Keresés

Részletes keresés

zso70 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 89
Igen, gaz az a mondat, egeszen addig, amig az EN szemszogombol nezem, de amint mondjuk, mint cegtulajdonos, akkor azt mondom - meg ha magam ellen is beszelek -, hogy tokre megertem , igaza van. Mivel a pasimnak egy kicsi cege van, igy idegbajos vagyok, amikor vki elmegy szabira, vagy betegre, mert az az O otthonlete rovasrara megy. Persze megint mas ezt egy multinal megtenni, mint egy ilyen kis cegnel.
Előzmény: piglet (85)
esztike11 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 88
A 10 éves gimis osztalim jövő héten lesz és örömmel tapasztaltam, h több kismama van, ill kisgyerekes, fiúk is, lányok is.. Az bizti, h a pálmát én viszem majd el!:-)
Előzmény: Babco (86)
Ammandina Creative Commons License 2005.08.24 0 0 87
A mi 10 éves érettségi találkozónkkor éppen házasodási hullám volt. Gyerek is elég sok, de csak ketten voltak többgyerekesek. Sőt, igazából csak 1, a másik lány épp terhes volt. Gondolom 8remélem) a 15 évesen már sok gyerek lesz.
Előzmény: Babco (86)
Babco Creative Commons License 2005.08.24 0 0 86
Érdekes, én a gimis osztálytalálkozón teljesen mást tapasztaltam. Az elsőn (5 éves) az egyik lány nemrégen szült, egy másik terhes volt. A másodikon (10 éves) már szinte mindenki megházasodott, volt, akinek 2-3 gyereke volt. Az asztal végében ültünk 4-en lányok, az egyik terhes volt, alig hárman maradtunk gyerek nélkül, a többiek mind mutogatták a fényképeket a csemetéikről. Tőlem is kérte az egyik, de mondtam, hogy még nincs. Erre ő: de azért legalább férjnél vagy?
Előzmény: esztike11 (78)
piglet Creative Commons License 2005.08.24 0 0 85
:-(((((( Azért én örülök annak, hogy nem csak olyan mentalitású munkáltatók léteznek mint te. Tudod, attól mert nekem kisgyerekeim vannak még ember vagyok, akárcsak te. És ez legyen a legnagyobb baj az életemben, hogy vannak. De ne felejtsd veled történhet olyan, hogy bánni fogod ezt a mondatodat.
Előzmény: Herr X (80)
Herr X Creative Commons License 2005.08.24 0 0 84

igen, a karrierista definíciója, hogy mindig följebb akar jutni mindenféle ranglétrán/szamárlétrán és mindig csak a saját jólétét, kényelmét nézi.

 

A gyerek ezzel szemben azt jelenti, hogy a munkahelyen kiesik a pikszisből, a kapcsolatai, amiket épített elfelejtik, a kiharcolt/kinyalt pozíciójára hárman pályáznak és betöltik az űrt.

 

Valamint elég jól keresnek ahhoz, hogy ne házasodjanak, akkor is legfeljebb házassági szerződéssel, külön kasszával.

Nem akar lemondani a bulikról.

 

Nem akar lemondani a drága nyaralásról, drága és divatos "sportokról", úgy mint búvárkodás, squash, fittnesz valamelyik neves edzővel, tenisz személyi edzővel, rafting és még sorolhatnám.

 

Ha gyereke lenne, akkor a GYED már maga a világ vége, nem tud megélni belőle, ruhatára nem frissül hetente....

 

Az autója pedig nem nagyautó egyszemélyi használatra lenne, ami maga a pokol...

 

Gondolom mindenki ismer ilyet......

Előzmény: esztike11 (78)
esztike11 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 83

Hát igen a nem diszkriminatív, kicsit túlzó részemről.

 

Igen, sztem lehetetlen találni 4-6 órás munkát.:-((( Azért lenne nekem a tanítás megfelelő.

