A Fővárosi Bíróság megszüntette a Tomcat néven ismertté vált P. Tamás előzetes letartóztatását és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben - tájékoztatta az MTI-t a bíróság csütörtöki döntéséről a gyanúsított ügyvédje.
igen. a bécsben található "emlékmű" előtt egy akkora szökőkút áll, hogy alig van esélyed megtalálni. ez nem egészen az a kategória, mint nálunk a város közepén egy sétáló tér díszeként ott tartott emlékmű.
A Hochstrahlbrunnen (1873) ugyan tényleg elég nagy, viszont a Schwarzenbergplatzon álló emlékmű szvsz. sokkal ütősebb, mint a Szabadság-téri.
A bécsi szovjet emlékmű ("Sowjetdenkmal") egy oszlopon álló, aranyozott sisakú és pajzsú (!) zászlós katona, mellén keresztbevetett fegyverrel. Az oszlop mérete katonástól szerintem kb. 7-8 méter, és a vörösmárvány talapzaton egy szöveg, egy "Prikáz" olvasható.
Tudod, hogy kinek az aláírása van rajta - a mai napig is?
"Már hogy ne lenne magyar, hogy ha évszázadokon keresztül a mi országunkban éltek az ősei?"
Viszont ő maga lassan egy évszázada más országban él.
"és főleg, hogy magyarnak vallja magát, nem románnak?"
Felőlem annak vallja magát, aminek akarja. Én is annak tartom őket, aminek akarom.
"az már más kérdés, hogy székely... ez olyan, mintha én azt mondanám, hogy jász vagyok, akkor már nem vagyok magyar?" Speciel a jászokról nem tudom, hogy kikeltek volna az ellen, hogy magyarnak nevezzék őket. A székelyek viszont igen. Szóval sem állampolgárilag, sem nemzetiségileg nem áll meg rájuk a "magyar" meghatározás.
"Menj ki mongyuk Csíkszeredába, állj ki a főtérre és kezdd el ott hangoztatni a "nézeteidet.""
Már' mér' mennék? Szarom én le Csíkszeredát magasról. Semmi közöm hozzájuk, és nekik sincs hozzám.
"A délvidéki magyarok meg ugye szerbek, mint ilyenek önmagukat verik. Az albánok is szerbek, meg a horvátok is. A palesztinok zsidók, nincs tehát mér ugrálni egyik félnek sem."
Ugye, hogy milyen értelmetlen? Mégis teszik. Pedig baromság. De ha annyira kedvük van hozzá, felőlem...
"A kérdés az, te mi vagy." Sokminden. Mint bárki más.
igen. a bécsben található "emlékmű" előtt egy akkora szökőkút áll, hogy alig van esélyed megtalálni. ez nem egészen az a kategória, mint nálunk a város közepén egy sétáló tér díszeként ott tartott emlékmű. Ettől még vandalizmus ledönteni, de nem összehasonlítható a kettő! SM.
A rongálás és a vandalizmus nem a politikai tiltakozás és tüntetés eszköze. Ez ellen minden ciivilizált társadalom fellép, és keményen bünteti. Szovjet emlékmű egyébként van Bécsben is, és ott senkit nem zavar. Tomcatnek ez az állítólag sittről kijuttatott írása mehetne egyenesen a Droidzónába!
Menj ki mongyuk Csíkszeredába, állj ki a főtérre és kezdd el ott hangoztatni a "nézeteidet." A délvidéki magyarok meg ugye szerbek, mint ilyenek önmagukat verik. Az albánok is szerbek, meg a horvátok is. A palesztinok zsidók, nincs tehát mér ugrálni egyik félnek sem. A kérdés az, te mi vagy.
A "szabadság" -vagy legalábbis annak illúziója - következményeképp nincsenek felülről diktált, kötelező értékek, ez pedig magával hozta azt az "értékválságot", amiről már közhely-szinten folyik a polémia. ( Na, persze nem mindenkinek, aki hajdan is humanista volt, annak nem kell kivűlrő-felülről diktálni. ) Azok az emberek, akik nincsenek markáns belső értékekkel feltöltekezve, (vannak ilyenek bőséggel) keresgélik a kapaszkodókat.
Történelmi aspektusból is tipikusnak mondható, hogy az ilyen helyzetek kedveznek a gátlástalan "megmondó-embereknek", akik a fél-, vagy annál is kevésbé művelt, jobbára igen kevés intelligenciával rendelkező emberek számára kivezető utat látszanak mutatni ebből a bizonytalan helyzetből. Nos, ez a Tomkat nevű figura is ilyen, meglehetős önértékelési zavarral, magát az igazság letéteményesének gondolva és hirdetve ontja a baromságait, amelyekre azonban - a fenti okok miatt is - igen sokan vevők. Nekem csak egy rasszista gyökér.