Ennek egyébként mi értelme van? E94G-ből évente néhány darabot talán még el is tudnának nyomni, de az Agora - úgy látszik - itthon senkinek nem kell. (Egyáltalán, az Irisbus adott el itthon új buszt az Ikarusokon kívül (Renault, Iveco, Karosa)?)
Számomra az E94G a csúcs, de ha jól emlékszem egy késő gyerekkori autós magazinra, akkor ebből is a legszebb példány valamelyik közép-keleti uralkodócsaládnak készült. Rémlik, hogy metálezüst-metállila színezéssel. De lehet csak megszépültek az emlékek.
Részemről nem tudok különbséget tenni. Mindkét típusból vannak nagyon szép példányok (E94: Mind ;o) 435: BPO-575, az alábbi új homlokfalas, és a Gemences kocsik), de akkor semtudnék különbséget tenni. Az volna a legjobb, ha mindkettő gyártása lehetséges volna mind a mai napig. Egyik típus letiltva, a másiknál pedig már a gyár sincs meg... :o(
Tupi: Nem is tudtam, hogy ez az új 435-ös is az Oroszoknak készült. Hálistennek ittmaradt :o)
Na, azért nem cseszik mindig szét! A BKV csak hatásvadász, és nagy ritkán felújít vagy lemos egy-egy 435-öst. Ilyenkor sokkal szebbnek tűnik, mintha mindig tiszta lenne. Csepelen most nagyon szép 435-ösök járnak - hála a Volvóknak. Csak mindig rohanok a hévhez, és nem tudom lefotózni....
Jobbra bizony, nem tudom, utaztl e a Bartókon, vagy a Thököly-n velük. Szétcseszték az összeset, s igy már nem tetszenek. De pestre bármit veszel, azt szétcseszik. Így mindegy.
Ugyan nem értek teljesen egyet veled, de a 435-ösök is nagyon szépek. Atesz mindig félrebeszél, a BKV-s 435-ösök is szépek, legfeljebb sokkal jobb sorsra lennének érdemesek.
Kockalámpás 435-ös képekért pl. Tupolev oldalát tudom ajánlani!
Hát mivel a 435-t rühellem amióta megvan bkv-s változat, így (bár Volánbuszos egész jó. Ha BKV-nál kéne választani ha lenne akkor inkább E94G ha Volánbusznál, akkor 435 :)
"kocka lámpás" 435 ilen homlok fallal nem készült (tudtommal), Egyébként az ilyen (azt hiszem faceliftes) homlokfallal, készült néhány darab, már a 435-ös gyártás legvégén.
bocsi, hogy bele merek szólni:) De az a 435-ös szebb! Nincs ilyen "435-ösből" kocka lámpás? Nekem mintha úgy rémlene, hogy ami felénk téved félévente egyszer az olyan. Impozáns látvány:))
:-))
Ezt akartam én is betteni, csak az ajtó felöli oldaláról. Azt most nem teszem be, hátha külföldről is néznek. Nos ez az egyik kedvenc Ikarus 435-ösünk. Csak két gond van vele, hogy nincs rajta légbefúvó és nem D10-es, hanem MAN motorja van. Bár ez a motor is csúcs. "Fejtámlás" ülések csúcs! Joystick váltó AVS kapcsolással, ennél csúcsabb már nem is lehetne. A műszerfal elrendezés is más, komolyabb, nagyon fincsi gép! Élmény vele utazni! Ja és a lényeg, nem olyan mocskos állapotú, mint milyenek BKVs 435-ösök, hanem gondozott!!!
Emlékszem, mekkora szó volt annak idején (1986-ban), a 435-ös proto (szürke, piros csíkkal), a tavaszi BNV ideje alatt a 100-as vonalon utaztam rajta. Büszke voltam rá, hogy nekünk magyaroknak is van tolócsuklós buszunk.
A 10 évvel később megjelent E94G napjainkban szebbnek, korszerűbbnek tűnik, ennek ellenére biztos, hamarosan utol fogja érni az EAG-os arculatváltás. Tegnap beszéltem az egyik "egyedis" úriemberrel, még nem tudják mikor hozzák ki a "Face Lift"-tel készített E94G-t.