Egyet eldöntöttem, h a gyerekeim, ha iskolások lesznek, én fogok eleinte velük itthon tanulni. Ez eldöntött tény. Valahogy majd csak lesz.

Előzmény: Ammandina (81)
esztike11 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 82

Gratulálok!:-) Jó hallani nem diszkriminatív cégekről!

Én kicsit inkább magamtól tartok, h kiestem a nyelvből. Nekem francia nyelvtanári diplomám van, egy külker.üzletkötő felsőfokú szakképesítésem középfokú külker német nyelvvizsgám. DE totálisan kiestem mindenből!! Azt nem tudom, h fogok visszamászni.:-(

És igen, én is félek, hol fognak engem alkalmazni napi 4 órában. A tanári pályán nem baj, ha kisgyerekes vagy, csak kevés az állás.:-( Talán a régi helyen lesz majd esélyem, ott már bizonyítottam. Majd meglátjuk, van még 2 évem. Az a jó, h ikres GYES addig jár, amíg suliba nem mennek.

Előzmény: Babco (77)
Ammandina Creative Commons License 2005.08.24 0 0 81
esztike, én 6 órába szeretnék visszamenni dolgozni, mert nem akarom, hogy agyerekem reggeltől minimum du. 5-ig bölcsödébe legyen. Amikor ezt közöltem a főnökömmel, úgy nézett rám, mint egy marslakóra.
Előzmény: esztike11 (78)
Herr X Creative Commons License 2005.08.24 0 0 80

viszont, ha kis cégtől ment el szülni és évekig nem ment vissza, akkor oda legfeljebb csak a törvény által előírt ideig fog tudni visszamenni....

 

Arra szerinted mit lépne az interjúztató, hogy ha azt mondod, ha a gyerek megbetegszik nincs segítséged, és mivel a férjed keres jobban, te fogsz mindig táppénzre menni?

 

 

Ha én munkáltató lennék, akkor kizárólag banki hitellel rendelkező tizenéves gyerekes embereket vennék fel. Ők nem ugrálnak, nem jártatják a pofájukat, fát lehet a hátukon vágni. Táppénzre meg már nem mennek.

Előzmény: Babco (77)
zso70 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 79
Szucs Sandorban tudomasom szerint mar elsotol nemcsak 1 tanito neni van, de 2.-tol mar tuti, hogy tantargyankent mas es mas. Nekem lenyeges, hogy elso, 2. oszt.ban ne legyen tobb, mint egesz napra 2. Radasul, ahogy hallottam, eleg sokan elvittek onnan a gyereket, mert a tanari kar eleg valtozo, s a tanaroktudasszintjeben is hianyossagok mutatkoznak. Radasul eleg nagy a klikkesedes, pontosan azert, mert a dalos ovisok egyben vannak, a tobbiek kulon...
Előzmény: piglet (75)
esztike11 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 78

Én a karrierista alatt azt az embert értem, aki a szakmájában mindig egyre többet szeretne elérni, a lehető legmagasabbra szeretne törni és mind olyan, így valamelyest mindamellett, h boldog az elért sikerei mellett, elégedetlen is, mert még többet akar. Még több diplomát, esetleg külföldön állást, stb.

Az én szótáramban ezeknek az embereknek nem hinném, h valaha is lesz gyerekük. Természetesen a nőkről beszélek!:-) Elég önzők ahhoz, h gyereket szüljenek és lemondjanak egy időre a ilyesféle sikerről, a bombajó külsőről, stb. Mert valljuk be, mérhetetlenül nagyfokú önzetlenségre van szükség, ha gyereket vállalunk, pláne ha 2-3-at!! Nem szívesen mondanának le a posztjukról, mert akárhogy is nézzük, ha elmennek szülni, kiesnek a munkából, "elmegy mellettük a világ". Egy csomó minden változik a hónapok folyamán a mhen, stb. Utána pedig nehéz visszamenni, sok embert leírnak így is, aki a helyére került, kiderül, h "jobbnak" bizonyult nála, ecetera.

