Keresés

Részletes keresés

Alex Raps Creative Commons License 5 perce 0 0 484074

Egyszerű a dolog logikája. Amint _nem_ segélyrehangolt egy csoport életmódja, azonnal csökken a bűnözés. Ezek mellett pedig megélhetési alternatíva lett az egyszerűbb munka. Például a villanyszerelő brigádunk segédmunkásai napi 17-20 eFt-ot keresnek úgy, hogy minden munkanapra jut munka. De említhettem volna a műfüves céget is, ahol ugyanez a szám 25 eFt/nap (viszont ott nem 21 hanem kevesebb munkanapból áll az átlagos munkahónap). ..és az építőiparban nagyon sok önállóan tevékenykedő 3-4 fős cigó brigádot látok. Ilyen 15 évvel ezelőtt nem sok volt. 

Előzmény: pirate82 (484073)
pirate82 Creative Commons License 9 órája 0 0 484073

Én sajnos ezt nem látom.

Ha dolgozik is némelyik, trehány, cigány munkát (hehe) végez.

Ha nem felügyeled nem csinálja. 

Egyszer hagytam ott a 4 fős cogó brigádot egyedül, mondták hogy munka után szeretnék elvinni a régi kazánt. Mondom oké. Úgy egyébként elvégezték a melójukat, nem olyan precízen, de nah, nem maguknak csinálták, szóval jobb lett kicsivel, de nem olyan jó, mint elvárható lett volna. Mindegy is. Aztán körülnézve feltűnt, hogy bizony nem csak a régi kazán tűnt el, hogy még néhány dolog amit értek.

Nyilván nem ők voltak, nem tudják ki volt, ott se voltak, nem is úgy volt.

Végül fővesztés terhe mellett vissza hozták az aznapi munkabérüket, ami úgy nagyjából fedezte is a kárt amit okoztak. De hogy a faszé' van erre szükség? 

A vezetőiket hagyjuk, azok pont olyan szarháziak mint bármelyik politikus, csak ezek még ráadásul cigányok is.

Ha néha-néha felbukkan egy-egy jó vezető, az vagy véletlenül meghal (Cserdi polgármester), vagy egyszerűen elnyomják mint egy csikket.

Nem integrálgatni kell őket, hanem egyszerűen elmondani nekik, hogy hé faszikáim, állampolgárságod magyar, ugyan az vonatkozik rád mint a többiekre. Nem dolgozol éhen halsz. Lopsz, csalsz, hazudsz, fenyegetőzöl, akkor gumibot meg sitt. Ennyire egyszerű a képlet.

Az én felmenőim mind dolgoztak, sosem kaptak segélyt, sosem vonultak csordákban hisztériázva ha nem kapták meg amit akartak. Nem követelőztek, hanem megdolgoztak mindazért, amink most van.

Pedig a háború után, az átkos után nem gondolom hogy bármivel is több volt nekünk, mint bármelyik cigánynak.

Szóval itt az ideje, hogy a kibaszott sarkukra álljanak és viselkedjenek úgy, hogy ehhez a társadalomhoz tartoznak.

Ha nem tetszik a rendszer, akkor meg el lehet innen húzni a jó büdös francba, Kanadába vagy Franciaországba.

Ja hogy onnan elhajtották őket a picsába? Miért? Nem sikerült beilleszkedni?

Hát nem hallottam még hogy Magyar munkavállalókat toloncolnak vissza más országokból.

Szóval nem gondolom hogy nekem kéne változtatni a hozzáállásomon, nem velem van a baj, hanem velük ha több száz év nem volt elég ahhoz, hogy alkalmazkodjanak.

Ha ők a hőbörgésben, a magyarok köpködésében, a bűnözésben meg dínomdánomban akarják megélni a cigányságukat, akkor azt én nem szeretném tolerálni.

 

Ehhez hozzá kell tennem, mindig tisztelet a kivételnek, de sajnos az nagyon kevés, ahhoz képest mennyi ideje élünk együtt.

