Keresés

Részletes keresés

eznemenvagyok Creative Commons License 2008.08.14 0 0 61

Egy használható recept  a mai napról:

Paradicsomos cukkini

Egy kisebb apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteltem majd Rádobtam egy negyed körcikkre vágott cukkinit erre ment kettő hámozott kockázott paradicsom maj d8-10 perc után egy pár felkarikázott virsli.

Kellemes meglepetés volt.

eznemenvagyok Creative Commons License 2008.08.13 0 0 60

Nem terveztem, hogy eltűnök. . . így alakult. Ahogyan az lenni szokott a dolog nem úgy alakult, ahgyan terveztem. Hogy volt-e köze a pajzsmirigy hormon pótláshoz amit kaptam, vagy egyszerűen csak az alap szemproblémám súlyosbodott nem tudom de tavaly az egyik szemem lett egy ödéma amit nem mertem megműtetni, viszont sikerült magamba zuhanni és hátat fordítani a külvilágnak. Néhány hónap alatt felszedtem 11 kilót. A végére már a  kutyámon kívűl senkivel sem akartam egy légtérben lenni. . . . úgyhogy innen indult újra a történet.

Most hol tartok?

Elegem lett egy idő után abból, hogy az élet szívat ahol csak tud és úgy döntöttem, hogy akkor eddig és nem tovább!

Félve de újra nekiálltam. . . mostanra leadtam 25 kilót. És hogy miért most jelenkezem be újra?

Kezdenek a régi ismerősök leállítani az utcán, hogy mondjam már el mit csináltam magammal, mert ők is megpróbálnák És ez egy nagyon kellemes élmény, még akkor is ha tudom, hogy az eltelt egy év nem a világ, és hogy még legalább egy év mire elgondolkozhatok azon hogyan fogom megtartani amit elértem.

Még jócskán 100on túlról jelentem, hogy érdemes neliállni.

Lefogyok Creative Commons License 2007.09.03 0 0 59
Szia! Este végigolvastam a topikodat. Én is hasonló cipőben járok. Mi lett veled azóta? Sikerült elérni a célod?
Előzmény: eznemenvagyok (57)
H_G Creative Commons License 2007.04.03 0 0 58
"Pl valahol olvastam, hogy edzés (esetemben könnyű séta) előtt max 1,5 órával ehetek."

Ennek csak kis jelentősége van. Előbb nyúl a szervezeted a zsírhoz energiáért, ha nem fogyasztottál előtte szénhidrátot, de ennél sokkal többet számít, h. rendesen végig tudod-e csinálni az edzést vagy nem! Én speciel semmit nem tudok csinálni túlzottan éhgyomorra, max. "alibi-lötyögni" -- akkor már inkább jöjjön előtte egy müzliszelet és majd ledolgozom a többivel...

"és hogy a zsírt a szervezetem leghamarabb 30 perc után kezdi el égetni"

Ez tény, de megintcsak nem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani neki, ahogy a "zsírégető pulzustartomány" fogalmának sem. Olyankor és abban a tartományban fedezi a szervezet a kalóriaszükséglete *legnagyobb hányadát* zsírból, de alapvetően mindig fogy valamennyi zsír, valamennyi cukor és vmennyi izom is. A tényleg fontos az, h. az egésznek a végére javuljon az izom-testzsír arányod, mert az izom folyamatosan, nyugalomban is égeti a zsírt, egész nap -- ami a leghosszabb edzésnél is jóval több időt jelent. Ha csak rövideket edzel (20 perc), de mindennap és lelkesen, azzal jobban jársz, mint nagyon alacsony intenzitású, de roppant hosszú és unalmas kardiózással (amit az egyáltalán mozgó emberek és különösen a nők többsége űz)! Kimondottan hosszú kardióra (tipikus a hétvégi túra) ritkán van szükség és leginkább azért, mert a szív-érrendszer és a tüdő teherbírását fejlesztik.

