Keresés

Részletes keresés

Cittu Creative Commons License 2009.07.27 0 0 106
1940 körül még barna volt a haja de lehet hogy ez nem jelent semmit
Előzmény: NevemTeve (105)
NevemTeve Creative Commons License 2009.07.27 0 0 105
hp-lexicon:

Birthdate: 1881 (JKR), probably in July or August. This date supercedes Jo's statement in 2001 that Dumbledore was "about 150 years old" (Blue Nose Day) and fits better with the dates that appear in Book 7.
Előzmény: Cittu (104)
Cittu Creative Commons License 2009.07.26 0 0 104
Sziasztok!
Láttam hogy találgattok hány ées volt Dumbledore nos én valahol láttam hogy 1881-ben született
NevemTeve Creative Commons License 2009.07.24 0 0 103
Szerintem JKR sem tudná pontosan megmondani, hogy a titokgazdától meg lehet-e szerezni a titkot imperius/veritserum/legilimencia útján... én azt mondanám, hogy nem, de ez persze csak találgatás...
Előzmény: Lacanist (102)
Lacanist Creative Commons License 2009.07.24 0 0 102
:)))

Btw, úgy vélem, hogy a megszeghetetlen eskü feketemágia. Egy olyan eskü, amelynek következménye az lehet, hogy simán meghalsz, és kész.
Potterék pedig ez esetben nem biztos, hogy alkalmazták volna.
Meg genyóság is rárakni ezt egy titokgazdára, akár egy imperius-szal is ki lehet szedni belőle a titkot. Ha meg már elárulta, akkor nem mindegy, hogy utána feldobja a pacskert? :)
Előzmény: NevemTeve (101)
NevemTeve Creative Commons License 2009.07.23 0 0 101
Ugyebár volt egy pont, amikor Potterék a Fidelius-bűbájt használva rejtőzködtek, és Sirius meggyőzte őket, hogy Peter Pettigrew lesz a megfelelő titokgazda. Valahogy így mehetett a dolog:

James: Biztos, hogy Peter nem fog elárulni minket, akkor sem, ha kínzással fenyegetik?
Sirius: Ugyan már, Peter bátor, hűséges, erős jellemű, és minden kínt elviselt!
Lily: Ezt speciel honnan tudod?
Sirius: Nézzétek csak a bal karján ezt a furcsa tetoválást! Biztos nagyon fájt neki, amíg rátették, de ő hősiesen elviselte!
James: Talán igazad van... De mégis, nem lenne jó, ha megkérnénk, hogy tegyen megszeghetetlen esküt arra, hogy nem árul el minket Voldemortnak?
Sirius: Á, nem hiszem, hogy jó lenne ilyen manipulációval befolyásolni az emberek szabad akaratát... Különben is, amúgy sem élnétek örökké, nem igaz?
NevemTeve Creative Commons License 2008.10.15 0 0 100
Jaja, és ott van még Cormack McLaggen — A hatodéves Harryék ártatlanul rácsodálkoznak: jé itt egy hetedikes Griffendéles, akit most látunk először... eddig nyilván láthatatlan volt...
Előzmény: _Assa_ (99)
_Assa_ Creative Commons License 2008.10.15 0 0 99
És Harryvel együtt ötödévben tudják meg Hermionétól, hogy az egyik évfolyamtársukat Theodore Nottnak hívják. (Pedig ráadásul egy mardekárosról van szó, akivel azért akadtak közös óráik.) Michael Corner esete szinte ugyanez. Ő is évfolyamtárs, Ron mégis megkérdezi: Melyik volt az a Corner? Vagy valami iylesmi.
NevemTeve Creative Commons License 2008.10.15 0 0 98
Az például hogy lehet, hogy Ron Weasley nem látszik ismerni a legközelebbi szomszédos varázslócsaládok gyerekeit?
Úgy érződik, mintha Cedric Diggoryval a negyedik kötetben találkozna először, Luna Lovegooddal meg az ötödikben.
whitequeen Creative Commons License 2007.08.13 0 0 96