Előzmény: Alex Raps (484072)
Alex Raps Creative Commons License 9 órája 0 0 484072

Egy biztos. Az utóbbi 10 évben a dolog nagyot változott, de attól még kibaszott messze van mint amit a cigó "vezetők" szeretnének. 

Itt jegyzem meg hogy az utóbbi 10 év nem úgy változott, hogy mi igazodtunk hozzájuk hanem éppen fordítva. Tömegesen kezdtek el beilleszkedni a normális társadalmi létbe. 

Előzmény: pirate82 (484071)
pirate82 Creative Commons License 10 órája 0 0 484071

Ne haragudj, de ez nagyon rasszista volt.

Érzek egy kis negatív felhangot abban, ahogy azt mondod:

"úgy tekintik őket, mint a cigányokat Magyarországon..."

Szerinted hogy tekintjük a cigányokat Magyarországon? :D

Előzmény: bollinger (484070)
bollinger Creative Commons License 15 órája 0 0 484070

Ez kb egy gag. Én jártam Lappföldön, ráadásul Magyarországról egy Volvo terepjáróval. Liberális emberként is úgy tekintik őket, mint a cigányokat Magyarországon...

Előzmény: Alex Raps (484068)
kopiteki Creative Commons License 15 órája 0 0 484069

Sziámi néger... Hmmm. : o)))

Alex Raps Creative Commons License 17 órája 0 0 484068

Pontosítok: Szóval Lapp földön a Számik között játszódik a történet. Egy néger számi pedig teljes képzavar.

Előzmény: Alex Raps (484058)
Alex Raps Creative Commons License 17 órája 0 0 484067

:D

Előzmény: Etyi (484064)
fargo Creative Commons License 17 órája 0 0 484066

:-DDD

Előzmény: Etyi (484064)
kopiteki Creative Commons License 18 órája 0 0 484065

:oDDDDD

Előzmény: Etyi (484064)
Etyi Creative Commons License 18 órája 0 0 484064

Várjál, várjál!!!

 

Szerintem nem néger!!

 

:-)

Előzmény: kopiteki (484060)
kopiteki Creative Commons License 18 órája 0 0 484063

Jaja, így ahogy mondod

Előzmény: huhoooo (484061)
Alex Raps Creative Commons License 18 órája 0 0 484062

Nagyon szépen megfogalmaztad. Egyetértek. 

Előzmény: huhoooo (484061)
huhoooo Creative Commons License 19 órája 0 0 484061

Már nagyon hiányzik az a bizonyos utolsó csepp a pohárba. Látszik, hogy a jelenleg normálisnak tartott emberek mennyire toleránsak ezzel a sok ferdehajlamú, elmeroggyanttal szemben. Nem tudom mi kell még nekik, de nagyon játszanak a türelmünkkel és ebből egyszer nagy balhé lesz. Tulajdonképpen most is, mint régen is azt csinálhatnának, amit akarnak, csak ne mutogassák magukat, ne vonuljanak fel, csináljanak maguknak olyan filmet, akármit, amikyet akarnak, csinálják a 4 fal között, bánom is én, de hagyjanak minket békén a hülyeségeikkel. Legyenek tekintettel az én másságomra is. A türelem fogy, észrevehetnék már.

kopiteki Creative Commons License 19 órája 0 0 484060

:o))). mer' egy rasszista buzi néger vagy!!!  :oDDD

Előzmény: Alex Raps (484059)
Alex Raps Creative Commons License 20 órája 0 0 484059

Na jó. De az egy fehér volt négernek átfestve*. Viszont ilyen kísérlet a netflikszen fordítva sosem történik! :) 

 

*A japó színházban is csak férfiak játszhatják a nőket, de legalább úgy is néznek ki - azt pedig ne kérdezd hogy miért írtam ezt ide. :D

Előzmény: fargo (484056)
Alex Raps Creative Commons License 20 órája 0 0 484058

Néztem egy Svédországban játszódó krimit. A történet a lappok közt zajlott akik motoros szánnal kergetik a szarvas csordáikat és amelyeket némely gonosz svédek passzió szerűen legyilkolásznak. Aztán a film közepe táján előkerült egy néger hínárhajú lapp. :D Faszom.