Ha az alkalom elsősorban erősítő edzés, akkor egy kis kardio előtte nagyon jó bemelegítés, de sokkal nem érdemes olyankor terhelni az izmaidat, hiszen az a fő cél, h. viszonylag intenzív erőfeszítésre legyenek képesek. Fordítva SZVSZ nincs értelme, az erősítéssel kimerített izmoknak tápanyagpótlás kell és pihenés.
Előzmény: eznemenvagyok (57)
eznemenvagyok Creative Commons License 2007.04.02 0 0 57
Szilaj Szőrmók & H G  kérhetném, hogy röviden fejtsétek ki a véleményeteket. Nem vitát akarok indítani csak komolyan érdekelne a véleményetek, még van 133 kilóm gyakorolék rajta. Már csak azért is, mert akkor legalább tudnék kérdezni, kezdek elveszni az információk hadában. Pl valahol olvastam, hogy edzés (esetemben könnyű séta) előtt max 1,5 órával ehetek.és hogy a zsírt a szervezetem leghamarabb 30 perc után kezdi el égetni- valahol azt olvastam kezdjem izomépítéssel utánna jobban ég a zsír, valahol azt írják előbb kardió utánna pedig erősítés. Én nem is fogyni szeretnék jobban csak úgy átalakulni, hogy az tartós legyen és közben se szenvedjek. Nem sietek ...már inkább le akarok számolni a kilóimmal végleg.
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2007.04.02 0 0 56

A sok vitázásba belefáradtam, úgyhogy igazad van:-)

Előzmény: H_G (55)
H_G Creative Commons License 2007.04.02 0 0 55
"És nem is feltétele a fogyásnak"

"Csak" a hosszú távon is maradandó és egészséges fogyásnak. A többinek tényleg nem.

Előzmény: Szilaj Szőrmók (51)
ereik Creative Commons License 2007.04.02 0 0 54
Aquafitness, úszás. Kis súlyokkal nem megerőletető kondiedzések.
ereik Creative Commons License 2007.04.02 0 0 53
Pilates, jóga.
eznemenvagyok Creative Commons License 2007.04.01 0 0 52

Lehet, hogy tévúton járok? Eddig nem igazán érdekelt a mozgás de most sziklaszilárd elhatározásom, hogy változtatok a rossz szokásaimon. Ha van ötleded szívesen venném ilyen témákban , be kell, hogy lássam elég tájékozatlan vagyok ebben a témában ezért is keresgéltem ilyen irányban a neten. Érdekelnének pl a séta mellé jó kis torna gyakorlatok (amik kímélik az izületeket) nem szeretem a torna dvd-ket jobb szeretném magamra szabni.

Ha tudsz ajánlani akárilyent akár hasznos oldalakat szívesen fejlődnék..

Köszi Marcsi

Előzmény: Szilaj Szőrmók (51)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2007.04.01 0 0 51

A mozgás önmagában nem feltétlenül fogyaszt. És nem is feltétele a fogyásnak, de általa pl. a zsírmentes testtömeg (izom) kevésbé csökken.

A finn.infót egyébként ilyen témájú művelődésre nem tudom egyértelműen ajánlani.

Előzmény: eznemenvagyok (35)
muzeumbogar Creative Commons License 2007.03.30 0 0 50

Azt hittem, ma gyalog megyek haza. De a férjem erőszakkal értem jön, mert vásárolni kell.

Fáj a fejem. Remélem, a fronttól van.

eznemenvagyok Creative Commons License 2007.03.30 0 0 49

A tegnapi nap gyásza: kinyiffant az ellipszis, vagy nem volt jól össze rakva vagy nem bírta a terhelést!? Szombaton majd szétkapjuk, de nem is ez a gondom hideg van kint így ma nem sétálok. Ma hivatalosan pihenek - mint tegnap!

Viszont ma újra kezdem a 90napost. És van izom a hasamban nem sok de ég ha tüsszentek, hihetelenül jó érzés!

eznemenvagyok Creative Commons License 2007.03.29 0 0 48
Én sem, pedig 2szer is próbáltam. Talán később.
Előzmény: muzeumbogar (47)
muzeumbogar Creative Commons License 2007.03.29 0 0 47
Nem tudok kapcsolódni. Valamiért nem találja a kiszolgálót.
Előzmény: eznemenvagyok (44)
eznemenvagyok Creative Commons License 2007.03.29 0 0 46

Az lesz az 5. nap a 90-esben és a  dicsőséges bűnözés napjának fogom nevezni.

Előzmény: H_G (45)
H_G Creative Commons License 2007.03.29 0 0 45
Én tudom, twisternek hívják a tortilla-tekercset a KFC-ben! :)
Előzmény: eznemenvagyok (42)
eznemenvagyok Creative Commons License 2007.03.29 0 0 44

Örülük, hgy megtaláltalak mert így nem érzem már magam annyira csodabogárnak....:-)

A többiekkel nem kell törődni, majd ha 1-2 hónap múlva látják a változást rajtad nem győznek majd faggatni, hogyan csináltad. De a lényeg nem ez, hanem az, hogy minden sokkal jobb, egyszerűbb  és könnyebb lesz NEKED.