Na, annyi szót már leht, h nem ér a téma, de amire gondoltam: minek egy bonyolult gép, ha elég, ha egy kosárba rakja a szennyest, és rámond egy Suvickust vagy ilyesmit? :) Éééérted... :)

Előzmény: NevemTeve (95)
NevemTeve Creative Commons License 2007.08.13 0 0 95
Nincs elektromosság, a mosógépet is mágia hajtja. Az önoltó pedig nincs villanylámpákra kihegyezve: fáklyák/gyertyák fényét éppúgy elnyeli.
Előzmény: whitequeen (94)
whitequeen Creative Commons License 2007.08.12 0 0 94

Remus John Lupin-Smith :))))))))))

Ha Hermionénak egyszer arról kellett házidolgozatot írnia Mugliismeretből, hogy miért van szükségük a mugliknak elektromosságra, abból logikusan az következik (meg alapból is logikus...), h a varázslóknak nincs. De akkor mit keresnek a varázslóotthonokban (az aranyvérűeknél is) elektromosságot igénylő dolgok, pl. mosógép (Odú, "berakom/kiveszem a mosást"-féle kifejezésekből), vagy villanykörte, amiből a Deluminator (vagy Put-Outer) kiveszi a fényt? OK, h nem árammal működnek, de akkor meg feleslegesen vannak úgy felépítve. Sőt, a filmekben még villanykapcsoló is látszik (pl.GP 12, ez lehet, h mugli ház volt?) - bár a filmekről következetesség tekintetében inkább ne is beszéljünk :)

NevemTeve Creative Commons License 2007.08.04 0 0 93
Igen, inetrjúban is elhangzott: Remus John Lupin.
Előzmény: új lány (92)
új lány Creative Commons License 2007.08.04 0 0 92

Nem utal rá semmi, h. le lehetne látni az aljára. De ettől még lehet.

Más, korábbi:

Egyébként a 7. könyvben elhangzik h. Lupin középső neve John. Akkor mondja, mikor próbálja Harryt meggyőzni, h. nem halálfaló. Meg asszem akkor is, mikor Billékhez befut a híreivel.

Előzmény: Aszusz (91)
Aszusz Creative Commons License 2007.08.04 0 0 91
Csak öt olyan volt, amiről tudott: a napló, a gyűrű, a medál, a kehely, és a fejdísz. azt nem tudta, hogy Harryből is Horci lett.

Talán arra számított, hogy aki lenyúlta a medált, nem töltötte újra az edényt. Bár nem vagyok biztos benne, lehet, hogy látni lehetett a lötyin keresztül, hogy benne van-e a medál?
Előzmény: új lány (90)
új lány Creative Commons License 2007.08.04 0 0 90

Hi.

Engem több olyan dolog is zavar, ami ebben a topicban még nem hangzott el, de máshol már megemlítettem.

pl: "Griffendél egyetlen ismert ereklyéje biztonságban van" - Dumbl. mondja a kardra, de hát tudjuk hogy a Teszlek süveg is Griff-től szármezik.

Amit meg még nem írtam le sehol: Vold. mikor elhelyezte a horcruxot a barlangban elvitte Kreachert hogy legyen aki megigya a löttyöt. De mikor rájött hogy Harry vadászik a horcruxokra egyedül ment el ellenőrizni megvan-e még. (na jó, Nagini-t vitte, de nem hinném hogy vele itatta volna meg a lötyit. Bár Kreacher is túlélte, lehet arra játszott rá hogy Nagininek sem lesz komoly baja?)

És egyáltalán miért csinált horcruxot Naginiből? Hiszen akkor már volt neki 6.

Aszusz Creative Commons License 2007.08.04 0 0 89
Több tucatnyi szereplő meghalt? Nekem valahogy nem tűnt fel... Oké, a névtelenek tényleg voltak ötvenen, de azok közül, akiket ismerünk... Én inkább úgy látom, hogy meglepően sokan maradtak életben.
Az Albus Severus tényleg nem egy nyerő név, de kissé rámutat arra, hogy végülis hogyan érez Harry Piton iránt, mindazok után, amit az vele tett. Talán egyfajta hála és megbocsátás? Harryhez illene...

