative Commons License 2004.11.15 0 0 150

Szia, köszi a választ, most egy kicsit elkeserítettél. És hogyan fognak nőni a pontjaim? Villámcserével sem tudok elmenni főszezonban?

Üdv

Dzsana

Előzmény: bosibo (149)
bosibo Creative Commons License 2004.11.13 0 0 149

Szia!

 

Az, hogy az adott hány pontot ér, benne van a szerződésben. Utánanézhetsz a többi nüdülőben eltöltendő hetek pont-értékeinek a www.rci.com honlapon. Nyári egyhetes üdülésre biztosan nem elég a pontjaid száma. Legalább 50ezer pont kell ahhoz, hogy jó helyekre főszezonban el lehessen jutni.

Üdv bosibo

Előzmény: Dzsana (147)
Dzsana Creative Commons License 2004.11.11 0 0 148
Vagy legalább azt mondjátok meg, hogy hol lehet ennek utána nézni!
Dzsana Creative Commons License 2004.11.04 0 0 147

Sziasztok!

Látom, egy kicsit leült ez a topic, hátha fel lehet még éleszteni. Most vettem egy 1 hetes üdülési jogot a 45. hétre (kék) Ausztriába, Murauba, Clubhotel Am Kreishbergbe. Egyenlőre még csak ismerkedek ezzel az RCI rendszerrel, és a cserelehetőségekkel, remélem majd ki tudom használni, és tényleg megéri. Ez a pontrendszer dolog számomra új, ezt az üzletkötő nem is említette nekünk. Valaki meg tudná mondani, hogy az említett hotelem mennyit ér, illetve az RCI-nál milyen besorolásban van? Szerintetek jó helyre vásároltam ezt az üdülési jogot? Előre is köszi, üdv mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!