Pár éve volt ált.isk.i oszttalim, akkor még csak a kisfiam volt meg, frankón rosszul éreztem magam köztük, mondhatni marslakónak minimum, mert nem értették, h szülhetek ilyen fiatalon, mért nem építek karriert.:-((( Ők már a 2.diplomájukat kezdték, külföldi EU-s állások felé kacsintgattak ( lakás, több éve tartó biztos kapcsolattal, pasival mögöttük )Mondták, h még jó sok évig nem akarnak gyereket, még utazni akarnak, dolgozni, satöbbi. Ilyen szarul rég éreztem magam, mint akkor. És nem magamat sajnáltam, hanem őket, de nagyon, h fogalmuk sincs miből maradnak ki. Sztem nekik nem is lesz gyerekük, bár talán egyszer "benő a fejük lágya".

Én sem akarok itthon maradni örökké, mert már most is sokszor kivagyok, h nem éri elég inger az agyacskámat.:-) Nem azért szereztem diplomát, h háztartást vezessek, de tény, h a főszerep innentől kezdve a családé. Nem is tudok mást elképzelni, csakis 4 vagy 6 órás állást emellett. A tanítás épp megfelelne, szülés előtt tanítottam franciát, csak állást kéne találni majd!:-( Most hívtak vissza, de még nem megyek ( hivatalosan már nincs mh-em, lejárt a szerződésem ) De bármi megteszi, irodai munka, mittudomén, csak emberek között legyek és mást is csináljak az itthoni munkán kívül. Persze némi kihívással egybekötve!:-)

Babco Creative Commons License 2005.08.24 0 0 77

(Már ha egyáltalán kapok valamilyen állást kisgyerekes nőként.)

Ugyanezt mondtam én is két hónapja, de nekem jó tapasztalataim vannak, ahol mostanában interjúztattak nem csináltak nagy ügyet a gyerekekből, csak annyit kérdeztek, hogy ha hosszabban betegek, van-e segítségem. Az egyik helyen meg azért mentünk bele jobban a bölcsi-gyerek témába, mert aki interjúztatott, annak is pici volt a gyereke, így mint két anyuka beszélgettünk.

(Egy volt főnököm azt mondta, hogy ő jobban szerieti a valamilyen szempontból hátrányosabb helyzetűeket (pl. kisgyerekes anyuka), mert hatékonyabban, gyorsabban dolgoznak, jobban hajtanak és jobban megbecsülik a munkahelyüket. Egy fiatal huszonéves nő is közölheti munkakezdés után pár héttel, hogy bocsi, terhes vagyok, szülésig feküdnöm kell, de fiatal srác is az új helyén 2 hónappal autóbalesetet szenvedett, utána hónapokig lábadozott. Ennél sem sokkal rizikósabb egy kisgyerekes anyuka, akinek segíthet a férje + nagymama.)

 

Egyik helyre felvettek, hamarosan kezdhetek.

Azokra a helyekre, ahol nem hívtak be interjúra, de elküldték az önéletrajzom (a közvetítő) nem tudom, hogy a gyerek volt a gond vagy a szeptember közepei kezdés volt késő. De azt látom, hogy sokkal nagyobb problémát jelentett a felsőfokú végzettség hiánya (csak két felsőfokú szakképesítésem van, nem egyetem vagy főiskola). Egy másik anyuka is most talált állást pici gyerekkel, neki a nyelvtudás hiánya volt probléma, nekem ezzel nem volt gondom, mert két nyelvből erős középfokú szinten tudok kommunikálni.

Szerintem aki angolul minimum középfokon tud, van valami jó végzettsége és jó a "gyerek előtti" önéletrajza, annak nem kell aggódnia.

