Keresés

Részletes keresés

usagisama Creative Commons License 2007.12.18 0 0 101
nem tudjátok, hol lehet piercer képzést végezni, ha már létezik ilyen (normális képzés, nem pénzrablás a nagy semmiért)? vagy ha ezzel akarok foglalkozni, akkor csak sétáljak be egy szalonba, hogy "bocs, tanítsd már meg nekem"?
piercboy Creative Commons License 2006.08.22 0 0 100

Sziasztok!

Ahogy olvasgatok piercingekkel foglalkozó fórumokat,elképedve tapasztaltam,hogy mennyi magát piercernek kikiáltó emberke van. Akik otthon nem megfelő körülmények között,kellő szakmai tapasztalat hiányában végzik tevékenységüket!!Előre bocsájtom,hogy nem akarok senkit bántani csak az a szomorú,hogy egymás ellen okoskodnak,vitatkoznak miközben nem egyszer félre informálnak embereket!Sajnos...Sokan azt hiszik,hogy megcsinálnak egy-két piercinget probléma mentesen és piercernek nevezhetik magukat.Pedig az egy dolog,hogy valaki tisztában van az egészségügyi dolgokkal,ismeri az eszközöket,tudja mi a különbség a sterilizálás és a fertőtlenítés közt,tudja,hogy mi az a 316 L az orvosiacél.Esetleg már odáig is eljut,hogy azt is tudja,hogy vannak minőségbeli és összetételbeli különbségek az ékszerek anyagai közt.Meg tudja határozni azt,hogy mekkora méretű ékszert kell beszúrni ahhoz,hogy minnél kissebb legyen az esély arra,hogy probléma legyen!És még nem is beszéltem azokról szúrási technikákró,trükkökrőll amit 30-40 ékszer beszúrása után még lehetettlen elsajátítani!Sokan nem tudják,hogy a piercernek az a dolga,hogy szakszerűen,sterilen elhelyezze az ékszert és megfelelő instrukcióval lássa el a "pácienst"! Tudatosítsa benne,hogy ő is felelősségel tartozik azért,hogy a gyógyulás 100%-os legyen, be kell tartania mindent amit elmondtunk neki!Kurva nagy felelelősség ez a szakma amit sajnos még nem oktatnak sehol!!!Az is egy dolog,hogy megcsinálod az ékszert meg is gyógyul,de mindíg lehet a munka során találkozni sok új dologgal amit kezelned kell valahogy!Sok szituációval szembesül az ember amit nem biztos,hogy egyből megfelelően tud lereagálni!Könyörgöm néhol azon vitatkoznak "piercingesek",hogy ki mit mer megcsinálni!!!!Nem tudom,hogy akkor mit csinálnának amikor mindent rendben megcsinál az ember és visszajön a delikvens egy marhára elhanyagolt,bedagadt,benőtt ajakstekkerrel vagy egy beágyazódott golyójú nyelvvel és kéri,hogy vmit csinálj vele hiszen te vagy a PIERCINGES.... Bocs,ha valakinek a lelkébe gázoltam de aki úgy érzi az gondolkozzon el picit!Nem azt mondom,hogy ne legyen senki piercer,hanem azt,hogy legyen tisztába azzal,hogy mivel is akar foglalkozni és annak tükrében tegye azt!

Tamara Piercing Creative Commons License 2006.01.23 0 0 99
Sziasztok!

18éves budapesti lány vagyok! Kalvin Imarrow,emberemre akadtam benned!:)
Nagyon szeretm és tetszenek a piercingek!!! Nekem 8 testékszerem van:
-köldök(Tattoo a kétszakállhoz-Krisztián), nyelvfék(én szúrtam), fül 2-2(1-et én szúrtam),alsó ínyfék(én szúrtam), szépségpötty(Elvis Tattoo-Elvis)!
Kalvin Imarrow,örülök,hogy találtam egy olyan korombeli embert akit ugyan úgy vonz ez a téma(msn-en nagyon szívesen beszélgetnék veled,ha úgy gondolod megadhatnád)!!! Én személyesen beszéltem már Krisztiánnal és Elvissel is ezzel a szakmával kapcsolatban!!! Ha minden jól megy nyáron meg lesz a Piercinger szakmám! Nagyon nagyon örülnék!!! PUSZI A PIERCINGESEKNEK!!! Viseljék egészséggel!


Gpiercer Creative Commons License 2005.07.18 0 0 98
sziasztok!piercingek 3500fttol mely tartalmazza az ékszert és a behelyezést is!
70-626-33-400 gergő ha érdekel vkit hivjon bátran!!!!!
kalvin_imarow Creative Commons License 2004.04.27 0 0 97
Köszönöm a magyarázatot pontosan így gondoltam. (és elnézést mindenkitől ha véletlenül nem jól fogalmaztam)
Előzmény: siposmarton (96)
siposmarton Creative Commons License 2004.04.27 0 0 96
Sztem vmit félreérthettél...

