Keresés

Részletes keresés

nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.20 0 0 6
:) Értem én az adatbázis részét. Annó 7 éve progterv-en végeztem az ELTE-n, igaz kimondottan programozási területen eddig még nem dolgoztam. Blogokat meg csak annyira ismerem, hogy egyszer a tesóm átírt valamit a kódjába, és azt javítottam ki neki, meg a css-t írtam meg hozzá. Én nem nagyon vagyok híve a netes naplóírásnak, bár néha szoktam ilyeneket olvsgatni.
A kérdésem arra irányult, amit végülis megválaszoltál a végén. Azaz, hogy ezek a motorkódok benne vannak a gyári sablonban, nem nekem kell kitalálni, hogy hogyan írjam be a motorkódokat, mmint szintaktikailag.
Az viszont gáz, ha freeblogból nem lehet áttenni a blogokat. Ugyanis ez lett volna a cél, mindegy. Akkor így ezt egyelőre felfüggesztem, megpróbálok utánanézni a neten. És azt nem tudod véletlenül, hogy közvetve sem lehet áttölteni. Azaz mittudomén egy másik blogmotor elfogadja a freeblogosat, és aztán azt meg elfogadja a wp?
Előzmény: arsen_ (5)
arsen_ Creative Commons License 2006.09.20 0 0 5
Freeblog asszem nem megy, egy időben google-ztem a témában erőssen, akkor se volt egyszerű, de azóta új a freeblog motorja is, szóval passz. Szerintem ne küzdj vele, inkább linkelj a régi blogra az archívummal kapcsolatosan valahol, és kész.

A sablonnal jobban jársz szerintem, ha a default-ból indulsz ki, abban már benne is vannak a lényegesebb template tag-ek is. Ezekről leírás itt van:
http://codex.wordpress.org/Template_Tags

Az archiválást nem teljesen érted asszem. Az archiválás maga nem változik, mert mi is az valójában? A posztok mentése az adatbázisba, címével, tartalmával és _dátumával_ együtt (meg még egy rakat infóval). Tehát nem értelmes az a mondat, hogy "be van állítva alapértelmezettre", mert nem az archiválás metódusa van beállítva, hanem a posztok mentése, mint alapvető blogmotor-funkció. Ami változik, az az adatbázis lekérdezése, és ezt állíthatod a get_archives paramétereivel. Ezt a lekérdezés tehát neked kell a sablonba írnod, oda, ahol az archívumlistát látni akarod. Természetesen a default témában is benne van, a sidebar.php-ban találod - ennyiből végülis igaz, hogy be van állítva alapértelmezetten, de az is csak egy sablon (méghozzá az egyik legrusnyább wp-theme), hiába kapta az előkelő default nevet, ne dőlj be neki. :)
Előzmény: nyuszmussz (4)
nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.19 0 0 4
Köszi az infókat. A freeblogról áthozni gázos az pontosan mit jelent? Nem lehet? Hogy milyen kódok vannak freeblogon, csak futólag láttam, mikor a tesómnak belejavítottam a kódjába. De azt mondod, hogy sima html oldalt írok css-el meg minden cuccal együtt és ezek a php-s izék meg csak a blogmotor kódjai? És ezeket a motorkódokat megtalálom vhol, mmint, h melyik mit csinál? És ez a get_archiv be van írva a kódba vagy nekem kell kitalálni a helyét. Mert ugye valamilyen archiválás be van állítva alapértelmezettre.
Előzmény: arsen_ (2)
arsen_ Creative Commons License 2006.09.19 0 0 3
blofinfo helyett bloginfo :D
Előzmény: arsen_ (2)
arsen_ Creative Commons License 2006.09.19 0 0 2
1. a sablont csak php-ban. Illetve alapvetően html-t csinálsz, csak a wordpress template tag-jeivel töltöd ki. Ezek nem túl bonyolultak, ilyesmi, hogy pl. a <?php blofinfo(url) ?> visszaadja a blog url-jét, <?php blofinfo(name) ?> a nevét... stb. A freeblogon is ilyesmi kódokkal kell operálni, amennyire én tudom.

2. elég stabil. Jó sokan tesztelik minden nap, ha találnak egy biztonsági rést, hamar megérkezik a frissítés.

3. a freeblog bejegyzések átvitele gázos.

4. A sablonodban kell meghívni a get_archives rutint weekly paraméterrel. Bővebben: http://codex.wordpress.org/Template_Tags/get_archives


Előzmény: nyuszmussz (-)
_ Liar _ Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1
ne itt májerkodj :)
Előzmény: Törölt nick (0)
nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.19 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Letöltöttem a WP programot, és installáltam az extra.hu-n. Működőképes a dolog (elvileg). De van egy jónéhány kérdésem.
A blog sablonját csak php-ban lehet megcsinálni? Mert az a 2 gyári sablon, amit ad, az abban van.
Mennyire stabil ez a rendszer? Adatátvitel, és biztonság szempontjából.
Illetve a freeblogról a bejegyzéseket hogyan tudom átvinni ide?
Az archiválást lehet-e hetire állítani?
Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!