Keresés

Részletes keresés

molnibalage Creative Commons License 2006.10.10 0 0 8
..........................
molnibalage Creative Commons License 2004.05.07 0 0 7
Valakinek megvan a progi?Mert nekem kellene, de beszerezhetetlen!Ha valaki tudna segíteni irhatna a molnibalage@freemail.hu -ra.Nagyon megköszönném!
Gundark Creative Commons License 2001.04.25 0 0 6
Igen is meg nem is. Valóban külön "kaszt"-nak lehetne nevezni minket. Ezen belül is talán a legerősebb a repülő. Hasonló "erővel" mennek az autók. Kérdezz meg egy Gp3 megszállottat... Fél oráig csak arról fog mesélni hogy milyen gumit használ egy McLaren Németo.ban :) Az hogy mivel irányitod nem számit abból a szempontból hogy most szimes vagy e vagy sem. Ismerek nem egy fitzkót aki az FS sorozat tagjait csak klaviaturával viszi. Ez beálitottság kérdése. Pár éve még ment a nyomás hogy arcade szimeket adnak ki, de szerencsére ez mára veszni látszik és azok jönnek előrébb akik azt mondják hogy lehessen mindenkinek játszani velük, vagyis a 0 tól a 100% ig lehet beállitani a realizmust. Mindazonáltal az "igazi" hardcore harciszimek reneszánszukat élik. Nézd csak meg a Falcon4-et. Olyan modokat adnak ki hozzá amikről a tervezők nem is álmodtak. De az is tény hogy a kemény szim piacilag ritkán sikeres. Kevés kivétel van. (falcon 4, Flanker, CFS2 stb) Ami a gyakorlást illeti, az tényleg kell. Bevallom én még mindig nem tudok pontosan zuhanóbombázni a CFS2 ben. A vizsgán átmentem aszt annyi :) De mindez nem jelenti azt hogy "mi" nem játszunk mással. Dehogynem. Én vittem a Diabló 1-2őt, B and W-t Fallout összes részét, Redalertet, satöbbit. A helyesebb megfogalmazás az az hogy mi is játékosok vagyunk, de másként tekintünk a szimekre.
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.23 0 0 5
Egyébként téged olvasva úgy tűnik, mintha a szimulátorosok külön kaszt lennének a gamerek között. Ez így van ? Tehát nem úgy, hogy na most Quakezünk egy órát, na meguntuk, na most diablózunk egy kicsit, meguntuk, akkor most egy órát röpködünk, lelövünk pár miget, hanem egy jóval "komolyabb" kis kaszt. Nem csak játék, mint quake, hanem komoly hobbi, mint mondjuk a vasútmodellezés, jól sejtem ? pl biztos nem ötezer forintos dexxa joystickkal nyomul a szimulátoros-kaszt, mint én ? :) és nekik csinálják a szimulátorokat, nem az átlag gamernek, aki gondolta most röpköd egy kicsit.
Előzmény: Kham (3)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.23 0 0 4
Hát olyasmire számítottam, mint annak idején a Stealth Fighter volt még EGA -n :) Az milyen könnyű volt :) Nem gondoltam, hogy a fejlődés nehezedés :)

feature: tökéletesen igazad lenne, ha nem lenne ilyen szűkre méretezve az idő egy csomó küldetésben: csak úgy lehetne megcsinálni (pl six day első), ha egyszerre végeznék a dolguk. De nem is ez az érdekes, hanem az, hogy ez nem kiszámítható. Mert néha tök jól végzik a dolguk, néha meg nagyon nem így nem lehet tudni, hogy mit csináljak, váltsak, ne váltsak, tökölnek -e vagy mindjárt lebombázzák a célt etc. :) És sehol nem írja a doksi vagy help vagy akármi, hogy váltogatni kéne, azt írja, csak akkor, ha lelűnek :) és hát ha már a szimuláció realizmusáról beszélünk, az is benne lenne, hogy nem egy pilóta vezet hat gépet...