X ember csináltatott ANNO 1 piercinget szakemberrel, amely később kirohadt 1 hónap alatt...
...Ezután eltelt Y idő...
Majd ezen sikertelen próbálkozásán, és k.i. segítőkészségén felbuzdulva k.i. csinált neki 1 MÁSIK piercinget kb. 1 hónapja, mely az első (ANNO+Y ideje történt eset) próbálkozással ellentétben nem rohadt be.
Miittenanem1értelmű?

Előzmény: angel_fire (95)
angel_fire Creative Commons License 2004.04.26 0 0 95
Akkor ezek szerint rászúrtál a két hónapos rohadó sebre?
Gratulálok.

Akkor tényleg szerencséje volt...

Előzmény: kalvin_imarow (79)
angel_fire Creative Commons License 2004.04.26 0 0 94
:-)

Márpedig a legtöbb (nem minden) helyen vagy bevállalod, vagy bevállalod :-) Ez kb olyan, mintha elmennél a tv szerelőhöz, és azt mondaná, én csak Panasonic tv-t javítok. Vagy az orvoshoz, és alküldene máshova, mert amikor az influenzát tanították ő épp mumpszos volt :))

Előzmény: kalvin_imarow (88)
angel_fire Creative Commons License 2004.04.26 0 0 93
Sajnos piercerképzés sehol nincs, vagy ha van is, csak béna gyorstalpalók, ahol még a közegészségtant sem bírják annyira megtanítani, hogy pl tudják, az alkohol nem bőrfertőtlenítő. Meg, hogy milyen bacikat hogyan pusztítsanak el, egy kis gyógyszertan sem árt (akkor már élettan is, milyen beteg -pl allergiás-mit ne vegyen be, mit csináljon egy cukrossal ha esetleg beájul stb), és akkor még nem beszéltünk alapvető sebészeti alapismeretekről.
Én sem ott tanultam, a SOTE Főisk. karán még azt sem tudták jószerével, hogy ezzel foglalkozom (arra jó volt, hogy vágtam az anatómiát, kórtant, mikrobiológiát, gyógyszereket, ilyesmit, ismertem az eszközöket, jóban voltam a közegészségügyisekkel), de akkoriban még az alapvető motivációm az volt, hogy eltartsam magam. Jól jött a cégnek egy olyan ember, aki valahol képzett ilyen dolgokban. Persze szó se' róla, sokat tanultam a későbbi kollégáktól is, de a nagy többségre akivel találkoztam sajnos nem ez volt a jellemző. A technikákat meg lehet tanulni bárkitől. De a lényeg nem a technika, egy elSZÚRT piercing az esetek többségében benő és lehet helyette újat bökni(itt most nem a nyelvről beszélek). Egy nem jól lefertőtlenített kéz/bőr/eszköz, szar minőségű ékszer, rosszul kezelt, rohadó piercing már sokkal súlyosabb, sőt, akár maradandó gondokat okozhat.
Előzmény: Olvasószem (70)
Olvasószem Creative Commons License 2004.04.26 0 0 92
Én elhiszem. De attól még felelőtlen vagy, ha laikus létedre bármilyen piercinget szúrogatsz.
Előzmény: kalvin_imarow (88)
kalvin_imarow Creative Commons License 2004.04.25 0 0 91
amint tudok teszek be képet hogy hogy sikerült csak pont most adtam el a telefonomról a fényképezőt mert szeretnék venni egy jobbat

üdv

kalvin_imarow Creative Commons License 2004.04.25 0 0 90
többen azt mondták hogy tehetséges vagyok és végezzek el egy tanfolyamot...... szerintem ezt fogom tenni és akkor jöhetsz egy piercinert ;-) megcsinálom szivesen
flamenco-lady Creative Commons License 2004.04.25 0 0 89
Na offolok mégegyet:) Én mezitláb még sose táncoltam flamencot, csak cipőben, de persze lehet anélkül is, de egy magassarkú cipő k. jól mutat, meg a hosszú szoknya, na de ez most egy másik topic:))
Előzmény: Olvasószem (86)
kalvin_imarow Creative Commons License 2004.04.25 0 0 88
hidd el hogy nagyon sok dolgot nem csinánék meg és senki nem tudna rávenni hogy megtegyem (pl makk átszúrása vagy a csikló alá gömb ékszer beültetése vagy akár ami egyszerűnek hangzik a nagy ajkak átszúrása)
Előzmény: Olvasószem (84)
Olvasószem Creative Commons License 2004.04.25 0 0 87
Nem vagy unszimpatikus. Csak felelőtlen.
Előzmény: kalvin_imarow (85)
Olvasószem Creative Commons License 2004.04.25 0 0 86
Bolond! :)

Én játszottam flamencót egy ideig egy zenekarral. Az ottani táncoscsajok mezténláb végezték a műveletet. Csak úgy csattogott a kis talpuk a parketton...

Előzmény: flamenco-lady (83)
kalvin_imarow Creative Commons License 2004.04.25 0 0 85
+ az ikertestvére :-))

amúgy hidd el ha találkoznánk nem lennék ennyire unszinpatikus mert nem vagyok egy elvetemült természet.