Előzmény: Luisette (69)
Ammandina Creative Commons License 2005.08.24 0 0 76
Én is idekukkantok, bár csak 1 gyerek van. A férjem 3-at szeretne, de nagyon, én jelenlegi pillanatban úgy érzem, ezzel az egyel sem bírok. Ráadásul ott van a munkám, nem vagyok karrierista cica, de azért nem véletlenül koptattam annyit az iskolapadot, szóval azt is szeretném használni. Szerintem ez elég nehéz döntés, nekem legalábbis az.
piglet Creative Commons License 2005.08.24 0 0 75

Igen:-)))

 

AMK nem, nem szeretnék kéttannyelvűt. A Szűcs Sándort ajánlották még nekem, és nagyon szimpatikus a honlapjuk is. A Dalos Ovi miatt nem tudsz róla többet? Én alapvetően jó tanítónénit szeretnék, és nem versenyistállót.

 

Karrierkérdés: Egyrészt kinek mi a karrier? Nekem karrier minden élvezettel és jól végzett munkából adódó sikeresség. Van, akinek a multiknál való munka csak a karrier. Egy biztos, fogalmam sincsen milyen esélyekkel lehet elhelyezkedni 3 gyerekkel. És kicsit tartok tőle, de hiszek abban, hogy a megfelelő időben majd kialakul.

Előzmény: zso70 (73)
zso70 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 74

es meg arra is ra kell jojjek, hogy a szamitogepen diszgrafias vagyok,,:))

 

karrieristabb munkat

Előzmény: zso70 (73)
zso70 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 73

hmm.. es ki lehet az? egy gyerkocot ismerek, aki odajar oviba, fiu, s nemreg koltoztek el a hazunkbol.. es, asszem nagycsoportos es egyke   ???

 

Ugy elgondolkodtam ismet ezen a karrier-csalad cuccoson, s rajottem , hogy en si bort iszik.... tipus vagyok, mert mindjart munkahelyet valtok, s alapvetoen a munkahelyi "kieleguletlensegem " miatt. Persze az uj hely egy karriersitabb munakt kivan, mikozben ugy gondolom, hogy megsem nekem valo. Na, jo, tudom, gyagyas vagyok, nekem kellene ebbol kilepni, csakhat az anyagiak, s arrol nem is beszelve, hogy senki nem ugrandozik korulottem, hogy fogadjam el a 4 oras allas ajanlatat :))

 

 

iskola, AMK, vagy Foti itt a kornyezetben- bar, igy, hogy egy mar kijarta az alsotagozatot az utobbiban, nem valoszinu, hogy pl a kozepso gyerket odavinnem. Az AMK pedig tulsagosan kotott tandrendje miatt nem jon be, kvazi, ha vmi miatt nem oke, akkor nem  igazan tudod elvinni 4., vagy 6. utan.Meg  a Bajzat mondjak, de magas az osztalyletszam, s az igazgato egyfajta politikai nezetet vall, amit en pl. nem tartok magamenak.....

Előzmény: piglet (70)
VKOrsi Creative Commons License 2005.08.24 0 0 72
Malena :)
szerintem - nem mondom, hogy szerencséd van, mert ezt nem szeretem, ha hangoztatják - de nem mindenki képes arra, amit Te véghez vittél.
Én is dolgozom a két pasi mellett, igaz messze nem annyit, mint Te. Viszem a cégünk gazdasági ügyeit, ahogy a terhesség előtt is, de ez napi 1-2 óránál nem több elfoglaltság.
Egyetértek azzal, hogy kell már is a büfi-kajcsi-pelus mellé, mert abba bele lehet zakkanni idővel.