Szerintem már nincs messze az az idő amikor a néger Hitler elleni merényletről fognak filmet készíteni. 

Előzmény: fargo (484056)
fargo Creative Commons License 21 órája 0 0 484057

Rosszul emlékeztem, nem a Porgy és Bess volt az, hanem valami másik cucc...

Előzmény: fargo (484056)
fargo Creative Commons License 21 órája 0 0 484056

Négus színtársulat Shakespeare színdarabot akar előadni, oszt nincs nekik sápadtbőrű emberük, hát ez van.

Rémusz bácsi is feketére festett jóelftás volt kölökkoromban, kicsit sem zavart.

Ez mindaddig rendben is lenne, míg nem tolják túl, ÉS nem alkalmaznak kettős mércét, amikor te akarsz mondjuk előadni valami feketebőrű főszereplőt. Van ahol a "black face" a bíróságra juttat, de a szakmádban ellehetetlenít... Szerencsére mi messze vagyunk ettől, de emlékezetes ugyi amikor Budapesten valaki megcsinálta (asszem?) a Porgy és Bess előadást, fehér színészekkel. OK, ott mondjuk Gershwin előírta, hogy az ő szerzeményét kizárólag feketék játszhatják el, de hát lejárt a 70 év kopirájt amit a törvény garantált neki. Volt nagy hörgés a libsik körében, de nem tudom mi lett az utóélete a dolognak, hogy előadhatták vagy le kellett venni a színpadról...

Előzmény: kopiteki (484055)
kopiteki Creative Commons License 22 órája 0 0 484055

Vót mán ilyen... valamelyik shakepeare feldolgozású filmben a királyi udvar tele volt néger nőkkel meg férfiakkal(???). Korabeli ruhákban? Nooormálismaaargit?! Max rabszolgaként lehettek jelen.

Menjenek már a pichába

Előzmény: huhoooo (484050)
fargo Creative Commons License 22 órája 0 0 484054

De a napokban futottam bele olyan amerikaiba, aki képes volt megkérdezni, hogy itt Európában van-e rendes vízöblítéses klotyó. Mert hogy nyárra utazást terveznek, és kissé aggódnak a proli viszonyok miatt. Hollandiában. Meg Németországban.

Oh boy...

 

Aztán valaki belinkelt valami oldalt, ahol az ilyen jenki faxságokat gyűjtötték össze, na azon hosszú ideig szörnyűlködtem meg röhögtem. Sötét egy világ az...

fargo Creative Commons License 22 órája 0 0 484053

Érdekes dolog ez.

Nekem alapból nem lenne bajom azzal, ha egy négus alakítaná mondjuk Júliát vagy Bornemissza Gergőt vagy akárkit. Hadd csinálják, nem érdekel. Ezekkel a zemberekkel (a négusokkal) mindenki a seggét törölte évszázadokon át, most kezdenek kicsit öntudatra ébredni, meg kitörni a fényre, hadd legyen meg nekik, hogy ők is "részt vesznek" olyasmiben, amihez nem juthattak hozzá korábban.

A baj ott van, hogy már megint kettős mérce érvényesül: annak ellenére, hogy a négusok fenntartják a jogot arra, hogy mindent és mindenkit lenyúljanak, kölcsön vegyenek kicsit, ugyanakkor rendszeressé váltak az olyan atrocitások, amelyek a fehéreket érik, amikor mondjuk valamelyik merészeli befonni a haját vagy raszta tincseket növeszt, mert hogy az "cultural appropriation", szóval szerintük bitorolja a fehér ember a négusok nagyhatalmashűdefontos "találmányait" meg "kulturális örökségét". 

