Én soknak tartom az 56-os villamos menetidejét és szinte bosszant, ha várnia kell a szabad jelzésre. Szerintem érdemes lenne a kereszteződésekben a villamosnak zöld utat adni sé egy pályafelújítás is jó lenne, hogy ne legyen annyi lassújel. A vonal forgalma szerintem indokolja, hogy a szerelvények három kocsival (és akkor valamivel ritábban) közlekedjenek, a középső kocsik alacsonypadlós pótkocsi os lehetne.
A gyors 56-os buszt pedig talán vissza lehetne vágni Budagyömgyéig, a 22-essel és a gyors 22-essel együtt, mert ha dugó van, mindenki villamossal megy. Cserébe lehete Budagyöngyéig egy 56A betétjárat. Inkább ezen spóroljunk, mint emeljük a díjakat.
nehéz időket élük és a fenyegető narancssárgakeretes szöveg árnyékában az alkotói munka igen verejtékes. ezért is tekintettem el az előzőekben a felcicomázással kapcsolatos, egyébként igen szellemes hozzászólástervezetem megvalósításához.
Igen, ezt biciklizés közben én is tapasztaltam. Az 56-oson a rombolás valóban komoly probléma, bár másutt is, csak a szép esőbeállóknak, és a megállótábláknak köszönhetően ez itt jobban feltűnik. A Nagyhídnál különösen rossz a helyzet, thx to several students of the Szabó Lőrinc Ált. Isk.+Gimn. Ha újrafestik a beállót, 2-3 napon belül újra tele van firkálva. Valami security-t kellne szervezni éjjelenként (mert akkor garázdálkodnak ezek, már találkoztam is néhány vandállal akkortájt).
A Heinrich István utcai megállóban ordas gecók hónapokkal ezelőtt lelopták a Hűvösvölyg irányú peron végéből az archaikus megállótáblát, és az utcában egyébként is hiányzó kukák egyikének is lába kélt. A Nagyhíd-i megálló város felé eső peronjának tábláját pedig szintén évekkel ezelőtt összefújkálták - azóta is koromfekete. A rendszeresen lelopkodott menetrendekről már nem is teszek említést. Hát kik használják ezt a vonalat???? Hogy száradna le a kezük...
2006. május 21-én besétáltam az egyik legkedvesebb budapesti villamosvonalamat, az 56-ost. Erről készítettem egy oldalt, az alábbi linkre kattintva megnézheted: http://gportal.hu/gindex.php?pg=8927707&nid=1662504