Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.14 0 0 44
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy az alienek és predátorok szerelmi életéről lesz-e végre valami végtelen hosszúságú sorozat a tévében. Úúúúgy várom már! Az is jó lenne, ha Lucsiánónak és Izaurának neveznék őket.
Maldoror101 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 43
A vs P
col.valentine Creative Commons License 2003.01.30 0 0 42
Üdv:)Köszi a linket,a kettes az enyém.

Üdv:Col.Valentine

Előzmény: aliens.scifi.hu (41)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2003.01.30 0 0 41
> col.valentine:
a kérdésedre a választ ezen a lapon megtalálod:

http://aliens.scifi.hu/kepregenyek.php?kepregeny=kepregenyek/ismerteto&menu=kepregenyek/menu-aliens

Egyébként a Book One-od milyen borítójú?

Kék alapú, és egy idegen van rajta? KÉP

vagy

Több alien egy fészekből mászik ki? KÉP

mano

Előzmény: col.valentine (40)
col.valentine Creative Commons License 2003.01.30 0 0 40
Tényleg mester,kérdeznék én is valamit:)

Na, szóval anno én is olvastam Alien könyveket-a trilógiát és a Steve Perry féle "Idegenek a Földön"-t és Ripley "háborújá"-t + aA Préda,de nekem ez tetszett a legkevésbé. Úgy 96 környékén kaptam ajándékba egy keményfedeles fekete-fehér angol nyelvű képregényt ALIENS BOOK ONE-ez volt a címe (most is az,itt van előttem)a Mark Verheiden féle.Oldalszám egy darab nincs benne de jó hosszú.Biztos tudod hogy melyikről van szó,egyfajta alternatív folytatás az Aliens után-telepatikus idegenkirálynő-vallási fanatikusok,expedíció az alien home-world-re-pedig a Parti Őrség egy hajója beleszalad egy roncsba (Junket) aminek a legénységét Alien-ek pusztítottál el-egyet kivéve,kisérletező rosszfiúk,szükségállapot,pusztulás,migráció.Szerepel benne Hicks,Newt akik ezúttal épségben hazakerültel.Ripley-ről csak utalás szintjén esik szó

"It's not like the Acheron mission was a success hell,the only survivors were a kid,a civilian named Ripley and Hicks.The kids a brain case and RIPLEY...Well you know what became of her..."

Na ezt az utóbbit nem értettem,van ennek a képregénynek valami előzménye is az Acheron mission-t leszámítva? Az is érdekes hogy a Steve Perry féle "Idegenek a Földön" -jó lenne ha kéznél lenne,de régen ezt is csak kölcsönkaptam- sztorija nagyon hasonló ehez a képregényhez de a nevek mások: Hicks-Wilks,Newt-Billy és az android szeretője,Salvaje-Spears,Orona az Orona. Most ezt hova tegyem? Itt is valami svindli van?

Előzmény: aliens.scifi.hu (39)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2003.01.29 0 0 39
> logitor: "magyarok írták?"

bezony bezony. a valhalla törvénytelen dolgoban is benne volt nagyüzemben ráadásul...:)
ha megnézitek a könyv belő borítóját a Thor Universal magyar cég. tulajdonképpen pofátlanság, hogy feltűntetnek egy amerikai nevet, és fordítót is! egyébként a fordítók voltak az írók...

"Régen annyira alien mániás voltam"

ma már nem? kár!

"Aliens szerepjáték"

akinek még nem lenne meg, ezen a héten még letölthető a lapomról!!!!

> col.valentine
"veszekedni meg végképp nincs kedvem"

nem azért mondtam, hogy most kezdjünk el veszekedni! ahh rosszul fogalmaztam! de nagyon.
a saját fórumomban kezdödött egy szócsata, hogy melyik miért jobb a másiknál, ezért írtam amit írtam!

"életkorom még egy számjegyű lehetett,az meg nem tegnap volt."

a baj az, hogy azóta alig adtak ki új törtélnetet...
nemhogy itthon (bár kettővel el vagyunk maradva) de külföldön sem. őket legalább kárpótolják a képregények...