Ha szeretnél még sorstársakkal beszélgetni, vagy csak olvasni gyere át ide is:

http://www.wellnesscafe.hu/forumkifejt.php?forumid=106780&sorrend=1&PHPSESSID=e082a9b9e0f309ed9c121aeb8489cb91

Ök itt régebben verbuválódtak össze , nagyon jó kis csapat mindenkit szívesen látnak és segítenek is!

Puszi Marcsi (vár a krumpli főzelék)

Előzmény: muzeumbogar (43)
muzeumbogar Creative Commons License 2007.03.29 0 0 43

A twister egy állványon lévő vízszintes korong, amihez mellmagasságban kapaszkodó is tartozik. A korongra kell állni, és jobbra-balra tekergetni a csípődet, mintha tvisztelnél.

Örülök, hogy megtaláltalak, így nem érzem magam magányos farkasnak. :-)

Előzmény: eznemenvagyok (42)
eznemenvagyok Creative Commons License 2007.03.29 0 0 42

Menni fog! És Isten hozott a clubban :-)

Nem emlékszem mi az a twister, pedig tutira láttam már olyant.

Én holnaptól kezdem újra a 90 napost...úgyhogy még biztosan sokat fogunk találkozni!

Előzmény: muzeumbogar (41)
muzeumbogar Creative Commons License 2007.03.29 0 0 41

Szia!

Én is több vagyok, mint százas.

Hétfőn kezdtem a 90 napost, minden erőmmel és akaratommal azon vagyok, hogy végigcsináljam.

Senkinek nem mondtam, csak a férjem tudja, mert elegem van a gúnyos tekintetekből, a véget nem érő hasznos és tuti tanácsokból, meg abból is, hogy összesúgjanak, hogy "na, majd megnézem egy év múlva".

Szerencsére olyan a munkám, hogy délben haza tudok menni, így senkinek nem szúrja a szemét, ha délben üres krumplit eszem.

A sport. Khm... Naponta 12 km-t kerékpározom, igaz, négy részletben. Ha többször ülök fel, akkor a megtett út is növekszik. 3 km-re lakom a munkahelytől, így jön ki ez a mennyiség. Van egy twisterem, amire néha, nagyon-nagyon néha felkapok. Ez többnyire időhiány miatt marad ki, mert dolgozom, szinte állandó túlórával, háztartást vezetek és tanulok.

hm. Egyelőre.

eznemenvagyok Creative Commons License 2007.03.28 0 0 40

Soha nem gondoltam volna, hogy ezt mondom egyszer de kifejezette jól esett -a lelekemnek-  hogy reggel tekertem az ellipszisen fél órát, este pedig sétáltam majdnem egy órát.

Remélem meglesz ennek a sok erőfeszítésnek az eredménye.:-))

eznemenvagyok Creative Commons License 2007.03.27 0 0 39

Az emberi anyagcserét az égő tűzzel szoktam összehasonlítani, hogy érzékeltessem az emberekkel, hogyan étkezzenek úgy, hogy az zsírveszteséget okozzon. Mi történik, ha fát dobunk a parázsló tűzre? Az égés fokozódik, és lobogó tűz lesz az eredménye. Ahogyan elég a fa, a tűz égése lelassul, visszaáll az az állapot, amíg újra csak a parázs marad, így takarít meg a tűz, szervezetünkhöz hasonlóan energiát, hogy ne aludjon ki. Adjunk hozzá még egyszer fát és újból sokkal erősebb lángon fog égni, több energiával. Ha folyamatosan dobunk fát a tűzre, az állandóan égni fog, az égés nem lassul le. Képzeljük el, hogy a szervezetünk tűz, és az étel amit beviszünk a fa amellyel a tűz lángjait életben tartjuk. Amikor eszel, az hasonló ahhoz mint amikor fát dobunk a tűzre, a tested az ételt energiaként égeti el. Ez a titka annak, hogy a sikeres diéta alapja a napi hat kimért étkezés, beosztva egy egész napra. Ez a technika az ami a tüzet folytonos égésre készteti, és nem engedi az égést lelassulni. A nem evés (éhezés) lelassítja az anyagcserét. A lassú anyagcsere nem éget el kalóriát, hogy energiát nyerjen belőle, helyette lelassít minden folyamatot, hogy spórolja az energiát, és az agyunk éhségérzetet produkál. Erre a test lelassít mindent, hogy minél jobban spóroljon, míg a végén egyfajta túlélési fokozatba kapcsol. A következő étel amit megeszünk, ennek megfelelően, azt az üzenetet hozza elő az agyunkból: raktározz, raktározz, raktározz! Van ennek értelme? Ez az amiért az éhezés és rendszertelen étkezés, úgymond visszafelé sül el. Mindamellett, a mérleg mutathat eredményt, a testtömegünk ti. az éhezés alatt csökken, de ez sajnos az izomszövetek feláldozásával járó, igazából nem kívánatos csökkenés, mert sajnos az izomszövet az, amit a legkönnyebben bont le a szervezet, amikor energiahiánya van. És ezt nem szeretnénk, mert az izomsejtjeink égetik a zsírt (amikor nem mozgunk, akkor is!). A zsírsejtjeink, viszont nem, azok inkább raktározzák!

