Szia! Megvan még Neked a regény gépen? Bár látom már 5 éve beszélgettétek ezt :D én csak most találtam rá a topikra és érdekelne a könyv. Régebben megvolt nekem eredetiben, de valahogy elkallódott.. :S
Olvastam a könyvet, király volt.
Láttam az ősi filmet, keráj volt.
Láttam a folytatásait, gyökerek voltak.
Láttam az új verziót, és egy értékelhető jelenet azért volt benne:
Thade szétnyitja a gyér tag pofáját, belenéz, azt megkérdi "Van itt bent lélek?"
Ez a jelenet irtó klassz volt.
A többi feledhető...
Done.
Tényleg jó volt, nem bántam meg, h elolvastam. A csattanó is klassz, bár szvsz vhol sejthető, különösen, ha tudja az ember, h nem ugyanaz, mint a moziváltozatban. :)
Mindenesetre, jobban belegondolva, tényleg durva.
Az 5+1-es kiadást azért vettem meg, mert így elég jó áron hozzájuthattam az összes filmhez(kiváló minőségben) + 1 lemezen csak háttérinfo van(keletkezési körülmények, hogyan, miből, miért stb.). Gyerekkori emlékeim vezéreltek.:)
A Tim Burton-ös verziót nem láttam a moziban, és kiváncsi voltam rá, mi újat tud mutatni, ezért van meg.
Egyébként nem azt mondtam ,hogy totál szarok, csak van mit kritizálni rajtuk.
A regény amúgy csak részben egyezik a filmmel, és az eredeti Heston-os film nem is sci-finek készült.
Nekem meg van ez a DVD(5+1 lemez), valamint a Tim Burton-féle kétlemezes DVD is. Gyerekkoromban láttam először a filmeket, és akkor nagyon rajongtam értük. Mai felnőtt szemmel már kicsit máshogy értékelem őket, de azért nem szabad elfelejteni, hogy harmincéves filmekről van szó!:)
A regényt olvastad?
Igen, azóta utánanéztem amazon.com-on, megjelent egy DVD, ami tartalmazza az 5 részt - szal hivatalosan tényleg kvintológia [?]. :)
Amúgy ja, az egész jelenségből a Heston-féle film ér valamit [sőt, az szvsz nagyon is jó], a többi teljesen felesleges volt. Bár, visszatérve az amazon-ra, ott ahogy néztem a vásárlói véleményeket, eléggé pozitívan nyilatkoztak...rejtély.
Tudomásom szerint a Majmok Bolygója filmsor 5 filmből áll. A tv-ben (helytelenül) 6. résznek nevezett film a tv-sorozat indító része. Ha jól emlékszem 14 részt vetítettek, mielőtt le vették volna a képernyőről.
Egyébként a Charlton Heston-os első film volt szerintem igazán jó, és ahogy a folytatásoknál lenni szokott egyre pocsékabb lett.
A Tim Burton féle feldolgozásban nekem a maszkok tetszettek leginkább, maga a sztori és főleg Wahlberg Márk színészi alkotása elég gyatra.
Az 5. részről egy sor [forrás: imdb]:
"The final chapter in the incredible Apes saga. The most suspenseful showdown ever filmed as two civilizations battle for the right to inherit what's left of the earth!"
Nna, rettenet tré volt :], bár nálam kb az előzővel egy szinten mozog.
Egyébként számomra az egyetlen értékelhető dolog maga a történet volt: persze csak akkor, ha túl tudunk lépni azon, h az eredeti filmnek aztán tényleg nem volt szüksége folytatásokra. Szóval én annyit értékeltem benne, h legalább következetes volt, kikerülte az időutazásos sztorik buktatóit.
A film közben amúgy azon gondolkodtam, vajon mi motiválta a készítőket a forgatás során? :] A $? Nemtom, sztem nem lehetett túl kifizetődő...
Ja, elég durva. Mindenesetre röhej, de engem továbbra is vonz kicsit a dolog, szerintem ha nem felejtem el, megnézem jövő héten is, egyszerűen érdekel, mit hoznak ki belőle :]