mano

cerebrum Creative Commons License 2003.01.29 0 0 38
Lehet, de akkor szerinted mi a fenének harap beléd a rágóival? Nyilván a nyálában is kell, hogy legyen hanygasav, amit a bőr alá kell juttatnia...
Előzmény: JFEry (37)
JFEry Creative Commons License 2003.01.29 0 0 37
Nyavalyát a nyálában! A potrohából spricceli ki.
Előzmény: cerebrum (29)
col.valentine Creative Commons License 2003.01.28 0 0 36
Nyáron a Szigeten láttam egy német ipsét akinek az egyész háta egyörvénylő-vicsorgó Giger-portré volt,legalább három idegen teste volt feltetoválva de valami elképesztő kmpozícióban,ilyesmire gondoltál?:)
Előzmény: logitor (35)
logitor Creative Commons License 2003.01.28 0 0 35
Na ez igen! Ezt én sem tudtam..magyarok írták? csodálkoztam is, hogy két változata van a történetnek...reméltem, hogy a második azért más mert abból fog készülni a film...de hát mégsem. Régen annyira alien mániás voltam, hogy mivel nem tudtam megszerezni az Aliens szerepjátékot hát nekiláttam és megcsináltam magam. Az összes borítón lévő fegyvert, az összes filmben lévő eszközt (hajók, fegyverek, űrruhák, számítógépek...mindent) kirajzoltam, elláttam adatokkal, az összes regényből kielemeztem az eszközleírásokat...úgyhogy jó kis munka volt. Ma már, hogy van internet elég érdekes volt összevetni az akkori rajzaimat a valódi vázlatrajzokkal. Nem sokat tévedtem amelyiknél egyáltalán előfordult. Most már csak egy alien tattoo van hátra...:)
Előzmény: aliens.scifi.hu (33)
col.valentine Creative Commons License 2003.01.28 0 0 34
Ahoz képest nem volt rossz-szerintem veszekedni meg végképp nincs kedvem erről,amikor a kezembe akadt az életkorom még egy számjegyű lehetett,az meg nem tegnap volt. Ilyen jók vagyunk? Hahhh!
Előzmény: aliens.scifi.hu (33)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2003.01.28 0 0 33
na ezen aztán mennek a veszekedések, hogy jó e vagy nem, mindenesetre ez a két könyv egy hatalmas nagy jogbitorlás, magyar vacak...
bezony bezony, ha nem tudtad volna, nem hivatalos könyvek, mindkettőt magyarok írták!!!
tény vannak benne jó részek, de pl pont ez, hogy shaffer a weyladnál ráadásul szerelmes ripleybe... na ez nekem sok volt!!!

mano

Előzmény: col.valentine (32)
col.valentine Creative Commons License 2003.01.27 0 0 32
Üdv:)

Nem tegnap adták ki őket de a legjobb és ha jól emlékszem a legelső ALIENS VS PREDATOR képregényfeldolgozás-feldolgozás a Damien Forestal féle "A kelepce"-The Hydra Factor és a szerves folytatása a "A túlélők"-Surviving game.Tudjátok amelyikben kiderül hogy a WEYLAND YUTANI vezérigatgatója az a bizonyos Dutch Shaefer aki 1986-ban a Conta Manai dzsungelben...és az idegeneket bio-fegyverként akarja az általa homogén társadalmúnak tartott Ragadozók ellen (akik közül amelyek egyfajta halálos sportot üző-idegenekre vadászó-az érintett kaszt soha nem is járt a Földön,szóval rendes kavarodás van).

Shaefer nem semmi,az eredeti kommandóscsapatát (Hawkins,Ramirez,Billy...)"megcsinálta" cyborg-ban és személyesen ő vezeti őket a harcba,ami addigra rég véget ér,mire ők odaérnek.

De szerepel Howard Church-közvetlenül miután hazaért a Fionera Fury 161-ről és egy Bishop modell is.A főszereplő Carrie Wong,a Weyland Yutani adminisztrátora a Delta Hydrae VIII sivatagos bolygóján.A második rész a Delta Hydrae IX-en ,egy dzsungel és mocsaras bolygón játszódik ahol a W.Y.-nek egy katonai bázisa van és ahova az idegenek a fogságba esett Ragadozók testében jutnak el.