(forrás: body.builder.hu/pub_dietazas.htm4 )

szrekuc Creative Commons License 2007.03.27 0 0 38
halihó

ugyan százon innenről kezdtem én is a fogyót (bár nem sokkal ;) )de jó olvasni sorstársakról meg drukkolni egymásnak!nekem elég nehezen mennek le a kilók de idővel csak lemennek :)
kitartást minden sorstársnak! :)
eznemenvagyok Creative Commons License 2007.03.27 0 0 37
Még ura vagyok a helyzetnek...:-)
H_G Creative Commons License 2007.03.26 0 0 36
"Nincs statisztikai kimutatásokra szükség ahhoz, hogy megállapítsd: a sikeres fogyókúrázók kb. 70 %-a azokból kerül ki, akik mozognak"

Dehogy nincs, ahhoz, hogy vki efféle megállapításokat tehessen, hajszálpontosan statsztikai kimutatásokra lenne szükség.

Előzmény: eznemenvagyok (35)
eznemenvagyok Creative Commons License 2007.03.26 0 0 35
Nincs statisztikai kimutatásokra szükség ahhoz, hogy megállapítsd: a sikeres fogyókúrázók kb. 70 %-a azokból kerül ki, akik mozognak - még ha ez nem is jelent többet, mint egy 15 perces könnyű séta naponta. Stabil 2 kilót veszíthetsz egy hét alatt, ha 600-kcal-lal csökkented a napi kalória bevitelt, és mozogsz is mellette. Ha egyáltalán nem mozogsz, akkor ahhoz, hogy ugyanezt az eredményt elérd, a napi átlagból 1000   kalóriát kellene lefaragnod. Mínusz 600 kalória + mozgás, nem jelenti ugyanazt, mint mínusz 1000 kalória – semmi mozgás, még akkor sem, ha a súlycsökkenés rövidtávon ugyanaz. Mert minél kevesebbet eszel, annál éhesebb maradsz, és annál nagyobb eséllyel adod fel a küzdelmet, és hagyod abba a diétát, amikor a nagy koplalásban valami ínyencség a közeledbe kerül.

Javaslat

A mínusz 600 kalória + mozgás esetében ez a veszély nem fenyeget.

http://www.fitt.info/object.4a54ce77-8c48-47ce-a3f7-80bfae29a29a.ivy

itt találtam .

eznemenvagyok Creative Commons License 2007.03.26 0 0 34
...a múlt héten szinte semmit nem mozogtam, a hétvégére már olyan farkaséhség gyötört, hogy teljesen felborítottam a házirendet és ettem mindent ami a kezem ügyébe kérült(mentségemre legyen mondva, időnként hányingerem volt az éhségtől) meg is lett az erdménye 3 kilóval vagyok nehezebb mint kb egy hete.

Ma nyers napot tartok, holnap fehérje napot (és tényleg napi egy szelet tk. piritósban maximálom a szh.-t mennyiséget ) Igazságszerint se bosszús se csalódott nem vagyok ez volt az első kilengésem az idén és nem érzem "kövérebbnek" magam. Próbálom ott folytatni ahol abba hagytam , így lesz a legjobb...

Ezt egy másik helyen vallottam meg, ide csak emlékeztetőül másolom be jól lesz majd  visszaolvasni.Mikor legközelebb ilyen hitehagyott leszek!!!

H_G Creative Commons License 2007.03.22 0 0 33
Bármi, amit vízben kell csinálni! (Horgászást kivéve.)

eznemenvagyok Creative Commons License 2007.03.22 0 0 32

Diéta alatt nem tanácsos éhezni, mert a szervezeted "elfogadja, hogy kevesebbel kell beérnie" és takarékos üzemmódra vált -> lelassul az anyagcseréd. Sok energia mentes folyadék és napi 5 étkezés!!! Kicsi sport és garantált a fogyás! 

Mára ennyi, még mindig nem sikerült valami jó kis duciknak való nem ugri-bugri sportot találnom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!