És nekem igenis tetszett a könyv! Szerinem jó befejezése egy nagyon jó sorozatnak, minden hibájával együtt.
És JKR tényleg nem tud számolni, de ez legyen a legnagyobb hibája...
Előzmény: Sziá Miáu (88)
Sziá Miáu Creative Commons License 2007.08.04 0 0 88

> Sajnos JKR nem tud számolni, ami a kisebb baj. Sajnos a HP7 iszonyatosan rossz és gyenge, igazi sokk volt ennyire vacakot olvasni, a második fele értékelhetetlen.

Úgy örülök, hogy te is ezt írtad! Nekem is ez a véleményem, de már nem merem sehova leírni, mert minden topikban leugatják a fejemet emiatt. Én is sokkal többet vártam a hetedik könyvtől, és az előzmények alapján sokkal többet ki is lehetett volna belőle hozni. Rengeteg logikai baki van benne (Trace, újbóli gondolatolvasás stb.) de szerintem pl. a pályaudvari jelenet is tök gáz. Az erdei sátorozás rendkívül unalmas ugyanúgy ahogy Dumbledore hosszadalmas és bonyolult magánélete is, a horcruxok megtalálása siralmasan egyszerű. Ron párszaszójától meg egyszerűen frász kaptam, olyan röhejes volt. Ja meg az Accio Hagrid volt még valami iszonyatos. Eléggé vizuális típus vagyok, és amikor ezt elképzeltem percekig röhögőgörcsben fetrengtem tőle. Piton hirtelen előkerül emlékei is nagyon egyszerű és fantáziátlan megoldás volt. Az epilógus meg egyszerűen undorító, ilyen gusztustalan ocsmányságot nem vártam volna Rowlingtól. Az Albus Severus a számomra felér egy emberiségellenes bűntettel. De legjobban a több tucatnyi szereplő legyilkolását utálom, annyira felesleges és visszataszító volt a számomra.

Előzmény: Törölt nick (86)
NevemTeve Creative Commons License 2007.08.04 0 0 87
> Dumbledore és Grindenwald nem lehettek tinidzserként jó barátok, hiszen DD nagyon öreg, 150 év körül volt, de az elsős csokibéka kártya szerint csak 1945-ben győzte le G-t, ami azt jelenti, hogy DD-nek körülbelül 80 (nyolcvan) évig kellett volna tétlenül tűrnie G rémuralmát, mire kiállt ellene harcolni...

Ki mondta, hogy volt neki nyolcvan évig tartó rémuralma? Lehet, hogy 1930-ig viszonylag békében éldegélt, csak akkor kezdett elszemtelenedni.

> Az epilógius szerint Hagrid még mindig tanít, pedig a kettes könyv horcrux-naplós flashbackje szerint alig két-három évvel idősebb Voldinál, vagyis 90 éves körül kellene lennie.

És? Miért ne taníthatna? Egyébként 1928-ban született, vagyis két évvel fiatalabb Tom Denemnél, aki szintén elég aktív még a hetedik kötetben. Egyébként is: mit tudunk a félóriás varázslók átlagos élettartamáról?

> Sajnos JKR nem tud számolni, ami a kisebb baj. Sajnos a HP7 iszonyatosan rossz és gyenge, igazi sokk volt ennyire vacakot olvasni, a második fele értékelhetetlen.

Off-topic.
Előzmény: Törölt nick (86)
NevemTeve Creative Commons License 2007.07.28 0 0 85
Kérdés: Miért nem vette észre Lupin előtt senki Peter "Makesz" Pettigrew-t a térképen?
Válasz: Hogy ne rontsák el a meglepetést...

