Ez a topik a IV. kerület autóbuszközlekedésének nyílt, és napi szinten boncolgathatjuk itt a IV. kerület vonalait és azokat a vonalakat amellyek csak átfutnak ezen a kerületen. A topikban tárgyalható buszvonalak: 20; 20gy; 25Agy; 30; 47; 96; 96gy; 96Agy; 104; 120; 121; 122gy; 126; 126A; 147; 170gy. Napi megfigyelések (rendszámok), képek és miegymás beszúrható, közzé tehető itt és minden új és különös dolog is egyben. Mindezek tudatában, mindenkinek jó fórumozást kívánok!:)
20E: F2:?(6:55-ös Keletis indulása kimaradt,F3 ment előbb) F3:BPO-864 F4:BPO-451!(pótlás kora du 13:00 körül) F5:BPI-736 F6:FKU-945 F8:BPO-854 F9:BPO-025 F10:FKU-944(FJX-191 pótolta du) F11:BPI-794 F12:BPO-845 F14:FKU-933(itt is pótolt du BPO-451) F15:BPO-802 BPI-928 és 935 is pótolt a vonalon.
F6 (???) reggel az első indulását sem hozta és a BPO-604 pótolta, majd a második körétől egészen mostanáig a BPO-454 pótolja. - F22, BPO-863 is lerobbant korán reggel és a BPO-565 pótolta egy körét, majd visszaállt a BPO-863. - Délelőtt nem volt se F12 sem pedig F6 (fentebb említve) és a 2 Káposztási érkezés között kiküldték a 30A- ról a BPO-484- est pótolni.
Csak tiszteletből kérdezem meg. Miért most, ha azt mondja, hogy nem, akkor ne fotózzam le a buszt... Így legalább dönthet, hogy rajta lesz vagy nem XD Az, hogy mit mond nem oszt nem szoroz és a hsz.-m végén el is mondtam, hogy miért nem.
Először is leszögezném, hogy végállomási helyzetekről írnék a továbbiakban és nem vonali helyzetekről! :)
Én általában meg szoktam kérdezni e kérdést a sofőröktől, de leginkább nem érdekli őket, hogy fotózok vagy csak azt mondják "Nyugodtan, nem zavar!" Persze vannak kivételek jó és rossz irányban is...
Egyszer a Borároson fotóztam a 00-02-t 23-asként, majd akartam egy fotót közelről is - nem csak messziről. Oda mentem a vezetőjéhez, megkérdeztem, ahogy szoktam - hogy "Zavarná-e ha csinálnék néhány fotót a járműről?" - neki viszont ettől teljesen felvidult a kedve és megörült, hogy megkérdeztem tőle, ezután még folytattunk egy jó 20-30 perces "eszmecserét" :)
Térjünk át a "rosszabb eset" példájára is: Volt olyan is, akitől (szintén 914-esen, mogyoródi-p. vá.-n) megkérdeztem a fényképkészítés lehetőségét, mivel ez a hobbim, nemet mondott, majd ennek ellenére én le szerettem volna fotózni, de nem közelről, hanem messziről, miután felállványoztam a gépet, a második kép készítése közben a sofőr kinyitotta az első ajtót és kiszállt a járműből, kb. 100 métert gyalogolt hozzám - -2 fokban - csak azért, hogy, felszólítson, hogy ne fotózzam őt - miközben a buszt fotóztam, de igaz az, hogy ő benn ült a fülkében. Továbbá, hogy legyek kedves távozni a végállomásról... Nos, erről a véleményem az volt, hogy nekem minden jogom, meg van ahhoz, hogy lefotózzam a járművet, mert bizonyos szemszögből én mondhatom rá azt, hogy az a jármű a saját tulajdonom, miközben ő csak annak kezelője, elvégre az utasok azok, akik kifizetik a cég finanszírozásának 45%-át. Én utasnak érzem magam és sehol nincsen az megszövegezve, hogy tiltott vagy nem tiltott a többségében az utasok által finanszírozott közlekedési vállalat közlekedési járműveit fényképezni. Az, hogy ő szerepel-e vagy látható-e az elkészített fényképen avagy sem - külön kiemelem: ilyen helyzetekben, amikor műszaki pihenőzik - már saját maga dönti el, olyan szempontból, hogy ő vállalja az arcát vagy nem. Ez az érv, az illető járművezetőt nem érdekelte, ezek után engem miért érdekelt volna az, hogy ő a járművön tartózkodik és látható a fényképen. Közben meg ha már kiszállt és kigyalogolt hozzám, le is kaphattam volna akár kétszer is a járművet, mert egyáltalán nem sértettem volna meg semmilyen jogát sem.
