Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!Golf 4 1.4 benzin,2001-es autó.Be akartam zárni kulccsal az autót és lement az összes ablak.Felhúzni meg nem engedi,a gombokra nem reagál semmit.Szerintetek mi lehet a gond?A műszerfalon a csomagtartó lámpa is világít,belső világítás meg elektromos tükör sem működik.
Hello Adott egy golf 4 1.6 16v menet közben mintha elvenném a gázt ugy csinál ha bentebb nyomom nem reagál viszont ha felengedem es ujra lenyomom mint ha semmi nem történt volna?
Helló. Első jobb oldali ajtóm nem akart nyílni ,vagy ha ki nyílt nem zárt be,aztan ma el mentem egy "szakihoz" cseréljuk le az ajto zárat... Ki próbáltuk többet is,de semmi eredmény ,egyszerűen nem akart működik , annyi volt javulás h fel villant az ajtóban lévő égő ... Viszont zárni, nyitni nem akar. Mit kellene még nézni ,mi lehet a probléma ,nem létezik h 5 zárból mind rossz legyen ..
Igen, ez volt az első, hogy kipróbáltam a másik kulccsal is...
Végül találtam egy szakit, aki hajlandó volt kijönni házhoz (mindenki más csak annyit tudott, hogy vitessem el traileren hozzájuk az autót), és matatott vele egy darabig.
Először rádugta valami tabletszerűségre, nem volt kommunikáció. Elővett egy másikat, azzal se. Aztán; nyitott tenyérrel, két kézzel ráütött a műszerfal tetejére, és rögtön megindult az adatáramlás... :-)
Innentől kezdve 5 perc múlva ment az autó.
Fekete kaszni, fekete műszerfal, napon állt - nem lehetetlen, hogy a műszerfalban belül akár 70-80 fok is előfordul. Állítólag a műszerfal nyáklapja hajlamos forrasztásokat elengedni - tehát ez gyakorlatilag egy ketyegő bomba... újraforrasztgatni lehetetlen, illetve sziszifuszi munka.
Ki kell herélni az immobilizert, ennyi.
---
Más.
Valakinek esetleg ehhez egy normális szervizkönyve...?
VW GOLF IV. Variant, 1,9 TDi
(Olyanra gondolok, amiben a szerelési folyamatok vannak leírva/rajzolva, nem a világításkapcsoló helyére vagyok kíváncsi.)
Tud ilyennel valaki segíteni? Egyet találtam a neten, de az valahogy nem működik, szerintem rossz a feltöltés (az 1140. oldaltól nem jelenik meg semmi).
Hello! Első körben ellenőrizd a többi kulcsot is. Egyiket sem ismeri fel? Ha csak azt az egyet nem akkor azzal lehet történt valami leesett, neki ütődött erősebben valaminek. Nem biztos hogy most, csak most érte egy második kisebb behatás aminek a lehetséges következménye hogy az immo csip eltört. Ha esetleg többi kulcs működik akkor kocsival elmész kulcsoshoz klónoz neked új csipet a kulcsba és egyszerűen megvagy. Vagy keresel hozzáértőt aki új kulcs csipet feltanít neked. Ha egyik kulcs sem működik az a rosszabb változat. Esetleg ellenőrizni a kulcs körüli tekercs épségét?
Egyik napról a másikra egyik gyári kulcsot se ismeri fel az immobiliser, letilt. (Kis sárga ikon a műszerfalon: autó sziluett, alatta egy kulcs.)
Tudom, szervíz. Mivel azonban problémás az autó mozgatása, és ráadásul én is bonyolult vagyok (mozgássérült), keresnék egy normális szakit lehetőleg dél-budán, aki tudna ezzel foglalkozni. Gyorsan.
(Alternatív megoldásokat is meghallgatnék, de úgy tájékozódtam, hogy ezek nem igazán működnek. Viszont meggyőzhető vagyok... valamint tudom, melyik végét kell megfogni a csavarhúzónak.)
Hali! Meg kérdezném hengerfej volt e levéve? Ha nem akkor vedd le nagyon alaposan tisztisd ki a járatokat szelepeket szelepvezetőket, vagyis hengerfej nagy generál. Olajfogyasztás kartelgáz? Kompresszió?
