Keresés

Részletes keresés

ketyo61 Creative Commons License 2 napja 0 0 98903

Sajnos tul surun...;-)

Előzmény: dulci (98902)
dulci Creative Commons License 2 napja 0 0 98902

Egy pék tanítja most az országot kenyeret sütni a neten. Csak elfelejtettem milyen pék. Talán Szabi. Kovásszal kezdődik, aminek a kinevelése 7-8 nap. De onnantól folyamatosan lehet használni.

 

Milyen sűrűn nyitogatjátok a hűtőt a karanténban? :) Amúgy is van egy vonzása, de most mindenhol jól meg is van pakolva.

ketyo61 Creative Commons License 2 napja 0 0 98901

Ez tenyleg egyszerunek tunik. 

Előzmény: Anna vagyok (98897)
krnemarika Creative Commons License 2 napja 0 0 98900

"Nagy baj nincs, max főtt tésztákat eszünk, míg liszt tojás akad... :o)"

 

Nos, akkor el lehet kezdeni a kovász készítését, s néhány nap múlva a kenyérsütést.

 

 

https://www.limarapeksege.com/2020/03/kovasz-keszitese.html

 

Jó sütögetést, finom kenyeret!

Előzmény: joy (98899)
joy Creative Commons License 2 napja 0 0 98899

Épp ez az egyik gond, hogy nincs itthun élesztő.
Gondoltam, másoknak is lehet probléma, rákerestem a nélkülire.

No, az kellene csak, hogy naponta süssünk kenyeret, 2-3 hónap múlva gurulnánk...
:o)
Nagy baj nincs, max főtt tésztákat eszünk, míg liszt tojás akad... :o)

Előzmény: Anna vagyok (98897)
joy Creative Commons License 2 napja 0 0 98898

Nem korai, mert a tavalyi cuccokat az új érkezése előtt ki kell pucolni. A Nap nem áll meg, májusban indul a gyümiszezon.
Az őszi-téli frigózott disznóságok sem bírják 6-8 hónapnál tovább.
Kitakarítani sem ártana...

Előzmény: yüz karasi (98895)
Anna vagyok Creative Commons License 2 napja 0 0 98897

Van egy picike elesztod? Mert ha igen akkor itt a kenyered.

Naponta sutom mert masnapra meg sosem maradt belole. A csalad  szetossza abban a pillanatban amikor megsult....Egyszeruen el sem lehet rontani. Nem kell dagasztani...

 

https://www.youtube.com/watch?v=I0t8ZAhb8lQ&t=372s

Előzmény: joy (98886)
öreg_néne_b Creative Commons License 2 napja 0 0 98896

Kell a hely a frisseknek. Nálunk is egy báránynak még be kell férnie a fagyasztóba...

Előzmény: yüz karasi (98895)
yüz karasi Creative Commons License 2 napja 0 0 98895

Nem korai még a tartalékok "fölzabálása"? :-)

Messze még a "Mester ucca" vége,,,,:-(

Előzmény: joy (98886)
coriella Creative Commons License 3 napja 0 1 98894

Az az ír szódás kenyér, nagyon gáz, egyszer régen készítettem. Nem ajánlom jó szívvel.

Előzmény: joy (98890)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja 0 0 98893

A mai sörök (nagyon kevés kivétellel) sterilre szűrtek/pasztőrözöttek. Nem tartalmaznak életképes élesztősejteket.

Előzmény: joy (98890)
krnemarika Creative Commons License 3 napja 0 0 98892

Amíg a kovászod készül, süthetsz élesztővel is.

Előzmény: joy (98890)
joy Creative Commons License 3 napja 0 0 98891

Már akinek...
:o.

Előzmény: krnemarika (98889)
joy Creative Commons License 3 napja 0 0 98890

https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/03/30/elesztopotlek_hazilag_sorbol_lisztbol_es_cukorbol_kiprobaltuk/
"Szóval túl vagyunk rajta. Két szóban a tanulság és a tanácsom: inkább NE! (Legalábbis ne sima, dobozos, bolti sörrel.)"
Magyarul, inkább a kovászolás jöhet szóba... az meg 1 hét.

Lehet, hogy rászánom magam, és megpróbálkozok ír szódás kenyérrel.
:o)

krnemarika Creative Commons License 3 napja 0 0 98889

Elhatározás kérdése. Kézzel is össze lehet állítani a tésztát, nem nagy ördöngösség.

