Keresés

Részletes keresés

Solt Creative Commons License 2001.09.22 0 0 28
BTW, hogy engedheti meg magának a legnagyobb internet-szolgáltató, hogy az ügyfeleinek dátum nélküli e-mailt küldjön ki?
Előzmény: trash (26)
rayn Creative Commons License 2001.09.22 0 0 27
Köszönöm!

Nyugi! Pár hónap múlva tovább bontják a telszámot.
Mostanában egyre bonyolultabb dolgokat találnak ki, hogy a (potenciális) fogyasztó ne tudja nyomonkövetni. És így szed ki minnél több pénzt az ügyfelek zsebéből.

Erről a változatosság kedvéért csak 3 hónap múlva értesítenek és a weboldalon is csak 2 hét után lesz olvasható.

Az 1212-n vajon miért kell a reklámokat végighallgatnom...? - Ez csak egy gondolat volt.

Előzmény: via86 (23)
trash Creative Commons License 2001.09.22 0 0 26
Megjött az axelerótól a figyelmeztetés, hogy az eddigi, de megdrágult számról térjünk át az újra. Jobb későn mint soha.
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.09.22 0 0 25
Tényleg, miért is?
Kedves Pohly Ferenc - Axelero!
No comment?
Előzmény: Pohly Ferenc - Axelero (11)
trash Creative Commons License 2001.09.22 0 0 24
AZ 51-es körzetet - valami ismeretlen oknál fogva, ami amúgy nagyon érdekelne -, tovább bontotta a Hírközlési felügyelet.

Tehát most az 51-es körzeten belül más tarifája van a 2-essel és a 3-assal kezdődő számoknak. Az axelero régi száma a rossz (drága) tartományban volt, csináltak is egy újat a jóban, csak véletlen pont erről az apróságról elfelejtettek szólni.

Előzmény: bazsi (21)
via86 Creative Commons License 2001.09.22 0 0 23
Ha hinni lehet a Matáv weboldalának, akkor igen.
Előzmény: rayn (13)
Solt Creative Commons License 2001.09.22 0 0 22
A matáv (az anyuci), aki az 51-es számtartomány változásáról elmulasztotta értesíteni az előfizetőit, egy kis reklamálás után visszafizeti a különbözetet.
Ld. *** Így csal a MATÁV! ***
Ajánlom mindenkinek, hogy vérmérséklettől függően éljen számlareklamációval (ingyenes! részletező), kérjen a jóváírást, vagy forduljon a felügyeleti szervekhez (ez utóbbi amúgy elég meddő...).
bazsi Creative Commons License 2001.09.22 0 0 21
Én ezt nem értem.
Két db 06-51-gyel kezdődő szám között mi a különbség ???

nem az 51-es körzet az internettarifa ??
Amelynek hívása csúcsidőben nettó 6 Ft/perc (bruttó 7,5 Ft), csúcsidőn kívül nettó 3 Ft (bruttó 3,75 Ft) és nincs kapcsolási díj ???

Hál' Istennek, semmi közöm az Axelero-hoz....
:)

trash Creative Commons License 2001.09.21 0 0 20
ez nagyon durva. Az axelero idegesítő nyereményakciós kőrlevelet tudott küldeni, de hogy új számra kellene váltani, különben a gatyádat ráfizetheted arról semmi info???

Régen ISDN-en 1 percre volt beállítva a bontási időm, naponta vagy ötvenszer csatlakoztam, az most kapcsolási díjban naponta 500 Ft plusz lenne, a magasabb percdíjról nem is beszélve.

akecso Creative Commons License 2001.09.21 0 0 19
elvileg van, de varjuk meg az illetekes valaszt.
Előzmény: rayn (13)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 18
jaj barátom, elégedett ügyfél! minek az?
Előzmény: ZöPö (16)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.09.21 0 0 17
Nameg a 201-201 -re fizeted a kapcsolási díjat!
3,80 +ÁFA. Én meg naponta, csúcsidőben van, hogy tízszer is felcsatlakozok, fél percekre, leveleket letölteni. Szeptember 3.- ától a mai napig csak tőlem lenyúltak kb. 700 Ft+ ÁFÁ- t.
Tényleg, mibe került volna szeptember 1.- én egy kör- e-mailban tájékoztatni az ügyfeleket?
Hogy sülne le a pofátokról a bőr!!!
Előzmény: akecso (12)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.21 0 0 16
Nagyon igaz! Több hely, kisebb adatforgalom, kevesebb reklamáció -> több elégedett ügyfél -> ...
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 15
T. Matávnetvagymi!

Rakhatnátok már végre egy szűrőt SirCam és Hybris (neadjisten Nimda) ellen. Talán még a szervereteken is több lenne a hely. De hát ti tudjátok.

