Pávát láttam elég sokszor a kisállatbörzéken, ezek időpontját meg lehet tudni a Hobbiállat magazinból, ami az újságosoknál kapható. Esetleg érdemes végigböngészni a Kistermelők Lapja apróhirdetését is, ott is elég sokat hírdetnek.
Bocs...halvany lila gozom sincs... talan meg kene keresned a galambtenyesztok szovetseget:)) Nem tudom, mi a pontos nevuk, de van valahol egy ilyesmi szervezet:))))
Szerintem elég vicces jószág a páva. Az ismerőseimnél lakik egy, szabadon. Egész nap a tükörben nézegeti magát. Időnként mérges lesz a tükörképére, és akkor püföli a csőrével.
Mielőtt rikoltozni kezd (az tényleg érdekes hang), mindig dudál egyet, gondolom hangolni szokott.
Csak szerintem nagy terület kell neki, nem?
Hat igen, csak szerezni honnan lehetne? Menjek vmi kisallatkiallitasra? De egyaltalan honnan lehet megtudni h az mikor van es hol? Nagybatyamat meg nem ertem el, de nem feledtem a dolgot.
Ja-ja. Nincsen rózsa tövis nélkül.:))
Lehet, hogy nem mindíg rikácsol, hanem csak párzáskor és csak a hím. Ezt nem tudom.Kérdezzétek meg az állatkertben, ott biztos tudják.
Elmesélem egy élményem egy pávával kapcsolatban: a Lipcsei Állatkertben múlattam az időmet, midőn nem tudni honnan, de valami éktelen fülsértő zaj hallatszott. Kezdtem közelebb menni a hang forrásához, ahol is egy ketrecet láttam, amiben egy medve volt. Ekkor csönd volt, a medve nem lehetett. Pár másodperc múlva megint az az éktelen ricsaj, közvetlen közelből. A medve egyszercsak felfelé nézett ELKÍNZOTT POFÁVAL és akkor láttam meg a ketrece feletti sziklán egy hím pávát. Ő volt az a ricsaj.
A, vegre valaki egyetert velem!!!
Szerintem is az, de gozom sincs, honnan szervaljak egyet, pedig mar nagyon reg akarok. Nem tudod, hol lehet szerezni?
A nagybatyam madarorult, es volt neki egy, majd megkerdezem neked, honnan szervalta. Holnapra vagy delutanra remelem okosabb leszek. Gondolom nem olcso mulatsag, de igazabol fogalmam sincs. Viszont visszakerdezek: nekem szarka kellene, nincs otleted?
Nagyon szeretnék egy pávát. Nem tudja valaki, honnan tudnék egyet szerezni? JA, és főleg, hogy mennyibe kerül. Nincs véletlenül valakinek egy eladó kispávája?