Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.17 0 0 6
Gondolom azt, hogy az Euroweb külön cégként működik, nem olvadt bele az Invitelbe. Legalábbis én erre tippelek.
Előzmény: Zozi79 (5)
Zozi79 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 5
Az Invitel - Euroweb fúziót a GVH jóváhagyta.

Mit értesz az alatt, hogy "be nem olvasztott" ?
Előzmény: kalambo (4)
kalambo Creative Commons License 2007.01.16 0 0 4

Nem is beszélve arról, hogy az Invitel által felvásárolt, de be nem olvasztott Euroweb-Elender párossal is lehet még probléma, mert ezek szép nagy, erős cégek...

Vagy nem?

Synthe Creative Commons License 2007.01.15 0 0 3

A T-Comnak amúgy sem lett volna túlzott esélye. Könnyen lehet, hogy a GVH elkaszálta volna az üzletet a gyakorlatilag teljes monopólium megakadályozása érdekében (annak idején még a kis Jásztelt sem tudták megvenni hasonló okok miatt).

Ami az érintett cégeket illeti, ott egy darabig elég nehéz lesz a tisztánlátás: még a Hungarotel-Pantel "egyesítés" sem zajlott le egészen, az Invitel is viseli még önmagán belül is az előző akvizíciókban összeszedett eltérő felépítésű cégek nyomait stb.

Az mindenesetre kedves, hogy már kiszámolódott a 14 millió eurós működési költségmegtakarítás - ez csak egy top level közelítés lehet még a jelen pillanatban.

Előzmény: bruno954 (2)
bruno954 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 2
Szerintem éppen nem volt érkezése hozzá. Mérlegproblémák, meg Versenyhivatal, meg ilyenek.
Előzmény: kábelbúvár (1)
kábelbúvár Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1
T-com rosszul alkudott ?
Előzmény: kalambo (-)
bindera Creative Commons License 2007.01.09 0 0 0
nem 0 hír
kalambo Creative Commons License 2007.01.09 0 0 topiknyitó

A Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) 470 millió euróért megvásárolja Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési cégét, az Invitelt, derült ki a HTCC keddi közleményéből. A teljes, készpénzben kifizetendő vételár 470 millió euró, amiben benne van az Invitel záráskori hitelállománya is. A megállapodás értelmében a HTCC megvásárolja a Matel NV 100 százalékát, és ezzel az Invitel részvényeinek 99,98 százlékát is megszerzi. A HTCC-nek három leányvállalata van, a Hungarotel, a PanTel és a PanTel Technocom.

 

A HTTC egyrészt új hitelfelvételből, másrészt az Invitel jelenlegi vezetősége egyes tagjai részére – az Invitelben birtokolt részvényeik egy részének ellenértékeként – kibocsátott, legföljebb 1,1 millió darab új HTCC részvényből fedezi az ügyletet. A cégek egyesülését még a magyar és román hatóságoknak engedélyezniük kell, így a zárásra várhatóan 2007 első felében kerül sor.

 

Torben V. Holm, a HTCC Elnök-vezérigazgatója a sajtóközleményben azt írja, hogy a Magyar Telekom két legerősebb versenytársa egyesíti erőit, és szerinte az új vállalkozás könnyebben szerez majd részesedést mind a magyar, mind a közép-kelet-európai távközlési piacokon. Az Invitel vezérigazgatója, Martin Lea azt nyilatkozta, hogy e két vállalat egyesítése valóban ésszerű lépés, mert a vállalatok így nagyobb üzemi méretre tesznek szert, ami eredményesebb és gazdaságosabb beruházásokat tesz lehetővé. Emellett kiterjedtebb és versenyképesebb szolgáltatásokat tudnak majd nyújtani, színvonalasabban szolgálhatják ki ügyfeleiket. A cégek számításai szerint a működési költségeken évente 14 millió eurót takaríthatnak meg.

 

Az új, közös szolgáltató országos piaci részesedése várhatóan megközelíti a 20 százalékot, és a kijelölt 54 magyarországi szolgáltatási körzet közül 14-ben meghatározó szolgáltatóként fog működni.

 

/INDEX.hu/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!