Keresés

Részletes keresés

Miklós1 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76478

Érdekes, én találtam konkrétumot:

A galagonya kihozataláról: Baracilin 58259, barkócza 75846

Milyen sok víz kell a galagony cefrézése során: norris53 76287

Alszesz és cefre konkrétumok: norris53 58227

Cefrézéstől a pálinkáig konkrét leírás számokkal: barkócza 40461

A cukrozás és savazás nem kötelező de utalás van rá (nem konkrétum) norris53 75806

Előzmény: SándorTiszteletes (76472)
barkócza Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76477

Szia, nagyon jó lett a szilva, köszönet érte! Nem, még nem vagyok itthon, majd, remélem, körbekóstoljuk, a szőlővel meg a barackkal együtt. Meg egy pici friss barkócával.

Előzmény: zsuzska60 (76476)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76476

Halló Mester!

Milyen lett a szilva? Itthon vagy már?

Előzmény: barkócza (76475)
barkócza Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76475

Én egyszer főztem, savat, napfényt nem tettem hozzá, a kihozatal 4,6dl 40%-os 12 kg gyümölcsből. Kiváncsiságból megnéztem a keresővel, ez mind benne volt a kidobott találatokban... :)

Előzmény: SándorTiszteletes (76472)
Forman68 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76474

Szép napot!

Szeretnék bejelentkezni a TZD-re,Zsuzska ajánlásával!

Van már pontos időpont?

jancsusz Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76473
Arian a drága.Eddig csak a körte lett oda,de szerintem nagyban én voltam a humyó benne.Nagy lehetett a tüz...Még próbálkozok vele mit bír stabilan.
Előzmény: hal65 (76447)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76472

átolvastam mindet, de semmi konkrétumot nem találtam. Mennyi napfény kell bele, kell-e savazni, és milyen a kihozatal?

Előzmény: barkócza (76458)
zozomax Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76471

Hello,

 

Itt van egy : http://aprod.hu/hirdetes/hoby-palinkafozo-IDgoJk.html

 

Én is mostanában készültem vásárolni, láttam is jót, de végül mégis az építés mellett döntöttem... Söröshordót már beszereztem, 

(20 literes - öt ezerért), az alja be lesz fenekelve, aztán valamivelmajd fel lesz töltve.

A sisak egy vörösréz edény lesz. 4 literes új rézbográcsot lehet kapni bruttó 10 ezerért, de én háromért vettem használtat.

A többi meg még beszerzés alatt áll, lepárlónak jó volna rozsdamentes csövet hajtani, vagy az olaszsped oldalán láttam ilyen üveg lepárlót, még azon is gondolkozom. Persze, lehet hogy a végén réz marad... 

Előzmény: truffle (76455)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76470

persze, én fosókára tippeltem (mirabolán), tehát eltaláltam a felét :-)

Előzmény: sogi01 (76427)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76469

...pályinkás jó reggelt...

vf1 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76468

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Előzmény: vf1 (72602)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76467

Szia!

 

Itt keress meg s megbeszéljük.

 

Üdv,

 

CT

Előzmény: porgolo (76462)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76466

du. leméretezem...

Előzmény: szentöltvíz (76451)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76465

Már üvegbe zártad?:)

Előzmény: golyós (76456)
jatti1 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 76464

Nekem nincs keverőm, de ha ilyen gondod van, akkor azt két függőleges vezetőcső megoldja. A sisakot fel-le engedi mozogni, de elfordulni nem tud. Ráadásul ezzel biztosíthatod, hog mindig ugyan oda kerül a tömítés is, nem tudod máskép feltenni

Előzmény: Thomas a g (76463)
Thomas a g Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76463

Én is ezt gondoltam,a gumipókost.Fő a biztonság.A keverő nem "csavarja" le a kupolát?

Előzmény: jatti1 (76435)
porgolo Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76462
Szia!
Szeretnek venni birset, nagyobb tetelben /berfozeteshez kellő mennyiseget/. Milyen arban megy, tudnal segiteni beszerzesi forrasban? Köszönöm
Előzmény: CefreTársaság (76366)
Thomas a g Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76461

Vasbicikli!

Bocsánat!Nem volt szándékos a "lebiciglizés"!:)

Köszi a felvilágosítást!A legbiztosabb a próbálgatás lesz.Mindenesetre  a kétharmadot betartom!Aztán az is lehet vf1 -nek lesz igaza,és megy a levesbe az egész hóbelebanc.

De mint tudjuk, a keszeg ér be elsőnek,a remény hal meg....

Előzmény: vasbicikli (76389)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76460

barkócza, küldtem emilt, nézted?

truffle Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76459

40-körül.

Előzmény: jhjenő (76457)
barkócza Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76458

Keress rá, az utóbbi hetekben volt sok galagonyás hozzászólás.

Előzmény: SándorTiszteletes (76454)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76457

Szia nenyit szánsz egy főzért ? Mert én is vettem egy 17 literest csak kukta és csak 11.000ft be kerűlt Bp. a Maglódi piacon

 

 

 

Előzmény: truffle (76455)
golyós Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76456

Elég olcsó , ha valamilyen építős boltban ajtó- ablak szigetelésére alkalmas  öntapadós szilikongumi csíkot veszel.

Létezik "E" , "P", és "D" profil . Az E profilt próbálnám a helyedben, spirálba ragasztva a peremen. (ma a 2. részét is lecefréztem a megbarnultaknak, nagyon biztató az anyag, mégeszer kösz... )

üdv.g.

Előzmény: Baracilin (76448)
truffle Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76455

Sziasztok!

 

Szeretnék venni egy 5l-es főzőt. Nem szívesen gazdagítanám a tecsót, vagy a madaras áruházat. 

Tudtok becsületes iparosról(cégről), mondjuk Vác  környékéről?...esetleg távolabbról?

 

Köszönöm.

SándorTiszteletes Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76454

S.o.S!

Galagonyával kapcsolatban kérek tanácsokat. Hogy kell cefrézni, mi a kihozatala, milyen a végeredmény? Több mázsát találtam, már potyog, úgyhogy sietnem kell. Várom a hozzáértők tanácsát

jhjenő Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76453

Tud nekem valaki segíteni ?

 

 

Előzmény: Baracilin (76448)
jhjenő Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76452

Sziasztok  ki gyártotta azt a pálinka főzőt ?

 

Előzmény: Baracilin (76448)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76451

Szia!

3mm-es szilikon van, add meg a külsö átmérőt.

Üdvözlégy!

Előzmény: Baracilin (76448)
godlock Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76450

én csak azért csináltam meg így mert nem akartam a cefréket, hogy tönkre menjenek. idáig a garázsba főztem palackal de egy kicsit sokba kerül, így majd átállok fatüzelésre kint az udvaron. de én is megcsinálom a leeresztőt.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76439)
hal65 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76449

Valóban a "törkölyösséget", a szárjelleg adja a pálinkának.

Hogy szereted-e, ezt Neked kell eldönteni.

Előzmény: Prophet09 (76446)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!