Sziasztok! Kérdésem lenne létezik hogy VW Golf mk4 szériában 99-évjárat előtti modellekben nincs checkengine lámpa? Legelső kiadások közt esetleg? Vagy ezt mikortól vezették be? köszi a válaszokat!
Sziasztok! Sos segítségre lenne szükségem. 2003 Golf 1.6 16v bcb 174.000 km
Az autó üzemmeleg állapotban alapjárat ingadozást produkál, egész pontosan 750-500 fordulat között, de kizárólag csak üzemmelegen. A check engine nem világít, de tárolt hibának a fojtószelepre panaszkodik továbbra is annak ellenére, hogy az alábbi alkatrészek cserélve lettek (VW márkaszervizben):
Fojtószelep (Pierburg + adaptálás VCDS-el)
EGR szelep (Pierburg + adaptálás VCDS-el)
Vízhőfok jeladó és termosztát
Gyertyák
Vezérlés
Generátor szíj
Szívósor
A felsorolt fojtószelep és az EGR szelep cseréjét követően ugyan nem világított többet folyamatosan a check engine lámpa, de 1-2 havonta kidobja az EPC-t és a check engine lámpát, és az alábbi hibakódokat produkálja: P2101, P0403, P0407. Amikor pedig nem világít semmilyen hibalámpa, akkor tárolt hibaként panaszkodik a fojtószelepre és valamilyen szakadást ír. A márkaszervibe hiába megyek vissza, azt mondják, nem tudnak vele mit kezdeni, fogalmuk sincsen, mi okozhatja a problémát.
Az autó falsot nem szív sehol, lambda élő aadatai jók, MAP szenzor jó, trafók is jók, akkumulátor jó, üzemanyag ellátórendszer jó, olajat vizet nem eszi, nem füstöl. Menet közben egyenletesen jár, jól húz, nem gyenge, és nem rángat.
Végtelenül hálás lennék, ha akadna valaki, aki tudna nekem segíteni. Akár tapasztalatból megmondani a megoldást, akár javasolni egy olyan szakembert, aki ténylegesen ért a Volkswagen Golf 4-hez. Már 2 éve szenvedek ezzel a problémával, megoldani senki nem tudta eddig (vagy nem akarta).
Azóta sikerült megoldani a Golf alapjárat ingadozását? Ugyanez az autóm van, ugyanezzel a motorral, ugyanezzel a problémával, és én is cseréltem már mind azt, amit Te is felsoroltál. Én már 2 éve küzködök így az autóval, és senki sem tudja megcsinálni. Hatalmas segítség lenne, ha leírnád, Neked megoldódott-e a probléma, és ha igen, akkor mi okozta ezt az alapjárat ingadozást.
Tanácsot, véleményt kérnék. vw golf 4 1.4 benzines motor, az autó 2000-es évjáratú. Üzemmeleg állapotban, szinte minden fordulaton, teljesen véletlenszerűen felvillan az olajnyomás jelző, majd rendszertelen idő múlva elalszik, ezt ismétli, de rendszertelenül.Hol akár fél percig villog, valamikor csak 3-4 mp-ig, van amikor félóráig sem villan meg, van amikor percenként néhányszor. Új olaj 10w-40-es, olajszűrő, megfelelő olajszint, cserélt nyomásmérő, a motor szerintem abszolút nem kopott, 245 ezer van benne, folyamatosan karbantartott állapot. Nem tudom mi tévő legyek, hogy megszüntessem ezt a jelenséget.
Nagyon kevés tuningcég veszi a fáradságot, hogy szakcikkekkel , esettanulmányokkal, mérésekkel, technikai infókkalsegítsen,stabil adatokat adjon. Mi a Rigotech chiptuningnál írásainkkal, videóinkkal, teljesítményméréseinkkel segítünk tisztán látni ebben a marketing zajban!
Ha az autód 'felhúzásán' gondolkozol, 2021-ben több mint 200 helyről kapsz itthon tuning ajánlatot. Ahhoz nem kell diploma, hogy valaki tudja, hogy a 70 ezer kevesebb mint a 90. Az, hogy az adott ár milyen technológiát, minőséget tartalmaz, többnyire csak utólag derül ki, ha esetleg valami probléma lesz az autóval, vagy jobb esetben realizálódik, hogy bizony a tuningnak nincs semmi eredménye, kidobott pénz volt.
