Azóta már vettem kész növényt, kb ugyanakkorát és ugyanannyiért, mint a tiéd. A nagytétényi Fitolandnál pedig állandó vendég vagyok, már szégyellem is, hogy folyton arrafelé csellengek.
A nagytétényi Fitolandban vettem kb 2 éves cserjét (40-50 cm magas) 780 Ft-ért egy hónapja. Lehet, hogy jobban jársz ezzel. Csak nehogy túl sok pénzt hagyj ott!:)
Én vettem a Baumaxban kávébabot, de egy sem kelt ki belőle. Most meg már nincs (hamar elkapkodták) és nem várnak újabb szállítmányt, legalábbis a budaörsi Bx-ba.
én kolozsváron vettem, a botanikus kertben, sterintem Mo-n is be lehet szerezni ilyen helyen, de akár mezei kertészetben is. legutóbb valaki talán a baumaxot írta, de az lehet, hogy csak vetőmag volt.
sziasztok! ősz óta én is dédelgetek egy kávécserjét, (szerintem ez a jó kifejezés, nem fa) eddig jól bírja. van egy jó könyvem, Nálunk is megterem címmel, abban sok okosság van a kávéról, meg miden egyébről (gránátalma, füge, naspolya, tea, avokádó, kakaó, vanília, olaj, bors, banán, babér, mangó, stb.) ha valaki nem ismeri a könyvet, bescannelem szívesen. (egyszer)
Csak azért hoztam előre ezt a topikot, hogy esetleg valakinek van a már említetteken kívül valamilyen tapasztalata a kávéfával? Esetleg tudja valaki, hogy hol lehet hozzájutni, stb.
Több évig éltem együtt egy kávéfával, de beláttam, hogy nem visel el engem. (ill. a lakásomat) Tavaszzal- nyáron szépen tartotta az alakját de télen elcsúnyúlt, majd megadta magát.
A második kávécserjével kínozzuk egymást. A Gardeniához hasonlóan kényes, körülbelül ugyanazok az igényei. Néha adok neki vastartalmú szert, akkor sötétebbek lesznek a levelei.
Sok sikert, ha valami fortély beválik, ne felejtsd el megírni. :-))
Van még kávéfa, akinek kell írjon mailt. Van 6 db féléves növény 200 ft-ért, 10 db másfél éves 400 ft-ért, és 4 db hároméves növény 600 ft-ért. Írjátok meg azt is melyikből, mennyi kell.
Leírás:Arab kávé(coffea arabica):felnőtt korában kis termetű fácska, mely általában 4 éves korától virágzik.Termése piros bogyó, melyben a kávébab található. Ezt megpörkölve kapjuk a kávét. A savanyú talajt és a félárnyékot szereti. A bőséges öntözés kedveli. Egész évben szobahőmérsékleten, szobában jól tartható.
Van még kávéfa, akinek kell írjon mailt. Van 6 db féléves növény 200 ft-ért, 10 db másfél éves 400 ft-ért, és 4 db hároméves növény 600 ft-ért. Írjátok meg azt is melyikből, mennyi kell.
Leírás:Arab kávé(coffea arabica):felnőtt korában kis termetű fácska, mely általában 4 éves korától virágzik.Termése piros bogyó, melyben a kávébab található. Ezt megpörkölve kapjuk a kávét. A savanyú talajt és a félárnyékot szereti. A bőséges öntözés kedveli. Egész évben szobahőmérsékleten, szobában jól tartható.