..... Ez nem az applikáció felülete, hanem a jegy.mav.hu felülete mobilon....
Tök mindegy nevezhetem akár KÖPÜLŐSKOKILLABOROGATÓ ledeburitos etvasznak is
Egyébként meg amióta létezik ez a felület az összes jegyeimet ( belföld, külföld) itt vettem meg, SZÁMÍTÓGÉPEN IS (nem csak mobilon)
Akkor egy rövid - és valós megjegyzés:
A jv ( Hidasnémetiben azt mondta, hogy a 391-re MINDEN HELYJEGYET ELADTAK, azért nincs jelölve.
....szerint a 391-es kocsi Bpeer vagy Bmpeer, tehát ott nem lehet előre tudni,.....
4 HETE(!) néztem minden nap oad-vissza ( 182 vs 193 ) a grafikus felületet mivel 5 fő és egy kutyus utaztunk a 390-es kocsiba.
Szerda (jún. 4) megszűnt a 391-es kocsi, s mivel vannak feltételezéseim, és ezek egyébként a hazaútban 9-én tökéletesen beigazolódtak, így nem a "vagonweb" a hibás, hanem a MÁV!!!!
az applikacióban vásárolt helyjeggyel? Ez nem az applikáció felülete, hanem a jegy.mav.hu felülete mobilon.
Egyébként a vagonweb szerint a 391-es kocsi Bpeer vagy Bmpeer, tehát ott nem lehet előre tudni, hogy melyik típus lesz, így nem lenne szerencsés a grafikus helyfoglalás (de a mindkét kocsiban létező helyeket el lehet adni). De még olyan is lehet, hogy az adott kocsiról már tudják, hogy nem lesz a vonatban, akkor abba a kocsiba már nem adnak el helyjegyet.
A MÁV CSOPORT -TUDATOSAN!!- miért tiltja meg a Kassáról Budapestre a 193 HERNAD IC-vel utazó utasnak, hogy a 391-es számú termes kocsival utazzon az applikacióban vásárolt helyjeggyel???
Ez egy éves bérlet előfizetés, ahol nagyon megengedőek voltak a felmondási pehetőséggel.
Amúgy a klimaticket VOR-nál is megengedők voltak, de most szigorítanak.
De amúgy Németországban nagyon megeri ezzel vacakolni. Épp a napokban buktam pár eurót azon, hogy ket nap alatt 2 Bayernticketet használtam. Deutschlandticket helyett.
Nem engedi a legtöbb a virtruális kártyát. Másrészt ilyenkor a szolgáltató felmondja a szerződést, később nem tudsz újra kötni (persze, más mailcímről, más szolgáltatóval lehet ezzel trükközni, de szerintem felesleges). Nekem is megvan mind a 12 hónapra, de tavaly sem használtam 2 hónapot meg idén is volt egy hónap, amikor annyi órám volt, hogy nem tudtam kimenni, de mivel nagyon olcsó, kevéssé feszülök be ezen...
Nincs olyan szabály, hogy előző hónapban meg kell venned; lehet (sőt, kötelező is ennek lehetőségét biztosítani) azonnali érvényességgel vásárolni. Neked azért nem vont le 2 havit, mert megvetted a t-1-edik hónapban a t-edik hónapra, majd a t-edik hónap 10.-e előtt lemondtad a t+1-edik havit. Ha én a t-edik hónapban megveszem a t-edik havit és elmúlt már 10.-edike, akkor a t+1-edik havit nem fogom tudni lemondani (ergó, kifizettet két hónapot), csak a t+2-ediket.
Erre lehet megoldás a webkártya, amire csak egyhavi pénzt töltesz, és akkor nem tudják levonni a második havit. Viszont jogosan követelhetik a második havi jegy árát, de lehet abban bízni, hogy külföldiek után ilyen miatt nem mennek.
Hát pedig nem hülyeség . Május 15 én rendeltem meg a májusit amit egyből le is vontak, majd 23. án hajnalban már ki is küldték a június havit és egyből le is vonták az árát. Lemondani pedig csak azt lehet, hogy júliusban ne küldjenek többet. Ez a rohadt nagy szemétség benne.
Ha tárgyhó közepén veszed tárgyhóra, akkor 2 havat fizetsz. J mondta, csak nem eleg specifikusan. Tipikus Németország. Ha nem tudod, mit csinálsz egy hónap múlva,az drága lesz vagy hatékonytalan (pl. Emberek nem érnek rád)
Hát szerintem rohadékság az, hogy ha hónap közepén veszed meg akkor ők kiszámláznak 2 teljes hónapot ha kell neked ha nem.Hivatkoznak erre a 10. lemondásra , de ha hónap közepén veszed meg és neked csak 4 napra kell akkor nem akarasz 2 havit venni. Illetve azt sehol se írták, hogy a hónap forduló náluk 23. án van
Ebben Te voltál figyelmetlen, ez mindenkinél úgy van, hogy 10.-éig lehet a következő havit lemondani, egyedül a MoPla-nál lehet hónap vége előtt 48 órával lemondani.
Na jól megszívtam ezzel a deutschland tickettel. Az MVV levonta a májusit, illetve most pénteken már a júniusra szólót is.Nem hajlandóak visszaadni az 58 eurómat, mert arra hivatkoznak, hogy csak adott hónap 10. napjáig lehet lemondani.Tök jó igy 116 euróba fájt ez a mutatvány.Jobban jártam volna ha inkább veszek egy adott napra szóló régiós jegyet mint igy.Sajnos nem számoltam ezzel lehetőséggel.
Ha szeretnénk a jóval kényelmesebb első osztályon utazni, akkor már alaposan a zsebünkbe kell nyúlni: aznapi vásárlás esetén 22 600 forintról indulnak a jegyárak, de ha korábban vesszük meg, akkor akár 10 800 forintért is ülhetünk az első osztályra.
Tegnapi kis plusz: Szalontáról 6 utassal jött el a 18:00-s Bz Kötegyánra. Kishatárforgalomban még nem is annyira rossz. A szomorú, hogy a Traianuson is kb. ennyi átlépő utas volt délelőtt...
Csíkszeredából fel a Gyimesekbe az tuti, Gyimesbükkön a 30-as őrház vasúti kiállítását is érdemes meglesni. Meg Sepsiszentgyörgy felé is érdemes elindulni, az eleje (felcsíki rész,Tusnádfürdő környéke) is szép. Ha mondjuk kocsival mentek, és csak Szeredából vonatoznátok, akkor érdemes a Maros völgyébe is bekukkantani (ahol a Corona meg a Hargita menetrend szerint is közlekedik). Én ennyit ismerek (Székely Gyors...), a többiek majd kiegészítik.