Részlet az új Rigotech cikkből:
"
Chiptuning kedvenc! Egyik leggyakoribb (régi) 1.6 CR motor EUR5 környezetvédelmi besorolással, amelyet 2007-2016 közt szereltek az Audi, Volkswagen, Seat, Skoda 38-féle modelljébe. Ezekben Siemens / Continental PCR2.1 motorvezérlő elektronika üzemel, amelyre az első években semmilyen chiptuning megoldás nem létezett, majd kb. 2009-10 körül kiszerelés és megbontás után lehetőség lett a programozására, de ma már a felszereltebb tuningműhelyek – mint a miénk is – már megbontás nélkül OBD-n keresztül tudják biztonságosan kezelni.
Ezek a motorkódok jöttek ezzel a rendszerrel: CAYB, CAYC, CCSA, CLNA, CAYA, CAYE, CAYD. Ennek az 1.6 CR motornak ... " FOLYTATÁS ITT.
Szívesen válaszolok kérdéseidre. Legjobb, ha ajánlatot kérsz az autódra, így látom a rendszerben és telefonon is tudunk egyeztetni. Kérdezhetsz a rigotech.hu oldalunkon a cikkeink alatt a 'Hozzászólások' részben is, gyorsan fogok válaszolni. Itt a fórumon is igyekszem, de nem garantálom, mert itt ritkán nézem.
Üdv, karambolos IV-es golfon cserélve lett a kormánylégzsák, a légzsák vezérlő és az utasoldali légzsák egy azonos (hibátlan) donorból, viszont a légzsák visszajelző csak egy pillanatra alszik el. Valamit programozni kell még talán, vagy még az oldalütközés szenzorokat is át kellene pakolni? 🧐
Uraim, az lenne a tisztelettejes kérdésem, hogy VW Bora 1.4 2005-ös benzines gyári alsó motorvédő burkolat leszakadt. A gyári egy vagyonba kerülne az autó értékéhez viszonyítva, az utángyártott elég hulladék minőség amit én láttam. Van ennek komoly szerepe, érdemes evvel foglalkozni, vagy használjam így?
Van egy AXP motorkódú 1.4es golfom. Minden télen befagy a kartergáz olaj szeparátor, és kinyomja az olajat a pálca mellett. Ez mondjuk -5 -8 fokos éjszakai hőmérséklet mellett megtörténik. Általában november, december környéki tisztítás elég szokott lenni, de most egy decemberi tisztítás után pár hete megint kinyomta az olajat. Ennél a motornál csak egy úton van megoldva a forgattyúsház szellőztetése, a alsó olajleválasztón keresztül. Láttam olyan variációt CATCAR-on, hogy az olajbetöltő nyílástól is elvezetnek egy csövet a légszűrőbe egy szeleppel. Ilyen rendszert alakított ki valaki már utólag esetleg? A képen a pirossal jelölt részre gondolok. Persze a légszűrő házat is cserélni kellene, mert a mostanin nincs csőcsonk a jobb oldalon.
Van egy VW Boram,2000 évjárat,sima kulcs van hozzá.Az lenne a kérdésem,hogy gyári bicskakulcsosra át tudom alakítani?Komfort modul csere és annyi vagy kell meg meg valamit csináljak?
Hello. Lenne olyan problémám, hogy Golf 4 ben a váltókar eléggé sokat kileng, nagy a mozgástere üresben és ezért nem mindig tudom egyből szépen bedobni sebességbe.Van a váltókarnak valami műanyagja ami elősegíti a pontosságot?Köszi előre is a válaszokat!
Sziasztok.Golf 4 1.6 AKL benzines autónak sajnos elég nagy a gond.
A probléma:nehezen indul kb 5-6 ra elindul ilyenkor nagyon egyenetlenül jár gázadásra dadog a motor és mintha nem menne az összes henger de utánna alapjárat van de gázadásra egyenetlenül pörög fel a motor.A gyertyákat néztem joknak tűntek,benzinzszűrő cserélve lett.
Sokat állt az autó ezért a benzin is le lett fejtve és abból is új van benne.Nem tudom mi lehet a gond az autóval jelenleg igy használni sem lehet.Esetleg van e vkinek bármilyen ötlete mit lehetne megnézni az autón...