Aki olvasta ezt a könyvet, vagy hallot róla, vagy esetleg csak érdeklődik : nos azoké ez a topic.
Bevallom, én nem tudtam letenni, 1 nap alatt kiolvastam 450 oldalt. Még nem nagyon láttam róla magyar körökben infót, úgyhogy egyfajta "reklámnak" is felfogható ez a topic. Aki épp nem tudja hogy mit olvasson-szerintem szerezze meg ezt a könyvet, nem fogja megbánni.
Most olvastam csak el az írásod. Tök érdekes... nagyon várom már, hogy elolvassam a 4. részt. Az elmúlt 3 hétben nyaraltam... és a 3. részt olvastam, hogy belerázódjak a történetbe. Mivel sok "elfoglaltságom" volt az üdülés alatt, ezért 200 oldalt haladtam csak :) De a héten belehúzok, és pár nap múlva már én is véleményt nyílvánítok a befejező kötetről. Az írásod mégjobban felkeltette a kíváncsiságomat az új könyvel kapcsolatban, szal sietni fogok. Főleg az a rész érdekelne, hogy David is "agresszióhoz" folyamodik :)
Nohát, nem is hittem volna, hogy valaki még fog írni a topicba. Ahogy láttam, kb évente írtam bele én is egy-egy hozzászólást. :)
Múlt nyáron elolvsatam a 3. részt is, de most vmelyik nap megláttam, hogy megjelent a 4. is Még egyenlőre nem fogom megvenni (akkor elbuknám a vizsgákat), de érdekelne, hogy milyen! Ha van kedved írj egy pár soros (oldalas) összefoglalót, ha majd elolvastad!
Amúgy a 3. rész annyira nem tetszett. Túltontúl gyors volt a tempó, és nem tudtam úgy istenigazából kiélvezni a regényt. Ez persze lehet ,hogy csak akkori élethelyzetmnek köszönhető, hogy nem volt egy nyugodt órám sem. :) Viszont akkor sem tetszett. Talán ezért nem vonz annyira már a 4. rész - bár biztos, hogy el fogom azért olvasni.
Megjelent a második része. Egy órája kezdtem el, de alig bírom lerakni. Bár nemtom mennyire fog sikerülni most fölhozni a topicot, hátha a második kötet lendületet ad a témának. Jelentkezzen aki olvasta!!! :)
Hős megmentője a már sülyedőben lévő (esetleg már el is sülyedt?) topicomnak! Szóval te is olvastad? Örülök, hogy neked legalább tetszett. Szerintem nagyon eltalálta a hangulatot. Nem tudod véletlenül, hogy mikor jelenik meg a második kötet? Fel kéne hívni az alexandrát,hogy hol tart a fordítás...
Majd még írok valami jó témát amin el lehet csámcsogni, de most már megyek mert késő van.
Csakhogy ne süllyedjen el a topic :) Én is olvastam (szintén karácsonyra kaptam), nekem is nagyon tetszett, szintén alig tudtam letenni. Rám nagy hatással volt, várom a folytatást.
Nos igen, így pár órával az utolsó oldal után már én is látom a hibáit. Délután még nagyon fel voltam "hevülve", nagyon a könyv hatása alatt voltam. De ennek ellenére én még mindig azt mondom, hogy nagyszerű könyv, a hibái ellenére is.
Viszont amit mondtál negatívumnak, az nekem sem tetszett. Valahogy túl száraznak hatott. A másik ami még "nem jött be", hogy néha éveket ugrott előre az eseményben az író pár mondat alatt. Szerintem ezt valahogy ki kellet volna kerülni... nekem nem tetszett. Főleg, hogy amúgy a regény más részei meg eléggé részletesek és eeménydúsak.
Azt viszont szerintem nem rakhatod az író vállára, hogy a világ nem javult. Hiába, az évszázad-gyerek sem lehet tökéletes:)) Nah, komolyan, ez egy regény, nem hinném, hogy a való világ realitása negatívuma lehetne egy regénynek.
De az biztos, hogy nagyon eredeti ötlettel állunk szemben. Elég üdítő színfolt az unalmas klisék mellet sztem(ez úgy hangzott mint valami reklámszöveg...).
Szóval neked nem tetszett. Ezt szomorúan hallom. Amúgy mikor olvastad el? És nem tudsz valamit a következő regényekről?
Megjegyzés: még 3 kötet lesz, nem 2. Ez nem triológia hanem tetraológia.
De én nem voltam nagyon elragadtatva tőle. Főleg azok a részek zavartak, amikor szinte felsorolásszerűen írta a történelmi eseményeket.
Ennek ellenére az ötlet érdekes. Kíváncsi vagyok, hogyan tudja fokozni a következő két kötetben. Főleg, hogy mi már tudjuk, hogy nem sikerült neki (az évszázad gyereknek) a küldetése, hiszen az én véleményem szerint a világ nem nagyon halad a megbékélés felé. És ráadásul már el is múlt az a század.
Az író elmélete szerint már meg kellett születnie a következő évszázad gyereknek.
Nos, nem is tudom, hogy hogy kezdjek neki. Most tettem le a könyvet-kissé remegő kézzel. Karácsony este óta olvasom(akkor kaptam meg ugyanis), majd hogynem folyamatosan, ha a feltétlenül szügséges evést és alvást nem számítjuk. Valami eszméletlen jó könyv-de inkább nem akarok itt ódákat zengeni. Aki olvasta vagy hallot róla-nos azok írjanak ide. Vagy esetleg olvassátok el, mert megéri-így legalább tudunk miről beszélni a topicban. Remélem azért olvasta valaki, bár baljós előjel, hogy egész interneten kutakodtam, de magyar nyelven semmilyen infót nem találtam a könyvről, kivéve persze a kiadó honlapját. Úgyhogy egyfajta reklámként is felfogható ez a topic. De ne féljen senki nem vagyok kapcsolatban a kiadóval sem a szertővel:)
A történetről: nem fogok poén lelőni, csak nagy vonalakban vázolom fel: egy évszázad gyermekről szól aki pontosan 1900 január 1.-n született és pontosan 100 évet él. Nos ezek az évszázad emberek mindig akkor szülentek, amikor (idézem) "egy hajszálon múlik az emberiség sorsa". Egy titkos társaság megpróbálja az emberiséget romlásba dönteni a XX. század folyamán és ezt hivatott megakadályozni a fehér hajú évszázad-ember.
Maga a történet 4 regényre van osztva. Én eddig csak a tetraológia 1. kötetét olvastam lévén hogy még csak az jelent meg magyarul. De az interneten az volt írva egy angol lapon, hogy már lefordították az uccsó három kötetet is anyanyelvünkre, tehát hammarosan meg fog jelenni a többi is-legalábbis nagyon remélem.
Az első rész 1900-tól 1929-ig írja le az eseményeket.
Azért is tetszik nagyon a regény mert hűen ábrázolja a kort. A korabeli Japántól kezdve a világháborúig nagyon sok minden ki van dolgozva. Személyes kedvencem az a jelenet a könyvben, amikor a főhős még oxfordi diákként Tolkiennel találkozik és Tolkien megjegyzi hogy milyen érdekes gyűrűje van a főhősnek:D Szóval vannak benne érdekes dolgok. Meg még az is jó volt, amikor a főhősünk a világháborúban katona volt. Elég jók ábrázolta az helyzetet a lövészárkokban az író sztem.
Nos, várom a véleményeket és élményeket a könyvvel kapcsolatban. Hátha valaki mégiscsak olvasta.