Én ezzel a "kötelező kitakarnival" annyiban nem értek egyet, ha én magát a buszt fotózom és nem a sofőrt külön, akkor egy indexre feltöltött 640×480-as képen maximum 10×10 pixelben látszik az arca, akkor meg nincs miről beszélni... Amúgy meg mindegyik azt mondja, akinek baja van a fotózással, hogy nem akar fenn lenni az interneten, Manapság pedig kevés olyan ember van, aki nincsen regisztrálva valamelyik ismerőskereső oldalra, oda meg saját maga tölti fel a fényképét.
Sziasztok! Én is teljes mértékben egyet értek veled. Mi nem vagyunk ellenőrök,ez 1 hobby. Gondolom a kedves buszvezető Úrnak is vannak hobby-ai,az arcokat netre kerülés előtt kötelező kitakarni,ha ez nem történik meg,na akkor beszélünk a személyi jogok sértéséről. Szóval közterületen akkor és úgy fotózok buszt ahogy szeretnék,akkor is ha a járművezető épp telefonál. De ebben teljesen igazad van,hogy ha 1 vezető rendesen végi a munkáját,akkor nincs mitől aggódni. Azt meg már csak megjegyzem,hogy a fotósok fotózás után általában inteni szoktak a vezérnek,hogy megköszönjék a képet:) Szóval,közterületen,nyugodtan lehet fotózni,mint már mondtam ez 1 hobby,mint p. xy-nak a horgászat. De 1-2 embertől úgy hallottam,hogy még a VÁ-n is szabad fotózni. És még azt is megemlíteném,hogy menet közben sajnos nem tudom megkérdezni a jármű vezetőjét,hogy fotózhatok-e?De eleve minek,mikor a válasz igen?
Üdv! Néhány ponton reagálok az észrevételeidre, egyszersmind kolléga illetve mint "unatkozó rendszámháborús". Az, hogy a sofőröket zavarja a fotózás, nem általánosítható. Engem pl. nem zavar és még jó néhány buszvezető ismerősömet/barátomat/kollégámat sem. Akit zavar (annak ellenére, hogy arcuk nem látszik) annak mi az oka? Vezetés közbeni telefonálás, dohányzás, nyitott fülkeajtó, beszélgetés stb??? Senki nem a feljelentgetésre használja fel az általa készített fotókat, hanem arra, hogy egymással megossza a BUSZRÓL készített képeit. Semmiféle "sofőrhangulati beszámolóról" nincs itt szó. Amúgy is, az hogyan látszana a képen??? Teljes mértékben respektálom az általad felvetett kérdést, hogy nem-e valamilyen "spicli" az, aki fotóz, de gondolom nem várhatod el sem Te, sem pedig más, hogy az, aki ennek él és ezt tekinti hobbijának az ne fotózzon buszokat illetve ne írja le azt, hogy ez meg az a kocsi ma éppen hol dolgozott. Egyébiránt, ha rendesen végzi a munkáját bárki (nyilván Te is, akkor mire használhatna fel egy fotót?) ...Annak idején én is szívesen megosztottam volna mindenkivel, mikor a 121-esen vagy a 170GY-n a BX-59-44 ment pótlásban a 124-esről, csak sajna nem volt megfelelő hely erre. Most van és ennek itt a helye. Remélem, nem kötekedésnek veszed a leírtakat, és a véleményed tiszteletben tartása mellett elfogadom az általad leírtakat, csak nem teljesen értek egyet vele. Üdv.
Üdv. Én a BKV-nál dolgozom,mint buszvezető. Kérdésem,hogy mire jó ez a rendszámosdi? Ennyire unatkoztok? Tudjátok,hogy a sofőröket pl. mennyire zavarja az,mikor az utak mentén fotóztok? Nem szeretjük,mert a sok feljelentgetés és mindenféle ellenőr is csinálhat hasonlókat. Ha tényleg érdekel az itt dolgozó sofőrök hangulata titeket,akkor ne így csináljátok!! Kérdezzétek meg elöszőr őket! Biztos megengedik,csak tudják,hogy nem valamilyen spicli az. Én is volt,hogy kiszóltam a buszból,hogy ez sértheti a személyiségi jogokat,ha a sofőr is látszik,felismerhető. Tehát ez a helyzet...