Ti találkoztatok már valahol, valamikor az interneten végzett nyelvhasználati vizsgálattal? Olyasmivel, amit én végzek a kérdőívemmel?
Esetleg találkoztatok valamilyen angol nyelvű, jó nyelvi elemzéssel, amely az internetről szól?
Ne nyugtalankodj, nincs a kérdőív mögött semmilyen szponzor! Egy fillér sincs a felmérésben! Az adatok tisztán tudományos célokat szolgálnak! Nem marketing jellegűek a kérdéseim, én csupán a kitöltők demográfiai jellemzőit és internethasználati szokásait akarom összevetni a nyelvhasználati szokásaikkal. A felmérés során semmilyen személyi azonosításra alkalmas adatot nem kérdezek, ráadásul technikailag is ki van zárva, hogy bármi ilyesmi a tudomásomra jusson. A felmérésemben a személyes azonosíthatóság semmilyen szerepet nem játszik.
Kérem, töltse ki minden érdeklődő bizalommal és őszintén ezt a kérdőívet! Itt található.
Ha érdeklődtök egy nyelvhasználatot vizsgáló kérdőív iránt, akkor kérlek benneteket, látogassátok meg a következő címet, és töltsétek ki a kérdőívemet. Ez a kutatás az eddigi legnagyobb felmérés az internetezők inyelvhasználatának a vizsgálatára. A doktori disszertációmat készítem többek között ennek a kutatásnak az eredményeiből.
Ha ellátogattok erre a fórumra, szeretném, ha leírnátok az észrevételeiteket az interneten tapasztalható nyelvhasználatról. Ezen kívül szeretném, ha ellátogatnátok a kérdőívem helyére, és válaszolnátok a kérdésekre.
Kedves Bódi Zoltán!
ha már nyelvészettel foglalkozol, nem lehetne kicsit változatosabban kialakítani a hozzászólásaidat? Egyébként vagy 25 emberrel kitöltettem...
Üdv.
Zs
Bódi Zoltán nyelvész kutató vagyok. Az internet nyelvhasználatát vizsgálom, és van egy online kérdőívem. Szeretném, ha minél többen kitöltenék. Kérlek benneteket, töltsétek ki, ha van egy kis időtök, és szeretnétek segíteni egy nyelvésznek.
Az internetezők nyelvhasználatát vizsgálom. Kérdőívvel gyűjtök adatokat. A kérdőívet itt érhetitek el.
Közvetlenül a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok. Kérem, írjátok meg, hogy van-e olyan nyelvhasználati jellemző, olyan nyelvhasználati mód, amely kiváltképpen a magánjellegű elektronikus leveleitekre jellemző!
Közvetlenül a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok. Kérem, írjátok meg, hogy van-e olyan nyelvhasználati jellemző, olyan nyelvhasználati mód, amely kiváltképpen a magánjellegű elektronikus leveleitekre jellemző!
Bódi Zoltán nyelvész kutató vagyok. Az internet nyelvhasználatát vizsgálom, és van egy online kérdőívem. Szeretném, ha minél többen kitöltenék. Kérlek benneteket, töltsétek ki, ha van egy kis időtök, és szeretnétek segíteni egy nyelvésznek.
A következő helyről éritek el a kérdőívet: http://www.webstat.hu/nyelvesz/index.html
Igen! A főváros külön közigazgatási egység. Merőben véletlenül bele van ékelve Pest megye területébe. De sajnos, vagy hál'Istennek semmi köze nincs egyébként hozzá, legfeljebb a Jakupcsek-féle vetélkedőben a csiga tévén.
Mint minden magyar város, Budapest is egy bizonyos megyében van. Ez mért idegesítő? Mi ebben a különös? Vagy talán külön megyének, vagy megyén kívülinek tekinted??
Ha nem vagyok szerénytelen, ismét magamat ajánlom. Mostanában fejlesztjük a http://www.e-nyelv.hu honlapot. Nem tökéletes,hiányos, de az irány feltételezhetően jó! Ott vannak linkek is. Talán segít!
A kérdőíves kutatás egy nagyobb vizsgálat része. Ebből készül egy nagyobb értekezés. Egyelőre még nem tudom pontosan, milyen fórumokon lesz a nagyközönségnek is elérhető. Az viszont biztos, hogy a nyelvészeti szakfolyóiratokban (Magyar Nyelv, Magyar Nyelvőr stb.) és konferenciákon megjelennek majd az eredmények.