Kérdés: Miért adták oda az ikrek a térképet Harry-nek? Pláne hogy Ron-nak még megmutatni se voltak hajlandók!
Válasz: Lehet hogy lélektanilag nem egészen hiteles, de valahogy csak el kellett jusson a térkép Harry-hez!

Összevonva: Ha Ron megnézhette volna a térképet, azt kérdezte volna magától: Ki az a Peter Pettigrew, aki állítólag itt van pont mellettem?
Előzmény: NevemTeve (10)
nydrian Creative Commons License 2006.12.14 0 0 84
Szerintem jól jönne majd a hetedik után egy ráncfelvarrás az előző köteteken is... Nem csodálkoznék, ha lenne majd egy átdolgozott kiadás minden kötetből.
arolf0 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 83
Tenyleg jo ez a topik, bar engem az itt felmerult dolgok egy jo resze nem zavar egyaltalan:))) Ami viszont igen, az sokkal kisebb baki, de eppen ezert siman el lehett volna kerulni: miert nem latta Harry a negyedik resz vegen a Thestralokat???? Vagyis inkabb: miert elmiti meg JKR, hogy jottek ertuk a lo nelkuli hintok? Ha nem emliti meg, nincs hiba.
mewmewgp Creative Commons License 2006.12.14 0 0 82

Kérdés: Miért adták oda az ikrek a térképet Harry-nek? Pláne hogy Ron-nak még megmutatni se voltak hajlandók!
Válasz: Lehet hogy lélektanilag nem egészen hiteles, de valahogy csak el kellett jusson a térkép Harry-hez!

:) Látom, neked még nem volt testvéred

Előzmény: NevemTeve (10)
nydrian Creative Commons License 2006.12.10 0 0 81
"Ha nem tudta volna, akkor mit csinál, ha utólag kiderül, h Pottert kell kinyírnia?!"

Egy kicsit még talán örülz is volna. :-) "Oh Dumbledore professzor, muszáj volt Pottert leadaváznom, hiszen kötött az esküm!" :-)))
Előzmény: Enelen (69)
nydrian Creative Commons License 2006.12.10 0 0 80
Én is nagyon úgy gondolom, h Piton nem tudta mire esküszik..legalábbis a vislekedése nagyon erre vall. Ráadásul többször is visszatér JKR arra, h Piton éppen szemkontaktusban állt-e a csajokkal vagy sem, és az elején nem nagyon volt rá módja. Vagy hátat fordított, vagy éppen nem nézett rá, vagy könnyes volt Narcissa szeme, ezért nem tudott a gondolatai közt kurkászni. Piton egyszerűen hintába tette magát, és nem volt lehetősége kiugrani az eskü előtt, főbenjáró átok nélkül.
Előzmény: Gabriel91 (72)
nydrian Creative Commons License 2006.12.10 0 0 79
Engem ez a gondolkozásmód Orwell Duplagondoljára emlékeztet...sima gondolat-cenzúra, és kész.
Előzmény: Enahma (57)
nydrian Creative Commons License 2006.12.10 0 0 78
Bocsi Teve, most látom, h Te már válaszoltál...
Előzmény: nydrian (77)
nydrian Creative Commons License 2006.12.10 0 0 77
John :-)
Előzmény: bubu88 (73)
dskywalker Creative Commons License 2006.12.10 0 0 76
Persze, hogy nem. Ha valamit igazán meg akarunk ismerni, akkor minden oldalról körül kell járnunk, nem csak a Jedik dogmatikus... ööö akarom mondani, ha szeretünk valamit, ismerjük el a hibáit is. :)
NevemTeve Creative Commons License 2006.12.10 0 0 75
Nem, egy interjúban pöttyintette el JKR: John. Wiki
----
dskywalker – Üdvözöllek a fedélzeten!
Remélem egyetértünk abban, hgy egy kis csípkelődés és kötözködés egyáltalán nem jelenti azt, hogy kevésbé szeretnénk JKR-t és HP-t, mint azok akik nem figyelnek fel az ilyen kis ellentmondásokra...
Előzmény: bubu88 (73)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!