Azért mielött rájuk boritod az asztalt olvasd el a garancia papirokon mit irnak, ugyanis egy ideje - sajnos - a törvény nem kötelezi 30 nap után cserére a szervizt/forgalmazot, csak azt tartalmazza, hogy "törekednie kell" minél hamarabb megjavitania, de semmilyen számonkérhetö konkrétumot nem ad. Ha a garijegyen a forgalmazo vállalja a 30 nap utáni cserét akkor onnantol él a dolog, de ha nem akkor csak reménykedhetsz.
Szerintem a részletes garanciaszerződés is tartalmazza. Meg kell kérdezni a szervíztől, hogy a hiba bizonyíthatóan a nem rendeltetésszerű használat miatt van-e. Ha nem, akkor kötelesek a szervíz igazolására a MM-ben új fényképezőt adni, vagy ha nem felel meg, akkor a pénzedet visszaadni.
Ha ilyen problémád van. akkor a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet telefonon is ad tájékoztatást.
Gondolom a szervíztől kaptál átvételi elismervényt, tehát tudod bizonyítani, hogy a javítás ideje meghaladta a 30 napot. Innentől könnyű dolgod van!
Komolyan? Hol tanalom azt a rendeletet ami ezt eloirja? megyek es az orrukhoz torolom.Debrecenben vasaroltam a media markt ban...ki koteles uj geped adjon? a forgalmazo vagy maga az Olympus?
Nekem meg 2- 3 honapot mondtak(pedig man 45 napja ott van nalluk) hogy fog tartani a javitas mivel hogy valami alkatreszt kell rendelni nemetbol.
ADDIG MIVEL FENYKEPEZEK? Ennyi ido alatt gyalog elmegyek az alkatreszert es vissza is jovok.
Köszönöm a kimerítő tájékoztatást, sokat segítettél. A Fujinak nagyobb az esélye, ha az ár-érték arányt vesszük alapul. És a külalakja is jobban is tetszik, elég jóképű :) Félreértés ne essék, a világon semmi problémám nem volt az Olympusszal, hobbifotózásra tökéletes, és hát a makrók... Na meglátjuk.
Akkor... khm... valószínűleg személyesen is ismerjük egymást, igaz, elég régről, talán már nem is emlékszel rám :)
Az én szívem vágya egy digitális tükörreflexes gép, de az anyagiak eddig megakadályoztak, hogy az S5500-at lecseréljem. Bejelentették viszont a Fuji S6500fd-t, amire lehet, hogy befizetek. Nagylátószöggel indul, az xD kártyáimat is tudnám használni. Szóval, inkább megvárnám ennek az első tesztjeit, (és az áresést), mint az S5600. Mondjuk ez kb. még 1/2 év...
Ajánlom, bár a topic szerinti két gép közül makroban az Oly a jobb. Az már 3 cm-ről szépen tud.
Optikai zoomban azonos a kettő, és kb. akkuidőben is. Talán az Oly nagyobb kijelzője miatt gyorsabban eszi az akkukat, cserében viszont nagyobb kontrollképed van.
Strapabíróságban a Fuji tűnik jobbnak. Robosztusabb, tatrósabb kivitel. Már ha lehet ezeknél a gépeknél robosztus jelzőt használni! :)
De, Gábor vagyok. :) A nicket is használtam jópár fórumban.
58.000-től felfelé a csillagos égig. Ajánlod egyébként? Úgy tűnik, nagyon megéri. Eddig OlympusC-310-et használtam, de lassan "kinövöm". Ami nekem fontos: makro, optikai zoom, aksi üzemideje, strapabíróság. Így hirtelen ennyi jut eszembe. Nem Gábornak hívnak egyébként? Már bocs a személyeskedésért, de olyan ismerős a nicked :)