ZöPö Creative Commons License 2001.09.21 0 0 14
Mondjuk az alábbiak miatt! (c:

Amikor adatot kell gyűjteni, akkor tudtok körlevelet írni. Amikor tarifacsökkentés van, akkor nem? :-/

rayn Creative Commons License 2001.09.21 0 0 13
Akkor megkérdezem itt is:

van a 06 51 301 301 számra 150 Ft kedvezmény 18 óra után?

akecso Creative Commons License 2001.09.21 0 0 12
kicsit off, de ez a legfrissebb átverés. (Most hogy látom ezt az oldalt illetékes is olvassa, talán későbbiekben odafigyelnek.) Szóval csak most jön egy e.mail, hogy a behivószámot érdemes megváltoztatni, mert a 06-51-201-201 is él, de a 06-51-301-301 olcsóbb (3Ft/perc 3,6 helyett este 10 után)- utána egy jó hosszú magyarázat. Az axelero-s nyomtatott hirlevélben egy szó se róla, a szept. 17-i e.mail ma jön meg, az árak meg már szept. elején megváltoztak.
Azt meg ne vára senki, hogy naponta megnézzem az axelero.hu oldalt.

Persze megteheti a cég hogy nem szól, de illik.
akecso

Pohly Ferenc - Axelero Creative Commons License 2001.09.20 0 0 11
originalqszi:

kösz! De nem szégyelljük magunkat... De miért is kellene?

Előzmény: originalqszi (10)
originalqszi Creative Commons License 2001.09.13 0 0 10
Szégyelleném magam az axelero helyében:(((((((PPPPPPP
pfujjjjjjjj
trash Creative Commons License 2001.09.11 0 0 9
tényleg nem kellene követni az amerikaiak hülyeségét, és ráírni a mikrosütőre, hogy macskák szárítására alkalmatlan. Meg az ingyenesen letölthetőp program mellé minden egyes alkalommal, hogy "*de a letöltéshez használt internet kapcsolat díját nem a gyártó fizeti".

Ezt muszáj lenne utánozni? Van valaki, akinek nem tűnik fel, hogy telefonálnia kell ehhez a freemailes internethez? És nem zöld számon?

Azt nem kellene odírni, hogy "*de az áramot sem az axelero fizeti"?

Pohly Ferenc - Axelero Creative Commons License 2001.09.11 0 0 8
ZöPö:

Nem nézlek hülyének, pusztán leírtam, én miért gondolom, hogy a Grátisznet nem átverés. Egyébként a Bakos-féle idegen szavak szótára szerint a grátisz: ingyen, fizetség nélkül. Ez persze csak játék a szavakkal (mindkettőnk részéről), hiszen a Grátisznet lényege, hogy az internetszolgáltatónak nem fizetsz érte - természetesen fizetsz érte, például a telefondíjat is a telefontársaságnak, de ezt le is írja a weboldal -, azaz nem kell olyan díjat fizetni, amit a legtöbb internetszolgáltatásért szokás. Ilyen értelemben a tartalomszolgáltatások, a portálok sem ingyenesek, hiszen azzal, hogy megnézed a reklámcsíkjaikat, közvetve "fizetsz", mert a fenntartók ebből pénzt csinálnak. Ez átverés? A kiwwi ingyenes internetszolgáltatóként hirdeti magát, pedig telefonvonalon lehet elérni, ami pénzbe kerül - ráadásul olyan számon, amire az internettarifa nem érvényes, tehát a kiwwi drágábban ingyenes, mint a Grátisznet!

Az előbb említett regisztrációs weboldal egyébként azt is leírja, hogy (idézem): "Az Axelero Grátisznet egy hónapig tartó kísérlet is egyben, melynek végeztével ellátjuk Önt mindazzal az információval, amely segítséget nyújthat a döntésben: hogyan tovább?".

Ez elég egyértelmű megfogalmazása annak, hogy a Grátisznet végeztével akarunk valamit: információt nyújtani.

Nézd, lovagolhatunk a szavakon, de szerintem nem érdemes: a Grátisznet nem átverés, nem ez a szándéka, nem ez tűnik ki a leírásából, mert nem lenne értelme átvernünk senkit: egyszerűen nem származna belőle hasznunk.

Előzmény: ZöPö (7)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.10 0 0 7
Na most szépen elmagyaráztad nekem harmadszor is azt, amit már elsőre is tudtam. IGEN, KÖSZÖNÖM, ÉN IS UGYANEZT ÍRTAM! Tényleg ennyire hülyének nézek ki?

BTW, átverés! Ugyanis a gratis latin szó jelentése ingyen, ellenszolgáltatás nélkül. Te pedig ugye azt mondod, "valamit valamiért", azaz éppen nem "ellenszolgáltatás nélkül". Én nem mondtam, hogy az ellenszolgáltatás, amit kértek, nem méltányos, de ez semmiképpen nem grátisz.

Előzmény: Pohly Ferenc - Axelero (6)
Pohly Ferenc - Axelero Creative Commons License 2001.09.10 0 0 6
ZöPö:

Netezni csak korlátozottan tudsz: a freemail.hu-t látod, mást nem, illetve 10 perc után bont a vonal. Természetesen mindez csak abban az esetben, ha nem a Grátisznetet használod, hanem a sima Freemailt. Egyébként egy normál Freemail box regisztrálásakor is megkérdezzük a teljes neved, életkorod, lakóhelyed és foglalkozásod.