Karrier... klasszikus értelemben nem biztos, hogy valaha is lesz karrierem, de úgy gondolom, ha ketten a párommal felépítünk egy céget, ami eltart minket, és sikeres, akkor ha ez nem is a karrier csúcsa, de sikerként mindenképp elkönyvelhető.
Előzmény: Törölt nick (65)
MentátNé Creative Commons License 2005.08.24 0 0 71
A helyzet az, hogy tapasztalatból tudom, hogy a 2 gyerek melletti munka nem összehasnlítható a 4 gyerek mellettivel. Nekem volt karrierem, saját könyvelőirodám, jól ment, szívesen csináltam. És nehéz döntéssel, de feladtam a 4 gyerek miatt. Egyszerűen választanom kellett. Tudom, hogy neked nehezebb a  helyzeted, jobban szükséged is van a karrierre. De én nem bántam meg, jó volt 2 évig itthon babázni, csak rájuk figyelni, munka nélkül ( a 2 nagy mellett én folyamatosan dolgoztam ). Most jó lesz kicsit dolgozni, mert nem elég a pelus-böfi, stb. De a karrier már nem hiányzik. Úgy érzem most teljes az életem, a nagy része a gyerekekről szól, a munka lesz a kikapcsolódás.
Előzmény: Törölt nick (68)
piglet Creative Commons License 2005.08.24 0 0 70

Érzelmileg elférne nálunk is a negyedik, de a racionális akadályokat is figyelembe kell venni, mert ennek a 3nak felelősséggel tartozunk. Ha jól belegondolok az én terveimben a 2 vagy a 4 gyerek szerepelt:-) Az utóbbi úgy, hogy kettő + kettő később. Most a három elég. Van másik három gyerekes barátnőm, aki amúgy rém közvetlen lány. Ha vele elmegyünk pár órára dumálni, akkor biztosan akad olyan helyzet, amikor nem mulasztja el közölni, kettőnknek van hat gyereke. Aztán lehet találgatni, hogy kinek hány:-DDD

 

Nálunk az autó 307SW. Ebbe is belefér még két ülés. Ma pont elhozom hozzánk a másik barátnőm fiát is az oviból (zso70 szerintem te ismered is őket;-)). Ezt duplán élvezem.

 

Megdöbbent tekintetből a legaranyosabb az volt, amikor mentem haza a 3 gyerekkel az oviból, battyogtunk, és a lányzó sorolta, hogy ki hogy következik sorban életkor szerint, de ebbe belevette a barátnőm három gyerekét is. Az utcán szembejövő ezt hallhatta meg, rendesen kerekedtek a szemei:-)))))

 

Nálunk a szervezés most még viszonylag egyszerű volt, ez lesz az első év, amikor az ovi utáni programok már eltérőek lesznek náluk. Aztán jövőre nálunk is elkezdődik az iskola. És ha a kisebb nem ugyanoda fog járni, akkor külön élvezet lesz a kétféle iskola, és az ovi a kicsinek. Jön majd nálunk is a filofax.

 

(Zso: te tudsz valamit a közeli sulikról, hogy melyik jó? A Homoktövis nem érdekel, mert a rajz és az ének nem gyere be)

Előzmény: zso70 (56)
Luisette Creative Commons License 2005.08.24 0 0 69

Nem vagy :) De szerintem nagyon kevés olyan szakma van (és még kevesebb olyan munkahely), ahol ezt meg lehet tenni. Pl. én sem tudom, mihez kezdek, ha lejár a GYES és nem akarom a gyereket napi 12 órára idegenre bízni. (Már ha egyáltalán kapok valamilyen állást kisgyerekes nőként.) Szóval ebből a szempontból te nagyon kivételes és irigylésre méltó helyzetben vagy ám!

Na, de ez elég OFF, úgyhogy befejeztem. Különben is nekem még csak 1,5 gyerekem van :) De 3-at szeretnék én is.

Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.24 0 0 68

nem, csak a hét bármelyik napján, amennyit kell... :-) elvileg 20 órát egy héten, de hol több, hol kevesebb. és igen, dolgoztam nem heti 5, hanem inkább 6 nap 12+ órát. mégsem vagyok ilyen. mert ilyen nincs, a világ nem fekete-fehér.

