Végülis nem. 28B lehet, hogy csak rendkívüli alkalomból járt 1-2 napig, úgy mint a mostani 37B is. 28A csak hétköznapokon járt, így csak a 28-as volt ami a temetőig elment.
Az akkori helyzet így nézehetett ki:
hétköznap : 28 - Blaha L. tér - Gránátos u 28A - Orczy tér - Akna u 28B - Keleti pályaudvar - Temető ( Kozma u (?) ) 37 - Blaha L. tér - Akna u
Hétvégén. 28 - Blaha - Gránátos u 28A - Nem jár. 28B - Keleti pályaudvar - Temető ( Kozma u (?) ) 37 - Blaha L. tér - Akna u
Persze, a 37B csak az elmúlt év(ek)ben járt, és csak Mindenszentek-halottak napja idején tehermentesített. Lehet, hogy a rejtvényben szereplő 28B is ilyen volt, azért nincs róla sehol információ.
Küldj egy e-mailt, a címem publikus. most ugyan elmegyek, de este 10 óra tájban, vagy hajnalban majd szeretnék írni. Ha esetleg elküldenéd az általad szkennelt képet, jó lenne.
Én nem emlékszem 28/B villamosra. 28/A-ra igen, ez az Orczy tér és az Akna utca között járt, ha jól emlékszem, csúcsforgalomban. Korábban , az ötvenes években, azt hiszem, a Népszínház utcától járt az Akna utcáig a 28/A betétjárat.
Hello ! Fotózás ezen a vonalon csak nappal és hétköznap biztonságos. Este illetve sötétedés után nem nagyon ajánlott ,illetve hétvégén este .,mert sok a részeg ilyenkor arra felé . HA mész fotózni legyen melletted valaki , én így szoktam menni és így nem vagyok annyira ideges hogy el e lopják a fényképező gépet. A Józsefvárosi piacnál hááát ott nappal is figyelni kell mert ott sok a lopós ember.Főleg az Orczy illetve a Blaha Lújza téren na ott nappal is sok részeg van.
Szeretnék majd menni fotózni ezeken a vonalakon. A kérdésem az lenne, mikor érdemes. Elsősorban a közbiztonság miatt kérdem, főleg Blaha és Élessarok közötti részen. Előre is köszi!
Ma folyamatosan 3 perccel indultam később a Blaháról, mint a 28-as.Élessaroknál mindig előttem ment át.Gondolhatjátok, hogy "örültek" az utasok,mivel nem tudtak átszállni rá.
Igen régebben a 37-es megelőzte a 28-ast de napjainkban pont fordítva megy a dolog.
2008 Szeptemberében a Kőbányai útnál teljes pálya rekonstrukció volt . Könyves Kálmán körút-tól a Kőbányai út 21 megállóig. ( Itt régebben 5 km/h sebességkorlátozás volt ) . A 37-es viszonylatnál egy helyen mégpedik az Élessaroktól ---> Pongrácz útig van lassú szakasz . Remélhetőleg itt is pálya rekonstrukció lesz valamikor . De persze előfordulhat hogy a 37-es hamarabb van az Élessarkon. (Ez függ a közlekedéstől is és a villamosvezető vezetési módjától is . )