E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
a Boncza-kastély maradványa. > a sziklán az Octavian Goga által építtetett, egykor vadászháznak használt épület
(a kastély maradványa azért sem lehet, mert azt "csupán" átépítették, pont ott állt, ahol a mai kastély)
a Goga-múzeum szerint:
Annak érdekében, hogy megőrizzen valamit az eredeti épület régi romantikus arculatából, Goga az út melletti, több mint 20 méter magas sziklára építi fel a "Sziklaházat" - egy furcsa, kőtámfalakkal megtámasztott építményt, ...amelyet a költő vadászházként használt
Ennél a két képnél valami nem stimmel... :) Szerintem a helyszín és szereplők ugyanazok, viszont a dátum 1916 és 1930. /illetve az egyik fotó talán tükrözött/ Csak gyenge tipp: Budapest, Pasaréti út.... Vasas Sporttelep
" A tematikájában rokon másik plasztika a keleti udvar kis medencéjébe került: a hosszúkás, csírázás előtt szétnyíló Mag a megújulást szimbolizálja." (65. lap)
"...mintegy komplementer jelentésű párja a Keleti zárt udvar megújulást szimbolizáló Mag-plasztikának." (87. lap)
a Pallazina laktanya épülete > laktanya a repülőtér területén - a fenti képen látszik, h (akkor) nem ez a neve, bár a később készült 228620-on a felirat már nincs ott.
Budapest I., budai Vár a a Budavári Palota (korábban Királyi Palota) keleti zárt udvara. Borsos Miklós alkotása ??? Bimbó ???, háttérben a gótikus kápolna feltárt oldalfala.
In 1929 Moholy-Nagy traveled to Marseilles, where he photographed the Pont Transbordeur, a steel transporter bridge that was celebrated, like the Eiffel Tower, as an icon of modern construction
Magyarország, Kecskemét, kórházvonat Szerintem ennek a sorozatnak lehet a része, mint itt: 257600257599 A háttérben: a torony /Bp irányába/, és a vízház épülete.
Egy ideig az országúti ferences plébánián, majd nevelőtanárként az esztergomi ferences gimnáziumban szolgált. 1959- ben hittanárként helyezték a rend szentendrei gimnáziumába, 1961. július 13-án saját kolostori cellája ajtajának belső kilincsére akasztva találtak rá - a hivatalos verzió szerint öngyilkosságot követett el,
ráadásul egy olyan streetview-vel, ami alapján qrvára nem gondoltam volna, hogy meglesz.
az épületek tipikus thüringiai épületek, de nem túl nagy városból, Erfurtban és gerában is csicsásabbak a belvárosi épületek, ezért gondoltam elöször a városlista alapján Eisenachnak. viszont a rendszám miatt (mi a francot keresne egy jénai vagy Gera környéki kocsi Eisenachban) inkább Jéna környékére koncentrátam, ha már ott jártam, megnéztem, megvan-e még a rudolstadti buditáblás (Mutti ich muß mal...) képen lévö ház...
nem csak az van meg, hanem a megfejtés is... (viszont a HO-s épüöetet hiába is kerestem, mára lebontották és új épület van a helyén)
a piros ház ablakai annyira egyediek, ráadásul a jobb oldali szomszédjának is teljesen egyedi az ablakelrendezése, úgyhogy ez nem lehet más helyszín, csak és kizárólag:
gyak. ugyanonnét készült, mint a 171226, csak kissé balra fordulva. a kép jobb szélén lévö sárga falú épület ugyanaz, mint a 171226-on bal oldalt látható
Olaszország, Velence, Canal Grande a Rio de la Cazziola e de Ca' Rizzi torkolatánál, balra a a Fondamenta San Simeone Piccolo-n a Casa Minotti - Hotel Canal látható, távolabb, a képen jobbra a Hotel Santa Chiara