Tudod, alapvetően az a probléma a szimulátorokkal, hiogy megpróbálnak nagyon valósághűek lenni. Csakhogy IRL ezt egy pilóta évekig tanulja. (Ugyanez a baj a stratégiák egy részével, pl. Fleet Command is). A játékos meg szeretne mondjuk egy vagy két, na jó három óra gyakorlás után élvezetesen, sikerélményeket gyűjtve játszani. Jó, lehet hogy 30 óra gyakorlás után meg lehet csinálni a küldetéseket. De hát ez egy játék... itten az élvezés lenne a lényeg, nem gyakorolni, gyakorolni, azt úgyis kell eleget az iskolai dolgokra :)

Jó tudom: aki csak élvezkedni akar, az vegyen arcadét. Igaz. De akkor is egy szimulátor egy játék, nem egy oktatószimulátor a seregben. Azaz meg kéne találni az egyensúlyt a könnyűség és realizmus között. Ami szerintem itt nincs meg. A Stealth Fighterben régen megvolt. Hű de rég is volt :)

Előzmény: Kham (3)
Kham Creative Commons License 2001.04.23 0 0 3
-Nem muszáj megtenned a teljes kört ha simán leszállsz, az is elég.
-"célbavenném már sutty el is húztam fölötte ..." hát igen egy vadászgépben nem lehet túl sok időt tölteni a nézelődéssel.
-"mert fasz az ai." ez nem bug, hanem feature. Ha megcsináltad mondjuk az Alpha század objectivejét, akkor át kell váltani a Beta-ra és így tovább, ha esetleg jönnének az ellen repülői akkor visszaváltani a vadászokra, stb. (Pont ez benne a szép hogy az egész harcteret figyelni kell.)
-"50-100 láb magasan kéne repülni?" Egy jó joystickkel semmi sem lehetetlen, esetleg ne bekapcsolt utánégetővel próbálj alacsonyan repülni.
Szerintem menj végig jó párszor a training-eken és ha már jól megy minden, csak akkor kezd el a háborúkat, mert nem fog tetszeni ha mindig keresgéled hogy most milyen fegyverrel is kéne lőni, milyen parancsokat kellene kiadni a wingman-eknek, stb. Ha esetleg közben el megy a kedved tőle akkor kérdezd meg magadtól:b "Mire is számítottam egy szimulátor megvételekor?":)
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.22 0 0 2
Nemtom, én már a második trainingen szívok, amikor le gőne szállni. Mondja faszi, hogy teszünk egy kört aztán tegyem meg egyedül, és ott foruljak ahol az elsőben, de fogalmam nincs hogy az hol van ... na meg a leszállásról ne is beszéljünk... na meg arról, amikor mondjuk a Six Day War másodikban missionban ha 2 tankot le bírok lőni, az már csoda, mert mire célbavenném már sutty el is húztam fölötte ...

de ez semmi: nem elég, ha a saját feladatod teljesíted, a többi gépét is kell mert fasz az ai. a six day első küldiben 3*2 gép megy, és neked kell mindent megcsinálnod mégis, semmit nem csinálnak, és van rá 7 perced

egyébként viccel a gép amikora 3. trainingben 50-100 láb magasan kéne repülni ? én úgy tudom a radarok elkerüléséhez oké az 500 láb, ki bírna 50 lábon repülni ?

Előzmény: Gundark (1)
Gundark Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1
Israeli Air Force nehéz? Hö. Sok helyen az arcade határát súrolja... Micuember nem láttál Te még Falkonnégyet :)
Aguinaga Creative Commons License 2001.04.19 0 0 0
Már meg ne haragudj, de épp ez a szimulátorok lényege ! Ugyanis van egy-két olyan "elmebeteg" a Földön, aki direkt azt élvezi, hogy minden minél valóságosabban működjön az adott programban, legyen az "göbzi" vagy akármilyen más szimulátor..
Ha nem tetszik, add el...

Aguinaga

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.19 0 0 topiknyitó
Helló !

Most vettem meg ezt a gamét az 576 boltjában, mindössze 4 rongy volt, elvégre már nem túl új.

Majd írok róla többet, most annyit, hogy szerintem rohadt nehéz, szinte lehetetlen teljesíteni egy küldetést. Régen valahogy olyan eccerű volt pl. a Stealth Fighterrel, jött egy ellenséges göbzi, befogta a radarod, rálock, durr, azt kész. Most meg iszonyúan kell sz*rozni mindennel, hogy valamit le bírj lőni. A földi cuccok támadása gépágyúval meg kész rémálom. OK ez így reális, de a valódi pilóták évekig tanulják ! Szvsz egy game ne legyen már túl reális, mert akkor annyira kéne értened hozzá, mint az igaziaknak, akiknek ez a hivatásuk...

Majd még írok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!