Elhiszed ha azt mondom hogy nem fogtam volna bele a dologba hogyha egy picit is kételkedtem volna magamban? Hidd el olyan biztos a kezem mint a halál ;-) amúgy ha látnád hogy milyen könnyű csináni tuti hogy hinnél nekem

Olvasószem Creative Commons License 2004.04.25 0 0 84
Nem is erről beszéltem.

Hanem arról, hogy ezek felhelyezéséhez kellene legalább minimális szakirányú képesítés. Nem csak könyvekből kinézni, mert abból baj lehet. Nem értesz egyet?

Szerinted aki topikot nyit a neten, és úgy próbál meg információhoz jutni ebben a kérdésben, az mennyire lehet képben? Vállalnád, hogy ő szújon neked piercinget legközelebb?

Előzmény: flamenco-lady (78)
flamenco-lady Creative Commons License 2004.04.25 0 0 83
Anmikor flamenco-t táncolok, nem látszanak, mert olyan cipő van rajtam amiből nem látszik ki:)
Én magát a sztorit tartom abszurdnak a magam részéről, hogy vki buzerálja a lábam, meg paráznék hogy fájdalmat fog okozni, és még fizetek is érte. De persze megértem azokat az idős embereket, akik maguk már képtelenek az ilyen műveletre. Ha majd én is idős leszek, tutira benevezek, meg a Gerbeaud-ba is szeretnék beülni, persze állatul kiöltözve, és hesszelni fogom a jó pasikat. De most még nincs itt az ideje:)
Előzmény: Olvasószem (75)
Olvasószem Creative Commons License 2004.04.25 0 0 82
Hiszed vagy nem, azt is el tudtad volna úgy szúrni, hogy komoly baj legyen belőle.

De nem baj, nem te vagy a főhülye, hanem a baránőd, aki ezt engedi.

Előzmény: kalvin_imarow (80)
kalvin_imarow Creative Commons License 2004.04.25 0 0 81
sorry: orrban
kalvin_imarow Creative Commons License 2004.04.25 0 0 80
hiszed vagy nem, ahova én csináltam (csikló feletti takaró bőr) ott hamarabb gyógyul és kisebb a gyulladás veszély mint pl az orban.
Előzmény: Olvasószem (77)
kalvin_imarow Creative Commons License 2004.04.25 0 0 79
Viszont akiknek készítettem piercinget (kb 2 hónapja) azt mondta hogy amit előzőleg szakembernél csináltatott sajnos kirohadt a köldökéből (kb 1 hónap alatt)

2hónap vs 1hónap

u.i

erre gondolom azt mondod hogy szerencséje volt vagy hogy most jobban tűri a szervezete lehet,
de azért örülök hogy tetszik neki

flamenco-lady Creative Commons License 2004.04.25 0 0 78
Szvsz semmi köze a piercingek számának, vagy pl. tetkónak ahhoz hogy ki milyen szakember bármilyen területen is. Ha ezen múlna, én már rég meló nélkül lennék, bár nekem csak az orromban van egy, meg egy db tetkó a karomon, de ha szar vagyok a szakmámban, ezek nélkül is az lennék.
Előzmény: Olvasószem (73)
Olvasószem Creative Commons License 2004.04.25 0 0 77
Nem. Helyette csinálsz nemi szervbe. Mert az sokkal veszélytelenebb, ugye?
Előzmény: kalvin_imarow (74)
kalvin_imarow Creative Commons License 2004.04.25 0 0 76
Ebben teljesen igazad van!
Előzmény: Olvasószem (73)
Olvasószem Creative Commons License 2004.04.25 0 0 75
Egy Flamenco-lady még nem volt pedikűrösnél? És amikor flamencót táncolsz, és látszanak a kis lábujjacskáid?
Előzmény: flamenco-lady (71)
kalvin_imarow Creative Commons License 2004.04.25 0 0 74
amúgy elárulom, hogy idáig amit csináltam piercinget jol sikerültek és mindeggyik fajtának próbáltam utánna járni hogy milyen módon kell megcsinálni lásd ezt a topicot melyet én nyitottam abból a célból hogy tudnék-e nyelv piercinget csinálni, de mivel megtudtam hogy meghaladná képességeimet ezért nem csinálok nyelv piercinget

üdv

Olvasószem Creative Commons License 2004.04.25 0 0 73
Na, akkor ma is tanultál valamit: intelligencia két l. Nehogy elfelejtsd holnapra!

Szerintem sem a "diszgráfia", sem a műszaki informaikusság nem jelent előnyt piercingek felhelyezésénél. Vagy tévedek?

Előzmény: kalvin_imarow (72)
kalvin_imarow Creative Commons License 2004.04.25 0 0 72
ha véletlenül elszúrok valamit akkor majd te leszel az első akinek szólok.

Ha tudni szeretnéd akkor elmondom hogy sajnos diszgráfiában szenvedek már gyerekkorom óta és ezért nem írok helyesen de ha tudni szeretnéd bár nem tartozik ide próbálok ezen korrigálni.

Szeretném leszögezni hogy mind ezek ellenére csak elmondom, hogy GAMF-on vagyok Műszaki Informatikus és nem épp rossz eredménnyel

üdv

Előzmény: Olvasószem (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!