 

amiről én beszélek, az nem a "dolgozom kicsit a gyerek mellett", hanem a karrier. (ami az én szememben nem szitokszó.) vagyis a sikeres, szakmailag megbecsült munka. én azt szeretem. telhetetlen vagyok? :-)

Előzmény: MentátNé (66)
zso70 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 67

Szoval, a tejcsi-pelus-büfi-rulez igy onmagaban nekem sem jon be, szuksegem van vmi plusszra, ami csak az enyem, csak en csinalom, kicsit feldob, DE , jomagam nem oly regota dolgozom, 9 honapja, megis rettenetesen belefaradtam.

Leginkabb az allando hajtas, rohanas miatt, nincs idom-nk semmire, napi rutinnal  megy a dolog.

Szoval, az idealis - legalabbis szamomra - a 4 ora munka lenne, akkor ugy gondolom lenne idom kicsit megpihenni - nem a feldelutant ataludni :)) -, a normalis fozesre,haztartasra, s nem utolso sorban a gyerekekre... valszeg nem flejtenek el semmit. De ez odebb van, sajnos, mert a 4 ora munkat nem ugy fizetik meg, hogy kellene..

Előzmény: Törölt nick (65)
MentátNé Creative Commons License 2005.08.24 0 0 66

És 4 fiad van, 4 olyan kis izé, aki mind téged akar feleségül venni és folyton jön hogy "szeretlek, anya"?

Ez nagyon tetszett. Igen, nekem 4 ilyen kis izém van. Főleg Bencus a 4 éves ( lassan már 4,5 ) aki nagyon szerelmes belém. És imádom őket és semmi pénzért nem adnám egyiket sem, pedig nem könnyű. De ez olyan boldog nehézség. Látni kellett volna minket a Margit szigeten bringó hitózni. Nagyon tuti volt.

 

Malena:

nem arról van szó, hogy nem mehet együtt. De te sem a hét 5 napján dolgozol napi 12 órát. Én karrierista cica címszó alatt ezekre gondolok. Akik nem is akarnak gyereket, mert tönkre megy a mellük, meg mert kakilnak, sőt sírnak is. És csak pénzt kell rájuk költeni. Én is dolgozni fogok ősztől, de semmiképpen sem a család rovására.

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.24 0 0 65

érdekes, ez a 'karrierista cicák' mindig előjön. én a cicát ugyan nem vállalom :-), de nekem bizony kell mind a kettő. csinálom is. ugye nem azt akarjuk mondani, hogy tejcsi-pelus-böfi rulez, és az is tök jó, aki ebbe belepunnyad, aki meg nem ezt választja, az karrierista cica? mert eléggé ez jött le...

É

ami nekem tetszik manapság, az pont az, hogy nem kell választani! látok magamkorú, professzionális nőket, akik (persze ehhez kiváló férj kell) csinálják ezt is, azt is. ne röhögjetek, de olyan jobbfajta "amcsi filmes" családok, ahol úgy minden együtt van, mintha ez kezdene vonzóvá válni. (persze az amcsi film nem jó pl., mert ott anyuka otthon ül) na, de értitek nem?

esztike11 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 64

Sziasztok!

 

Jó ez a topik!:-)

Nekem 3 gyerekem van, a kisfiam 3 éves, a lányaim 14,5 hónaposak. Mindig is 3 gyereket szerettünk volna, igaz a 3.-at kicsit később, nem is kicsit, jó pár évvel, de így alakult!:-) Szerencsére!!:-)

Iszonyú nehéz, nem tagadom soha, de nem cserélnék senkivel! Én is megkapom sokszor a szánalmas pillantásokat, főleg, h "Jézusom, szegény fiatalasszony" és tsai, de néha kezdem azt hinni, h többségben vannak a "csodáló" tekintetek! A legkedvesebb hozzászólásokat az idősebb néniktől kapom, ezek számomra tényleg szívet melengetőek!:-) Tény, h sokan meglepődnek, mert még csak most leszek 29 éves, h 3 gyerekem van! Főleg a karriesta cicák!:-))) De büszke vagyok baromira!

