Hi!
elég sokféle létezik, legalábbis a Halálosztó 2029 univerzumban, a hivatalos könyvek gyengék az előbbi sorozathoz képest, legalábbis sztem :)
kiborgok:
-> T-1 (fejvadász) Nagy, erős páncélzatú, jól felfegyverzett (westinghouse + gatlingek, esetleg rakéták) -> T1-ben mikor John C. apja visszaemlékszik jövőre, akkor az a böszme nagy dög az aminek fölrobbantják lánctalpát, de közben szétlövi kyle egyik társát.
-> T-600 Első exo-skeleton (titánium csontváz - eredetileg amcsi hadsereg fejlesztésén alapul, csak skynet föltuningolta) vázas terminator
-> T-700 alfa/béta Előbbi továbbfejlesztett verziója, alfa - városi csatákra; béta - terepre
-> T-800 sima Sokáig az egyik legmodernebb egysége a Skynetnek
-> T-800 alfa Beszivárgó egység, ezen egységet személyisíti meg Arnold bácsi :)
-> T-1000 Mindenki ismeri a filmből, emlékező fémből készített kiborg - igen kevés készült belőle (egyik könyvben 2 tucat körül említenek), mivel idő-, nyersanyag- és roppant energia igényes előállítani.
-> T-X Ismert a filmből, [T-2029 könyveben még nem tünt föl egyszer sem]
-> "HK" Hunter Killer - egyetlen repülő kiborg, többször is láthattuk a filmekben (széria száma nem ugrik be, pedig ennek is van...)
-> "Ezüsthernyó" V-vlmennyi, Becserkésző Egység (ezüsthernyó, emberek által adott gúnynév) Egyszerű szerkezet, lényegében egy mozgó repeszgránát :) -y életcélja, hogy minnél közelebb kerüljön egy humánhoz, s fölrobbantsa magát, robbanás meg srappnel megteszi a magáét :D.
-> Gigant Spéci kiborg, össz 4 db készült belőle, abból 1-t Connorék hazavágtak. Kb 15 magas, közel 100m hosszú, léppárnával segített lánctalpas tank, iszonyatos tűzerő, erős páncélzat, szállíthat egyéb kiborgokat / felszerelést. A háború elején használta gépisten ezeket, de gerilla taktika ellen semmit sem érnek, így kivonta őket.
L-750 alfa Spéci egység, kisérleti program, nem lett belőle semmi, egy-két példány készült ebből. E kiborg kihasználta a fedezékeket, árnyékokat, lopakodott, magyarán gerilla technikákat használt...
-> Centurio Munició szállító kiborg, nincs fegyverzete, nincs erőa páncélja sem.
-> Orvlövész kiborg Könnyített Vestinghouse-val (plazmavető) és több testébe épített gépágyúval rendelkező, kisméretű egység. Már neve is jelzi mire használja Skynet :)
ennyi jut most eszembe, de sztem nincs is több, én szinte összes terminatoros könyvet olvastam már, de többel nem találkoztam... |