Az internetszolgáltatókat egyébként kötelezi a jog, hogy csak valamilyen szerződéses viszonyban szolgáltathatnak hozzáférést (tudniuk kell, kinek adnak lehetőséget a nethez való hozzáféréshez), s ehhez a viszonyhoz legalábbis meg kell próbálniuk a másik fél hiteles adataihoz hozzájutni. Ezeket természetesen csak a személyes adatok kezelésének szabályozása szerint kezelhetik (pl. nem adhatják ki másik félnek). Nem véletlen, hogy a Freestart és a kiwwi is elkéri személyes adataidat a regisztráció során.

Emellett persze az is igaz, hogy piacgazdaságban működő profitorientált cégek ingyen általában nem jótékonyságból szoktak szolgáltatásokat nyújtani, hanem gazdasági céljuk van vele. Ez a gazdasági cél lehet az is, hogy terjesszék az internet ismertségét és ezzel potenciális vásárlókat teremtsenek maguknak, lehet az is, hogy adatbázist gyűjtsenek, lehet az is, hogy olyan webfelhasználóik legyenek, akik megnézik az oldalaikon található reklámokat, nomeg egyszerűen az is, hogy a reklámokban elmondhassák, nekünk ilyenünk is van.

Ez a helyzet. Nem átverés: valamit valamiért... És persze nem kötelező.

Előzmény: ZöPö (5)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.10 0 0 5
Hülyének hülye vagyok, de nem ennyire. (c:

1. Nem adtam meg semmilyen nevet, se címet. Viszont nem tudom, hogy működött volna-e így is. (Az "értesítési telefonszám"-nál fogtam gyanút.)
2. OK, így le tudod tölteni a leveleid, de netezni is tudsz így? (Még soha nem próbáltam, de az összes FAQ-ban azt állítják, hogy nem lehet.)

Előzmény: _PuB_ (4)
_PuB_ Creative Commons License 2001.09.10 0 0 4
hát ha annyi eszed van hogy az igazi neved címed adod meg akkor legeltess lovat:)
a freemail különben úgy megy dialupról hogy a teljes freemail címed a felh név alá pedig a jelszavad
Előzmény: ZöPö (3)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3
Már majdnem elküldtem a jelentkezési lap-kérdőívet, amikor rájöttem. Nem egészen egy hónap erősen korlátos internethasználatért adsz nekik egy élő nevet-címet-telefonszámot + egy kis piackutatásba is ingyen szolgáltatsz adatot.
Előzmény: LaCk0 (-)
ZöPö Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2
"Eddig is lehetett netezni freemail azonosítóval."

Hogyan?

Előzmény: chromax (1)
chromax Creative Commons License 2001.09.04 0 0 1
És ebben mi az átverés?
Ez egy lehetőség, amit ha nem akarsz, nem használsz. Eddig is lehetett netezni freemail azonosítóval.

Nyilván mindenki meggondolja majd, hogy mennyire éri meg neki csúcsidőben ezt kihasználni, de senki nem mondta hogy használd is.

Előzmény: LaCk0 (-)
fletch2 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 0
hopp egy 0-as
LaCk0 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 topiknyitó
Ingyen internet a Freemail felhasználóknak

Renton, 2001-09-03

Az Axelero egy hónapon át ingyen netelérést kínál a Freemail postafiókok felhasználóinak, igaz
csak hétközben 13 és 17, hétvégén pedig 9 és 14 óra között lehet igénybe venni a szolgáltatást.

Az Axelero Grátisznet szeptember 30-ig minden már meglévő, illetve ez idő alatt nyitott
freemail-postafiók tulajdonosának rendelkezésére áll. A Freemail címoldalán regisztrálható
Axelero Grátisznet hétköznap 13 és 17 óra között, hétvégén pedig 9 és 14 óra között teszi
lehetővé az ingyenes internetezést.

A rendkívüli, telefonvonalon keresztül elérhető internetezésért az Axelero külön díjat nem számol
fel, a felhasználónak csak a telefonálás díjával kell kalkulálnia (ami mondjuk az említett
időszakokban épp nem a legalacsonyabb, a szerk). Az Axelero Grátisznetre való
csatlakozáshoz egy kérdőív kitöltése után semmi másra nincsen szükség, csupán a már amúgy
is meglévő freemailes azonosítóra és titkos jelszóra.

Bár ez az ingyen internetezési lehetőség nagyon vonzó, mégis azt javasoljuk, hogy akik olyan
területen laknak, ahol elérhető valamelyik ingyen-ISP (kiwwi, Freestart) szolgáltatása, azok
inkább ez utóbbiakat használják a kedvezményes időszakban, mert sokkal olscóbban
megússzák az egészet.

---------------------

Vagyis netezhetünk csúcsidőben percdijakkal. Akkor inkább veszek internet előfizetést.
Gondolom igy próbálnak minket átszoktatni a percdijakra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!