 

nagyon ritkán elgondolkodom, h nem lett volna-e jó, ha fordítva csinálunk mindent és előbb az alapok, aztán a család, de nem bánom, h fiatalon belevágtunk. Most a család mellett építgetjük az alapokat úgymond, ami nem is olyan könnyű ( lakás van, de majd házat szeretnénk, úgy 10 éven belül:-) ), de mindenünk megvan szerencsére. Így is lehet!:-)

 

A nagy most megy óviba, nem tudom, mi vár ránk. Az lesz gáz, ha érte kell menni valamiért, mondjuk még a beszoktatási időszak alatt, ha nem bírja, felcuccolni a másik 2 gyereket, stb. Nem sok segítségem van sajna, pedig lehetne.:-(( De sebaj!

Imádom nézni, ahogy egyre jobban eljátszogatnak egymással, ahogy figyelik egymást a játszón!:-)

 

Mi most veszünk majd Opel Astra Caravant, 2-3 éveset, 10 légzsákosat. A kombik és egyterűek jók, csak a pénztárca szabja meg, ki mit vesz és az igények. Nálunk még a Scénic futott, de francia autót nem szeretnénk. 3 ülés ezekbe tuti befér, ha a Skoda faviritunkba be tudtuk tenni hátra a 3-at, akkor a többiben nagy gáz nem lehet!:-)

 

 

Kriza Creative Commons License 2005.08.24 0 0 63
Képzeld, a Zuram is rákattant a Zafirára - ne rötyögj, tudom, hányadik variáció ez már :)))) De most már érdeklődést is elindított, esetleg T. nem tud vmi jó kis ákciós Zafirát nekünk? Ha elküldenéd a telefonszámát, rácsörögnénk, ha szabad - szigorúan Zafira ügyben, sőt, nem is én, inkább a Zuram :)))
Előzmény: zso70 (56)
VKOrsi Creative Commons License 2005.08.24 0 0 62
jól van.... :)
no, nem azért akartam ám írni :)

ikrek szerintem is jók :) különösen most már, hogy alszanak :D :D :D
Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.24 0 0 61

na, azért más a sokadikat szülni 'öregen', mint az elsőt! én 38 voltam, amikor szültem őket, és bizony vidéken megkérdezték tőlem, hogy hol az anyukájuk... :-)))

 

azt viszont imádtam, amikor a kórházban a vizitelő doki kérdezte, na, és maga, anyuka, hogy van, a tengersok gyerekével? :-)))

 

ikreket nevelni a legjobb: mindig ott vannak egymásnak, és most már ölelgetik egymást, meg simogatják... őrületes egy látvány...

Előzmény: VKOrsi (58)
zso70 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 60

na, igen, en most 35 :))

 

az iker kerdes nalunk is felmerult, a pasim szeretett volna a 2. utan ikreket - ami ugye kis rasegitessel valszeg mukodott volna -, de szerencsere az elet maskent hozta, s igy nem 4, hanem "csak " 3 gyerekunk van.

 

Amikor meg csak 2 gyerekem volt, jokat derultem azon, hogy a 3 gyerekes anyukak filofaxal a kezukben rohangalnak, hogy pontosan mit hogyan..bevallom, olyan nagykepu dolognak tartottam, " ahh, ugyan mar, mit nem tud megjegyezni".....

telt mult az ido, ma mar en is hataridonaploval jarok... es igy nem feljtem el, hogy az aug.31.napos, s nem szerdan, hanem csutortokon kezdodik az isi :))))

bar, van, amiben ez sem segit, amikor azt hiszem, hogy valaki elvitte eddzesre, s kiderul, hogy megsem, s all szegenykem 2 oraja bombizve az iskola kapujaban. De errol mar irtam, egyaltalan nem vagyok buszke erre, sot tobb oran keresztul nema dramaba hajlottam, DE szvsz ilyen meg a legjobban szervezett csaladban is elofordul.

Előzmény: VKOrsi (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!