Hát a kis faxom...

Előzmény: huhoooo (484051)
fargo Creative Commons License 22 órája 0 0 484052

Akkor beszélgessünk egy kicsit az egészségügyről is...

 

Nálunk sem habostorta az élet, de a jenkiknél, akik ugyi arra a legbüszkébbek, hogy nekik van a legjobb egészségügyük, annak ellenére hogy az mennyibe tud kerülni, meg mennyire kapzsi, meg mennyire rothadt, no de mégis, ott van a legjobb kezekben az ember, ha már egyszer rászorul. Aszongya:

 

"One woman miscarried in the restroom lobby of a Texas emergency room as front desk staff refused to admit her. Another woman learned that her fetus had no heartbeat at a Florida hospital, the day after a security guard turned her away from the facility. And in North Carolina, a woman gave birth in a car after an emergency room couldn't offer an ultrasound. The baby later died."

 

No comment. 

 

De ami az egészben a legundorítóbb, hogy ezt arra használja a mainstream média, hogy ujjal mutogassanak a konzervatíz államokra, ahol betiltották az abortuszt: "lám, lám, mi lett belőle". Holott ez nem az abortusz betiltásának következménye, szerintem, hanem az elembertelenedett és profithajhász társadalmi berendezkedésé...

 

huhoooo Creative Commons License 23 órája 0 0 484051

Lehet nem fehér fogja alakítani Kinget, hanem egy sárga, vagy indián. Jó lesz az a film is :-). Már várom.

huhoooo Creative Commons License 23 órája 0 0 484050

Ettől nem vagyunk már túl messze: Shakespeare Rómeó és Júlia '-jának Júliája fekete hölgy lesz.

Előzmény: pirate82 (484049)
pirate82 Creative Commons License 23 órája 0 0 484049

Mi nem idegesítettük magunkat azzal, hogy egy amazon által újra álmodott tolkieni világot megnézzünk, de mindig is elítéltem azt amit Te is kritizálsz.

És nem is igazán értem a folyamatot. 

Szerintem három választása lehetne az ilyen alkotó brigádoknak. Először is rá kéne jönniük, hogy tehetségtelen semmirekellők és befejezik az ilyen jellegű munkát. Ha mégsem, akkor ha már egy más ember által írt sztorit dolgoznak fel, akkor azt igyekezzenek tű pontosan filmvászonra vinni, amennyire csak lehetséges. A harmadik pedig az, ha már tehetségtelenül újra írják a sztorit, akkor ne azt mondják hogy ez AZ, hanem mondják esetleg azt, hogy ez egy új történet, abban az univerzumban. És emellett ha létező karaktert használnak, akkor azt ne változtassák már meg. Ha valaki magas, szőke és férfi, akkor ne legyen egy alacsony, barna nő.

Kíváncsi vagyok, mekkora felháborodást okozna, ha forgatnék egy fiktív Martin Luther King sztorit, amiben Kinget egy 200 centis, szőke, fehér nő alakítaná. Csupán alkotói szabadság. :D

Előzmény: Alex Raps (484047)
Alex Raps Creative Commons License 25 órája 0 0 484048

Ami még nagy lövés hogy az egyszerűsítés miatt a munkahelyeken tevékenykedő egyszerűbb képzettségű munkavállalók is gyorsan képbe hozzák egymást, mert felmerül hogy a bruttónak mennyi a nettója akkor például 10 kőműves kollégából 3 rögtön rávágja hogy 66,5%. Ugyanez egy progresszív és ezért a többség számára megjegyezhetetlen (átláthatatlan?) működésű olyan adórendszerben, amelyen belül több számítási csavar is van (pl.: járulékonként eltérő százalékszorzók alkalmazása a járulék számításban->szuperbruttó), egészen egyszerűen átláthatatlan és ez a dolog is csak az örökké elégedetlen tenyésztett prollert termeli ki ami az égvilágon senkinek sem jó. 

