Keresés

Részletes keresés

Ideges Creative Commons License 2001.07.02 0 0 51
Kedves BZ, a kérdőív elég hevenyészettnek és kevéssé szakszerűnek tűnik.
Esetleg megneveznél valamely témával kapcsolatos publikációdat?
Előzmény: Bódi Zoltán (49)
Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.07.02 0 0 50
Kedves Érdeklődők!

Ti találkoztatok már valahol, valamikor az interneten végzett nyelvhasználati vizsgálattal? Olyasmivel, amit én végzek a kérdőívemmel?
Esetleg találkoztatok valamilyen angol nyelvű, jó nyelvi elemzéssel, amely az internetről szól?

Köszönettel: Bódi Zoltán

Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.07.02 0 0 49
Kedves Ideges!

Ne nyugtalankodj, nincs a kérdőív mögött semmilyen szponzor! Egy fillér sincs a felmérésben! Az adatok tisztán tudományos célokat szolgálnak! Nem marketing jellegűek a kérdéseim, én csupán a kitöltők demográfiai jellemzőit és internethasználati szokásait akarom összevetni a nyelvhasználati szokásaikkal. A felmérés során semmilyen személyi azonosításra alkalmas adatot nem kérdezek, ráadásul technikailag is ki van zárva, hogy bármi ilyesmi a tudomásomra jusson. A felmérésemben a személyes azonosíthatóság semmilyen szerepet nem játszik.

Kérem, töltse ki minden érdeklődő bizalommal és őszintén ezt a kérdőívet! Itt található.

Köszönettel és üdvözlettel: Bódi Zoltán

Előzmény: Ideges (48)
Ideges Creative Commons License 2001.07.01 0 0 48
Vigyázat! Eléggé marketing-jellegű kérdésekkel kezdődik a kérdőív.
Nem lett volna tisztességes a szponzorokra előbb felhívni a figyelmet?
Előzmény: Bódi Zoltán (47)
Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.07.01 0 0 47
Kedves Törzsasztalosok!

Számotokra fontos a helyesírás az interneten?

Ha érdeklődtök egy nyelvhasználatot vizsgáló kérdőív iránt, akkor kérlek benneteket, látogassátok meg a következő címet, és töltsétek ki a kérdőívemet. Ez a kutatás az eddigi legnagyobb felmérés az internetezők inyelvhasználatának a vizsgálatára. A doktori disszertációmat készítem többek között ennek a kutatásnak az eredményeiből.

Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.29 0 0 46
Kedves Törzsasztalosok!

Ha ellátogattok erre a fórumra, szeretném, ha leírnátok az észrevételeiteket az interneten tapasztalható nyelvhasználatról. Ezen kívül szeretném, ha ellátogatnátok a kérdőívem helyére, és válaszolnátok a kérdésekre.

Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.28 0 0 45
Kedves ZsZs!

Köszönöm a segítségedet. A 25 fő nagy segítség!

Továbbra is várom azoknak a segítségét, akik szeretnének részt venni az eddigi legnagyobb internetes nyelvhasználati felmérésben.

A kérdőívet innen is elérhetitek, vagy keressétek fel a http://www.webstat.hu/nyelvesz/index.html URL-t.

Zs Zs Creative Commons License 2001.06.26 0 0 44
Kedves Bódi Zoltán!
ha már nyelvészettel foglalkozol, nem lehetne kicsit változatosabban kialakítani a hozzászólásaidat? Egyébként vagy 25 emberrel kitöltettem...
Üdv.
Zs
Előzmény: Bódi Zoltán (43)
Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.26 0 0 43
Kedves Törzsasztalosok!

Bódi Zoltán nyelvész kutató vagyok. Az internet nyelvhasználatát vizsgálom, és van egy online kérdőívem. Szeretném, ha minél többen kitöltenék. Kérlek benneteket, töltsétek ki, ha van egy kis időtök, és szeretnétek segíteni egy nyelvésznek.

Közvetlenül itt is elérhetitek a kérdőívet, vagy a következő URL-t keressétek:
http://www.webstat.hu/nyelvesz/index.html

Hálás köszönettel: Bódi Zoltán

Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.25 0 0 42
Kedves Érdeklődők!

Köszönöm az aktív közreműködéseteket. Szeretném, ha minél többen töltenék ki ezen túl is az internetezők nyelvhasználatát kutató kérdőívemet.

Ezt szeretném megkönnyíteni azzal, hogy közvetlenül itt elhelyezem a kérdőívre vezető linket.

itt a link

Köszöntettel: Bódi Zoltán

Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.23 0 0 41
Kedves Érdeklődők!

Az internetezők nyelvhasználatát vizsgálom. Kérdőívvel gyűjtök adatokat. A kérdőívet itt érhetitek el.

Közvetlenül a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok. Kérem, írjátok meg, hogy van-e olyan nyelvhasználati jellemző, olyan nyelvhasználati mód, amely kiváltképpen a magánjellegű elektronikus leveleitekre jellemző!

Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.22 0 0 40
Kedves Érdeklődők!

Közvetlenül a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok. Kérem, írjátok meg, hogy van-e olyan nyelvhasználati jellemző, olyan nyelvhasználati mód, amely kiváltképpen a magánjellegű elektronikus leveleitekre jellemző!

Híd Creative Commons License 2001.06.21 0 0 39
:))
Előzmény: Bódi Zoltán (38)
Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.21 0 0 38
Kedves Érdeklődők!

Köszönöm az aktív közreműködéseteket. Szeretném, ha minél többen töltenék ki ezen túl is az internetezők nyelvhasználatát kutató kérdőívemet.

Ezt szeretném megkönnyíteni azzal, hogy közvetlenül itt elhelyezem a kérdőívre vezető linket.

itt a link

Köszöntettel: Bódi Zoltán

Híd Creative Commons License 2001.06.20 0 0 37
Küldtem egy mailt. Olvasd majd el, lécci.
Előzmény: Bódi Zoltán (35)
sz Creative Commons License 2001.06.20 0 0 36
kitöltöttem :)
Előzmény: Bódi Zoltán (35)
Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.20 0 0 35
Kedves Törzsasztalosok!

Bódi Zoltán nyelvész kutató vagyok. Az internet nyelvhasználatát vizsgálom, és van egy online kérdőívem. Szeretném, ha minél többen kitöltenék. Kérlek benneteket, töltsétek ki, ha van egy kis időtök, és szeretnétek segíteni egy nyelvésznek.

A következő helyről éritek el a kérdőívet: http://www.webstat.hu/nyelvesz/index.html

Hálás köszönettel: Bódi Zoltán

Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.19 0 0 34
Kedves Hozzászólók!

Köszönöm szépen a válaszaitokat.

Budapest valóban különálló közigazgatási egység, de ez a felmérés szempontjából lényegtelen.

Hídnak külön köszönöm, hogy a linket föltette közvetlenül ide!

Üdvözlettel: Bódi Zoli

kékbarisnya Creative Commons License 2001.06.19 0 0 33
Igen! A főváros külön közigazgatási egység. Merőben véletlenül bele van ékelve Pest megye területébe. De sajnos, vagy hál'Istennek semmi köze nincs egyébként hozzá, legfeljebb a Jakupcsek-féle vetélkedőben a csiga tévén.
Előzmény: Micka (31)
Micka Creative Commons License 2001.06.19 0 0 32
Különben meg a "főváros" kisbetű, akármekkora is legyen, mivel hogy köznév...(Több főváros is lehet...)
Előzmény: terrigena (2)
Micka Creative Commons License 2001.06.19 0 0 31
Mint minden magyar város, Budapest is egy bizonyos megyében van. Ez mért idegesítő? Mi ebben a különös? Vagy talán külön megyének, vagy megyén kívülinek tekinted??
Előzmény: terrigena (2)
Híd Creative Commons License 2001.06.18 0 0 30
Kitöltöttem én is. Addig is itt a link a kérdőívre,, itt meg a másik lapra: http://www.e-nyelv.hu
MrPete Creative Commons License 2001.06.18 0 0 29
ez is megvolt, még sincs este
Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.18 0 0 28
Kedves Gyalogk!

Ha nem vagyok szerénytelen, ismét magamat ajánlom. Mostanában fejlesztjük a http://www.e-nyelv.hu honlapot. Nem tökéletes,hiányos, de az irány feltételezhetően jó! Ott vannak linkek is. Talán segít!

Köszönöm az érdeklődést: Bódi Zoltán

Előzmény: Gyalogk (27)
Gyalogk Creative Commons License 2001.06.18 0 0 27
Zoltan,

ismersz a magyar weben jo nyelveszettel, nyelvmuvelessel, etimologiaval foglalkozo lapokat?

Előzmény: Bódi Zoltán (26)
Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.17 0 0 26
Kedves Érdeklődők!

A kérdőíves kutatás egy nagyobb vizsgálat része. Ebből készül egy nagyobb értekezés. Egyelőre még nem tudom pontosan, milyen fórumokon lesz a nagyközönségnek is elérhető. Az viszont biztos, hogy a nyelvészeti szakfolyóiratokban (Magyar Nyelv, Magyar Nyelvőr stb.) és konferenciákon megjelennek majd az eredmények.

Üdvözlettel: Bódi Zoltán

zsosz Creative Commons License 2001.06.17 0 0 25
jogos. engem is érdekelne.
Előzmény: misked (24)
misked Creative Commons License 2001.06.17 0 0 24
Szívesen, nagyon szívesen. :-))) Mikor hallhatunk majd a kiértékelésről, vagy a statisztikákról??
Biztos érdekes lesz.
Előzmény: Bódi Zoltán (23)
Bódi Zoltán Creative Commons License 2001.06.17 0 0 23
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Tisztelettel: Bódi Zoltán

bandikaa Creative Commons License 2001.06.16 0 0 22
megvolt:-)

Üdv
Bandikaa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!