Előzmény: joy (98886)
joy Creative Commons License 3 napja 0 0 98888

Azért se kell boltolni.
:o)

Előzmény: Csimpolya (98887)
Csimpolya Creative Commons License 3 napja 0 0 98887

Én csak egy tavalyról maradt lencsefőzeléket találtam, no meg két adag csirkeszívpörköltet. Az elsőt ma ettem me,g a pörkölt egyikére szombaton kerül sor.

Előzmény: joy (98886)
joy Creative Commons License 3 napja 0 0 98886

No, most többszörösen eljött a tavaszi fogyasztás, takarékosság szezonja.
Érdemes belemászni a mélyhűtőkbe, és a tavaly lefagyasztott bogyósokat előszedegetni.
Unokák rácuppantak a fagyasztott, magozott meggyre...
Szilva már nem annyira kelendő, de begombócolva nyelik, mint kacsa a noklit.
Ribizli az nem köll, de sült csirke mellé jó átpasszírozva mártásnak.

Csak 1* sikerülne végre saját kenyeret sütnöm!
A gép évekkel ezelőtt megnyekkent, nem is kellett, mert míg működött, gond volt a túlsúllyal. Most hiányzik a legalább 2-3naponta friss buci.

joy Creative Commons License 2020.03.25 0 0 98885

Pedig érdemes egy méretes tormát kis-reszelőn lereszelni kézzel a Húsvét előtti takonykóros időben.
:o)

Előzmény: yüz karasi (98883)
joy Creative Commons License 2020.03.25 0 1 98884

Ya. Addig ne végy levegőt...
:o)))

Ami eddig bevált, az a rendesen megélezett kés volt, csak néha(gyakran) lazul az ember, és akkor jön rá, hogy elkapkodta, amikor már csavarja.
:o)

Előzmény: yüz karasi (98882)
yüz karasi Creative Commons License 2020.03.25 0 0 98883

Tormával még nem próbáltam, nem is tudom miért,,,

Viszont azt nem reszelem mert hosszadalmas, húsdarálóval sokkal gyorsabb.

Előzmény: yüz karasi (98882)
yüz karasi Creative Commons License 2020.03.25 0 0 98882

Te is megúszhatod, 2 módszer is van: A hagymát aprítás előtt alaposan lehűtöd, vagy vizet veszel a szádba és addig benntartod amíg az aprítást befejezed.

Előzmény: joy (98879)
joy Creative Commons License 2020.03.24 0 0 98881

Most lehet túrázni!
Mármint a konyhában.
Essen mindenki a maradékoknak, semmit ne dobjatok ki, ami valami módon használható!
Pölö:
Száraz kenyér fölhasználására tökéletes a panír, vagy a Máglyarakás, utóbbihoz több cukrot/édesítőt kell használni a kenyérmaradványhoz!

joy Creative Commons License 2020.03.24 0 0 98880

Bocsi, de nekem nem is lesz dolgom velük, míg a víziszörnyek nem sörben nőnek...
:o)

Előzmény: Beer Monster (98876)
joy Creative Commons License 2020.03.24 0 0 98879

Jó neked, én még sosem úsztam meg hagymaaprítást, és tormareszelést könnyek nélkül.

Előzmény: yüz karasi (98875)
Boarhunter Creative Commons License 2020.03.19 0 0 98878

Én rendszeresen sütök mirelit heket. Azt a kiszerelést, amelyikben egyenként is be vannak kék nylonba csomagolva. A feleségem jobban szereti, mint a kárászt vagy a csukát amelyekből komoly fagyasztott készleteim vannak, így meg szoktam venni egy-egy csomagot amiben hét vagy nyolc haltörzs van aztán két-három alkalomra elég. Le kell pikkelyezni mert azt slendriánul(vagy sehogy) csinálták de amúgy a minőségével semmi baj.

Előzmény: nagypapi51 (98877)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.03.19 0 0 98877

Sütöttem már mirelit heket, semmi baját nem éreztük.

Előzmény: Beer Monster (98876)
Beer Monster Creative Commons License 2020.03.19 0 0 98876

Akkor a mirelit hekkel senkinek nem volt tapasztalata? Vagy csak a keserűvel nem?

yüz karasi Creative Commons License 2020.03.17 0 0 98875

A "bőgés/könnyezés"-től eltekintve szinte ugyanígy csinálom.:-)

Előzmény: joy (98868)
Csimpolya Creative Commons License 2020.03.14 0 0 98874

A közepe pedig mandula, legalábbis az én példányomnál. Igaz, erre a célra sosem használtam. Nem volt rá alkalmam.

Előzmény: joy (98872)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!