Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Sziasztok, nem boldogulok a bogyós fonal utolsó sorával. Nekem 3 cm a két bogyó közti különbség, így nem tudom úgy kötni, ahogy az itteni videóban láttam, https:// www.youtube.com/watch?v=eoJoWF0LMEc hanem hagyományosan, két bogyó közt egy szemmel, rövid a bogyó közti fonal. Szem áthúzással kötöm le az utolsó sort, de így összehúzza a sort, ahogy a képen látjátok. Hogy kötitek az utolsó sort?
Akkoriban volt nekem egy webáruházam (nagyképűen így hívtam, anyósom egyik szobájában tartottam az anyagokat :D ), úgyhogy mivel nem készült belőle semmi, végül eladtam, egy ismerősöm vette meg itt Celldömölkön. Úgy tudom, egy kendőt kötött/horgolt belőle az illető.
Én semmit se készítettem ebből a fonalból, és csak egy vásárlásnyit vettem belőle anno, talán akkor az pont nem volt rossz. Rájöttem, hogy míg idejön Rikkeréktől utánvétes csomag postával, áfával a csipkefonal + ráteszem az én jutalékomat (kis 40%-ot tettem nagyjából mindenre), addig pont duplája annak, mint amiért tőlük megveszi valaki (plusz arra is posta persze).
Hímzésben ez a típusú laposöltéses meg az xszemes leszámolós lett a nagy kedvenc. A kötés ami még nagy örömforrás. Horgolásban utoljára nagyobb lélegzetű Blanka ágyneműjére való díszcsíkok készítése volt, sok sok métert készítettem.
Zöldből kettő is készült, azokat Lívia drukkoltatta nekem. Azok azért 1 méterrel kisebbek voltak. Viszont mind a kettő elkészült, sőt, az egyik vissza is került hozzám. Azóta sem tettem fel az asztalomra
Persze, hogy saját kútfő :-D nem gondoltam én akkor, hogy nem lesz kész pár hónap alatt. De aztán jöttek az xszemes képek, a kötés néha nagy ritkán horgolás, és szegény karádi terítő meg várja a befejezést. Néha előveszem, akkor boldogan öltögetem, hímzőfonal is van még rendesen hozzá,sőt azt még te rendelted meg nekem motringos kiszerelésben. Próbáltam kiszámolni, hány éve is készül? 5-6? A szekrényem aljában van, szépen összehajtogatva nagy nespresso-s fekete zacskóban, ne porosodjon jobban, ne gyűrődjön jobban. Jó lesz ez nekem is.
nálam laposhímzéssel már csak ez a terítő készül sok sok éve. itt láthatjátok a színét és a hátát. nem kis darab, 250 X 150 cm, van közepe is jó nagy - az teljesen kész és az oldalában futóból kb a fele. Már nem sürgős, akinek szántam, már teljesen új konyhát csináltaott :-D mondjuk az asztal hossza és szélessége miatt akár jó is lehetne - de stílusában már nem
Ja , külföldre mennek , a jelenlegi "gazda" majd valami márkás borra húzza .
Nagyon szépen köszönöm a felajánlást a fonalt illetően, de inkább én is odaadnám valakinek mert ezt a vonalat be akarom fejezni . Illik beismerni ha már valami nem megy . És az hogy egy napi hímzés után egy hétig csepegtetek a szemembe , az ujjaim meg virslik lesznek az nem hiányzik . Ez van !
Marika itt készülnek a kis szobámban , egyébként igyekszem /igyekeztem a kalocsainál maradni .
Bár most elhatároztam hogy nem csinálok többet , megeszi a szemem is meg a kezem is, és nem akarok már hímző fonalat venni sem , a kifogyottak helyébe . Annyi más dolog van amit csinálhatok, főleg nyáron .
Andi, ez a csipkefonal volt, amit nagyon szerettem, könnyű volt kötni, puhaság, de szerintem nem nálam molyosodott be, akkoriban rögtön belekötöttem :-D