Megpróbáltam rákeresni arra hogyan számoltuk akkoriban a TAO-t aztán majdnem Pataki kellet már hozzá (a bérszámfejtéshez meg egyenesen már Gauss). -:) Aztán ránéztem a tárgyévre és mindenféle csavar nélkül mindenki számára tiszta hogy 9%.

Visszatérve az eredeti kérdésemhez, nyilvánvaló módon igazolódott hogy költségvetési szempontból a kevesebb a több. Ha kultúrált az adóztatás módja akkor nem kerülik el a népek mindenáron az adóztatást, illetve amikor megteszik akkor is fizetnek. Félreértés ne essék, csalásmentes adózás nincsen csak talán az off shore-ban. Szóval hülyebiztos rendszert nem lehet felépíteni, de a jelenlegi adóztatás a bizonyosság arra, hogy egy okosan felépített alacsony kulcsos adórendszer sokszorozza a költségvetés bevételeit. Ami viszont nem tetszik az az AI alkamazása a behajtásoknál. Aki pillanatnyilag fizetésképtelen mondjuk 20 eFt összeggel az a 35 naponta ismétlődő inkasszóktól sem lesz fizetőképesebb, viszont a bankszámla fenntartási költségeinek nemfizetése miatt a pénzintézet megszünteti 2-3 hónap elteltével a számlát. Aztán amelyik vállalkozásnak nincsen bankszámlája azt most már relative gyorsan lövik ki az ürbe és emellett pedig a bankok sem szívesen kötnek bankszámla szerződést olyan céggel amelyik ellen végrehajtás van és vagy belátható időn belül volt folyamatban. 

 

Más. Adóverseny. A minap néztem hogy 5000€ havi _bér_ esetében a magyar adórendszer a svájci a német az osztrák, spanyol, lengyel francia ellenében hogyan is működik és alulról a harmadikak vagyunk ami szerintem nagyon jó, de persze még mindig nem a legjobb. Bármennyire hihetetlen a svájciak viszik haza a legtöbb nettót és az osztrák* majd a német mögénk sorolódott.

 

*amikor még 1990-ben Németországban éltem akkor az volt a mondás, hogy csináld meg a pénzt Ausztriában majd tartsd a svájci számládon és költsd el Németországban. Nos. Ez mostanra némileg módosult. :D 

Előzmény: fargo (484045)
Alex Raps Creative Commons License 28 órája 0 0 484047

Nekem a Dune 2 kibaszott csalódás. Az egész abból áll hogy mennek, futnak, néznek, suttognak és CGI. ..és a könyvtől pedig kurvára eltértek. Faszért kell egy mesterművet meghamisítani? 

Előzmény: pirate82 (484046)
pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 484046

Jut eszembe! Most nézzük. 

A gyalázatos gyűrűkúra sorozatuk után (amin remélem buktak) végre sikerült valami egészen jót összehozniuk.

Nagyon jól sikerül átadni a játék hangulatát. Kedvet kaptam újra végig játszani mindet.

Egyébként az amazon felvásárolta a metrogoldvinmájert?

 

 

Előzmény: Alex Raps (484020)
fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 484045

Most kitróbáltam kíváncsiságból, azé' tegyük már ide a számokat, mert tanulságos...

 

Az egyszerűség kedvéért:

-- 1.000.000 Ft bruttó bér

-- 2008-ban a nettója: 517.789 Ft

-- 2024-ben a nettója: 665.000 Ft

-- A munkáltató teljes költsége 2008-ban: 1.336.950 Ft

-- A munkáltató teljes költsége 2024-ben: 1.130.000 Ft

 

Akárhonnan nézem, ez azért tetemes különbség. Mind a munkáltató, mind az alkalmazott szemszögéből...

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!