Előzmény: KisRóka (-)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2002.12.06 0 0 31
totál hangyásak vagytok...:)
mi is volt a fő téma?
mano
tsabee Creative Commons License 2002.12.05 0 0 30
no, csak igazam lett? :))
Előzmény: cerebrum (29)
cerebrum Creative Commons License 2002.12.05 0 0 29
A hangyáknak a nyálában található hangyasav.
tsabee Creative Commons License 2002.12.04 0 0 28
de zöldet, mert az nyugtató.... :)))

nem, az arc tényleg megette a hangyákat.

max: ha éhes vagy szedjél hangyát, de simát, mert az nem savas... :)))

Előzmény: aliens.scifi.hu (27)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2002.12.04 0 0 27
ez nem a "ha ideges vagy szedjél hangyát" sztori? :-))

mano

Előzmény: tsabee (26)
tsabee Creative Commons License 2002.12.04 0 0 26
én nem tudom mit tud csinálni a hangyasav, persze én is hallottam róla. egy barátom egyszer nagyon éhes volt egy mezőn és elkezdett hangyákat enni, azt mondta nem volt kellemetlen. gondolom, ha sav a közelben lett volna azt mondja, hogy csíp, stb. ebből gondoltam, h nem a vérük savas, hanem valami szervük termeli csak.
bocs
Előzmény: tsabee (25)
tsabee Creative Commons License 2002.12.04 0 0 25
sztem nem a vérükben van, csak azt termelnek, bocs ha rosszul tudom, nem vagyok nagy biológus.
Előzmény: Sricsi (24)
Sricsi Creative Commons License 2002.12.04 0 0 24
A hangyák vérében hangyasav van(HCOOH)?
Előzmény: aliens.scifi.hu (23)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2002.12.03 0 0 23
> Sricsi: "mindig ahhoz az élőlényhez hasonlítanak, amiből kikeltek."
> tsabee: "újszülött..."
na ez kicsit kiesik a sorból, mert ugyebár nem a szokásos "természetes" módon született...
de tény, hogy az eredeti alakjuk nem ismert, csak az ismertetőjelek: kopony, második állkapocs, légzőcsápok (kivéve az alien3-ban!), exoszkeleton...

> tsabee: "a hangyáknak nem savas a vérük..."
dehogynem, van olyan fajuk mely savas. persze nem kell egyből a legmaróbb sósavra gondolni..!
"alkotók" H R GIGER svájci festő volt aki a külalakot megálmodta. vagyis megálmodott ő sokmindent, és Ridley Scott bácsi azt mondta: na ebből a képből ez, abból az kell és így nézzen ki. na valahogy így született...:)

> melakov: "hangyak otelete alapjan"
az alapötlet a CECELÉGY-től származik. az alien film plakátján a tojás is egy cecelégy petéjét szimbolizálja!

> "intelligenciát"
hát ez kissé módosult a sorozat folyamán, hiszen nem nagyon nevezhető egy lény intelligensnek, ha csak a pusztítás és táplálkozás a fő mozgatórugója...

mano

cerebrum Creative Commons License 2002.12.03 0 0 22
Nekem az alienekről a fürkészdarazsak jutnak mindig eszembe. Azok is belepetéznek mondjuk egy hernyóba vagy egy másik rovarba, majd a kikelő darázslárvák belülről szinte teljesen felfalják a gazdájukat, végül azzal, hogy kirágják magukat, véglek kinyiffantják azt...
tsabee Creative Commons License 2002.12.03 0 0 21
szerintem többé-kevésbbé megőrzik eredeti alakjukat, egy-egy kirívó példa persze akad, ld. újszülött...
Előzmény: Sricsi (20)
Sricsi Creative Commons License 2002.12.03 0 0 20
Milyen lehetett az eredeti alakjuk? Mert mindig ahhoz az élőlényhez hasonlítanak, amiből kikeltek.
Előzmény: tsabee (19)
tsabee Creative Commons License 2002.12.02 0 0 19
a hangyáknak nem savas a vérük...

mindenesetre valóban a hangyák és a méhek alapján készültek. az alkotók (nekem nem jut eszembe a nevük, aliens.scifi.hu majd biztos kisegít) bevallottan e rovarok mintájára alkották meg ezeket az idegeneket. elképzelték, hogy mi lenne, ha sokkal nagyobbak lennének, és intelligenciát is adtak nekik.

ugye az a legdurvább, ha az erő intelligenciával párosul

így születtek kedvenceink

Előzmény: melakov (18)
melakov Creative Commons License 2002.12.02 0 0 18
Szerintem az Alien alapvetoleg a hangyak otelete alapjan szuletett, van kiralynojuk, savas veruk.
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2002.12.02 0 0 17
volt egy karikatúra. vagy baevis vagy butthead ugyancsak egy arcmászóval "vezette le feszültségét"...:-))
mano
Előzmény: Sricsi (15)
tsabee Creative Commons License 2002.12.01 0 0 16
tudom
Előzmény: aliens.scifi.hu (14)
Sricsi Creative Commons License 2002.12.01 0 0 15
Engem az arcramászó izgat fel a legjobban :)
Előzmény: aliens.scifi.hu (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!